Modernizare strazi Dumbravita - 15 km

 Posted by on 12 martie 2015  Add comments
 

 P.U.G.     Linie Troleibuz    Sala polivalenta    Centrul de zi      Capela mortuara   Modernizare strazi   Retea canalizare

MODERNIZARE STRAZI  -15 KM   DUMBRAVITA

 

1. Denumirea Obiectivului :  Modernizare strazi  comuna Dumbravita – 15 Km

2. Aprobat  prin   HCL nr.  5/ 21.01.2024

3. Proiect  executat de   S.C. LOAAN CONSULTING SRL, in valoare de 128.000  LEI, aprobat      prin  HCL  nr.   16 / 18 03. 2014

4. Descrierea investitiei  ( memoriu  si poze  din proiect )- atasat

5. Locatia investitiei : U.A.T. DUMBRAVITA,  zona de vest ; traseul ce urmeaza a fi modernizat este alcatuit dintr-un numar de 37 de strazi ce urmeaza a asigura circulatia in conditii  civilizate  in interiorul localitatii.   

6. Valoarea initiala  si sursele de finantare :  18.635.378 lei ;  fonduri publice nerambursabile provenite de la  Bugetul de stat  in valoare de  18.133.693  lei   si  501.685 lei din Bugetul local al comunei Dumbravita .

7. Forma de achizitie : Licitatie  publica ( cerere de oferte SEAP )

8. Firma castigatoare : S.C. TECHNOCER  SRL 

9. Contractul :     valoare    17.782.724,21 lei  cu TVA inclus ;  conditii : penalitati 0.01 %/ zi  intarziere  din pretul contractului .

10. Graficul de executie prevazut in contract:  Durata executiei 24 luni de la  emiterea ordinului de incepere a lucrarilor. Nu s-a prezentat un grafic de executie  pe strazi.

11. Stadiul  lucrarii : s-au efectuat plati  in   valoare de 353.115,73 lei  ( 325.115,73 lei de la bugetul de stat si 28.000 lei de la bugetul local; a fost asfaltata  strada Aron Gabor

12. Anexe la contract  : nu exista

13. Observatii de specialitate :   nu exista  

                                            ***

        Datele au fost  furnizate de Compartimentul Dezvoltare al Primariei Dumbravita

            Inspectori  de specialitate  Monica Sontea , Eva Scrob

           Vom adauga noi informatii pe parcursul derularii proiectului

  192 Responses to “Modernizare strazi Dumbravita - 15 km”

 1. Buna,

  Aveti noutati in legatura cu reluarea asfaltarilor in acest proiect?

  Stiti cumva daca s-a stabilit ordinea in care se vor asfalta aceste strazi? Eventual o lista, cu niste termene de executie, o explicatie a prioritizarii lucrarilor…

  Multumesc,

  Tudor

   

 2.  

  Buna ziua,

  As vrea sa stiu si eu in ce stadiu este acest proiect. Din cate am observat el a fost atribuit prin licitatie unei companii si termenul de executie este de 24 de luni din 2014 - deci maxim 2017 ar trebui sa fie finalizat. Eu sunt un locatar de pe strada Lalelelor si chiar am avut o discutie cu domnul Miklos care nu avea nici o idee daca si cand vor incepe lucrarile pe strada. Multumesc anticipat.

   

   

  • Iulian Toma

   Doamna Botos,

   Am intarziat cu formularea unui raspuns datorita faptului ca am solicitat in scris primariei Dumbravita  informatiile necesare  , primarul m-a asigurat ca mi le va transmite prin posta dar ,ca de obicei, a mintit. Acum sant convins ca nu le voi primi si il voi actiona in instanta pentru  incalcarea  legii 544 privind liberul acces la informatiile publice. Colateral ( din  alte surse ) va pot spune ca   str. Lalelelor urmeaza sa fie realizata in acest an dar nu s-a deschis inca finantarea proiectului pe anul in curs.

   • @ Iulian Toma: Ne mai puteti da si alte nume de strazi, din aceste surse colaterale :) ? Sper sa fie si Creatiei printre ele.

    Acum vorbind serios (am mai pus intrebarea asta pe alt thread) cum si cine decide prioritatea in asfaltare? Sunt 15 km de asfaltat in acest proiect, din cate inteleg Tehnocer trebuie sa termine in decurs de 24 luni, deci pana la finalul 2016. Dar cum se alege ordinea strazilor?

    Bineinteles ca nu pot sa nu fiu subiectiv, dar de exemplu Creatiei, e o strada de tranzit catre multe zone de case inspre padure, circula foarte multe masini, deci praf avem din plin! Sa nu mai spun cand vine vreun destept cu viteza… Sper sincer ca astfel de strazi, de tranzit spre alte zone, sa fie prioritizate. Cred ca in acest mod beneficiaza mai multa lume de o strada asfaltata.

    Deci sunt curios ce criterii intra in calcul: numarul de case de pe strada, numarul masinilor care circula pe ea, sau… cine locuieste pe strada respectiva?

    Va multumesc. Numai bine.

     

     

 3. Pana inainte de alegeri nu sunt șanse … Răbdare așadar, răbdare.

 4. Dragilor,

  Am inceput sa iau serios in considereare vanzarea casei. Traim ca si in evul mediu, oare daca nu iesim in strada, blocam drumul principal, facem ceva gen: furci, topoare, cladiri incendiate…etc… chiar nu sunt sanse? Cerem asa mult daca vrem o asfaltare?

  Cred ca cei din "Las Fierbinti" ar avea subiecte foarte interesante daca ar veni prin iubita noastra comuna. Eu una sunt satula de drumurile astea…in ultimii 4 ani se vede din cand in cand cate o masina ce arunca piatra, care se acopera cu pamant oricum dupa 2-3 zile, si atat - aici merg toate fondurile. Este a 3-a oara cand merg cu masina la service pentru directie si alte minuni datorate gropilor.

  Pana acum auzeam povestea ca nu sunt fonduri, apoi sunt fonduri dar trebuie licitatie, apoi e facuta licitatia, e si castigata insa nu este deschisa finantarea? Ma intreb ce inseamna asta: sunt fonduri dar nu e finantare? oare numai mie mi se pare ca se trage deliberat de timp? Daca nu e finantare asta inseamna ca s-au facut pe hartie 15km de asfalt fara nici o acoperire? ca si cum as fi proiectat arena nationala in dumbravita doar asa…pentru ca pot, si fara sa existe un suport financiar? Eu propun sa facem in cazul asta si un "Burj Al-Arab"…bine ca sunt bani pentru platit proiectantii, asta e de adminrat. La un metrou in Dumbravita nu s-a gandit nimeni inca? Eu zic ca si acela merita proiectat.

  Mi-a ajuns, am devenit depresiva deja din cauza drumului asta. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOF….Cum ar fi sa nu mai platim impozitele cativa ani buni de zile si sa asfaltam macar 100 m, poate si altii sunt in situatia mea, insa asa nu se mai poate !!!!!

  Efectiv sunt dezgustata!

   

  • Iulian Toma

   Doamna Alexandra,

   Va inteleg disperarea pentru ca in urma cu 7-8 ani am trecut prin aceeasi situatie. Ma mutasem de 3-4 ani in localitate  plin de entuziasm si vazand ca nu se intampla nimic  am mers la primarul de atuci sa-l intreb cand se va asfalta strada  pe care locuiesc. Raspunsul a fost - la Sfantu-asteapta. Si atunci am decis ca trebuie sa ma implic,  nu sa renunt din cauza unor incapabili. Va recomand acelasi lucru. Numai ca implicarea trebuie sa fie facuta in mod inteligent ,civilizat nu cu furci ,topoare , incendii ,etc. Din experienta mea de 7 ani in administratie, cea mai eficienta forma de rezolvare a problemelor din cartierele Dumbravitei s-a dovedit a  fi  organizarea in grupuri de 10-15 persoane care sa se prezinte la sedintale consiliului local  si sa-si  sustina doleantele in fata consilierilor. Daca ve-ti alege aceasta cale  va pot ajuta cu placere.

 5. Da asa este… Nu exista o strategie de dezvoltare a comunei in care prioritate sa fie infrastructura (apa canal gaz asfalt) ulterior alte gen sala polivalenta sau casa de cultura sau incubatoare … De afaceri. Totul se rezuma la interese de grupulete ….

 6. Nu sunt seriosi. PUNCT 

 7. Am vazut utilaje mari pe strada ferventia II (cora). Oare incepe in sfarsit marea asfaltare sau vor doar sa ne arate maimutza? Srie cineva ceva ?

 8. Ce trist….am ajuns sa ne bucuram ca si copii mici cand vedem utilaje mari… Macar daca ar asfalta odata! 

 9. Relatez de la fatza locului ( ferventia II) :

  Maimutza a plecat, se pare ca nu avem noroc nici luna asta, mai asteptam un an sa vina utilajul. Cred ca mai bine ii punem un senzor sa vedem pe unde se plimba :)

  PS topicul nu ar trebui sa se numeasca "modernizare" ci scoaterea din evul mediu, fiindca o modernizare implica mult mai multe decat turnarea unui strat de asfalt care precis se gaureste dupa prima iarna.

   

 10. Data viitoare votam Maimutza atunci! 

 11. Ce mai face primaria ? Si-a luat concediu? Mai sunt sanse sa inceapa ceva anul astsa ? Ceva noutati ?

 12. Cred ca la intrebarea asta s-a mai raspuns odata,ckitez:

  Luci says:

  6 mai 2015 at 23:24

  Pana inainte de alegeri nu sunt șanse … Răbdare așadar, răbdare.

   

 13. A zis Luci mai sus, ce noutati mai vrei? Asteapta pana la alegeri si o sa vezi, adica noutatile vor veni dar abia in 2016

 14. Care proiect de asfaltare este mai avansat? Cel de 15 km sau xel de 11 km? Nu stiu daca avansat este cuvantul potrivit. … Cand se va finaliza executia la cei 15 km. Vi sa pare normal ca la acest proiect si executie sa se realizeze doar o strada in aceste 5-6 luni de cand s-a demarat? Sau trebuia sa se puncteze ca s-au inceput lucrarile…

  • Iulian Toma

   Proiectul de 15 Km este programat pentru perioada 2014- 2016. In acest proiect  a fost desemnat constructorul si au fost incepute lucrarile. Proiectul de 11.3 Km este programat in perioada 2015-2017. In acest proiect nu a fost inca stabilit constructorul. Ce va  pot spune sigur este faptul ca ambele programe vor suferi intarzieri datorita  procedurilor de decontare a lucrarilor catre constructor.

 15. Stimate domnule Toma,
  Apreciez ceea ca faceti dvs pt Dumbravita, dar pentru o investitie trebuie sa existe un program clar stabilit, sa existe surse de finantare si sa existe capacitatea administrativa necesara pentru a pune in opera deciziile adoptate.
  Nu este normal ca sa se deruleze / inceapa o sumedenie de proiecte si sa astepte mila guvernului. Cred ca majoritatea prop care nu au asfalt arfi interesati sa suporte ei o parte din cheltuieli, exista case sau vile de 200.000 eur si masini de 50.000 eur in curte si circula pana la asfalt 300-700 ml…
  Prioritatile trebuie sa fie conform piramidei Maslow… Sau cum il striga…
  Cu stima

  • Iulian Toma

   Aveti perfecta dreptate atat in privinta modului de derulare a programelor de dezvoltare  cat si in privinta prioritatilor. Va pot spune cateva amanunte specifice Dumbravitei. Lungimea totala a strazilor proiectate in localitate depaseste 200 KM. Dintre acestea au fost asfaltate pana in prezent  strazi in lungime totala de 25 Km ( din bugetul local, de catre investitorii privati  si de catre  Consiliul local in parteneriat cu cetatenii). 

   Capacitatea  de asfaltare anuala  din bugetul local este de 3-4 Km. Din aceste considerente s-a apelat la surse externe de finantare pentru asfaltari. Din pacate strazile care au fost cuprinse in aceste programe nu mai pot fi asfaltate din bugetul locat  sau de catre CL in parteneriat cu cetatenii. Daca strada nu face obiectul niciunui proiect in derulare  se poate realiza  in parteneriat  cu locuitorii  dar trebuie mare atentie in  derularea unor astfel de programe. In aceste cazuri au fost facute cele mai mari delapidari din bugetul local. Locuitorii de pe o strada dadeau banii primariei fara  a exista  un contract de parteneriat si nu solicitau niciun document legal. Primaria realiza lucrarea  si cetatenii erau multumiti. Dupa realizarea lucrarii primarul deconta din bugetul local valoarea integrala a lucrarii fara a  lua in  considerare  partea de 40% care a fost suportata de  locuitori . In aceste conditii banii platiti de locuitori intrau integral in buzunarul primarului si angajatilor acestuia.

   • @Iulian Toma: Avand informatiile prezentate mai sus, ati facut cumva vreo plangere la DNA sau Parchet? Mi se pare extrem de grav!

    Revin la intrebarea mea mai veche, legata de stabilirea ordinii in care se vor asfalta strazile din cadrul acestui proiect. Aveti vreo noutate? Am ascultat inregistrarea sedintei de consiuliu, nu s-a discutat acest subiect. Am auzit doar ca ati ridicat problema realizarii trotoarelor pentru strazile noi asfaltate… Puteti sa ne spuneti cine hotareste lista? Primarul, vicele, comisia de dezvoltare? La cine din primarie sa ma duc sa pun intrebarea asta, incat sa am si un raspuns concret? Ca cineva, totusi ia o astfel de decizie, din moment ce aveti "informatii colaterale" (vedeti raspunsul dat de dvs pentru strada Lalelor)

    Multumesc anticipat pentru un raspuns.

     

 16. Iulian Toma

  Am sesizat parchetul pe aceste probleme de doua ori, in 2010 si in 2012 ( de aceasta data si DNA ul care a trimis sesizarea spre solutionare tot la Parchetul Timisoara ) , de fiecare data cu documente insotitoare  si dupa un an de zile s-a primit NUP pe un considerent incredibil   - in calitate de consilier nu aveam competenta sa reclam aceste nelegalitati  folosind documente ale  Curtii de conturi- numai Curtea de conturi putea sa ceara inceperea urmaririi penale. Dar in situatia in care  directorul Curtii de conturi, procurorii, judecatorii  primisera  terenuri  in Dumbravita  cum  se puteau lega de un primar generos ca  Szilagyi.

