Dumbravita, modernizare strazi 11.3 km

 Posted by on 19 martie 2015  Add comments
 

 

 P.U.G.     Linie Troleibuz    Sala polivalenta    Centrul de zi      Capela mortuara   Modernizare strazi   Retea canalizare

 

MODERNIZARE STRAZI  -11.3 KM   DUMBRAVITA

 

1. Denumirea Obiectivului :  Modernizare strazi  comuna Dumbravita – 11,3 Km

2. Aprobat  prin   HCL nr.  82/ 16.10.2023

3. Proiect  executat de   S.C. DROMCONS  SRL, in valoare de 128.000  LEI, aprobat     prin  HCL  nr.   82 / 16.10.2023

4. Descrierea investitiei  ( memoriu  si poze  din proiect )- atasat

5. Locatia investitiei : U.A.T. DUMBRAVITA,  zona de vest ; traseul ce urmeaza a fi modernizat este alcatuit dintr-un numar de 35 de strazi   cu o lungime totala de 11.259 m ,   ce urmeaza a asigura circulatia in conditii  civilizate  in interiorul localitatii.   

6. Valoarea initiala  si sursele de finantare :  16.499.941 lei ;  fonduri publice nerambursabile provenite de la  Bugetul de stat  in valoare de  16.027.654  lei   si  472.287 lei din Bugetul local al comunei Dumbravita .

7. Forma de achizitie :  Se va  organiza  cerere de oferte  pe SEAP

8. Firma castigatoare :  -

9. Contractul :     .

10. Graficul de executie prevazut in contract:  

11. Stadiul  lucrarii : s-au efectuat plati  in   valoare de 50.000 lei  de la bugetul de stat .

Au fost realizate : studiul de fezabilitate  si proiectul tehnic

12. Anexe la contract  :

13. Observatii de specialitate :   

                                            ***

        Datele au fost  furnizate de Compartimentul Dezvoltare al Primariei Dumbravita

            Inspectori  de specialitate  Monica Sontea , Eva Scrob

           Vom adauga noi informatii pe parcursul derularii proiectului

  135 Responses to “Dumbravita, modernizare strazi 11.3 km”

 1. Salut, as avea si eu intrebarea cand incep aceste lucrari sau cand sunt obligati sa termine?

   

  • Iulian Toma

   Asa cum am mai precizat pe site, programul de 11,3 Km   este in faza de achizitie constructor . La ultima intalnire cu  compartimentul de investitii al primariei  ( 10  aprilie  ) mi s-a spus ca mai dureaza aproximativ 2 luni pana la finalizarea licitatiei . Deci in maxim 3 luni se va semna contractul cu constructorul si  vor incepe lucrarile . Durata programului este de 3 ani (  2015- 2017.).

   • Domnule Toma, exista o planificare a acestui proiect? Cum am mai intrebat, ce strazi o sa fie asfaltate si cand? Inteleg ca in faza de licitare sa nu se stie foarte exact insa si aici trebuie sa existe niste termene, la fiecare cerere/raspuns trebuie sa-i fie alocat un interval de timp…deci, ok, nu se poate aprecia la ora evident, la zile…? Nici la luni macar…? Cum se poate implementa un proiect fara o planificare, cum poate primaria sa-l urmareasca?

 2. E bine ca exista un inceput….Dar daca nu va exista si un final bun in timp rezonabil….degeaba. Speram ca de aceasta data cetatenii sa fie pusi pe primul loc si nu alte interese. Defapt nu cerem mult….strazi asfaltate….ceva normal in anul 2015. 

 3. Uite ca se facura 2 luni, si linistea spune totul

 4. Asa e, din pacate s-au facut 2 luni si nimic…oare asteapta sa traga tare in 2016??? Sie cineva care e statusul, exista vreun program, ce strada cand se asfalteaza?

