Grupul Dumbravita Noastra - DUNOS

 Posted by on 7 noiembrie 2024  Add comments
 

     Grupul Dumbravita Noastra (Dunos) s-a nascut din dorinta de a pune bazele unei comunitati active a cetatenilor care doresc sa se implice constructiv in problematica administrativa a comunei Dumbravita.

      Daca sunteti una din persoanele care nu asteapta ca lucrurile sa se rezove de la sine, va pasa ce se intampla dincolo de gardul locuintei d-voastra, daca doriti sa va cunoasteti vecinii, daca nu va este indiferent viitorul localitatii in care traiti, daca doriti sa va implicati activ in treburile administrative ale localitatii, daca credeti ca puteti darui o parte din timpul dumneavoastra comunitatii din care faceti parte, va asteptam alaturi de noi.

     Speram ca aceasta conduita de implicare activa sa devina un mod de viata pentru toti locuitorii Dumbravitei.

     Aceasta pagina web va sta la dispozitie ca o platforma de comunicare, cu mentiunea ca fiecare este responsabil pentru cele scrise, conform legislatiei in  vigoare.

  8 Responses to “Grupul Dumbravita Noastra - DUNOS”

 1. Cu tot dragul si felicitari sincere pt. initiativa - Dumbravita nu are doar doar probleme administrative. O mare parte dintre ele le constituim chiar noi prin atitudine (de la cum circulam cu masinile si cum parcam, cum facem curatenie in fata gardurilor, cum luam atitudine fata de altii samd). Revenind la administratie - initiativa este buna - doar ca atunci cand este o problema, o veche zicala (dintr-o alta cultura) zice - “concentreaza-te asupra situatiei nu a persoanei”. Aici pe site de multe ori doar pare a fi un manifest politic de genul hai sa schimbam pe astia - puneti-ne pe noi. Vorbiti despre situatii! - nu despre oameni, fiindca e usor si pentru un copil de trei ani sa arunce cu rosii dupa unul, altul. Poate ati putea sa puneti si un articol cu meritele acestei administratii. Fiindca sunt. Nu sunt perfecti - doar ca nu ati scris nimic de bine. Dati o tura prin judet sau prin tara - si o sa vedeti diferente. Fiti obiectivi. Haideti sa schimbam ieftineala asta politica cu o gandire benefica tuturor. Ce au facut ei bun - ce ar fi putut sa faca mai bine… Ce ati dori sa aduceti nou … E nevoie de putin elan - poate de o alta administratie… Dar nu asa - sa aruncam cu rosii…