  In ceea ce priveste prioritizarea asfaltarilor in Proiectul de 15 Km nu  s-au stabilit inca strazile ce se vor asfalta in acest an. In sedintele de consiliu, la interpelarile consilierilor , in cateva randuri, primarul a spus ca se vor asfalta cu prioritate strazile care sant pregatite  ( fundatii, borduri, retele de apa , gaz, canalizare , finalizate ). Eu consider ca este necesara stabilirea unor criterii obiective care sa stea la baza prioritizarii obiectivelor de dezvoltare. Din pacate, primarul si consilierii din grupul sau nu vor sa ia in discutie o astfel de  hotarare.

  Am mai dat un raspuns pe aceasta tema  in care precizam ca voi insista sa obtin  programarea pe ani a acestui proiect iar cand o voi detine  o voi publica pe site. 

 17. buna ziua stimate domn Toma

  sunt un locuitor de rangul 2 al frumoasei comune D.De ce de rangul 2?,fiindca locuind in cartierul Belvedere nimeni nu s-a sinchisit de ex.de prelungirea traseului trol.14 cu inca 250 m ,sa gandim totusi mai departe ca gaina in curtea ei.Ei inchipuiti-va mersul pana la statia finala ziua intre haitele de caini si noaptea ce o mai rasari de dupa tufe!!Stiu subiectul e asfaltarea dr.,nici nu indraznesc sa ma gandesc la asfaltarea str.Bach si a celei adiacente pe care locuiesc.Pacat ca alegerile au loc din 4 in 4 ani.Despre presiune si calitatea apei de robinet s-a vorbit vreodata in consiliu?Dar ce rost are nu-i asa ca doar milionarii stau in vile si astia au bani sa-si cumpere apa imbuteliata.Multe si …..dar lipsa de transparenta a acestui consiliu este de vina.Intri in primarie te crezi intr-un sanatoriu-curtea plina,cafele,barfa,barfa etc.Un domn Tudor spune ca a ascultat inregistrarea sedintei!se poate?si cum?

  Scuze ptr.multele probleme dar am inteles ca sunteti unul din cei mai activ si impartial consilier.

  dar credeti ca veti castiga vreodata o batalie cu infiptii VETREI?poate nu m-am exprimat corect.

  La revedere.

  • Iulian Toma

   Sa le luam pe rand:

   1. Eu nu cred ca in Dumbravita sant locuitori de rang1 si 2. Toti santem oameni liberi cu drepturi egale.

   2, Proiectul Extindere linie de troleibuz a fost demarat in 2010, atunci nu era nimic construit in Zona Belvedere. Proiectul este realizat din fonduri europene in comun cu primaria Timisoara, deci nu a depins numai de administratia Dumbravitei. In viitor nu cred ca va fi o problema sa fie extins cu inca o statie , chiar daca va fi suportat din Bugetul local.

   3. Problema cainilor vagabonzi a fost tratata in CL de mai multe ori, s-au aprobat mai multe Hotarari de consiliu in acest sens  numai ca executivul nu le pune in aplicare. Revin cu aceeasi recomandare: un grup de locuitori sa se prezinte in sedinta CL  si sa solicite consilierilor punerea in aplicare de urgenta a acestor hotarari. In asemenea situatii primarul va trebui sa-si faca treaba.

   4.Calitatea si presiunea apei sant o prioritate in actiunile mele si cred ca au intrat pe calea de solutionare . In bugetul societatii Aqua Dumbravita  a fost cuprins si realizat deja Studiul de fezabilitate pentru aceste probleme , in prezent se cauta oferte pentru statiile de tratare si filtrare  si sper ca inca din acest an sa se instaleze o parte dintre aceste statii.

   5. Transparenta  in activitatea CL sper ca s-a rezolvat odata cu inregistrarea si publicarea de catre Dunos a audiogramelor. Voi continua lupta pentru a creste transparenta si in cadrul executivului ( primarul si aparatul sau ). Puteti asculta Audiograma ultimei sedinte   la articolul respectiv de pe site  dand Clic pe  Citeste tot  dupa care dati clic pe   cuvantul subliniat Aici   din propozitia Puteti asculta aici audiograma .

   6. Surprinzator,  pot sa va spun ca am castigat mai multe batalii  in cadrul CL  si chiar cu executivul primariei , in special pe promovare de proiecte, pe transparenta in activitatea consiliului ,  in buget si pe servicii comunitare. Imi pastrez optimismul ca voi mai castiga si alte batalii atata timp cat voi reprezenta in mod onest si echitabil interesele locuitorilor.

   • buna seara

    va multumesc ptr.timpul acordat formularii acestui raspuns.

    a ramas doar problema asfaltarii str. Bach pe care inca circula intens camione de mare tonaj care arunca deseuri din constructii in susul lacului(zona)..

    in alta ordine de idei-nu mi-a intrat mailul de confirmare nici in spam.

    as dori ca toti consilierii acestei comune sa aibe o atitudine  transanta ca a dvs.si sa nu se imbarlige in cercurile de interese aproape transparente din unele hotariri.

    multumesc din nou si daca va intereseaza sprijinul meu va stau la dispozitie.

    cu stima!

 18. Iulian Toma

  Mi-a scapat raspunsul  referitor la modernizari de strazi. In programul de modernizari strazi de 15 Km , demarat in 2014 , str. Bach este pe pozitia a treia . In mod sigur va fi asfaltata in 2015 , mai ales ca sant si bordurile realizate. Nu stiu pe ce strada stati dar  un  100-200 de metri pana la asfalt nu cred ca este o mare problema. In anul 2000 cand am inceput sa-mi construiesc casa in Dumbravita aveam un Km de drum de pamant pana la asfalt. Sa ramanem optimisti. Sant probleme care se vor rezolva. Altele sant amenintarile pentru localitate ( poluarea , traficul , lipsa dotarilor sociale in cartiere, dezvoltarea necontrolata a localitatii. Aici este nevoie de implicarea locuitorilor pentru a preveni aceste amenintari care ne pot face viata imposibila .

 19. va multumesc!

 20. Felicitari pentru acest forum! Exista insa cineva din primarie (primar, vice…) care sa citeasca si sa raspunda problemelor ridicate aici?  Pe langa un dialog absolut necesar, ar putea culege si idei valoroase, daca interesul este dezvoltarea sanatoasa a Dumbravitei. 

  • Iulian Toma

   Va informez ca salariatii primariei citesc  pagina DUNOS ca si Biblia. Din pacate nu au curajul sa raspunda cetatenilor. Probabil se simt cu musca pe caciula. Va asigur ca eu ,in calitate de consilier local  preiau toate propunerile si sesizarile aparute  pe site  sau transmise direct pe alte cai ( email, telefon, sesizari scrise ) si le supun analizei in CL sau le tratez cu executivul primariei.

   In ceea ce priveste dezvoltarea sanatoasa a Dumbravitei  va anunt ca foarte curand va fi dezbaterea publica a PUG-ului localitatii care va trebui sa raspunda la aceasta problema. Dunos va face informarea necesara  si va publica documentele dar, la acea dezbatere, va asteptam sa participati cu cat mai multe propuneri si eventual solutii .

 21. In acest proiect apare si strada Gabriel Liiceanu , cu o lungime de 762 m.

  La sfarsitul anului 2014 sau inceputul anului 2015, nu mai tin minte data exacta, primaria a decis impartirea acestei strazi in 2 bucati. Jumatate si-a pastrat denumirea , iar cealalta jumatate a primit denumirea de str. Liceanului !!! Acest "rename" s-a facut chipurile datorita numerelor de casa date complet aiurea. Desi am fost cateva persoane care ne-am prezentat la primarie si le-am spus ca e aberant sa dai o denumire asemanatoare noii strazi intrucat se va crea confuzie, ulterior trimitand-ule si propuneri pentru denumirea noua, doamna de la primarie a ales sa le ignore si sa aleaga "Liceanului" ca vezi doamne confuzia ar ajuta !?!

  Trecand peste aceasta introducere, vreau sa vad cand va fi de asfaltat strada G.Liiceanu, se va asfalta sau nu si Liceanului ? Dupa aceasta imparteala, noua bucata de G.L nu are mai mult de 300-400 metri maxim, nu 762 m cum apare in licitatie.

  In caz ca se va asfalta doar G.L, iar Liceanului nu, voi fi nevoit sa cred ca se fac ceva invarteli si deturnari de fonduri, acest caz fiind de competenta DNA-ului .

  Pana atunci…asteptam.

  Bogdan

 22. Pe aceasta strada Gabriel Liiceanu - care traieste nu este mort - de 762 m sunt f. multe case cca. 35. Se poate sa aflam cand se asfalteaza aceasta strada? Se poate prioritiza deoarece face legatura intre strada FERVENTIA 2 si strada ION CREANGA care este asfaltata pentru a avea acces cat mai multe persoane din zona la asfalt sau cat mai aproape de asfalt…. Oricum este o denumire "nefericita" a acestei strazi, dar este o strada importanta in zona face legatura zonei CORA cu zona VEST, avand acces si cei din NORD…

  • Iulian Toma

   Pentru Bogdan si Rasvan,

    Strada Gabriel Liiceanu  de 762m , cuprinsa in programul de 15 Km , va fi asfaltata in intregime asa cum a fost cuprinsa in proiectul initial . Nu se poate schimba continutul proiectului pe parcurs. Nu va pot spune nimic despre perioada in care va fi realizata lucrarea. Va promit ca voi insista  in CL pentru stabilirea listei de asfaltari pe fiecare an.

 23. Pe ce srtrada se asfalteaza acum in urma reluarii programului de asfaltare?

 24. Eu nu am auzit nimic oficial legat de vreo începere a lucrărilor de asfaltare. Stiu doar de intenția de a repara Greșelile trecutului pe a.gabor.

  Anul asta încă din cate putem vedea nu s a turnat nici macar 1m de asfalt nou.

   

 25. Buna ziua tuturor! Felicitari dl. Toma pt initiative si pentru acest site de informare, il urmaresc cu mare interes.

  Indraznesc sa va adresez o intrebare tot in legatura cu asfaltarea, str. Mures este jumatate asfaltata, se stie ceva de cealalta jumatate?

  Stiu ca este cuprinsa in proiectul de anul acesta, insa nu se intampla absolut nimic de la inceputul anului pana in prezent.

  Oare de ce este asa de greu sa se publice o lista cu ordinea lucrarilor, macar stim si stam cuminti sa ne vina randul….

  Din "auzite" str.Mures figureaza ca fiind asfaltata, desi la fata locului altfel sta problema, s-au oprit la jumatate cu asfaltarea, jumatate e pietruita. Este o strada foarte circulata de masini de toate categoriile mai ales de cele de mare tonaj, este un praf infernal, si tot din auzite de pe la vecini cu pile pe la primarie, se zvoneste ca nu vom avea parte de lucrari in cursul acestui an. Va rog daca aveti informatii in legatura cu aceasta problema, prin amabilitatea de care dati dovada sa ne informatii si pe noi in acest sens.

  Va multumesc anticipat de raspuns!

   

 26. Iulian Toma

  D-nei Daniela,

   

  Str. Mures este cuprinsa in programul de modernizare strazi 11,3 Km, cu tronsonul cuprins intre str. Crisurilor si str. Simfoniei ( aprox. 1,2 Km). Pentru acest program inca nu s-a definitivat licitatia lucrarii ceea ce inseamna ca nu se poate spune nimic deocamdata despre  inceperea lucrarii. Asa cum ati specificat si d-voastra  , Str. Mures este o artera de circulatie foarte importanta care colecteaza traficul auto de pe foarte multe strazi ceea ce presupune a fi modernizata cu prioritate. In sedintele de consiliu s-a solicitat modernizarea cu prioritate a strazilor  Ion Creanga, Simfoniei si Mures  in scopul de a asigura o accesibilitate usoara tuturor locuitorilor din zona de vest catre centrul administrativ al localitatii. Am mai spus cu alta ocazie ca exista initiativa de a infiinta un traseu de transport public local  pe aceste strazi, in special pentru copiii de la gradinita si de la scoala. Pe masura ce vom detine mai multe informatii le vom transmite pe aceasta cale.

   

   

  Refuzul executivului de a publica lista anuala a strazilor ce urmeaza a fi modernizate se traduce foarte simplu : incompetenta si dezinteres.

   In ceea ce priveste traficul greu pe str.Mures , ma surprinde  deoarece din data de 1 iulie 2015  a fost interzis traficul greu pe raza localitatii.

  Multumesc pentru aprecieri.

  • Puteti sa detaliati ce inseamna ''traficul greu interzis pe raza localitatii''?

   Multumesc!

   • Iulian Toma

    Pentru Tomy,

    Printr-o hotarare de consiliu luata in baza programului de mediu, aprobata in 2014 si aplicata din 1.07.2015, s-a interzis circulatia autovehicolelor peste 7,5 tone pe raza localitatii. Acestea pot circula  in situatii de urgenta numai  in baza unei autorizatii zilnice eliberata de primaria Dumbravita care presupune plata unei taxe  ce porneste de la 200 lei si creste proportional cu tonajul. Gasiti hotararea de consiliu pe pagina primariei  la legislatie locala anul 2014.

 27. Domnule Toma,

  Ce inseamna "raza localitatii" ? Oricum din moment ce asa cum ati spus si dumneavoastra se elibereaza autorizatii zilnice de trecere, nu ne incanta cu nimic hotararea de consiuliu. Ea se traduce prin: mai multi bani la buget, si cam atat…nu s-a rezolvat cu nimic problema infrastructurii. Zona fiind una in plina dezvoltare oricum personal mi se pare abuziva interzicerea traficului greu in zone cum ar fi Cora/Dumbravita Vest considerand situatia drumurilor. Doar la noi s-ar putea cere bani pe tranzitarea unei infrastructuri unde nu se investeste nimic(drum de pamant), nu se poate asa ceva.

  O masina proaspat spalata rezista pe strada Simfoniei sau Mures maxim 2 ore, pana ti-o gasesti cufundata in praf, iar daca mai da domnul si cativa stropi de ploaie s-a terminat. Si nu o vad ca pe o solutie acceptarea traficului greu contra cost…o astfel de solutie in lipsa infrastructurii se numeste HOTIE, fiindca acele case ce apar nu pot fi construite wireless, si oricum traficul greu va trece - cu sau fara introducerea taxei.

