Monitorizari DUNOS in Dumbravita

 Posted by on 15 ianuarie 2015  Add comments
 

   P.U.G.     Linie Troleibuz    Sala polivalenta    Centrul de zi      Capela mortuara   Modernizare strazi   Retea canalizare

   

    8 Responses to “Monitorizari DUNOS in Dumbravita”

  1. Cine monitorizeaza aici si ce anume ? Multe ne-am propus putine am realizat.Cred ca aici  TOMA=DUNOS. Sper din tot sufletul sa puteti sa fiti cu ochii pe toate proiectele si sa ne tineti la curent. Din pacate am retineri cu privire la capacitatea acestei organizatii. Ma uit acum pe prima pagina si ma intreb unde e Dumbravita pe doua roti (ultima duminica a fiecarei luni) si ce se mai intampla cu codul administratiei tale. Cam batei pasul pe loc. Singurul lucru util e ca mai aflam si noi ce se mai intampla prin consiliul local. Succes !

  2. Intrdevar Toma este motorul acestei organizatii dar NU TOMA=DUNOS pentru ca nu este singur. Observ din interpelarea dumneavoastra o dorinta de informare, dar fara implicare directa si un sprijin masiv din partea cetatenilor pentru sustinerea proietelor sau propuneri noi este greu de crezut ca se poate face ceva. Dunos este si a fost gandit sa realizeze in Dumbravita o comunitate a bunului simt. 

  3. Pentru falsul  Monitor  de Dumbravita

   In mod normal, pentru urmarirea lucrarilor de investitii  dintr-o  localitate exista compartiment de specialitate in cadrul executivului  care trebuie sa faca acest lucru. Primaria detine si mijloacele necesare pentru a informa periodic populatia asupra acestora : Monitorul de Dumbravita   si cele doua site-uri   pe internet. Pentru ca acest lucru  nu se intampla ,DUNOS va face informarea asteptata de dumbraviteni.

   In cadrul echipei ,subsemnatul se vede mai mult  pentru ca ,in calitate de consilier local detin mai multa informatie  solicitata si asteptata de  urmaritorii site-ului.

   Este adevarat ca ne propunem multe si nu reusim sa le aducem  pe toate la indeplinire. De fapt proiectele noastre sant si proiectele voastre, iar singuri  nu vom reusi niciodata sa le realizam pe toate.

   Proiectul Dumbravita pe doua roti a fost realizat si el s-a incheiat  printr-o hotarare de consiliu care acorda niste drepturi  tuturor  biciclistilor din localitate. El a fost gandit pentru a incuraja si dezvolta  mersul pe bicicleta in localitate. El prevede atat accesul liber  si in siguranta  pe strazi  al biciclistilor in anumite perioade  cat si realizarea unei  infrastructuri care sa faciliteze mersul  cu bicicleta : semnalizari, suporti pentru  biciclete, piste pentru biciclisti. Cred ca ati observat montarea  suportilor pentru biciclete la majoritatea institutiilor din localitate si in toate statiile de troleibuz. Anul acesta am solicitat realizarea  a 3 Km de pista pentru biciclisti  la standarde  europene. Tot urmare unei initiative Dunos , in Padurea verde s-au realizat primii 3 Km de pista pentru biciclisti ( Baraj Dumbravita – Gradina zoologica Timisoara )  si urmeaza  inca 3 Km in acest an. Se pot organiza multe evenimente acolo , dar unde sant biciclistii ? La ultimele actiuni de duminica la care am participat  si pe care le-am promovat pe acest site  au venit 8-10  membri Dunos  la care s-au adaugat cativa copii. Deci Dunos nu s-a oprit in acest proiect  dar, unde este raspunsul cetatenilor ?

   In ceea ce priveste Codul administratiei locale , acesta este in dezbatere  la Comisia  de administrare locala a CL  unde va capata o forma care va fi supusa dezbaterii publice , urmand sa fie adoptat printr-o hotarare de CL.

   Este adevarat, cam batem pasul pe loc, dar asta pentru ca multi dumbraviteni vin la DUNOS cu probleme care-i privesc direct , activeaza alaturi de noi o perioada iar, dupa ce le rezolvam problemele, au imediat alte prioritati. Cam asta este atitudinea majoritatii dumbravitenilor.

   Astept sa fiu contrazis

                                                                     Iulian TOMA

   • E frumos ca avem parte de oameni care sa ne informeze in mod corect de ce se intampla cu contributiile noastre si care sunt adevaratele probleme administrative ale Dumbravitei.Chiar daca unii nu sunt interesati sau altii nu au timp pentru a se implica in problemele administrative,culturale si sportive,eu am tot respectul si voi incerca sa fiu prezent alaturi de  cei care se implica in viitorul Dumbravitei,atat din Administratia Locala cat si din Dunos.

