Apr 052014
 

consiliu local dumbravita 115x150 Convocator sedinta Consiliului Local Dumbravita Timis din luna aprilie 2014

Joi 10 aprilie 2014 cu incepere de la ora 17.30, in sala de consiliu a Primariei Dumbravita Timis va avea loc sedinta Consiliului Local Dumbravita pe luna Aprilie  cu urmatoarele puncte incluse in  ordinea de zi:

1.     Aprobarea participarii comunei Dumbravita in calitate de partener principal in localitatea Szentes – Ungaria in cadrul proiectului Sport un instrument de dezvoltare a ofertei turistice transfrontaliere 

2.     Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe anul 2014

3.     Proiect de hotarare privind aprobarea organigramei si a statului de functii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pe anul 2014

4.     Proiect de hotarare privind angajarea unui avocat pentru reprezentarea Consiliului Local Dumbravita  in dosarul civil nr 11063/30/2013 din 19.11.2013  avand ca obiect anulare act administrativ  , dosar in care  Asociatia Apa Canal Dumbravita  are calitatea de reclamat iar Consiliul Local Dumbravita calitatea de parat

5.     Proiect de hotarare privind trecerea lacului de acumulare in domeniul public al comunei Dumbravita

6.     Proiect de hotarare privind aprobarea actului aditional nr 2  la actul constitutiv si la statutul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Polul de Crestere Timisoara

7.     Proiect de hotarare privind acordarea unui ajutor de urgenta in valoare de 2000 de lei tanarului JOZSA Eduard pentru achizitionarea unui aspirator nazal

8.     Proiect de hotarare privind alocarea sumei de 30.000 de lei  Bisericii Ortodoxe Romane pentru realizarea sistemului de incalzire

9.     Proiect de hotarare privind intabularea si inscrierea in CF a imobilelor cu denumirea de strazi

10.   Proiect de hotarare privind aprobarea PUZ avand ca beneficiar pe d-na MARTA CIUCU Mirela Liliana

11.  Discutarea cererilor

12.  Diverse

Documentatia care sta la baza proiectelor de HCL mai sus mentionate o puteti citi AICI

SpradTheWord Convocator sedinta Consiliului Local Dumbravita Timis din luna aprilie 2014
Arrow Convocator sedinta Consiliului Local Dumbravita Timis din luna aprilie 2014
5 Convocator sedinta Consiliului Local Dumbravita Timis din luna aprilie 20143 Convocator sedinta Consiliului Local Dumbravita Timis din luna aprilie 2014

  2 Responses to “Convocator sedinta Consiliului Local Dumbravita Timis din luna aprilie 2014”

 1. Buna ziua , cu tot respectul pt. Dvs. as dori sa va relatez o problema pe care biciclistii o traiesc zi de zi .Avand in vedere ca sunt tot mai multi biciclisti ai comunei Dumbravita nimeni nu se gandeste si la ei , realizand o pista de biciclete pt. a nu mai intampina situatii dificile zi de zi. Il rugam pe domn primar sau un reprentant al Dvs. sa mearga cu bicicleta cateva zile la rand , din capatul Dumbravitei pana in C.Lipovei pe asa zisa pista ( un trotuar de 1 m si un pic latime impartit in doua impreuna cu pietonii si cu dale ) si sa se intoarca inapoi pe sosea sa simta diferenta ). In special de la Fropin pana in C.Lipovei este groaznic si cu trotuarul si cu bordurile . Multi pietoni se fac ca nu aud soneria bicicletei si nu se sinchisesc sa se dea la o parte , aproape toate masinile care ies de pe stradutele alatularnice spre sosea merg in viteza ca sa intre repede pe sosea si lovesc biciclisti care merg pe trotuar pe asa zisa pista. La probleme biciclistilor nu se gandeste nimeni din primaria Dumbravita ? O sa venim la primarie noi bibiclistii sa ne repare bicicletele sau sa ne deconteze primaria banii dati pt. repratia bicicletelor .Si bicicleta este un mijloc de transport ca si masina si suporta multe reparatii din cauza drumurilor , in speta din cauza pistei minunate de biciclete din Dumbravita.Bine ca se gasesc bani sa se reamenajeze parcul din centru de 4 ori si pt. o pista de biciclete , nu se gasesc bani . Alesii locali se gandesc doar pt. masini dar au si multi locuitori biciclisti.Cea mai bogata localitate din tara  , asa au aratat si televiziunea ,sa vina sa vada  televiziunea si minunata pista pe care alesii au considerat-o adecvata mersului pe bicicleta..Ar trebui sa va ganditi si la biciclistii comunei Dumbravita , nu sa ii neglijati, pt. ca  vor fii din ce in ce mai multi si sunt locuitorii comunei care va platesc destule taxe . Va multumesc anticipat ! Va doresc o zi buna !

