Iul 202014
 

Troleibuz dumbravita 2014 300x225 Lucrarile de extindere a retelei de troleibuz pe ultima suta de metri

La data de 25 martie 2014 Primaria Timisoara, in calitate de leader de proiect, a semnat impreuna cu SC Martin Rose Srl contractul de executie a lucrarilor de extindere a retelei de troleibuz 14.

Termenul de executie al lucrarilor este de 6 luni de zile de la momentul semnarii contractului de atribuire a lucrarii de executie ceea ce inseamna ca SC Martin Rose Srl va trebui sa finalizeze  lucrarea inceputa pana la sfarsitul lunii Septembrie inceputul lunii octombrie 2014.

Va reamintim faptul ca,  valoarea totala a proiectului realizat prin POR este de 17.228.808 lei ( aproximativ 4 milioane euro) din care : contributia Municipiului Timisoara fiind de 8.982.598 lei (aproximativ 2 milioane de euro ) iar contributia comunei Dumbravita este de 244.802 lei ( aproximativ 55.000 de euro) 

Lungimea traseului retelei de troleibuz este de 3700 de metrii avand 12 statii ( cate 6 pe fiecare sens de mers) 

Mai multe detelii legate de istoria proiectului de extindere a retelei de troleibuz puteti gasi aici 

 

  2 Responses to “Lucrarile de extindere a retelei de troleibuz pe ultima suta de metri”

  1. Iar ne batem joc de banii nostri. Fostul primar a sperat ca limitand largirea drumului la 4 benzi de circulatie, va reduce traficul pe strada mare din Dumbravita. Rezultatul 10 minute pentru traversare. Se putea face un bulevard normal cu 4 benzi de circulatie, care sa faca fata traficului preconizat. Oricum, cel putin jumatate din masini sunt din Dumbravita si in mai mica masura cele aflate in tranzit (cele de care se temea fostul). Nu mai spun ca lucrarile la largirea drumului, teoretic au si inceput (vezi tronsonul pana la Kaufland).

    Acum, o idee bine venita, se prelungeste linia de trolebuz. Din pacate proiectantul nu a putut ,,saracul'' sa anticipeze o viitoare largire a drumului si a plantat stalpii in marginea drumului. Peste doi ani, cand vor veni alegerile si ni se va promite un bulevard frumos in centru si vor trebui mutati stalpii, care acum sunt plantati. Dar asta e o alta socoteala.

    Oare chiar nu putem mai mult?

  2. Buna ziua , cu tot respectul cuvenit cine a gandit unde sa fie amplasata ultima statie de viitorul firobuz din capatul Dumbravitei pe partea cu cimitirul fara nici o trecere de pietoni in apropierea statiei ? Sau mergem la urmatoarea statie unde exista trecere de pietoni ? Cand este trafic intens nu poti trece pe partea cu statia , daca vreti sa ma credeti stai chiar si  5- 10 minute sa traversezi.Exista riscul sa si plece firobuzul din fata oamenilor.                       Si problema cu mutatul zilei de ridicare a gunoiului , a fost marti acum este joi ,de ce se tot muta ziua de strangere a gunoiului.? De sarbatori va ramane lumea cu gunoiul ? Prima zi de craciun (25 dec ) este zi libera si este joi , 1 Ianuarie este zi libera si este tot joi .Deci stam cu gunoiul din 18 dec. pana in 8 ianuarie, timp de 3 saptamani ? Va multumesc pentru un raspuns .

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>