  Sincer parerea mea este ca "Infiptii" si interlopii satului nu si-au luat parcele in zona Cora, si acesta e singurul motiv pentru care nu se asfalteaza macar strazile principale cum ar fi Mures, Simfoniei, Ferventia 2, Tutea, Praga, Bucuresti. Asfaltarea acestor strazi ar scapa zona de izolare si de praful care credeti-ma este uneori insuportabil.

  Nu am fi deranjati sa facem 100-200 m pana la asfalt, dar eu de exemplu daca am treaba la una din institutiile de interes public ale Comunei, pentru a ajunge acolo trebuie sa trec prin 1.5km de gropi, praf, gropi, praf, traversari facute suprateran, gropi, praf si iar gropi.

  Zona Cora a fost total neglijata in ultimii ani, inafara pavajului care nu prea ajuta pe nimeni, a canalizarii care nu e functionala deci nu ajuta pe nimeni, nu am vazut sa se faca nimic. Ideea nastrujnica de a pune pavaj pe ici-colo in sine reprezinta o greseala, deoarece nu se face ceva unitar, apar diferente mari intre curti, si daca primaria tot dorea sa paveze se putea face pavajul unitar, si cei ce incepeau construtiile sa fie OBLIGATI prin autorizatia de construire/certificat urbanism sa aduca pavajul din fata curtii la forma initiala.

  Nu cred ca de vina este neaparat incompetenta pentru starea infrastructurii din zona Cora/Dumbravita-Vest, ci mai degraba dezinteresul, si asa cum spuneam inainte: in zona nu locuiesc "INFIPTII" satului si nici cei din lumea interlopa, sau oamenii ce au un cuvant de spus in fata primarului (adica prieteni apropiati/prieteni de pahar ai edilului).

  In general cei care locuiesc in zona Cora/Dumbravita-Vest fac parte din patura mijlocie, oameni ce si-au facut casa cu bani din credite, oameni ce nu au mai avut tangenta cu institutia primariei - Dumbravita, oameni ce nu au influenta, oameni ce nu au stiut in ce mocirla se baga, si oameni cu prea mult bun-simt, pentru ca altfel nu imi explic cum nu se porneste o rascoala.

  Astept cu nerabdare alegerile, insa la cati votanti sunt in "Vatra Satului", mi se pare ca ducem o lupta gen David VS Goliath. Oricum Domnule Toma eu va multumesc pentru implicare si pentru faptul ca ne tineti la curent cu ceea ce se intampla prin primarie, sunt convinsa ca va dati tot interestul sa ne tineti cat mai bine informati…insa dezinteresul alesilor nu poate fi tratat decat cu motivatii financiare, "prietenii", sesizari la organe superioare, noi alegeri si alte lucruri motivante din aceleasi categorii.

   

   

  • Iulian Toma

   D-nei Luci,

   Ati deschis foarte multe probleme dar voi incerca un raspuns mai sintetic:

   1. Vatra satului inseamna intravilanul extins al localitatii ( acolo unde sant construite deja case).

   2.Masura de interzicere a traficului greu a fost impusa prin programul de mediu pentru evitarea poluarii cu praf si gaze.

   3. Va asigur ca masura a fost  corecta si binevenita pentru ca se vede deja o imbunatatire  a traficului.

   4. Accesul autovehicolelor de tonaj in localitate   in baza unei autorizatii  ( contra cost ) a fost introdus in hotarare tocmai pentru a permite  dezvoltarea in  continuare in localitatii. Numai ca cei care vor  construi de acum inainte  va trebui sa-i respecte mai mult pe cei ce locuiesc deja in localitate.

   5. In ceea ce priveste zona Cora ( Dumbravita vest )  va dau perfecta dreptate privitor la modul in care  a fost abordata si tratada dezvoltarea acesteia  ( retelele de apa si canal, strazile, trotuarele, etc ) Numai ca va dau o informatie sigura : toti cei care au trotuare in Zona Cora  l-au votat pe actualul primar in schimbul primirii gratuite a pavelelor si bordurilor . Cred ca s-au vandut destul de ieftin.

   6. Prioritatile de asfaltare a strazilor din zona Cora propuse  sant pertinente si au fost propuse si de mine in CL si sustinute de majoritatea consilierilor, numai ca primarul a cuprins aceste strazi in 3 programe diferite ceea ce inseamna ca va mai trece ceva timp ( sfarsitul lui 2016 )  pina vor fi realizate toate.

   7. Categoria de locuitori la care va referiti  ( clasa medie, care si-au realizat bunastarea prin munca cinstita) se intalnesc nu numai in Cora ci in toate cartierele Dumbravitei. Eu cred ca ei vor constitui adevarata forta care va schimba in bine soarta Dumbravitei .

   8. Sa nu fiti convinsa ca cei din Vatra satului sant de acord cu ce face actualul primar. Si-au dat si ei seama cine a ajuns sa conduca Dumbravita si nu pot fi amagiti cu muscatele instalate pe stalpii de troleibuz.    

   • Pentru zona Cora prioritar ar fi fost realizarea unui ax asfaltat care o traverseaz  de exemplu : I Creanga /  Mures ->Liceanu -> Fervetia II -> Bucuresti -> Praga ->P Tutea -> sens Selgros si retur prin Calea Aradului, dotat cu statii de transport in comun si cu o frecventa a lor din 30 in 30 minute macar. Foarte multi locuitori in zona cu copii vor sa vanda si sa plece pt ca nu au o comunicare cu orasul alta decat masina proprie . A se vedea de ex statiile din Comuna Corbeanca Ilfov ( a -2 a localitatate dupa Dumbravita ca "bogatie")  si de asemenea cate magazine gen Mega Image s-au deschis acolo . Daca pt copii mici masinile gradinitelor particulare vin si aduna copii din zona, atunci cand se ajunge la scolari devine complicat pt parinti.

   • Ar trebui sa se asfalteze strazi principale care fac legatura cu strazi deja asfaltate de ex. ION CREANGA - MURES - CALEA ARADULUI - cu TIMISOARA (SELGROS DECATHLON), dar trebuie sa se stabileasca strazile principale, pentru ca orice locatar sa nu aiba mai mult de cca. 200 ml pana la asfalt,  dupa care ramificat strazi secundare. Strazile principale in zona CORA ar putea fi: SIMFONIEI, FERVENTIA, GABRIEL LIICEANU, BERNA, PRAGA si BUCURESTI ar fi f. util daca se poate pana in Calea Aradului pentru a se decongestiona traficul prin Dumbravita si a fi directionat traficul pe Calea Aradului.

 28. Iulian Toma

  D-lui Marius,

  Toate strazile enumerate de d-voastra sant cuprinse in programele de modernizare finantate deja. Lipseste doar  stabilirea prioritatilor de realizare. Eu sustin propunerea d-voastra  cu o singura exceptie ( in locul strazii Petre Tutea unde sant cateva probleme juridice  a fost cuprinsa la prioritati strada Simfoniei, paralela cu Petre Tutea). Pentru ca aceasta propunere sa fie luata in considerare trebuie sa convingeti 5-10 persoane care sa o sustina si sa veniti in sprima sedinta a CL  (Dunos va comunica data acesteia ) si sa o sustinem impreuna. Fara implicare ,primarul va face tot cum vrea  el.

  In ceea ce priveste transportul in comun intercomunitar , in prezent acesta se face pe o singura ruta: calea Lipovei - Petofi.  Alte rute se vor prevedea prin noul PUG. De aceea este necesara prezenta locuitorilor la dezbaterea publica  ce va avea loc cat de curand . In ceea ce priveste PUG ul  am publicat  la  Monitorizare lucrari ( PUG ) forma finala a Regulamentului de urbanism si impartirea localitatii pe cartiere ( UTR uri ) Este recomandat sa le studiati si sa pregatiti propuneri si observatii  pentru sedinta de dezbatere publica.

  In ceea ce priveste transportul in comun   in localitate , CL are   in vedere infiintarea unei linii de transport local pe ruta Ion Creanga, Simfoniei , Mures . Petofi. Scopul este acela de a conecta zona Cora la infrastructura (Gradinita ,scoala generala , in viitor liceu )  Dumbravitei nu a Timisoarei. Chiar azi am verificat stadiul lucrarilor la Centrul de zi ( Noua  gradinita de 250 de locuri ). Mi s-a promis de catre directorul firmei constructoare ca vor preda lucrarea pana la sfarsitul lunii august, deci va putea fi folosita in anul scolar urmator. Va fi cea mai mare si cea mai moderna gradinita din judet. E pacat ca dumbravitenii sa-si duca copiii la gradinite particulare din Timisoara. 

  • Ruta Ion Creanga, Simfoniei Mures nu conecteaza zona Cora Aradului de vatra satului ci doar zona Cora Centura.

   O ruta de transport pt elevi si nu numai ar trebui sa deserveasca interesele acestora respectand liberul arbitru, si nu ale unei anumite gradinite sau scoli undeva din Dumbravita sat. Poate ca unii elevi / prescolari prefera o unitate de invatamant mai titrata fie ca e amplasata in Timisoara sau imprejurimi.

   Mai logic si modern este o infrastructura de interconectare cu sistemul Timisoarei in zona Selgros Aradului si in zona Lipovei - Petofi incluzand pe traseu evident si unitatile de invatamant din sat, folosind unitati de transport persoane mai mici cu un numar de locuri calculat in urma unor studii facute de cei abilitati in transporturi.

   Cu stima

    

 29. Am vazut astazi dimineata lucrari serioase pe strada Superba, un utilaj excavat vreo 50 cm pentru fundatia drumului (lucru bun pentru locatari, intrucat nu se va ridica soseaua mai sus de trotuare si intrari). 

  Oare sa inteleg ca s-au primit banutii de la Guvern, sau locatarii strazii au cofinantat lucrarile?

  Daca Superba se asfalteaza pe proiectul acesta de 15 km, atunci nu prea se respecta prioritizarea ce mi s-a comunicat de la Primarie, incepand dinspre vatra veche spre exterior si un numar cat mai mare de constructii.

  • Ok, probabil ca eram in urma cu noutatile. Am auzit ca se lucreaza deja de zile bune la Superba si ca va face pereche cu Stiintei, fiecare urmand sa aiba sens unic.

   Dar totusi… au venit banutii?

 30. si totusi se va comunica si contribuabililor o lista a prioritatilor sau trebuie organizate grupuri de presiune(ha,ha)!ma refer la asfaltari,logo!

 31. Buna seara dl. Toma,

  Avand in vedere ca au fost doua sedinte ale CL, va mai continua buna practica a Dunos de a publica stenogramele sedintelor (audio sau text)? Probabil ca suntem multi interesati de ce s-a discutat si hotarat.

  Am citit in ultima perioada ca a impartit Guvernul ceva buget, pentru fiecare judet. Sa fie asta o veste buna si pentru Dumbravita? Ajung cumva banutii si la cele doua proiecte de asfaltare? ( Dau cu presupusul, pentru ca nu imi e cunoscut traseul (normal al) banilor: Guvern - CJ - Primaria sau direct Guvern - Primarie ?)

  Multumesc

   

  • mai adaugati niste buzunare…….

  • Iulian Toma

   Pentru Tudor, Emilian, 

    Audiograma din luna iunie nu am putut s-o postam deoarece  inregistrarea a fost compromisa  (  reportofonul a inregistrat sub nivelul de intelegere a dezbaterilor si nu ne-am permis s-o postam. Audiogramele din Iulie si August vor fi postate cat de curand. In perioada de toamna - iarna cand am si eu timp mai mult voi  posta stenogramele care sant mai la obiect   ( in  10- 15 minute va puteti edifica asupra  problemelor dezbatute in CL )

   In ceea ce  priveste circuitul banilor  pentru programele de asfaltari , din pacate , circuitul este prin CJ. 

   La proiectele : Linia de troleibuz, Centrul de zi , Polivalenta , circuitul este direct cu primaria.

   O precizare pentru Emilian : buzunarele se adauga in special atunci cand este vorba despre cheltuieli si lucrari din bugetul local. 

 32. Se lucreaza la str Berna, BRAVO ! Sa speram ca nu se opresc aici si fac si Ferventia II pana in I Creanga pt crearea unui ax  asfaltat prin Cora. Le tinem pumnii

 33. Ce anume lucreaza pe Berna ?

 34. Se pregateste pt asfaltare.

 35. buna ziua d-le Toma

  vad ,din comentarii, ca s-au inceput asfaltarile.Hura!

  cu aceasta ocazie mi-a venit o idee-ce-ar fi ca acestea sa se faca pe strazile unde respectivii proprietari binevoiesc sa achite impozitul la primaria Dumbravita.O.K.au case in D.,vor asfalt,ca noi ceilalti,logic,dar nu credeti ca ar putea fi un criteriu?asa, sa ai casa aici si,sa alimentezi bugetul T.da sa ai shtanga mare (a)normal sa ………

  • Iulian Toma

   Pentru Emilian,

   In sedinta de CL de joi, 22 octombrie, l-am interpelat pe primar  in problema stadiului de realizare a proiectelor de dezvoltare. In privinta proiectelor de asfaltare strazi mi-a spus ca s-a primit de la guvern suma de 500 000 lei in programul de modernizare strazi de 15  Km. Probabil ca din lista  au ales ( primarul  si grupul sau de consilieri ) strada Berna . Nu stiu pe ce criterii. Votantii sau, cei carora le-a promis  strazi asfaltate inca din primul an  al sau de mandat  au tot dreptul sa-l intrebe. La sedinta a participat si d-l Slavu Ovidiu , locuitor  al Dumbravitei de pe strada  Lalelelor care a depus o cerere prin care solicita  informatii despre ordinea si perioada in care vor fi asfaltate strazile din acest program. In calitate de presedinte de sedinta i-am dat cuvantul si l-am rugat sa-si exprime  nemultumirea care l-a determinat sa  se adreseze  CL. A fost o placere pentru mine sa constat ca exista locuitori in Dumbraviita care au curajul  si disponibilitatea de a  trage la raspundere  primarul si  consilierii pe care i-au votat  fata de neindeplinirea promisiunilor din campanie.  In audiograma sedintei , care va fi postata cat de curand , veti putea urmari pe larg cum  s-au desfasurat  dezbaterile. Merita ascultata. 