 2. Iulian Toma

                     Domnule Ujszentes(mi-ar fi placut mai mult sa ma adresez numelui adevarat) apreciez foarte mult faptul ca urmariti cu mare atentie acest site si imi place la fel de mult modul obiectiv cu care analizati situatiile prezentate, la nivelul informatiilor de care dispuneti. Vom tine cont de recomandarile facute  si ne dorim sa deveniti activ  la propriu, asa ca ………va asteptam langa noi.
  Precizez faptul ca Asociatia Dunos  s-a nascut din dorinta de a corecta ce nu este bine in aceasta localitate, de a detecta nemultumirile  cetatenilor si a incerca sa le rezolvam  cu ajutorul dumneavoastra ,pentru ca in momentul de fata alte  parghii nu avem.
  Credeti ca este cazul sa mai  prezentam si noi realizarile actualei administratii atata timp cat aceasta are la dispozitie  Monitorul de Dumbravita, in 1500 de exemplare  lunar,  pentru care se cheltuie  100.000 anual, acum s-a dat in functie  printr.-o investitie  de 1000.000lei (50% fonduri europene,)studioul Tv Behela care va cheltui tot din banii publici 400.000 anual, mijloace  media prin care administratia  se lauda si cu ceea ce nu face?
  S-au facut  multe lucruri in localitate, dar nu suficiente (avand in vedere potentialul localitatii: bugetul, oamenii, )si nu tot ce s-a facut este bun.Este bine sa le si prezint  ca sa nu ne mai acuzati de lipsa de obiectivism :
  S-a renovat si extins sediul primariei din surse locale
  S-au renovat  Scoala veche  si gradinita din surse locale
  S-a renovat parcul central de 3 ori din surse locale si centrale
  S-a construit o scoala noua   cu finantare de la Ministerul Invatamantului
  S-au asfaltat  10 Km de strazi  din surse locale,. 4 Km  din surse judetene ( str, principala) si 2 Km de catre investitorii imobiliari.
  Toate aceste realizari sant OK si arata bine, numai ca majoritatea sant  in vatra veche  si mai precis pe o raza de doua trei sute de metri  in jurul primariei. Intre timp localitatea s-a marit de peste 10 ori si  pana acum in zonele noi din bani publici  ( proveniti in cea mai mare parte din contributiile acestor locuitori) nu s-a facut aproape nimic.In aceste zone stim cu toti, tot ce s-a facut pe domeniul public s-a facut la initiativa si pe banii proprietarilor din zonele respective.
  Problemele care deranjaza cel mai mult sant legate de lipsa unei strategii, a unei coordonari si a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii   la nivelul localitatii. Sa le enumeram  si pe acestea :
  Reteaua de apa este subdimensionata ( pentru o populatie de 7500 de locuitori , cati santem dupa ultimul recensamant), nu are statie de filtrare si tratare asa ca va trebui refacuta in totalitate , tot pe banii nostrii, peste 5 ani cand vom deveni 15-20000.
  Reteaua de canalizare este subdimensionata, realizata dupa un proiect gresit  si in prezent se reface  pe alti bani pe aceleasi principii gresite. In viitor va trebui refacuta  in totalitate. 
  Toate strazile  din zona noua   se construiesc fara  proiect,( in care sa se prevada  latimea carosabilului, pozitia si latimea trotuarelor, eventual piste pentru biciclisti, zpatiile verzi , parcarile , etc ), conditii in care acestea sant realizate prin  contributia   directa a locuitorilor din zona, la intamplare.
  La nivelul intregii localitati  nu este  nici macar gandita problema preluarii apelor pluviale,e xistand locuinte care sant periodic inundate, dupa fiecare ploaie  innotam prin balti  si noroie in toata localitatea..
  Problema serviciilor sociale  in localitate nici nu intra in atentia administratiei actuale ( mentalitatea este  : santem prea aproape de Timisoara  si nu este nevoie de aceste servicii pe raza localitatii ).
  S-ar putea continua cu problemele nerezolvate in Dumbravita pe inca multe pagini, dar cea mai grava problema este ca   dezvoltarea localitatii  nu se discuta niciodata in cadrul Consililui local ,asa cum ar fi normal ,ca sa nu mai vorbim de faptul ca legea prevede sa fie dezbatuta public .
  Sper ca am raspuns in mare parte nelamuririlor dumneavoastra,iar daca nu ,ma puteti contacta telefonic , aveti numarul  meu  pe site.
   

 3. sunt de acord cu d-nul Toma .
  singurul lucru care ma dezamageste e afilierea lui politica
  Primaria nu reprezinta deloc interesele oamenilor din vatra noua si cred ca e timpul ca acestia sa se mobilizeze si sa schimbe ceva. Sunt tineri , cu studi si mentalitati sanatoase si cc trebuie sa faca este sa se implice si sa nu mai lasa aceste persoane de moda veche, sa decida ce trebuie facut la nivel local
  La potentialul Dumbravitei s-a realizat foarte putin
  E UN SUBIECT CARE NU POT SA NU-L COMENTEZ S EL SE REFERA LA PARC
  Nu pot sa inteleg  prostia de a pune zeci de arbusti ( e 15 mil un bradut ) in parcul din fata primariei in timp ce  locul de joaca al copiilor (uneori si din cc mai frecvent si al cainilor vagabonzi)  e intr-o avansata stare de degradare.
  Va rog sa-mi spuneti unde in Europa  gasesti in parcuri kitsch-uri peisagistice cum apar la noi gratia unor gusturi personale ale unor persoane cu functii din primarii
   
  ii sugerez d-nului primar sa ne monteze si o fintina arteziana colata si daca se poate si muzicala
   