 5. mereu primeaza interesul personal, daca s-ar face ceva anul asta pana in 2016 lumea ar uita, asadar de ce nu inainte de alegeri? Ni s-a fluturat pe sub nas hartia cu strazile ce urmeaza a fi asfaltate ca sa mai fie motiv de tras de timp, si pentru a linisti populatia,

  Nu se intreaba nimeni de ce nu exista si o lista cu date precise, sau cu ordinea asfaltarilor? Confuzia asta denota lipsa unui plan concret, a unei viziuni, sau de ce nu a unor actiuni concrete. Toata lumea stie ca se va facem, insa in realitate nici gand de asa ceva. In fapt chiar daca se va face ceva va fi pentru unele interese personale, si nicidecum pentru interesul comun. Asadar cine are vecini mai sus-pusi are sanse mai mari (traim in romania, si in general realitatea sfideaza logica)

  De fapt nu avem nevoie de drumuri, voturile cele mai multe vin din zona unde sunt deja strazi asfaltate. Avem nevoie de sali polivalente, de centre de tot felul, de sali de sport, de incubatoare si alte grandomanii (sa ne asteptam la minumente, catedrale, alte incubatoare, alte sali, si nicidecum la ceva cu adevarat util)…acesta ar fi "the ugly truth"

 6. Oameni neseriosi, nu au frica nici de Dumnezeu nici de oameni nu le este rusine. 

 7. Societatea GALLI-GALLO , a inaugurat cel mai modern abator de curcani din Europa cu o capacitate de 48000 de tone pe an.
  Facem  produse naturale gustoase din carne de curcan, inspirate din retete traditionale. Brandul „Penes Curcanul’’  garantează produse naturale, fără aditivi, fără coloranti si fără E-uri.

  Vrem un loc la incubator, se poate?

  • Iulian Toma

   Pentru Penes Curcanul,

   Administrarea  Incubatorului se face de o societate  avand ca actionari  UAT Dumbravita  si UAT  Timisoara. A fost desemnat un administrator al acestei societati care se va ocupa efectiv de repartizarea spatiilor incubatorului. Va recomand sa va  informati daca firma d-voastra indeplineste criteriile  stabilite prin proiect ( prezentate pe site-ul nostru  la articolul Incubatorul de afaceri)  si daca sant indeplinite sa va adresati   in scris acestei societati pentru repartizarea spatiului solicitat( birou,  hala  ).Fac precizarea ca  societatea nu si-a inceput  inca activitatea  fiind probleme cu intabularea cladirii incubatorului.

 8. Iulian Toma

  Domnule Peti,

  Am solicitat in repetate randuri atat primarului cat si compartimentului de dezvoltare din cadrul primariei sa prezinte  programarea anuala a strazilor ce urmeaza a fi modernizate in cadrul fiecarui proiect. In 10 aprilie 2015 am solicitat acest lucru si in scris. Parca as fi vorbit si scris in alta limba. Nici primarul ,nici seful compartimentului de dezvoltare nu au dat niciun raspuns.  Parerea mea personala este ca nu sant capabili sa gestioneze astfel de proiecte. Astept ca programele sa fie demarate si voi solicita aceste informatii constructorului. 

  • Multumesc pt raspuns, asa e, din pacate nu sunt in stare de asemenea lucruri, nu inteleg de ce nu raspund unor solicitari normale…nu e secret asa ceva, ar trebui sa fie perfect transparent. Pana la urma nu cred ca nu au un proiect cat de cat, inclusiv planificare pe strazi pt ca altfel nu ar putea avea finantare(banuiesc ca sunt si fonduri UE), dar nu se deranjeaza sa ne anunte si pe noi…pana la urma(in gandirea lor) cine suntem noi…

 9. Speram sa aibe loc începerea lucrărilor înaintea alegerilor, ca pana atunci e foarte greu sa schimbam ceva.

  Am ascultat o parte din ședinta CL … Ma bucur si eu ca avem înregistrarea, si mi se pare extraordinara lipsa de viziune si ignoranta de care se da dovada. Practic nu exista un Project manager capabil, si toate sunt lăsate la voia întâmplării.

  Nu pot decat sa va dau dreptate: cei ce iau deciziile nu sunt capabili sa gestioneze proiecte complexe de infrastructura, si ne dovedesc asta de fiecare data cand au ocazia.

 10. Iulian Toma

  Informare,

  Ieri ,29 iulie 2015 , a fost semnat contractul cu constructorul pentru inceperea lucrarilor de modernizare in acest program. Este un constructor din Bucuresti. Vom reveni cu amanunte.

 11. multumim de informare!

  Speranta moare ultima :). Așteptam cu nerăbdare si deosebit interes începerea lucrărilor, si mai ales transparentă in ceea ce privește comunicările…pentru ca lipsa certitudinilor incinta spiritele. Din cate stiu avem 3 programe in derulare, insa nu știe nimeni nimic legat de cand anume si ce strada se va face. Cert este ca momentan nu se vede nimic, productivitatea tinde spre zero, la fel si informările concrete legate de ordinea asfaltărilor, ori datele aproximative ale asfaltărilor. Cu alte cuvinte lipsește managementul de proiect sau informarea e la pământ.