 36. mersi,si am inteles si subtextul!

 37. Interesantă alegerea străzii Berna din mai multe motive: e o strada ce nu are mai mult de 6-7 case locuite, nu trece nici o masina inafara de cele a riveranilor, adică vor beneficia de lucrare 6 case.

 38. Berna pleaca de pe Praga(asfalt) si se termina in Ferventia 2.

  Singura logica (speram) ar fi crearea unui culoar asfaltat care sa traverseze zona Cora, cel mai lipsit de infrastructura cartier.

  Culoarul : P Tutea-Berna-Ferventia II - Simfoniei - Creanga.

   

 39. … altfel .. e trafic de influenta

 40. Partial adevarat, pentru ca eu trec zilnic prin zona, locuind in Cora pot sa spun ca majoritatea masinilor pe tutea pana in unitatea militara, stanga ca sa ocoleasca unitatea si o iau pe Cervantes, asadar axul asfaltat ar fi fost Tutea->Stanga U.Militara->Cervantes->Ferventia2->Simfoniei (asta presupunand ca Unitatea Militara e o reduta greu de cucerit :) si nu se poate lega Tutea direct de Ferventia 2). Strada berna chiar nu se incadreaza in peisaj din punctul meu de vedere ramanand optiunea 2: TRAFIC DE INFLUENTA ! Conducerea ne-a aratat inca odata ca grupurile restranse de persoane au prioritate, si nu conteaza utilitatea, ci dorintile "infiptilor" satului.

  Ca o paranteza…Cervantes pana in Ferventia 2, apoi ferventia 2 sunt strazi FOARTE circulate si mi se par sub orice critica, acolo chiar s-au format cratere si trebuie mers cu deosebit de mare atentie sa nu dai cu botul masinii jos.

  PS: Domule Toma, intr-un post mai vechi ati spus daca bine imi amintesc ca odata ce vorincepe lucrarile veti lua legatura direct cu constructorul ca sa aflam ordinea asfaltarilor…s-a mai intamplat ceva legat de aceasta initiativa?

  • Dupa cum scriam in alt post, in Primarie mi s-a spus ca strazile se vor prioritiza incepand dinspre vatra veche si in functie de procentul de ocupare al strazilor. Deci Berna e in top! :|

   Am intrebat atunci daca totusi strazile de tranzit intre zone, nu ar trebui sa aiba si ele o prioritate mai ridicata, avand in vedere ca sunt folosite foarte folosite, si nu doar de locatari (ei doar inghit praful!), dar s-a dat din umeri… Dar Berna… e in top!

   Am facut un calcul, Tehnocer a castigat contractul cu 17,8 mil lei pt. 15 km. Deci cam 1,18 mil lei/km. Pt Aaron Gabor s-au platit 353.000 lei, dar are 800m (nu prea iese conform calcului, poate au mai suplimentat platile si nu a fost vreun update pe Dunos). Dl Toma spunea ca s-au primit de la guvern 500.000 lei pt asfaltari, deci asta inseamna Berna si atat! Fain asa… Intr-un an, din cei doi de contract, s-au atins de 3 strazi (Gabor, Berna si Superba) din cele 37! Apropos, la primarie mi s-a spus ca e pe trei ani contractul nu pe doi, apoi intr-una din sedinte primarul "glumea" ca ii trebuie cateva mandate sa termine de asfaltat. Pentru ce se mai dau termene la contracte???

   De abia astept sa posteze domnul Toma inregistrarea sedintei, sunt curios de reactia primarului. Cred ca trebuie sa luam cat mai multi exemplul dl-ui Slavu Ovidiu si sa mergem in sedintele de consiliu (imi pare rau ca am ratat sedinta prezidata de dl Toma). Si/sau, daca sunt doritori, sa facem un grupulet si sa mergem in audienta la dl. primar, are program luni orele 15-17, marti 16-18. Sunt doritori? 

    

  • Poate vor sa continue sa asfalteze si Cervantes care e continuarea la Berna ?

   • Si Cervantes e pe lista, dar nu se duce pana in Creanga (deja asfaltat), Daca se asfalteaza un culoar prin Cora se poate introduce transport in comun cu microbuze (prescolari, scolari, adulti) conectand primaria si scoala  prin Cora cu Selgros-Aradului.

    Daca ne uitam pe harta drumul din P Tutea catre Berna prin fata unitatii militare nu exista… probabil au preferat sa vina din Praga pe toata lungimea Berna si nu doar o bucata de Berna pana in Ferventia II.

    In concluzie culoarul: Al Lapusneanu- P Tutea - Berna - Ferventia II – Simfoniei – Creanga pare cel mai bun pt a lega cat de cat Cora de civilizatie.

 41. Oricum se invarte problema mereu vor fi nemultumiti ,unul fiind chiar eu, de ex.mi-as fi dorit sa se asfalteze Bach,str.care leaga TOATE strazile din cart.Belvedere si nu putinele case din zona.Astept 2016 poate devin primar sau cel putin membru in Consiliu si imi trag asfalt.——————-misto,nu?

 42. Am observat azi-dimineata ca se apuca si de Cervantes, partea dintre Berna si Ferventia

 43. Domnu Iulian Toma, ce stiti despre firma asta care ne va face drumurile, TEHNOCER asta? Este serioasa? Ne spuneti ceva despre firma asta sa ne mai linistiti?

  Cine este patron la firma asta? Sper ca nu e a vreunui PSD-ist, ca asta ar mai lipsi, nu mai pupam astfalt! Sau daca pupam, intr-un an e plin de gropi.

  Sau sper ca nu e a vreunui fiu, frate, nepot, cumnat sau mai degraba fin de PSD-ist. 

  Asteptam raspuns domnul Toma! Multumim anticipat!

   

    

  • Iulian Toma

   Firma Tehnocer este administrata si condusa de  un domn  Maran , originar din Lugoj care in prezent are si casa in Dumbravita. Din pacate presupunerile d-voastra se adeveresc  in sensul ca domnul Maran are mari probleme cu justitia  fiind anchetat penal in mai multe dosare pentru licitatii trucate ( a fost si inchis pentru o perioada de cateva luni ). Este un  apropiat al  conducerii CJ  al PSD , a fost apropiat si de conducerea judeteana PDL  si  tine aproape de cei care decid in privinta cheltuirii banilor publici. 

   Intamplator azi m-am intalnit cu o consiliera  judeteana PSD care face parte din comisia economica  si foarte bucuroasa mi-a spus ca Dumbravita  a primit ( s-a deschis finantarea ) 17 milioane de euro  pe  programul de asfaltare strazi de 15 Km. Domnia sa era foarte sceptica in privinta posibilitatii de cheltuire a banilor in acest proiect deoarece firma Tehnocer se misca foarte incet

   .I-am recomandat sa-i convoace la  o discutie in care sa le propuna luarea de subantreprenori pentru a reusi sa realizeze cat mai mult din acest program  pentru ca la sfarsitul anului  banii care nu pot fi cheltuiti se reintorc la bugetul central. Mi-a promis ca va tine cont de propunerea mea . Mai ramane sa tina si timpul cu noi.   

 44. Buna ziua,

  Eu lociuesc pe str Cervantes si pot sa va spun ca str Berna este foarte circulata! Am vazut mai sus ca cineva se revolta de ce s-a ales Berna. Berna de fapt se continua pana in Ferventia II. Google maps marcheaza gresit Cervantes. Str Cervantes incepe de la Ferventia incolo! Harta corecta este: http://dumbravita.map2web.eu/.

  Astfel ca pe str Berna ies in oras/ vin din oras TOTI cei care locuiesc in zona respectiva. Ea leaga intr-adevar Petre Tutea cu Simfoniei - Ion Creanga. Si chiar era intr-o stare jalnica. Cum vii din oras din spatele Decatlonului poti intra pe Berna fara sa mai mergi pe Pete Tutea. Apoi continui pe Berna pana in Ferventia II. 

  Pe scurt eu cred ca este o alegere buna Berna. Cervantes (chiar daca mi-as dori sa o asfalteze pt ca e strada pe care locuiesc :-)) nu este urgenta. Si nici nu este f locuita terminandu-se in camp, Daca ar fi fost legata cu Creanga era altceva.

  Nenad.

   

 45. Cum anume? Sa se se asfalteze de 17 mil eur in 50 zile cat au mai ramas pana la sfarsitul anului?

 46. Nu cred sa fie asa…in general proiectele sunt derulate pe mai multi ani, deci se vor pierde doar banii de anul acesta. Oricum e ceva: sa ai fonduri si sa nu fii capabil sa le folosesti.

  Se pare ca in aceasta comuna stim doar sa facem mausolee, si alte constructii ce deservesc un numar restrans de contribuabuli, si total inutile pentru marea majoritate.

  Nu prea se intelege: de ce sa fie bucuroasa doamna consilier pentru existenta finantarii, din moment ce nu suntem in stare sa-i cheltuim?

  Din cate am vazut primaria nu e in stare sa foloseasca nici banii din fonduri proprii ce nu mai au nevoie de alte aprobari, pentru ca nici una din strazile ce urmau a fi asfaltate din fondurile primariei nu a fost atinsa de vreun utilaj (era propusa daca bine imi amintesc asfaltarea a 3km din fonduri proprii anul acesta).

  In tara asta pana nu intra DNA'ul si ANAF'ul pe fir nu se misca nimic. Ori de ce nu: pana nu se intampla ceva catastrofe. De ce sa fie Dumbravita impotriva curentului ? Trebuie cateva victime sau arestari ca sa se trezeasca "spiritul civic", si sa isi dea seama conducatorii ca sunt pusi acolo sa ne reprezinte si nu sa isi rezolve propriile afaceri / interese.

   

 47. Buna ziua, dl.Toma pentru celalalt proiect de 11.3 km nu s-a alocat nimic? Doar acest proiect este sustinut si doar ptr aceasta de 15 km sunt ceruti bani? 

  Poate firma din Bucuresti fata de Tehnocer s-ar misca si s-ar vede ceva lucrari daca li se va pune bani la dispozitie.

  Sau nu este posibila relocare de resurse de pe unu proiect pe altul decat sa se piarda bani ?

   

   

  • Iulian Toma

   In mod sigur , daca au intrat banii pentru asfaltare strazi , se va mai tine o sedinta extraordinara de CL  pentru rectificarea bugetului . Numai atunci va pot da informatii exacte despre  repartizarea banilor pe un singur program  sau pe cele doua programe.

   Cred ca banii au fost dati de Ponta inaintea demisiei pentru a ajuta primariile PSD, iar doamna consilier judetean PSD era bucuroasa ca  PSD-isti  vor putea folosi acesti bani pentru a face o impresie buna  la urmatoarele alegeri. Din pacate foarte putin din acesti bani vor putea fi folositi eficient. Bine era ca acest gest sa fi  fost facut in  primavara 2015.

   • Daca Ponta a dat banii este f bine… Sa vedem ce da Ciolos …Dar s-au dat bani pt un proiect si se pot folosi pt altul? Este legal? Eu stiu ca nu este legal … Se numeste deturnare de fonduri…

 48. Vorbim de 17 mil euro sau 17 mil lei pe proiectul de 15 km? Eu cred ca vorbim de lei. Dar am o curiozitate proiectul de 11 km de ce are valoareaaproximativa egala cu proiectul de 15 km?

 49. Iulian Toma

  Asa cum se poate constata din programul de asfaltare de 15 Km  suma este de 17 milioane lei. Eu am gresit in postarea respectiva. In mod sigur nu se pot folosi banii dintr-un program in altul. Eu ma refeream la faptul ca atunci cand va fi sedinta de rectificare bugetara  voi intra in posesia documentelor respective si atunci vom constata daca s-au alocat bani pentru un singur program sau pentru ambele. In ceea ce priveste faptul ca ambele programe  au valoare de aproximativ 17 milioane lei , cu toate ca unul este de 15 Km iar celalalt de 11 Km, este posibil deoarece licitatiile s-au facut la momente diferite, in baza a doua proiecte diferite iar cantitatile de lucrari nu depind numai de lungimea strazilor ( sant foarte multe elemente care se iau in considerare: situatia initiala a strazilor, profilul final, latimea strazilor, adancimea fundatiilor , etc )

 50. Domnule, Iulian Toma, este adevarat ca daca fondurile de 17 milioane lei nu vor fi folosite anul acesta vor fi retrase? Pentru ca in ritmul in care se misca lucrurile, nu cred ca vor termina nici str.Berna sa nu mai zic de Cervantes… Iar in cazul in care fondurile nu sunt retrase, exista un termen pentru finalizarea proiectului de 15km? 

  • Iulian Toma

   Fondurile repartizate de la bugetul central  intr-un an bugetar trebuie consumate  ( folosite  in scopul repartizat :cheltuieli administrative sau dezvoltarea localitatii) in anul respectiv. Ceea ce nu se se poate cheltui legal se intoarce la bugetul central. Este adevarat ca fondurile au venit foarte tarziu si nu pot fi consumate in acest an  pe proiectul respectiv.Trebuie sa ramanem optimisti pentru ca proiectul mai are un an de valabilitate si poate anul viitor  se va da drumul la finantare mai devreme .

 51. Dl.Toma,

  intre timp ce facem cu gropile si denivelarile aparute in ultima luna? Imi indicati o adresa de mail sau un nr de telefon unde sa transmit ca str. Mures e un dezastru ?

  Sau puteti aminti dvs. inca odata acest aspect la urmatoarea sedinta.

  Oare persoanele astea din administratie lucreaza ceva in timpul anului daca bani ptr lucrari si proiecte vin in  ultimele 2-3 luni din an, sau sa treaca timpul si sa fie plecat de acasa o fi suficient pt. ei.

  Lipsa crasa de respect fata de locuitori si implicare doar atat cat sa nu se spuna ca nu au facut nimic pe anul care se incheie in curand!

  Si gata m-am decis!!!! Imi fac buletin de Dumbravita, vreau oameni inteligenti si cu bun simnt sa ne conduca! sper sa o faca cat mai multi dintre locuitori.

  Toate bune!

  • Iulian Toma

   Avand in vedere importanta  strazii Mures  va promit ca ma voi ocupa personal pentru a fi reparata inainte de intrarea in iarna. Deasemenea voi insista ca si strada Ion Creanga sa fie reparata cat mai urgent.

