Dec 132015
 

REPROGRAMARE1 300x183 CONVOCAREA CONSILIULUI LOCAL IN SEDINTA EXTRAORDINARA

In data de miercuri 16 decembrie 2015 cu incepere de la ora 17.30, la sediul Primariei Dumbravita,  va avea loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local Dumbravita a carei ordine de zi o puteti vizualiza AICI

Pentru cei interesati sa studieze STRATEGIA DE DEZVOLTARE A COMUNEI DUMBRAVITA acest document il puteti lectura AICI 

  6 Responses to “CONVOCAREA CONSILIULUI LOCAL IN SEDINTA EXTRAORDINARA”

 1. Ce relevanta are strategia de dezvoltare a comunei noastre intocmita de sun tzu in care se spune ca cetatenii comunei dumbravita nu au probleme nici cu apa nici cu solul si nici cu aerul atata timp cat apa  de la robinet nu este potabila iar noi suntem serviti in mod periodic cu cocteil-ul olfactiv al cauciucarilor de la continental. Din cele 24 de proiecte aratate in strategia sun tzu cate s-au inceput si cate s-au terminat ? Cat s-a platit pentru aceasta asa zisa strategie care, in definitiv, nu este altceva decat o poveste de nu ma uita despre cum sa devenim invincibili sau cum sa invingem ?

 2. Domnul Toma ne puteti furniza care este scopul schimbului de categorie de folosinta dintre un teren din Dumbravita si unul din Secas ?

  Care este avantajul pentru comuna a unui asemenea demers semnat de catre d-l primar ?

   

  • Si pe mine ma intereseaza acest subiect. Din cate inteleg, este o lege care obliga comunele sa transforme terenuri neproductive in terenuri productive, in acceasi masura in care transforma terenuri agricole in terenuri pentru constructii.

   Totusi, m-as fi asteptat ca acest lucru sa se intample pe raza comunei Dumbravita, nu sa se primeasca la schimb un teren neproductiv, intr-o comuna aflata la 60km distanta. Mai mult, se ofera un teren productiv contra unui teren neproductiv fara a exista vreo diferenta achitata, existand diferente evidente de valoare intre cele doua terenuri, atat prin amplasare cat si prin "productivitate".

   Din punctul meu de vedere, comuna Dumbravita este net prejudiciata prin acest schimb de terenuri. Cautand dupa domnul Ban, aflam ca este un consilier PDL al comunei Secas, condusa de un primar PSD. Intre prieteni adica.

  • Iulian Toma

   Pentru Dan si Cititorul,

   Dupa cum stiti de pe acest site, primarul in baza unei HCL a comandat  si a fost realizat un PUZ  pentru tineri (parcele pentru locuinte ce urmeaza a fi distribuite tinerilor sub 35 ani) pe pasunea din localitate, fara a face demersurile necesare (legale) privind regimul pasunilor. In aceste conditii, desi o parte majoritara dintre consilieri au aprobat acest PUZ, prefectul a respins PUZul  si a castigat in instanta  anularea HCL privind aprobarea acestuia.  Eu am propus, in urma cu un an de zile, in momentul demararii PUZ ului, ca solutie pentru amplasarea acestuia pe pasune, achizitionarea unui teren neproductiv, in suprafata echivalenta, intr-o alta localitate. Atunci nu au vrut sa tina cont de propunerea mea insa acum, fortati de imprejurari, au decis sa o ia in considerare . Au gasit acest teren neproductiv  la Secas si in sedinta de maine vor incerca sa obtina aprobarea consiliului pentru a intra in legalitate. Numai ca forma aleasa de primar  ( schimbul dreptului de folosinta ) nu este legala, nu rezolva problema si nu cred ca va primi aprobarea a doua treimi dintre consilieri.

 3. O alta intrebare pentru dl. Toma,

  Care este viziunea pe termen lung cu fosta unitate militara din zona Cora ? Mai e folosita acum ? Se va desfiinta ? Exista un plan sau nu inca ?

  Multumesc.

  • Iulian Toma

   Pentru Bogdan,

   Terenul aferent fostului Depozit de munitie apartinand Ministerului apararii, in suprafata de 16,5 ha,  constituie obiectul unui HCL din 2010, initiata de subsemnatul prin care  suprafata respectiva urmeaza a fi transformata intr-un centru civic pentru zona de vest a localitatii ( gradinita, scoala gimnaziala, parc, terenuri de sport si agrement ).Pentru aceasta  primarii in exercitiu trebuia sa intreprina demersurile necesare trecerii terenului  in domeniul public al UAT Dumbravita . Nici Szilagyi, nici Malac nu au facut nimic in acest sens. In prezent terenul este in continuare in proprietatea Ministerului apararii. In  noul PUG, pe care primarul evita sa-l supuna dezbaterii publice, terenul respectiv este cuprins ca Zona de agrement. Eu am solicitat  sa fie cuprins ca Zona de agrement si servicii. Vom vedea in forma finala  a PUG ului care trebuie aprobat in aceasta luna.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>