   

   

   

   

 12. Buna dimineata,

  Dl. Toma mai aveti ceva noutati in legatura cu demararea acestui proiect?

   

 13. Si eu astept vesti…………… Am fost la unguri si aveau drum asfaltat in lanul de porumb in mijlocul campului. 

 14. Eu astept inceperea lucrarilor, nu vesti :)

  Nu ne putem compara cu "fratii" unguri, "THIS IS SPARTAAAAA", rezistam eroic si ne mandrim ca avem cele mai neasfaltate drumuri dupa atatia ani de la constructiile ce au loc in zona, adica nici macar bulevardele nu sunt asfaltate in zona Cora. Facand haz de necaz, eu ma bucur ca suntem ultima reduta in calea evolutiei :)

 15. La primarie mi s-a spus ca inca nu au primit bani de la guvern pentru (re)inceperea asfaltarilor (e drept ca eu intrebasem de proiectul de 15 km, dar cred ca sunt in aceeasi oala).

  Mi s-a spus si ca proiectul de 15 km e pe 3 ani, desi in toate documentele postate parca scrie ca e pe 2 ani! Deci e clar ca se tot intinde povestea asta… Am intrebat si de prioritizarea strazilor, cele avand construite in totalitate, sau majoritate casele pe parcele au prioritate, incepand de la vatra veche spre exterior.

  Pentru restul care n-au noroc sa le fie strada complet locuita, dar tranzitata la greu! spor la spalat masinile si la sters praful de pe tot ce aveti in curte. Vedeti sa nu uitati geamurile deschise!

   

  • Iulian Toma

   Cele afirmate de domnul Tudor sant perfect adevarate si in cazul programului de 11,3 Km. Asa cum afirmam intr-un comentariu anterior, finantarile de la guvern decurg destul de greoi iar in cazul acestor finantari decontarile nu pot fi facute din bugetul local ca in cazul proiectelor europene. Decontarile se fac direct de la bugetul central   dupa confirmarea situatiilor de lucrari de catre Primaria  Dumbravita. Problema in acest caz este generata de lipsa de implicare a primarului si compartimentului de dezvoltare al primariei in derularea acestor programe. Este adevarat ca  pentru coordonarea  acestor programe sant necesare anumite cunostinte  calitati  si competente  pe care primarul recunoaste sincer ca nu le are.

   • o.k.

    dar exista oameni de specialitate in primarie,exista un consiliu,exista,exista CONSILIERI si mai cate.

    treaba insa e foarte grea ganditi-va ca la masa sunt multi invitati si pare-se ca bucatele nu ajung !

   • Domnule Iulian Toma,

    Eu insist cu aflarea unei planificari, poate am eu o problema cu acest lucru dar nu mi se pare normal sa nu putem afla asa ceva.

    Multumesc.

   • buna ziua

    prin  lipsa unui raspuns privind planificarea asfaltarilor se POATE subintelege ca 

    1-nu exista(aiurea)

    2-sunt preferati, POATE, clientii politici

    3-ii doare, POATE, pe toti in c..ot de majoritatea alegatorilor care totusi se aproprie vertiginos!

    4-cel mai sigur-hotareste unul,restul sunt marionete care ciupesc si ei un ban prin sedinte si alte invarteli,ca doar sunt langa ciolan…

 16. Sa înțelegem ca pentr a fi duse la capăt programele de asfaltare singura opțiune rămâne schimbarea conducerii? Ok…nu sunt competente, dar in acest caz ce e de facut? Așteptam 3 ani pana ce expira proiectele? Din cate vad eu, si conform situației din teren singura șansa e sa facem toti buletin de dumbravita si sa schimbam ceva la următoarele alegeri, altfel rămânem in evul mediu sau vindem tot si ne mutam…păcat!

  • Dumbravita nu are bani de la guvern, guvernul si-a cam bagat picioarele in ele investitii, dar avem crestere economica. O simtiti, nu?
   Se va mira cineva cand vor incepe, cu elan patriotic, afaltarile in primavara? Asta e politica partidului, da-le cu asa putin cu portia si cand trebuie si te vor vota.
   Ei, eu sper ca nu! Asa ca dati-i bataie cu buletinele si sa facem o alegere buna la anul.

  • nu stimate domn

   se aproprie 2016 da pana atunci majoritatea din cei numiti de dvs.trec de la Logan la Porsche si ne rad in nas.alt 1989 oricum nu va fi!