   Este de apreciat  decizia d-voastra de a deveni cetatean cu drepturi depline in localitate dar aceasta trebuie completata cu  recomandarea si sustinerea unor astfel de persoane pe care le cunoasteti si le apreciati.

    

   • Va multumesc! Sper sa reusiti sa ii treziti si sa ii puneti la treaba!

    Cat priveste sustinerea unor persoane pentru viitoarele alegeri, voi sustine persoane ca si dvs. care vor sa faca ceva in comuna, care arata ca ii pasa si de restul populatiei si nu doar de interesul propriu si lista poate continua….

    Va mai rog ca in masura in care aflati vesti legate de evolutia lucrarilor pe cele doua proiecte de asfaltare sa ne comunicati si noua.

    Va multumesc!

 52. Daca tot discutam de reparatii , vin si eu sa informez ca strada Ferventia 2, portiunea dintre Simfoniei si Cervantes e plina de gropi si cu greu se poate circula. 

  • cred ca starea drumurilor e observată doar de locatarii zonelor afectate, pe aleși ii doare-n cot. Eu am început sa merg pe ocolite, ferventia 2 e practicabila doar pentru masini de teren, nici nu imi pot imagina cum va fi cand vin ploile si înghețul.

 53. In zona Gabor Aron - Valentina se lucreaza din vara. S-au montat rigole si s-a turnat un strat de asfalt. Pare sa urmeze stratul final. Calitatea lucrarilor insa lasa de dorit. Rigolele folosite par sa fie de proasta calitate. Desi teoretic ar trebui sa fie destinate traficului auto, cele de pe Gabor Aron arata deja destul de rau. Margini rupte, capace crapate. E drept ca ele sunt gandite sa functioneze in conditiile in care terenul aflat de o parte si de alta a lor este la acelasi nivel cu partea lor superioara. Deci posibil ca starea sa se datoreze faptului ca, in timpull ucrarilor, toata greutatea masinilor care le-au tropait (in special masinile grele ale firmei executante) a trebuit sa fie sustinuta doar de marginea lor. Totusi nu ar trebui lasate asa…

  In urma lucrarilor intersectia Aries-Valentina a devenit impracticabila. O parte din drumul de pe Aries pe care se asternuse un strat proaspat de piatra chiar in vara a fost rascolit de excavatoare pentru realizarea fundatiei drumului de pe Valentina. Cand s-a acoperit sapatura s-a pus inapoi umplutura de balast necompactata. In plus rigolele de pe Valentian vin de-a curmezisul drumului si nu au capace momentan. Se stie ceva in legatura cu planurile pentru aceasta intersectie? Se va reda circulatiei sau va ramane blocata?

  Sunt curios daca aceste aspecte se vor semnala constructorului si remedia macar cu ocazia receptiei lucrarilor…

 54. Toate intrebarile sunt pertinente pe acest site, raspunsurile ce ar trebui sa apara sunt totusi, dupa parerea mea, adresate in mare masura Primarului, Primar care ori nu vrea sa raspunda ori nu are cunostinta de acest site. Pentru a nu se pierde aseste informatii ar trebui sa punem aceste intrebari pe site-ul Primarie Dumbravita Timis. Poate in acest fel ne facem simtita prezenta chiar si in fata Primarului. Am totusi impresia ca Primarul, Domnul Malac, nu are cunostinta de aceste fapte care noi le semnalam aici. Sunt convins ca un bun gospodar (a se citi PRIMAR) are grije la el in "curte" de toate aspectele, chiar daca nu sunt strict personale ( a se citii in folosul lui si a celor din imediata lui vecinatate).

  Activitatea pe site-ul Primariei Dumbravita Timis este zero, ar trebui sa il interpelam pe Domnul Primar cu intrebari de genul: Domnule Primar a-ti aflat ca….., sau Domnule Primar unde sunt banii nostrii…. sau Ce a-ti facut in ultima luna Domnule Primar… , sau Primarul Comunei Dumbravita a asfaltat strazile:…. ,

  In final propun ca postarile pe site-ul primariei sa fie aplicate si aici, pentru a nu se pierde ideea. Astazi am deschis un nou subiect " Cetatenii intreaba" cu intrebarea " Domnule Primar: Cand se va deschide circulatiei Bulevardul Petre Tutea", voi fi atent sa vad daca se va initializa asest subiect, poate totusi exista transparenta in aceasta Primarie.

 55. Stiti unde gasesc proiectul pentru asfaltarea strazii Berna/Cervantes? Trebuie sa fie cu sau fara borduri/rigole?

  Multumesc

 56. Descrierea investiției este făcută chiar in interiorul articolului, trebuie doar citită. Daca nu ma înșel toate străzile sunt prevăzute cu rigole sau borduri.

   

  • Iulian Toma

   Am ramas dator cu cateva raspunsuri. Pentru ca azi a fost o sedinta extraordinara de CL  am profitat de situatie si l-am interpelat pe primar despre programele de modernizare strazi. A confirmat ca s-au deschis finantarile  la ambele programe de modernizare  si pana la  sfarsitul anului  va incerca sa realizeze  din programul de 11,3 Km asfaltarea  str. Mures ( intre Crisurilor  si Simfoniei) si str. Simfoniei  ( intre Mures si Ion Creanga). Din programul de 15 Km  va incerca sa finalizeze ( turnarea stratului  de uzura ) cele 3 strazi deja asfaltate  si sa realizeze in plus str, Berna. Referitor la  repararea strazilor  Ferventia II si Ion Creanga ( strazi pentru care , la sesizarile d-voastra i-am facut adresa scrisa ) mi-a comunicat ca s-a luat legatura cu constructorii si dupa sarbatoarea  nationala  vor incepe reparatiile.

   • -"repararea strazilor  Ferventia II " inseamna doar nivelare cu grederul (Primaria), sau pregatire pentru asfaltare - de catre cel care face cei 15 km?

    - finantarile sunt "deschise" doar pana la sfarsitul lui 2015 nu? Dupa care se "inchid" pana in noiembrie 2016 cand se redeschid in ideea de a nu avea timp de cheltuit, nu !? cel putin asa s-a intamplat in "stagiunea" 2014-2015

    multumesc

   • Mulțumim de informație, o veste buna privind asfaltarea str. Mureș, sau intenția de a începe cu aceasta, sper sa vedem si ceva mișcare in acest sens in putinele zile rămase pana la finele anului.

 57. 1. Puteti cerere ca site-ul oficial al primariei (banuiesc ca e http://primaria-dumbravita.ro/ ), un site care ne reprezinta sa fie intretinut cu date la zi ?  (ultimele stiri TURNEU DE FOTBAL – 27.08.2023) Ar fi oricum mult mai ieftin decat acea publicatie tiparita, care nu poate fi citita in cazul in care nu esti in localitate.

  2. Care sunt strazile care s-au asfaltat (partial sau integral) in 2015 ?
   

  Multumesc

   

 58. sigur e super o.k.

  bucuria ar fi fost mai mare daca s-ar fi hotarat inceperea lucrarilor pe str.Bach care inseamna totusi accesul intr-un cartier cu zeci de locuinte si nu cate o straduta (nu va supatrati pe mine ,loc.de acolo)dar e totusi o continuare a inceputului ………

 59. Eu una pana nu vad nu cred…acum cu ploile astea gropile se tot adancesc. Vedem in decembrie daca o fi asa cu asfaltarile si reparatiile, ca am cam renuntat sa speram.
  Deci au fost deschise finantarile, Dar Despre strazile pentru modernizare din bugetul propriu se stie ceva? sau au fost uitate? intamplarea face sa locuiesc pe una din ele,adica Simfoniei, insa dupa ce am vazut atatea investitii in mausolee mi-am cam pierdut orice speranta.

 60. Iulian Toma

  Pentru Marius, Emilian , Lucia,

  Din raspunsul primarului am inteles ca s-a deschis finantarea  pe cele doua programe  la valoarea maxima din contract dar nu se vor deconta decat lucrarile realizate in acest an ( e la mintea cocosului ca Ponta inainte de demisie a  tras o pacaleala : dupa ce a tinut blocate toate investitiile  10 luni le-a dat drumul   in  noiembrie ). Eu sper ca timpul va permite sa se realizeze cate ceva din fiecare program  si mai sper ca noul premier Ciolos sa fie mai intelept si  sa finanteze investitiile la inceputul anului ,nu la sfarsit. Despre asfaltarile din bugetul local primarul a spus ca s-a stabilit constructorul si urmeaza ecutarea acestora  ( in masura in care timpul o va permite ) .  Anul viitor aveti sansa sa alegeti un primar care isi programeaza asfaltarile iarna si le realizeaza vara,   nu invers, cum face actualul.

 61. "Anul viitor aveti sansa sa alegeti un primar care isi programeaza asfaltarile iarna si le realizeaza vara"

  Daca sunt bani guvernamentali nu primarul e problema ci sistemul central. Nu cred ca un primar nou sustinut sau nu la centru ar avea o influenta asupra celor care dau drumul sau nu la investitii. Poanta si ai lui PSD au aceeasi logica orientata pe asistatii sociali ai statului (cu drept de vot si aproape o majoritate) decat pe business. Trebuie schimbat sistemul dar nu se poate…

  • Eu una mi-am facut buletin de dumbravita si mi-am convins si sotul sa faca acelasi lucru :).
   La fel ca si protestantii nu stiu exact pe cine vreau la alegeri ci stiu doar pe cine nu mai vreau…fiindca nu se poate dupa atatia ani sa suportam conditiile de lumea a3-a in care traim, si nu ma refer doar la drumuri, ci si la ambrozie, invatamant, utilitati, investitii de interes public, curatenie si cate si mai cate.
   ps: ca o paranteza, facand crucile la capatul asfaltului, primarul ne sugereaza asa…mai discret, sa zicem un: doamne-ajuta ca am scapat de gropi si urmeaza asfalt, respectiv: doamne-ajuta sa trec cu bine inca odata de gropi la intoarcerea din oras.

 62. In cazul in care nu se monteaza rigole, iar in proiect ele sunt specificate, ce posibilitati legale sunt pentru a evita sa ramanem cu drumuri facute pe jumatate si care se vor deteriora mai repede? Se poate face ceva din timp? Nu sunt specialist in constructii, dar parca ar trebui sa monteze rigolele.

  Nu as vrea sa astept 10 ani dupa DNA.

  Multumesc.

  • Iulian Toma

   Pentru orice lucrare efectuata din bani publici ( buget local ,fonduri europene sau buget central ) exista  prin lege obligatia de a numi un diriginte de santier care va urmari lucrarea pe tot parcursul  si care va semna  receptiile intermediare si receptia finala  alaturi de proiectant si de constructor. Orice abatere de la proiect poate fi semnalata acestuia sau executivului primariei ( compartimentul de dezvoltare ) si va trebui solutionata . De data aceasta proiectul este intocmit corect  si sant sigur ca va fi respectat . Nerespectarea reprezinta caz penal atat pentru constructor cat si pentru cei ce accepta receptia lucrarii cu abateri de la proiect.  

 63. Dl Toma, daca v-am alege primar cum putem sa ne asiguram ca sunteti diferit de logica majoritatii politicienilor: afaceri in familie/prieteni cu statul … inclusiv in PDL ?!

  Majoritatea politicieniilor ajunsi la putere sunt fomisti si se "umfla" neavand notiunea de suficient.

  Si daca dvs sunteti o exceptie si totul e ok, cum puteti sti ca echipa dvs nu se "umfa"?

  Cum puteti duce la bun sfarsit proiectele 15 si 13 km ale PSD daca o sa revina la guvernare, avand majoriatea, votati fiind de prostime.

  Asta pt ca am vazut pe alte site-uri  ca a inceput campania cu numele dvs … si sunte-ti singurul din Dumbravita care are o interfata functionala cu cetatenii comunei.

  • Iulian Toma

   Pentru Marius,

   Cu tot respectul, nu doresc sa politizam acest site.

   Nu m-am decis sa candidez pentru postul de primar in 2016 si nu am habar de site-urile la care faceti referire. In momentul in care ma voi decide  sa candidez  ,voi deschide un alt site  unde vom putea dialoga pe probleme politice.

   Facand abstractie de numele meu, indoielile si  intrebarile d-voastra  sant pertinente  si merita un raspuns. Pe acest site am spus de multe ori ca membrii comunitatii trebuie sa faca un mic efort pentru a cunoaste mai bine candidatii ( CV, statut social, aptitudini, programe , etc ) inainte de a le acorda votul.

   Un manager bun si competent ( primar ) isi poate tine sub control echipa ( aparatul din subordine). Un primar adevarat  ales  in cunostinta de cauza de catre membrii comunitatii va trebui sa promoveze si sa realizeze proiectele si programele  prioritare propuse de comunitate. In aceste conditii nu vad care consilieri s-ar putea opune  comunitatii care i-a ales .

   In ceea ce priveste finantarea programelor  de 15 si 11 Km  fac precizarea ca acestea se realizeaza in baza unor contracte intre administratia Dumbravita  si Guvernul Romaniei ,indiferent cine reprezinta la un moment dat cele doua institutii.

   Mai fac o precizare: Dumbravita trebuie sa-si bazeze dezvoltarea  in principal pe bugetul propriu  prin cresterea acestuia  si prin cheltuirea eficienta  si in folosul majoritatii  a banilor publici. Alte surse de finantare pot fi atrase prin promovarea de proiecte serioase , bine fundamentate si utile majoritatii membrilor comunitatii.

 64. Lucrarile de astfaltare trebuiesc prioritizate in functie de trafic, nu de numarul caselor de pe strada respectiva. Un prim target ar trebui sa fie existenta astfaltului la maxim 300 m de orice casa locuita. Pe Berna s-au oprit lucrarile bineinteles, pentru ca este frig. Nu stiu daca lucrarile trebuiesc finalizate in acest an - ar fi tragic. 

  • Nu cred ca frigul are vreo legatura… zilele astea au fost si 7-8 grade la pranz, se putea asfalta fara probleme. Cred ca sunt altele motivele pentru care s-au oprit lucrarile, ca sa fiu sarcastic probabil asteapta sa vina inghetul sau temperaturile negative..

   Asa e la romani, nu se poate termina repede si bine o lucrare. Ori e repede si prost. Ori e incet si de cele mai multe ori la fel de prost.