  • Buna ziua.Aveti multa dreptate,trebuie implicati si promovati tinerii dumbraviteni atat in Administratia locala cat si in toate activitatile.Ei au gandiri noi si potential mult mai mare .La fel si cei mai in varsta trebuie la vremuri noi sa aibe gandiri noi.Referitor la d-l Toma si eu stiu ca este un foarte bun gospodar,calculat,ordonat si un om de cuvant.Referitor la culoarea politica……….nu mai departe………Primarul din Giarmata, este apreciat de cetateni si cheltuie bugetul in folosul localitatii si a cetatenilor,avand realizari frumoase.

 4. Din cate stiu eu afilierea d-nului Toma este nu atat (doctrinar) politica cat este pornita din necesitatea de a avea astfel posibilitatea de a face ceva pentru oameni in conditiile in care in Consiliul local ajungi prin intermediul partidelor. Particularitatea localitatii noastre este ca aici Puterea se afla in mainile unui primar autocrat care conduce destinele Dumbravitei de aproape 20 ani. Paradoxul este ca in Dumbravita oameni capabili (cum e d-nul Toma si nu numai) se afla in opozitie iar alianta care functioneaza este intre cei care ar trebui sa fie dusmani politici (UDMR si PSD). Legat de respingerea cetatenilor din zona noua ea se bazeaza pe faptul ca politicienii sunt interesati doar votantii care au buletin de Dumbravita. De mai multe ori am auzit afirmatii de genul: Sa mearga sa voteze in Timisoara cu C… si a doua (mai grava): Aveti bani-dupa ce case v-ati facut, puteti sa va faceti voi drumuri si canalizare!? Parcul central este o afacere (tipica de altfel) si va continua cat timp sunt fonduri alocate fara a tine cont de prioritatile cetatenilor si fara un control real. Este o consecinta directa a unui buget local fara un plan concret de investitii aprobat in plenul Consiliului. Este daca vreti pretul care-l platim pentru un consiliu format din oameni mai putin pregatiti si sa recunoastem: versatilitatea unui om care-si stie reprezenta bine interesele si care ne este primar (de cinci stele dupa cum spune el:)

 5. Haideti sa incepem cu sfarsitul - primar de cinci stele - este un “premiu” oferit de asociatia comunelor din Romania si se refera la numarul de mandate. Nu stiu de ce le spune stele - dar nici voi nu spuneti de unde vine denumirea de primar de cinci stele…
  Pe de o parte este amintit in ultimul comentariu de incompatibilitatea UDMR-PSD - pe de alta faptul ca dl. Toma nu este doctrinar in PDL - adica e si dansul pe acolo. Oare primarul si vicele sunt doctrinari?
  Comparatii de genul ca cei capabili sunt in opozitie (nu neaparat corect dar nici departe de adevar) sau ca cei din zona noua “sunt respinsi” sunt specultatii aducatoare de voturi. Ce mi se pare ciudat este faptul ca in comentariu scrie “politicienii” adica inclusiv opozitia “sunt interesati doar votantii care au buletin de Dumbravita”.
  La partea cu primarul autocrat - asta cam asa pare ca este.

 6. Caut echipa de constructori pentru aplicare decorativa 400 mp,la casa inDumbravita zona lac. Eventual si recomandari. Va multumesc.Tel.0737274127

 7. Stie cineva un instalator de apa in Dumbravita? Tel. 0723592628

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>