  4. Din pacate recunosc ca stam greu la capitolul spirit civic. Oamenii sunt preocupati de ziua de maine, de ei si de problemele lor personale. E greu sa lupti pentru tine dapoi pentru comunitate.

   Cred totusi ca exista mai multi oameni dispusi sa se implice si sa participe intr-un fel la viata comunitatii. Pate sunt comozi si le place sa stea  pe margine. Poate sunt dispusi sa ajute cu fonduri  asociatii civice care vor si pot sa se implice. E greu dar nu imposibil, poate trebuie mai multa  implicare din partea fiecaruia dintre noi atat cat poate si cum poate. E pacat ca o localitate cu asa potential uman sa se dezvolte   doar din propria inertie.

    

   • Sunt convins ca cuvintele dumneavoastra au venit din suflet, multi dintre noi ne-am mutat aici in comuna pentru a oferii copiilor nostri o alternativa la o viata linistita. Cred ca am parasit, pentru odihna, zgomotul din oras si nu in ultimul rand pentru ca aveam un surplus de timp liber pe care am dorit sa il folosim pentru activitati placute care ti le ofera spatiul din jurul casei. Poate ca am fost un pic egoisti si ne-am dorit un spatiu verde doar al nostru, am dorit sa infaptuim ceeace ne-am visat, un loc de care sa ne bucuram atat noi precum si copii nostri.De accea sunt convins ca ar trebui sa respectam si sa ne repectam principiile cu care am venit aici. Spun aceste cuvinte ca un rezumat al Codului Administratiei Locale. In primul rand liniste si curatenie cu toate ce deriva de aici. 

  5. Iulian Toma

   In viata fiecarui membru al unei comunitati problemele  personale  si problemele  comunitatii trebuie sa aiba o pondere egala. Degeaba avem noi in casa , in curte  -paradis, daca apa ,aerul,natura,strada, educatia ,sanatatea , cultura, ordinea   etc., la nivelul comunitatii in care traim  sant necorespunsatoare, nu cred ca putem fim fericiti. Acordand importanta problemelor comunitatii, aceasta va functiona mai bine si vom reduce astfel  si numarul problemelor personale.

   Sant convins ca in Dumbravita sant multe persoane care au probleme personale ce nu le permit sa activeze organizat in interesul comunitatii dar, asta nu-i scuteste de a lua atitudine fata de neregulile  din administratie, nereguli care le afecteaza viata de zi cu zi.

   Exista o alta categorie ,destul de numeroasa , in Dumbravita care considera ca nu are nevoie de nimeni pentru a-si rezolva problemele la nivel local. Stie la cine sa intervina  si cum sa intervina pentru a-si atinge scopul. Este cel mai gresit mod de comportament intr-o comunitate pentru ca rezolvarea problemelor lor inseamna de cele mai multe ori afectarea drepturilor si libertatilor celorlalti membri ai comunitatii. Nu trebuie sa dau exemple pentru ca stiti la cine ma refer.

   Pe masura ce comunitatea va creste se vor multiplica si problemele , si atunci  nu vom avea decat doua variante : fie ne mutam din Dumbravita , ori ne implicam in administrarea ei pentru a construi o comunitate in care sa  traim cu placere, in armonie cu natura ,cu vecinii , cu prietenii.

    Numai sa nu fie prea tarziu……

  6. Daca tot e vorba de monitorizare eu propun sa ne se monitorizeze si culturile de ambrozie si sa luam masuri. Nu cred ca un simplu afis pus pe strada principala rezolva problema. E plin de culturi de ambrozie si alte buruieni pe aproape toate terenurile lasate in paragina. In fiecare an se agita putin lumea doar dupa ce trece sezonul alergic iar ulterior toata lumea va fi preocupata de alte lucruri si se uita repede.
   Avem legi care se lasa cu amenzi dar nimeni nu vrea sa le aplice. Pana la urma e vorba de sanatatea noastra si a copiilor nostrii.
   Eu propun sa facem impreuna monitorizarea campurilor laste in paragina, facem poze si atasam locatia gps ca sa identificam parcelele si depunem reclamatii la politie. Nu vreau sa dau de lucru la politiei, dar cred ca daca facem o avalansa de reclamatii poate reusim sa miscam ceva in comuna. Daca e vreun avocat pe forum poate ne ajuta cu un formular sau poate alte idei.

   Multumesc,

    

   Leave a Reply

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>