 65. Domnul Toma va puteti interesa cine din primarie are de vinzare  terenuri pe strada Berna ?

  Cei care locuiesc pe acolo vorbesc despre cineva din primaria care direct sau prin neamuri vinde terenuri si ar fi util sa aflam adevarul astfel incit sa concluzionam daca decizia de selectare a strazilor care se asfalteaza se face dupa criterii obiective sau  interese personale

   

  • Pe Berna are teren in proprietate patroana Sodolescu Imobiliare , poate stiu ei ci vinde/cumpara acolo…

  • Iulian Toma

   Pentru Dan, 

   Nu detin asemenea informatii dar ma pot interesa  si voi face publica informatia daca  se confirma. In ceea ce priveste prioritizarea asfaltarilor  raman la parerea ca trebuie adoptata o HCL care sa contina criteriile de stabilire a prioritatilor. 

   • Puteti sa va interesati daca terenurile de pe strada Berna au vreo legatura cu secretarul primariei?

 66. S-a asfaltat Berna si Cervantes……ce mai urmeaza?

 67. Buna ziua,doresc sa-mi construiesc o casa in Dumbravita si ma intereseaza(am un proiect de casa cu garaj integrat in total suprafata)daca pot sa vin cu acesta pana la aliniamentul strazii,deci direct pana la limita din fata a proprietatii.Mentionez ca garajul va fi din caramizi si normal, acoperit.Inca nu stiu daca va fi plan parter sau casa cu etaj.Mersi

  • Am fost in aceeași situație, si răspunsul a fost negativ. Nu se poate daca e din cărămida si închis/acoperit…poți in schimb o copertina pana ce ajungi la acei 6m. Cel mai bine e sa intrebi la primărie direct, sau daca vrei sa Riști si asta poți :) 

 68. Da, poti…(ca si in reclama de la ING) . Teoretic nu stiu daca se poate dar practic se poate orice, problema este ca nu se mai respecta urbanismul de acum 8 ani. Eu cand am depus cererea de urbanism, s-a specificat ca trebuie sa las minimum 6 m pana la limita de proprietate….

 69. Exista o astfel de locuinta pe strada A. Gaudi sau S. Dali, daca mergeti la primarie o sa va spuna ca nu se poate. Este de aflat cum sa obtinut aprobarea pt acea locuinta - si eu vreau una asa. Oricum in Dumbravita legea nu este la fel pt toti ma refer ca doar unii primesc aprobari pt constructie blocuri, sau sa dezmembreze parcele pt zona colectiva sau alte chichite… Nu mai vorbesc cum o parte din teren este parcelat si vandut ilegal. Poate chiar terenul care- l aveti in proprietate a fost dobandit de anteriorul vanzator ilegal “in baza L18 legea fondului funciar terenurile dobandite prin constituirea dreptului de proprietate nu pot fi instrainate 10 ani”. Va recomand sa va interesati fiecare de terenul in proprietate si sa cititi legea in cauza care mai spune ca in caz contrar devine nul actul… Daca este dobandit prin reconstituirea dreptului de prop este ok ia daca este dobandit prin constiturea dreptului de prop trebuie sa treAca 10 ani pt a fi instrainat…

  • deci practic daca '"cunosc"'pe cineva la primarie se poate?dar n-ar fi ilegal?of,sunt un naiv,am uitat, locuim in Romanica……

 70. Practic ar fi bine sa fie respectate regulile, ca nu sunt aceste puz'uri făcute degeaba. Tocmai din cauza prieteniilor si a influentelor la reprezentanții primăriei e haos in comuna. Daca vi se zice ca nu e voie nu înțeleg de ce insistați.

 71. S-a astfaltat Berna, intradevar. Deci e un pas inainte. Ciudat e sa vezi cat noroi (si pietre) este pe astfaltul asta abia turnat, noroi adus de pe strazile adiacente. Am remarcat o adaptare de nivel (facuta cu piatra sparta) la intersectia cu Londra. Ar trebui generalizat. Si asta cat de repede! 

  Si o intrebare: exista in primarie o persoana/serviciu care se ocupa cu iluminatul public? Am sunat acum vreo 3 luni la primarie,  cu rugaminea de a schimba un bec ars. Deocamdata nimic! Multumesc!

 72. Astazi se pare ca se asfalteaza si str. Platinei, dar fara ca rigolele sa fie montate. Pentru aceasta strada nu au fost prevazute rigole? Sau data fiind lipsa de timp pentru instalarea lor pana la finele anului s-a ales varianta Gabor Aron: asfaltam in iarna ca sa fie ceva asfalt, iar la anu' sapam, punem rigole, decopertam si asfaltam din nou?

  Bucatica din str. Aries ce leaga Platinei cu Valentina este in continuare+intr-o stare jalnica. Circulatia inspre str. Valentina a fost deschisa si drept urmare tot noroiul este purtat constant peste asfaltul turnat nu de mult. Probabil la fel se va intampla si pe Platinei. Cred ca sunt maxim 30 m ce leaga cele 2 strazi si s-ar fi putut aduce la un stadiu mai acceptabil ca sa nu fie batjocorite lucrarile facute pana acum. Nu era nevoie de asfalt ci doar de un strat proaspat de piatra adica maxim 2 masini de piatra.

  Cand s-a asfaltat Ferventia (portiunea dinspre padure, respectiv cea de pe cealalta parte a drumului principal) tin minte ca la fiecare intersectie s-a intrat cu asfaltul pe strazile adiacente cam 10m lucru care a ajutat la reducerea cantitatii de noroi carata pe asfaltul nou de pe Ferventia. Aceasta noua tura de asfaltari se face dupa alt model. Abordarea aceasta a fost stabilita de comun acord cu primaria sau a fost la latitudinea constructorului care bineinteles a ales varianta mai putin costisitoare pentru el?

  • Din pacate ai dreptate in tot ceea ce spui!Mai putin in privinta metodei de asfaltare a str. Platinei: nu e varianta clasica Aron Gabor ci e varianta Aron Gabor imbunatatita!Adica nu s-a turnat direct pe infrastructura existenta, ci s-a decopertat, s-a bagat umplutura, s-a compactat si apoi s-a asfaltat!(ca pe str. Valentina)

   Dar la anul locuitorii de pe Platinei vor mai trece printr-o perioada de stress: se va sapa si se vor introduce rigolele (sper ca spre binele lor se vor amenaja si trotuarele!).

   Am mai vazut o problema: in lista strazilor propuse spre asfaltare nu apare str. Iza!Adica strada dintr Valentina si Jiu!Daca ar fi asfaltata ar asigura un traseu rapid spre Selgros: I Creanga-Iza-Platinei-Superba si apoi pe Arinului(cred!) spre Selgros(si retur!).

   Oricum problema str. Aries e de rasul lumii!Chestia e ca o parte din ea a fost asfaltata(intr A.Gabor si Valentina),desi initial nu s-a vrut!Adica str. Valentina se termina brusc in str. Aries,nu avea legatura asfaltata cu A.Gabor,ulterior s-a facut si aceasta portiune !Acelasi lucru se poate face si intre Valentina si Platinei!

   • Intr-adevar pe Platinei s-a facut fundatia drumului asa cum prevede proiectul. Am omis acest aspect.

    Nu stiam despre problema cu bucatica din Aries care este asfaltata, dar nu ma mira pentru ca in proiect nu este inclusa si str. Aries iar constructorul nu iroseste nici un strop de asfalt mai mult decat trebuie ca sa acopere cerintele proiectului. Pe Platinei nu au depasit linia intersectiei cu Aries nici macar cu un milimetru.

 73. Nu va face-ti sperante in legatura cu rigolele. Ce s-a facut ramane asa. Pe Ferventia inspre padure nici o rigola care este construita nu atrage apa, ba din contra cand ploua mult, apa chiar iese din ea si umple strazile.

  • Iulian Toma

   Pentru Stefan,

   Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic dar in ceea ce priveste modernizarea strazilor pe cele doua contracte cu Guvernul, se va respecta intocmai proiectul in baza caruia s-a facut licitatia . Nu-si va permite nimeni sa faca receptia lucrarilor in conditiile nerespectarii proiectului iar , in cele doua programe , toate strazile sant prevazute cu sistem de preluare a apelor pluviale. In aceasta perioada ,primarul incearca sa faca ceva pentru a folosi cat mai mult din fondurile alocate. Gresala lui consta in faptul ca nu a avut curajul de a finanta pregatirile pentru asfaltare din bugetul local  fonduri pe care conform contractului acum le putea recupera. 

   • Se pare ca am un tiz care nu mai spera la rigole. :)

    Domnule Toma imi confirmati banuiala ca se merge pe un model similar (cu diferentele amintite de Tomy) cazului Gabor Aron, adica rigolele se vor monta anul viitor.

    Totusi nu inteleg un aspect. Cine plateste partea de spargere si re-asfaltare dupa montarea rigolelor? Presupun ca in proiect nu sunt prevazuti bani care sa acopere procesul asfaltare > spargere > rigole > reparare asflatare, iar constructorul nu cred ca are inima asa de mare incat sa plateasca din propriul buzunar. Deci de unde vin banii suplimentari si cum se justifica folosirea lor?

   • Magia Sfintei Sarbatori sa va aduca in case sanatate,belsug,bucurii si multa dragoste!

 74. LA MULTI ANI DOMNILOR SI DOAMNELOR!!

  S-A ASFALTAT IN SFARSIT str,BACH!!

  si atunci m-am trezit brusc,suna cineva la interfon!

  din pacate nu era postasul fiindca in sec.21 ,in cea mai cea comuna din RO,.posta nu vine si in cartierul Belvedere!

  iar dl.Toma s-a suparat cand am zis ca suntem in unele cartiere cetateni de gr.2 cu toate ca platim aceleasi impozite.

  stiu,nu e vina Primariei dar o interventie la D.P.ar fi poate benefica ptr.suplimentarea personalului subdimensionat al Oficiului!

  va fi o intrebare ce o voi adresa candidatilor in campanie,fiindca asfaltari oricum vor promite cu totii.

  sau se vor plange de greaua mostenire—-daca vin altii la ros!!!!!!

 75. Buna dimineata si La Multi Ani!

  Am o balta in fata casei pe toata latimea drumului iar la 100 m se mai afla inca una identica, dupa care urmeaza niste gropi mai mici sau mai mari….intereseaza pe cineva? 

  Invitam primarul si consiliu sa viziteze str.Mures!

   

   

   

   

 76. Buna si La Multi Ani!

  Cred ca in Dumbravita vom deschide in curand mai multe pationoare. Am si eu in fata casei unul - stada LALELEOR.

  Putem invita primarul si consiliu la un PESCUIT LA COPCA.

  Numai bine,

   

 77. Deci fara exagerare…..pe str.Bach,intrarea intr-un cartier al fostei cele mai,ca ne-a luat Girocul,aproape ca nu se mai poate circula.Imi vine sa …..pe cineva…….si nu va dura mult…….!!!!!!

 78. Buna,

  Din ce am inteles, legat de aceste 2 proiecte de asfaltare, s-au primit banii in totalitate anul trecut, conditia fiind ca ei sa fie cheltuiti in 2015. Exact asa s-a exprimat Domnul Primar. Intrebarea e acum: mai sunt disponibili acei bani si pentru 2016 sau trebuie din nou asteptat? Domnule Toma, ne-ati putea lamuri?

  Multumesc.

  • Iulian Toma

   Pentru Virgil,

   Anul trecut , dupa semnarea unui act aditional s-a deschis finantarea celor doua proiecte  la valoarea integrala, cu promisiunea de a se plati toate lucrarile realizate pana la sfarsitul anului. Avand in vedere faptul ca proiectele sant cu durata de realizare pe 3 ani  ( cel de 15 Km se incheie la sfarsitul anului 2016 iar cel de 11,3 Km  la sfarsitul anului 2017 ) lucrarile vor continua pana la incheierea periodei prevazuta in contract. Avantajul consta in faptul ca anul acesta lucrarile vor incepe imediat ce timpul o va permite  si sant sanse sa fie realizate in mare parte,  mai ales ca este un an electoral si toti  primarii vor fi interesati sa se prezinte cu ceva realizari in fata alegatorilor.

 79. Buna ziua dl Toma,

  A aparut o stire acum cateva zile precum ca:

  O noua licitatie pt. amenajare strazi s-a incheiat si a fost atribuita catre ELDICLAU IMPEX S.R.L. Valoarea lucrarilor este estimata la 2,126,039 RON. Lista strazilor:

  1-3.Strada Veneţia cu 2 drumuri laterale situate lângă Kaufland
  4.Strada Mara se desprinde din str.Constructorilor
  5.Strada Someş se desprinde din str.Constructorilor
  6.Strada Marte paralel cu str.Jupiter
  7.Strada Mareşal Averescu perpendicular pe str Marte
  8.Strada Koos Karoly lângă terenul de sport
  9.Strada spre Polivalentă se desprinde din str.Koos
  10.Strada Făgăraş paralel la sud de str.Cireşului
  11.Strada Vişinului paralel la nord de str.Cireşului
  12.Strada Grăniceri se desprinde din str.Arinului
  13.Strada Simfoniei între str.Fervenţiei şi Ion Creangă
  14.Strada Fervenţiei între str.Simfoniei şi Cervantes
   

  Str Ferventiei II se pare ca nu era prinsa in progrmul de 15 km …

  Stiti ceva de acest nou program , termen de realizare , sursa ?

  Cu stima si multumesc

   

   

  • Iulian Toma

   Pentru Marius si Emilian,

   Modernizarea strazilor a fost cuprinsa anul trecut in 3 programe :programul de 15 Km, programul de 11,3 Km si programul de 3,1 Km. Primele doua cu finantare guvernamentala  si ultimul cu finantare din bugetul local. Licitatia la care faceti referire s-a facut pentru  programul de modernizare finantat din bugetul local. El trebuia sa fie realizat anul trecut dar, nefiind proiect realizat anterior asa cum prevede legea, procedurile de proiectare si licitatie au durat foarte mult si nu s-a asfaltat niciun cm cu toate ca banii au fost cheltuiti. Pentru aceste strazi finantarea a  fost cuprinsa in proiectul de buget pe anul in curs. Fiind an electoral,  in mod sigur, aceste lucrari vor fi realizate cu prioritate. Str. Bach este cuprinsa in programul de 11,3 Km care este si el in derulare in anul 2016.