 17. Iulian Toma

  Pentru Peti, Emilian,

  In privinta programarii lucrarilor de  modernizare  strazi prin cele doua proiecte  cu finantare guvernamentala  va asigur ca in momentul de fata nu exista nicio planificare a prioritatilor  si nici nu se doreste. Eu am solicitat pentru sedinta de CL din data de 24.08.2023  un raport al primarului privind stadiul lucrarilor de dezvoltare  finantate din cele trei surse : europene, guvernamentale si locale. Daca santeti foarte interesati de stabilirea unor prioritati in derularea acestor programe  va invit pe d-voastra si alte persoane interesate la sedinta de joi sa sustineti alaturi de mine   stabilirea si publicarea acestor prioritati. Va asigur ca impreuna sant sanse sa se rezolve acesta problema.

 18. Cu lucrările finanțate din așa-zisele fonduri locale se știe ceva? Aici nu putem da vina iar pe guvern bănuiesc, sau poate ma înșel? Mai sunt 4 luni din 2015 si nu s-a facut NIMIC important in infrastructura…este incredibil, pur si simplu incredibil!!!

  Ori poate sunt bani doar de construcții mai mult sau mai putin utile - ca sa nu spun nimic de rau :).

 19. Buna dimineata dl.Toma, imediat va fi o luna de la castigarea licitatiei pentru acest proiect, aveti ceva informatii cu privire la inceperea lucrarilor? 

  Ma intereseaza str. Mures, care e plina de gropi si denivelari dupa ultimele ploi, cand ploua se formeaza balti pe toata latimea drumului, ne intra apa in curte, adevarata provocare sa circului pe timp ploios pe acest drum.

  Se poate deplasa cineva sa vada cum arata str. asta oare? Aveti vreo sugestie cui sa ma adresez? Sau puteti transmite dvs. la compartimentul de dezvoltare al comunei ca vom fi inundati daca nu isi pun ei mintea la contribuitie sa intocmeasca documentatiile necesare pt. primirea banilor de la buget?

  Daca tot nu este posibila asfaltarea si se trage de timp intentionat desi nu prea inteleg de ce, macar sa se aiba in vedere refacerea drumului la un nivel acceptabil, o fi posbil oare, macar atat?!

   

   

   

   

  • La noi in cartier dupa ce au asfaltat strada situatia inundarii strazii a fost una mai agresiva decat inainte. Chiar daca s-au facut rigole acestea nu sunt puse in locurile unde se strange apa, iar apoi nu stiu unde se duce, deoarece canalizarea actuala nu este dimensionata sa colecteze apa metrorica. In timpul ploilor apa este dirijata catre Timisoara care are o vana care permite doar un anumit debit de scurgere, restul se revarsa pe strazi  in curti  sau in garaje. Pacat ca artizanul canalizarii a fost facut de un edil care nu avea cunostinte de constructii, iar pentru el a fost doar o alta metoda de imbogatire (cu obiective din planul de dezvoltare)

   Pana sa se realizeze o alta retea de canalizare la norme (macar de bun simt) europene va mai trebui sa asteptam pana se va asfalta toata comuna pentru care mai apoi sa o spargem si sa refacem ceeace nu am facut bine de la inceput. Apoi iar obtinem bani europeni si asfaltam si iar spargem si tot asa pana reusim sa alegem un primar care chiar i-si va dori sa faca ceva in Comuna nostra.

   • Buna ziua dl.Stefan,  

    Aveti perfecta dreptate, tipic romanesc, terminam lucrarea (cine stie in ce an) si o luam de la capat ca am omis ceva, sau cineva trebuie sa mai lucreze ceva pe niste bani din diverse surse, intre timp noi suportam: praf, mirosuri urate(am vecini fermieri), inundatii intro oarecare masura depinde cum ii vremea, iar de drumuri si de masini ce sa mai zic…

    Am sunat la primarie sa aflu vesti despre evolutia lucrurilor insa nu am avut succes, voi incerca de luni cand se revine din concediu.

    Poate intre timp primim ceva vesti de la dl.Toma.

     

     

     

 20. buna ziua

  exista deja o planificare a asfaltarilor,in speta str. Bach si poate adiacentele?

  multumesc

  • Iulian Toma

   Pentru Daniela, Emilian,Sefan, Bogdan,Silviu si ceilalti interesati,

   In primul rand imi cer scuze  pentru faptul ca nu pot sa raspund prompt la solicitarile d-voastra. Am si eu proiectele mele care nu-mi permit sa accesez zilnic pagina Dunos.