 2. Iulian Toma

  Stimate Domnule Neag,

  Va inteleg nemultumirea pentru ca cele semnalate sant adevarate si suparatoare.

  In primul rand vreau sa stiti ca si eu sant o persoana care iubeste mersul pe bicicleta, motiv pentru care ma deplasez destul de mult cu acest vehicul in localitate si , de fiecare data,  constat cele relatate de dumneavoastra.

  In calitate de consilier local am intreprins mai multe actiuni pentru a stimula mersul pe  bicicleta  ca factor de sanatate si ca masura de protectie a mediului.

  Inca din 2009 am introdus in  CL  un proiect de hotarare  pentru a amenaja strada Petofi ca boulevard   cu 4 benzi , doua trotuare  si o pista de biciclete dublu sens ( de 2 m latime ) pe una din parti. Vechea conducere administrativa , in frunte cu primarul de atunci Szilagyi, a respins  proiectul meu  si au realizat fara proiect varianta  care se vede azi.

  Tot in mandatul anterior  (2008- 2012 ) , in calitate de presedinte al Comisiei de sport  am  organizat in fiecare an cate doua concursuri de biciclete   si role  pe asfalt, concursuri apreciate de participanti,  care   aveau scopul de a atrage  cat mai multe persoane   (de toate varstele , dar in special copii ),  spre acest mod de deplasare.

  In decembrie 2012 am reusit sa promovez  un HCL  cu nr. 50 ( il gasiti pe site-ul Primariei  - legislatie locala  2012 )  prin care se declara ultima duminica  din fiecare luna  a anului   -Ziua biciclistului- zi in care se poate circula cu bicicleta pe strazi, traficul auto fiind restrictionat in perioada respectiva. Prin aceeasi hotarare se stabileste ca pe strazile principale din localitate sa se amenajeze  piste  pentru biciclisti si sa se instaleze indicatoare rutiere specifice.

  Am insistat deasemenea ca in PUG- ul localitatii care acum se afla in etapa de elaborare , sa fie prevazute aceste piste care sa faca legatura intre  centrul administrativ  si toate cartierele din localitate precum si cu punctele de agrement : lacul, padurea verde , etc. Masura este cuprinsa si in programul de mediu al localitatii.

  Din pacate aceste hotarari sant tratate cu superficialitate si dezinteres  da catre primar  si grupul de consilieri  majoritar, care nu le considera prioritare. Pe aceasta linie  singura realizare cu care se lauda primarul Malac este trasarea liniei de demarcare  pe trotuarul realizat de Geza, dupa care a raportat  realizarea a 3 km de pista pentru biciclisti .

  Ce se poate face ?

  Asa cum spuneti, in localitate sant foarte multi biciclisti. Din pacate nu sant organizati si din acest motiv nu reprezinta o forta de luat in seama .

  Dunos a rezolvat  multe probleme in localitate ajutand anumite grupuri de cetateni  sa se organizeze si sa puna presiune pe executivul primariei pentru a li se rezolva problema .

  In cazul de fata propun organizarea unui Club al biciclistilor care sa manifeste in fiecarre Zi a Biciclistilor ( conform HCL nr 50/2012 ) pentru a se pune in aplicare  cu prioritate  prevederile acestei  hotarari.  In acest sens , Dunos  va deschide pe site-ul propriu ( dunos.ro ) o pagina  in care se va organiza acest club ( inscrieri,sesizari, comentarii,intruniri, actiuni, etc )

  Pentru a initia acest proiect va asteptam  la prima sedinta Dunos , din 12 mai 2014 , orele 19 , la Caminul cultural din localitate.  In caz contrar  se poate comenta  la nesfarsit  si nu se va realiza mai nimic.

  Sa aveti  curaj si incredere!

                                                                Iulian TOMA

   

   

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>