    

    

   • Iulian Toma

    Pentru Emilian,

    Imi cer scuze, in raspunsul anterior am scris 11,3 Km in loc de 15 Km. Strada Bach este cuprinsa in programul de 15 Km dar modernizarea ei este conditionata asa cum am mai specificat de realizarea retelei de canalizare. Ce va pot spune sigur este faptul ca proiectul pentru canalizare a fost realizat si depus pentru finantare. Trebuie sa va bucurati pentru ca este un proiect corect cu colectare gravitationala asa cum ar fi trebuit realizat in toata localitatea.

   • Multumesc pt promptitudinea raspunsului !

     

     

   • Multumesc Dl.Toma si sper sa impuneti pct. Dvs.de vedere.Poate si o alta ora!

 80. este alta licitatie, sau lista cu proiectul de 15 km.a ramas valabil?ca deja ametesc de cate strazi se vor face in 2016!pe cea veche era si str.Bach!

 81. cred ca e o gluma, si anul trecut era tot lista asta de străzi ce se vor face din bugetul propriu si nu s-a facut absolut nimic, cu un an inainte tot ceva asemanator, si asa mai departe.

  Ne bucurăm de fiecare data cand vedem ca sunt bugetate asfaltări, insa la sfârșitul anului cand tragem linie vedem cat de creduli si naivi am fost: bugetul cheltuit in întregime, si 0(zero) asfaltări.

  Pana la urma sper ca DNA își va face datoria si se va întâmpla ceva cu acești nemernici de la primărie.

  • Iulian Toma

   Pentru Alex,

   Din pacate, DNA-ul nu vine  nechemat, uneori nu vine nici daca este sesizat. Dar, pentru ca am sesizat in cadrul sedintei se CL aceste nereguli  si nu au fost luate in considerare, atat Executia bugetara pe 2015 cat si Bugetul pe 2016 au fost aprobate cu majoritate covarsitoare de catre consilierii locali, voi ataca cele doua hotarari in contencios administrativ  si voi sesiza DNA si Procuratura pentru modul ilegal si abuziv in care au fost cheltuiti banii publici  in anul 2015. Sper sa raspunda  la aceste sesizari… !?

 82. hello,stire de ultima ora(sursa b1 tv-stiri ora 11.30)====pe lista celor mai bogati primari din tara,pe primul loc se claseaza onorabilul primar al Dumbravitenilor Victor Malac!!!!!!!!aud bine?un bugetar care s-a imbogatit?vreau si eu la salar fix-cu ce mai pica!!!!!El precis,deocamdata,nu!!!!!!!

   

   

 83.  Doamne, cum puteti sa credeti asa ceva? Intoxicare. A inceput campania electorala?

 84. De aceia am mentionat sursa-B1Tv-ca sa nu se creada ca umblu eu cu strambe!Oricum nu candidez !E mocirla prea mare!

 85. E clar ca e un joc politic,Cred ca primarul Malac e psd si B1 valseaza ca curvele -spre aia cu mai multi bani.Nu ca psd-isti ar fi usa de biserica…….

 86. Va rog sa va abtineti la asemenea cuvinte pe acest site!

  • buna seara dna i !

   nu va cunosc si nici nu am aceasta intentie

   totodata nu doresc sa polemizez cu dv.

   dar nu va erijati in cenzorul celor spuse de mine !

   vremurile acelea au trecut  !

   si in alta ordine de idei-nu credeti ca miorlaiturile unora tin loc de lasitate ?

   in loc sa se treaca la actiune MIAU,MIAU !

   iar Graur a zis ca la fund ii spune cur si nu altfel !

   oricum nu mai intru pe site ,dar nu sa va ofer satisfactie ci fiindca credeam ca pe langa informarile super ale dl.Toma , acesta s-ar constitui intr-un front impotriva abuzurilor comise in aceasta comuna.

   restul e BLA<BLA<BLA

   • Daca aveti bun simt ar trebui sa va fie rusine!!! Nu regreta nimeni ca un om cu un vocabular putin dezvoltat nu mai intra pe acest site… Probabil ati constientizat ca sunteti penibil.

   • Cine este iulixa32 ? Nu are suficienta coloana vertebrala sa intre cu un nume adevarat si complet ? Este cumva cineva care beneficiaza de pe urma primarilor sau a asocierilor politice ? Altfel de ce sa fie atit de vehement sau vehementa impotriva folosirii cuvintelor din DEX ?! Asta e limba romana, daca nu va convine nu aveti decit sa nu o folositi !

    Daca spui lucrurilor pe nume esti nesimtit sau penibil ? De ce va deranjeaza ?

 87. Declaratia de avere a domnului primar Malac din 2012 este copy paste cu cea din 2015. Absolut identica ! Ba mai mult, poti presupune ca una este chiar si falsa. Falsul in declaratii dupa cunostintele mele este infractiune si se pedepseste de codul penal. Sau nu se mai aplica ? Sotia domnului primar este pensionara de boala si a avut un venit in anul 2012 de 6228 lei. Acelasi venit l-a avut insa si in 2015, dupa ce punctul de pensie a inregistrat 3 cresteri, ajungind de la 732.8 in 2012 la 830.2 in 2015. O crestere de 13.3 %. Apoi in declaratia de avere nu este cred eu legal sa scrii venit incasat conform fisei fiscale ! Asta e o aberatie ! Sau este fisa fiscala o anexa la declaratie de avere ? Nu prea cred. Domnule primar, cu tot respectul, asa se procedeaza ?

 88. Executia bugetare e de un amatorim incredibil. E socant citi bani au fost prevazuti pentru telecomunicatii si internet in timp ce oamenii sponsorizeaza primaria pentru a arunca o masina de piatra amenaja .

  Pt D-l Toma am o intrebare legata de acesta asociatie care ne ofera apa.

  De ce nu avem Aquatim in Dumbravita. ? De ce trebuie sa ne stricam instalatiile sanitare si masinile de spalat cu acesta apa plina de calcar si de ce trebuie sa finantam din bugetul primariei functionarea si dezvoltarea acestei asociatii ? 

  • Iulian Toma

   Pentru Dan,

   Amatorism e un cuvant bland, executia bugetara pe 2015 e  plina de ilegalitati, abuzuri si fraude. Sant cel putin 5 milioane lei cheltuiti ilegal.

   Pe scurt , istoricul serviciului public de apa si canalizare : a fost infiintat pe timpul mandatului primarului Szilaghyi Geza ( care a detinut 5 mandate de primar inaintea lui Malac) sub forma unei asociatii nonprofit al carei presedinte era tot Geza. In acea perioada ,bugetul localitatii era fraudat in  proportie de 50% prin cele 3 asociatii pe care le detinea Geza. Urmare demersurilor pe care le-a facut subsemnatul  la Curtea de conturi, ANI si  DNA in perioada 2010-2012  pentru frauda si incompatibilitate, s-a reusit in 2012 ca Geza sa nu mai castige alegerile  si concomitent sa se preia, tot la initiativa subsemnatului, reteaua de apa si canalizare in gestiunea UAT Dumbravita.  In acel moment s-au supus votului in consiliul local doua variante : contract cu Aquatim sau infiintarea unei Societati comerciale in subordinea CL Dumbravita pentru operarea  serviciului de apa si canalizare. S-a optat pentru varianta a doua  si asa a aparut Aqua Dumbravita. Cu toate ca eu am sustinut sa primeasca mandat de operare pe 6 luni cu conditia de a obtine in acea perioada  licenta necesara , majoritatea au votat pentru durata nederminata .

     In 28 ianuarie anul curent a fost organizata licitatie publica pentru serviciul de apa si canalizare Dumbravita si pentru ca Aquatim nu s-a prezentat , licitatia a fost castigata de Aqua Dumbravita. 

    Trebuie sa recunoastem doua lucruri : calitatea serviciului s-a imbunatatit mult fata de perioada in care era operat prin asociatia lui Geza ; primaria Dumbravita nu mai finanteaza decat partial dezvoltarea de retele de apa si canal. 

   Problema filtrarii si  tratarii apei a fost si ramane permanent o prioritate in actiunile mele  si pot sa va informez ca in momentul de fata este in derulare proiectul pentru reteaua de apa in varianta cu finantare europeana in valoare aproximativa de 1,5 milioane euro. 

       

 89. As dori sa-l citez pe dl Emilian—-n-avem sange in instalatie———si ne plangem continuu.Pai nu Geza cu aprobarea consiliului au facut aceasta porcarie ?Da le e frica de el ca ii are la mana,nu pe toti dar pe multi.Poate n-ati stiut dar individul (G),mai are birouri in Primarie !

 90. Cine-i Geza asta si ce-a facut ? Care-i istoria ?

 91. Iulian Toma

  Stimati Dumbraviteni,

  In primul rand tin sa va multumesc pentru interesul cu care urmariti acest site, pentru informatiile de interes general pe care le solicitati si pentru comentariile pertinente si constructive pe care le faceti. Dupa cum ati observat, site-ul este necenzurat pornind de la increderea pe care DUNOS  o acorda membrilor comunitatii si de la premiza ca diversitatea de opinii va conduce in mod sigur la gasirea unor solutii optime la problemele cu care ne confruntam.

  In al doilea rand vreau sa va rog  sa faceti un mic efort pentru a pastra site-ul departe de comentarii si dezbateri politice. Acest lucru ar conduce in mod sigur si intr-un timp foarte scurt la  comentarii neacademice si la  abaterea atentiei de la problemele importante ale comunitatii.

  In al treilea rand reamintesc faptul ca DUNOS  si-a propus trezirea interesului cetatenilor fata de problemele importante ale comunitatii  si implicarea acestora in procesul decizional cu scopul de a determina Administratia locala sa renunte la abuzuri, fraude si sa actioneze numai in interesul general al dumbravitenilor. Aici trebuie sa-i dau dreptate domnului Emilian care a sesizat corect  mesajul DUNOS.

  La final va invit sa lasam deoparte  arcul cu  sageti si sa  folosim timpul si energiile de care dispunem pentru a face un front comun impotriva incompetentei, abuzurilor si fraudelor care se intalnesc la tot pasul in administrarea localitatii.

 92. Din cauza degringoladei la ore de vârf care este prezentă pe artera principală în Dumbrăvița, tot mai mulți șoferi folosesc o variantă alternativă.

  O descriere dinspre Giarmata spre Timișoara: de pe Petöfi se virează dreapta pe Jozsef Attila, apoi Vladimirescu până în capăt în Fervenția, aici dreapta pe Fervenția, imediat stânga pe Științei, apoi stânga Arinului, dreapta Bruxelles până în capăt unde vine stânga Varșovia. Așa ajungi la Kaufland în maxim 6-7 minute de la Girație Dumbrăvița, benzinăria Socar, depozitul de bere. Altfel durează uneori extrem, am pățit chiar și 25-30 de minute.

  Un singur inconvenient MAJOR: este plin de propte sau cum se numesc din alea de limitare de viteză, minim 10 bucăți. Evident nesemnalizate și neindicatorizate deloc. La ce s-au montat chiar atitea ? Practic tot la 200-300 metri dai de câte una. Cum se chema chestia aia stupidă din Codul Rutier cu creearea de obstacole în carosabil ?

  Până nu sunt legal indicatorizate se cheamă obstacole ! Cine le-a montat nu știa că mai trebuiesc și indicatoare rutiere ? Limitarea vitezei la maxim 15 km/h (zic din experiență pt că la 20 deja simți cum se dezbină mașina) apoi semnul de denivelări.

  Poliția ? Primăria ? Consiliul local ? Cine e răspunzător pentru străzile menționate ? Cine e administratorul drumului ? Cui te adresezi când rupi mașina franjuri ? Și de ce atât de multe ?

  Unde s-a mai văzut așa ceva în orașele înfrățite cu comuna noastră unde reprezentanții noștri se plimbă una întruna ?

  • Iulian Toma

   Pentru Dietmar,

   Calmatoarele sant montate fara nicio logica, asa cum bine ati observat, din dispozitia primarului  iar, de montarea lor se ocupa viceprimarul. In ceea ce priveste indicatoarele rutiere, acestea au fost cuprinse in bugetul pe anul trecut dar nu au fost realizate, ca multe altele.

 93. E tare traseul.

  In acest mod poate vedea si d-l primar ca initiativa  alesilor locali de a bloca extinderea la 4 benzi a arterei principale a mutat traficul prin fata casei unde domicilizaza.

  Poate asa va reusi sa il convinga  pe actualul viceprimar si consilierii partidului din care provine ca Dumbravita are nevoie de 4 benzi in primul tind pentru ea si  apoi pentru timisoreni. Abordarea lor izolationista face rau comunitatii locale iar criza prin care trece actualmente primaria Dumbravita (vezi greva salariatilor  ) ma face sa cred ca problemele cu care se confrunta aceata localitate se vor adinci odata cu cresterea exploziva a numarului de locuitori

   

   

 94. Astazi s-au apucat de marcat si pregatit pentru asfaltare strada Gabriel Liiceanu (cu tot cu prelungirea "Liceanului").

  Un excavator a inceput sa pregateasca terenul incepand cu intersectia cu Ion Creanga.
   

   

   

 95. Ma bucur sa aud ca totusi au inceput sa miste utilajele…care de altfel stateau la capatul strazii Mures, au plecat de-acolo sa faca Liiceanu? :)

  Vad ca nici in ziua de azi nu se stie directia in care vor evolua lucrarile. Asadar se face I.Creanga pana in Liiceanu, iar apoi se inchide inelul I.Creanga-Liiceanu-Ferventia-Cervantes-Berna-Tutea?

  Inainte circula varianta Mures-Simfoniei-Ferventia2-Cervantes-Berna-Tutea :). Oare care o fi varianta castigatoare, si de ce nu se face public nimic, sa iasa primarul sa spuna clar: vom face asfaltarile in urmatoarea ordine:1,2,3. Oricum lasa impresia ca toate asfaltarile se fac in functie de interese.

   

 96. Liiceanu este in proiectul de 15 km. Mures si Simfoniei este in proiwctul de 11 km. Fondurile si constructorii sunt diferiti. Sunt case multe pe Liiceanu si f.multe si in imediata apropierii a acestei strazi, s- a gandit bine Primarul, ajuta la voturi…

 97. A venit astazi primarul prin zona..ne-a spus ca s-a inceput cu Liiceanu dar urmeaza sa se faca si ferventia II de la Bucuresti spre Berna si inca cateva strazi din proiect. 