   Privitor la intrebarile d-voastra va pot spune un singur lucru. Am  solicitat legal primarului  si aparatului sau  de specialitate raspunsuri la aceste intrebari dar nu le-am primit. Mai precis am  solicitat in sedinta CL din luna iulie ca  pentru sedinta din luna august primarul sa prezinte un raport complet asupra lucrarilor de dezvoltare a localitatii finantate prin cele 3  surse : europene, guvernamentale si locale. Cu scuze de copil de gradinita primarul a spus ca a uitat dar, si-a notat acum si sigur in sedinta din luna septembrie  va prezenta acest raport.  Imi pare rau ca trebuie sa aman raspunsul la intrebarile d-voastra  dar trebuie sa intelegeti ca sursa este una singura : primarul si aparatul sau.

   Un lucru insa ingrijoreaza : sa ai pe mana un buget de 28 milioane lei si pana in luna august  sa nu te prezinti cu nicio realizare,  trebuie sa fii ori handicapat ori rau intentionat.

   Primarul nostru s-a ocupat insa foarte serios de  Zilele Dumbravitei. Va invita sa poarticipati si sa va bucurati alaturi de el la un pahar de bere  si ceva focuri de artificii.

   Eu sigur nu voi fi acolo…

 21. INCREDIBIL!!!!!!!!!!

 22. Legat de transportul in comun in zona Dumbravita Vest si Cora.

  Organizarea unui transport minibus in circuit  de aprox 10 km: Primarie- Mures - Simfoniei- Bucuresti Aradului - sens Selgros - sens Kaufland- Sandor - Primarie cu o frecventa de cca 30 min sosiri /plecari in puncte predestinate de pe traseu  ar rezolva transportul comun in zona, necesar scolarilor si al membrilor de familie fara masini.

  Se poate face in regim privat cu acceptul si sub umbrela primariei (prin umbrela a nu se intelege atribuire de autorizatii prin aranjamente de culise… ). Primaria sa ofere autorizatii la privati cu minibus stabilind traseul , conditiile (abonamente, plati online etc) si punctele de opriri, piata urmand a regla pretul si numarul lor.

  E doar o idee nedetaliata, nu cunosc legislatia locala in domeniu, cei in masura poate o pot aprofunda si implementa.

  Lipsa transportului in comun si a infrastructurii civilizate (asfalt) devalizeaza si marginalizeaza zona impiedicand dezvoltarea ei.

  • Iulian Toma

   Pentru Marius,

   Daca santeti un prieten al site-ului Dunos  cred ca ati sesizat in postarile anterioare ca eu am propus  aceasta solutie inca din 2012 dar mi s-a spus ca se asteapta mai intai asfaltarea strazilor respective  pentru a  se putea circula in conditii corespunzatoare . In ceea ce priveste traseul  cred ca se poate stabili ruta optima la momentul respectiv.  Primaria are si logistica si posibilitatea de a face acest lucru. Din pacate asfaltarea strazilor intarzie .

   • Citesc acest site doar de 1 an, dar nu cred ca e obligatorie asteptarea asfaltarii pentru implementarea solutiei pe care spuneti ca ati "vazut-o" si dvs de mult. De ce locatarii se pot deplasa pe pietris si minibusurile nu. Se adauga ceva procente la uzura si gata. School bus -urile date localitatilor de tovarasii de la Bucuresti nu au tinut cont daca comunele sunt sa nu asfaltate; nu ?!

    Oricum raspunsul lui Gheza (?) din 2012 e haios. Recunoaste practic ca nu se circula in conditii corespunzatoare … dar nu au facut nimic.

   • Citesc si nu pot sa nu ma minunez de ce vad, imi vine greu sa cred oricum. Cine v-a spus domnule Toma sa asteptam intai asfaltarea? adica mi se pare pur si simplu o lipsa de respect, o obraznicie, si o insulta la adresa tuturor locuitorilor zonei. Nu pre am cuvinte sa descriu cat sunt de indignata.