  Spunea ca sunt 2 firme care lucreaza in paralel, una pe Liiceanu alta pe Ferventia 2

  De asemenea spunea ca ieri au bagat un utilaj pe langa depozitul de munitie pentru a face drumul mai practicabil deci vom avea o varianta mai scurta de a ajunge din Cora spre Ferventia 1 / Fropin prin spatele depozitului de munitie.

   

 98. Malac nu mai candideaza. Cel putin asa stiu eu. Deci varianta care spune ca se asfalteaza ca e campanie electorala, pica.

 99. De trecut cu vederea nu cred ca va trece nimeni. Adica sunt ani buni de cand inotam prin noroaie, iar faptul ca pana la alegeri vor apuca sa asfalteze 2-3 km si nu mai mult nu impacteaza un numar prea mare de locuitori (datorita faptului ca suntem deja imediat in aprilie, si abia ce s-au pus in miscare timid utilajele).

  Problema este insa cea a cetateanului turmentat:"Dar eu cu cine votez"? Pentru ca nu pare sa fie nici o varianta castigatoare

 100. Vad ca s-au apucat de sapat pe Mures ceea ce este un lucru bun dar … , este dezastru acum , zici ca esti la Venetia pe canale acum pe drum dupa ploaie de ieri, sa nu mai vorbim de noroi si cat de greu poti trece cu autoturismul, pe jos sa nici nu mai vorbim. Puteau sa faca niste drumuri alternative pentru locuitorii care nu au iesire doar pe Str. Mures de exemplu: Constantin Cel Mare, Alexandru Macedon, Rebreanu si o parte din Cargiale . Aveam o alternativa de iesit la B-dul Creanga, plecau de pe Macedon pe Rembrandt (acolo este o portiune pe care puteau sa puna piatra pe aprox 50-100 metri ) spre Cosbuc si de acolo pe Movila puteam iesi si noi mai civilizat sau puteau pietrui un drum de cca 400 metri din capatul lui Macedon colt cu Caragiale si ieseam direct pe Creanga . Inainte de a face ceva si a inchide , ori, ingreuna  circulatia era bine daca gandeau si alternative. Heirupismul este la putere.

 101. Sa va mai spun alt lucru, cat de incompetenti sunt cei care coordoneaza lucrarile de reparatie a drumurilor . Au pus piatra sparta pe C-tin cel Mare si pe Macedon, acum ca pe Mures e noroi pana peste cap, tot noroiul se cara de masini pe piatra proaspat pusa, deci … va fi iar noroi, coordonare 0 (ZERO). dupa ce se termina lucrarile pe Mures drumul va fi din nou plin de noroi, exact ca inainte :(

 102. S-au inceput lucrarile de asfaltare pe Cellini. S-a inceput cu sapatul. Stie cineva care e perioada de finalizare? Sau macar cand vom putea veni cu masinile acasa?

  Multumesc

 103. Buna ziua.Impresia mea e ca executantul drumurilor lucreaza haotic.Nu imi explic motivul pentru care lucreaza pe petece. Utilajele si muncitorii isi schimba permanent zona de lucru, lucreaza cateva ore la un petec de strada apoi se muta pe o alta strada….uneori diametral opuse…singura logica care imi vine in minte e cea telefoanelor, pilelor…adica a romanismelor dintotdeauna. Observ strazi unde sunt 2-3 case , unde s-a intins griblura si s-a compactat, iar la noi pe strada, unde strada e plina de case, si complet locuita sunt niste cratere sa impotmolesti un SUV. 

  • Poate ca strazile cu SUV-ari nu trebuie asfaltate tocmai pentru a justifica utilizarea unor astfel de masini supradimensionate.

 104. Buna ziua tuturor,

  Pe Cervantes au inceput sa decoperteze saptamana asta si s-au oprit. De 3 zile nu mai vine nici un muncitor. La fel au procedat si pe strada alaturata Rodine. Este revoltator ca incep si apoi lasa stada asa impracticabila!
  Eu am cumparat piatra sfaramaat tot de la ei de la primarie acum o luan jumatate. Strada era intr-o stare buna. Firesc ca ma bucur ca o asfalteaza, dar intrebarea e cand? Cand vor reveni echipele de lucru sa aduca strada macar intr-o stare in care sa se poata circula pe ea?
  Acum au inceput si ploile.
  Stiti cumva unde as putea reclama?

   

  • Si nu vi se pare asemanator cu ceea ce au facut pe Ferventia?
   Am fost de 3 ori la Primarie pentru a intreba ce se inampla si de fiecare data am primit raspuns ca in zilele ce vor urma se vor reapuca de treaba. A! Sa nu uit! Aceste lucruri se intamplau acum mai bine de 1 luna.

   Cred ca ati vazut si Dvs situatia cu str. Ferventia daca locuiti pe Cervantes.

   Vad ca acum am "nivelat" gropile de pe Ferventia, banuiesc ca vor sa arate ca se ingrijesc de bunastarea cetatenilor.

   VAI SI AMAR!!! 

   Si ca tot spuneti de ploi: azi dimineata pe Ferventia colt cu Simfoniei era o balta de puteai sa pescuiesti in ea…

   Sincer, asa ca Dvs, as vrea sa reclam, as vrea sa stiu cum as putea sa "le platesc" si eu celor ce ne fac aceste lucruri, dar ma simt neputincios… Imi veti spune: stampila… Eu ma indoiesc! Sau cel putin nu am vazut vreo deosebire intre cei vechi si cei noi… Aceeasi indolenti…

    

  • Din cate am vazut masinile de sapat stau , toate masinile de transportat cara piatra cubica pe drumurile deja sapate si acoperite cu balastru. Probabil ca asta e organizarea de santier. Au vazut ca vin ploile si s-au oprit temporar cu sapatul lucrand la ceva ce se poate pe ploi. Sa nu disperam .. yet !

 105. Domnule Toma,

  Spuneati ca veti prezenta un nou site dedicat campaniei. Au trecut cateva saptamani de atunci si n-ati mai spus nimic. 

  In afara de afisele care le aveti prin comuna cred ca ar trebui sa va implicati mai mult in aceasta perioada in comunicarea cu locuitorii comunei. Multi inca nu stiu pe cine sa voteze.

  As vrea sa stiu si eu daca aveti un plan pe urmatorii 4 ani, o strategie, o viziune… 

  Personal chiar nu mi-as dori sa iasa iarasi Malac. Ar fi culmea culmilor dupa 4 ani in care nu s-a facut mai nimic pentru populatie (parerea mea) .

  • Iulian Toma

   Pentru Bogdan ,

   Din pacate , cu toate ca am pregatit siteul http://www.iuliantoma.info, nu pot sa-l folosesc  in campanie deoarece, conform noii legi electorale ,constituie contraventie folosirea internetului in campanie. Imi voi prezenta programul intr-o emisiune  de jumatate de ora  la Dumbravita TV, ca si ceilalti candidati, emisiuni care vor fi prezentate  pe site-ul http://www.dumbravitatv.ro.

   Mi-am  tiparit programul in 3000 de exemplare si-l voi distribui la sfarsitul saptamanii in toata localitatea .Ma gandesc la o adunare publica in care sa dezbat programul ce mi l-am propus dar, nu sunt convins ca vor participa  prea multi .

   • "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile."

    Puteti va rog marca legea/articolul care nu va da posibilitatea de a comunica opiniile dv.pe internet? 

 106. Cum sa nu puteti folosii mijloacele moderene de comunicare, cele online ???   In ce tara traim ?  Legea e facuta pentru a egaliza sansele si pentru a nu se folosii bani negrii. Am vazut zeci de candidati  care se promoveaza online. Aia functioneaza dupa alete legi ?  

   

 107. Iulian Toma

  Pentru Cristian, Mihoc D,

  In data de 10 mai 2016, toti candidatii din Timis  am fost convocati la o sedinta de instruire de catre Autoritatea Electorala Permanenta  pe tema Alegerilor locale din 5 iunie. In cadrul sedintei respective  am solicitat clarificari fata de Art.36 aliniatul 7 din HG 10/2016 privind Normele de applicare a Legii electorale 334/2006. In paragraful respectiv din lege se spune ca : Partidele politice,……, candidatii independenti nu pot produce materiale electorale in regie proprie. Am intrebat daca  materialele publicate de mine pe pagina proprie de internet  sunt considerate materiale electorale in regie proprie. Mi s-a raspuns ca  da, sunt materiale de propaganda electorala in regie proprie si sunt categoric interzise pe durata campaniei electorale. Sanctiunea in cazul respectiv este o amenda contraventionala de 50 000 lei. Pe de alta parte am constatat si eu ca si d-voastra ca internetul abunda de materiale de promovare a diversilor candidati . In aceste conditii voi consulta un avocat si voi risca deschiderea site-ului.

 108. Sistemul USL - ist a introdus HG -ul respectiv probabil dupa ce au pierdut alegerile prezidentiale Ponta-dotore-smecher versus Prune-in-gura datorita circulatiei moderne a informatiei. Interesant ca in '89 tot USL -isti se numeau cei in salopete care trebuiau impuscati de armata coform ordinelor..

 109. Articolul acela sincer nu prea are logica si  cred ca incalca si dreptul la libera exprimare. Apropo, cele 3000 de exemplare tiparite nu au fost realizate tot in regie proprie? :)

  Succes! 

 110. Buna ziua

  Locuiesc in Dumbravita pe strada Nera, una din strazile cuprinse in aceasta "mare asfaltare". Din pacate, cam de 3 saptamani nu se mai lucreaza NIMIC, de 2 saptamani au luat si toate utilajele de aici, iar noi avem in loc de strada un MARE SANT plin cu nisip. Nu este posibil asa ceva! Ce se intampla? De ce nu se mai lucreaza? Cand se va termina lucrarea? 

 111. Pe strada jiu aceeasi situatie ! santuri pline cu apa ! bine ca am scapat de namol si avem acum un imens lac! sa ne aduca primarul niste peste sa bagam in balta! macar sa putem sta la pescuit. trebuie actionat in instanta ! este bataie totala de joc !

 112. Buna ziua

  "Marea asfaltare " a inceput inainte de alegeri si s-a terminat dupa….

  Bravo domnule primar, ati castigat inca o data alegerile….ma intreb noi cand vom avea ceva de castigat…..nu vrem mare lucru, sa stiti, doar lucruri normale…un drum asfaltat in fata casei, un trotuar ……NU MAI ZIC DE CELE 4 BENZI PROMISE IN 2012 PE STRADA PRINCIPALA…..CA LE-ATI "REZOLVAT"…….

  Ati inceput sapaturile pentru drumuri in martie, inainte de alegeri, ne-ati facut santuri pline cu apa….uite ca a venit toamna….ne mai chinuim un an?

  Nu trebuie sa dati vina pe constructori….stim cine sunt si ce probleme cu legea au…PENTRU CA SUNT TOT DE-AI VOSTRI !!! voi i-ati ales….DECI NU DATI VINA PE EI!!!!!

  Ma intreb, cum a facut proiectul, acest proiectant, cu sediul in Arad, proiect pentru care a primit 128.000 lei…fara ca macar sa mearga pe fiecare strada sa vada situatia…VA INTREB , a fost macar in Dumbravita sau i-ati trimis VOI pozele atasate proiectului  ?????  

  Acum la inceput de toamna cautati solutii pentru anumite strazi, proiect pentru care a fost licitatie in 2014 !!??!?!?!, de ex.Lalelelor, pe care de 3 saptamani nu se mai face nimic !!!!! APROPOS….IN MONITORUL PRIMARIEI ACEASTA STRADA APARE FINALIZATA…..SUPER TARE….BRAVO…CUM REUSITI SA FACETI TOATE ASTEA ????

  IN CONCLUZIE, SUNTEM MINTITI SI BATJOCORITI IN FIECARE ZI….CE BLESTEM PE CEA MAI BOGATA COMUNA DIN TARA! 

   

   

   

   

   

   

 113. Din pacate se aude ca s-a luat teapa de la Bucuresti cu asfaltarile (nu vor sa plateasca- au de cheltuit "erectoral") si lucrarile s-au oprit cel putin pana la anu (.. si la multi ani).

 114. Buna ziua,

  Am nevoie de detaliile de proiectare la aceasta lucrare. Pe strada mea consider că se montează rigole periculoase langa trotuar, neacoperite, trotuarele sunt distruse de rigolele care ocolesc stalpii. Exista pericol de cadere in sant de 50 cm adancime neacoperit atat cu roata de la masina cat si ca pieton. Toti vecinii suntem impotriva si nu suntem de-acord sa se continue asa.

  Mulțumesc

 115. Buna ziua,

  In urma co o ora a avut loc un accident de circulatie pe trecerea de pietoni de la scoala.

  S-ar putea ca primaria si toti ceilalti locuitori din Dumbravita sa-si indrepte putin atentia catre siguranta noasta a tuturor si in special a copiilor? Masinile si canalizarile chiar merita mai multa atentie decat copiii?

  Pe cand marcaje rutiere ca in alte tari? (semafoare, sosea vopsita cu alte culori, limitatoare civilizate de viteza in apropiere trecerilor de la scoala etc. solutii sunt cu duiumul)

  Primaria cheltuie bani numai pe circ si mancare!!! Pentru asa ceva sunt prea saraci?

  Multumesc.

   

   

 116. Buna ziua,

  Dle Toma(sau altcineva daca poate) va rog sa ma ajutati cu o informatie legata asfaltarea strazii Fagului, inteleg ca trebuia sa se realizeze de doi ani deja.

  As vrea sa stiu pe cine trebuie sa trag de maneca, toate strazile din jur sunt asfaltate deja, cel putin la urmatoarele alegeri cei de pe strada asta stiu pe cine nu vor vota…

  Multumesc

   

 117. Buna ziua

  As vrea sa stiu soarta strazi Iza, toate strazile din jur sunt asfaltate deja, noi am ramas cu promisiuni de trei ani incoace cand am primit promisiuni s-a gresit strada si din intamplare s-a asfaltat Jiul (ce eroare) cand a venit primavara am asteptat toamna dupa toamna iar primavara.. acuma ce mai asteptam???

   

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>