    Adica "cetatenii" pot cu totii sa isi rupa masinile in drumurile din zona "cora" (zona care daca va uitati pe o harta reprezinta teritorial o suprafata mare, 4 din cele 7 UTR'uri gasindu-se aici). DAR nu care cumva un mijloc de transport al primariei sa circule pe-acolo…ca nu sunt drumuri asfaltate. Am ramas fara cuvinte, nici nu mai stiu ce sa scriu…

    Deasemenea legat de primar si institutia ce o reprezinta, este acest primar un personaj cu asa multa putere, adica un dictator? Daca da, care este rostul consiliului local? Mai exact: de ce exista consiliu local atata timp cat membrii sai nu au nici o putere decizionala, sau cel putin asta intelegem noi citind pe-aici. Din cate stiu in cadrul consiliului local se voteaza pentru luarea deciziilor, asadar nu e doar Primariul vinovat pentru faptul ca satul nostru este foarte departe de tot ce insemna civilizatie, ci tot aparatul pe care il conduce, si aici ma refer la membrii consiliului local, vice-primar, si toate celelalte institurii subordonate primariei - care aparent nu au nici un cuvant de spus si se supun neconditionat.

   • Domnul Toma a ramas ultimul Mohican, in rest avem un consiliu local ca un buchet de GHIOCEI.

    Pe cand domnule Toma un raport de activitate din partea consilierilor locali si a primarului (cu venituri si cheltuieli) (de ex. am propus la data, am realizat la data, sau am aprobat la data dar nu punem in aplicare)

    Asteptam cu nerabdare, sau daca este nevoie o solicitare scrisa va sustinem.

 23. Buna dimineata!

  Va multumim dl.Toma pentru informare, am inteles ca dl. primar este depasit si ignorant in rezolvarea unor problemele, observ ca este depasit si in a oferi informatii ce sa ne mai asteptam la fapte, asa ca vin si va pun o alta intrebare si anume: daca dl. primar are alte probleme stringente de rezolvat si organizat, dl. viceprimar ce face domne?!

  Se pare ca domnul viceprimar este persoana de contact cand vrei sa afli ceva legat de drumuri in comuna asta, si dansul este depasit de situatie oare?

  Mai sunt 4 luni si ii gata anul, cum bine a punctat un cineva pe aici, cand se pun pe treaba oameni astia din conducere? in Decembrie?

   

   

   

  • Iulian Toma

   D-na Daniela,

   Daca primarul este un incompetent, putea el sa-si aleaga un viceprimar competent ?. Sa va dau un exemplu de responsabilitate. La una din sedintele comisiei nr. 3 din care fac si eu parte, comisie care raspunde si de administrarea locala ,  am  solicitat prezenta viceprimarului pentru a face o informare pe anumite probleme. Raspunsul a fost pe masura persoanei : nu pot sa vin pentru ca am antrenament cu echipa de fotbal. Asta spune totul despre competenta persoanei respective. 

   O precizare : viceprimarul raspunde numai de intretinerea drumurilor neasfaltate. De restul se ocupa primarul si Compartimentul de Dezvoltare condus de Titi Nicolae.

    

 24. buna seara

  am o propunere pe care cred ca o vor agreea toti cititorii site-ului

  -sustinerea cu fermitate de membrii consiliului a creerii unui site al primariei,cu un responsabil care sa raspunda la problemele ridicate de cetateni,publicarea si in ziar a acestei propuneri,dezbaterea la DumbravitaTv etc.

  -nu minimalizez rolul Dunos dar cinstit este o reflectare poate personala a unor probleme.Dar este meritul d-lui Toma ca ne mai tine treezi si la curent.

  -oare cea mai bogata comuna din SV.europei nu-si permite un site?

  -si acuma distractia======stimati tovarasi si cetateni====a participat si Silaghi la…….ce misto—-sper ca i-ati dat sa bea apa din forajele lui!!!!!

  rabdare ajungem si la drumuri—-si sunt in asentimentul unui comentariu in care s-a spus ca alaturi de Primar este  ales un Consiliu…..nu cred ca P.face totul de capul lui ,cred ca aici merge chestia cu===toti o apa si un pamant!credeti ca daca se cara actualul ai de vine e mai bun?aiurea vine si el cu gasca dupa el….

  Totusi exista opozitie in CL?in afara de cons.Toma?sau in trei ani si-au facut si ei plinul si fac opozitie ca ratza muta?

  -asfaltarile? un mare fas cu toate ca s-ar putea ciupi misto de acolo.Ei nu de noi…….

  -si acu politica====cum naiba a ajuns in CL Silaghi?Parca are dosar  pe undeva?N-am nimic cu el,chiar imi plac grasii, sunt doar nedumerit!

  Cu toata dragostea!……….(..M Badea)

  • Iulian Toma

   Pentru Emilian,

   Propunerea este foarte buna,dar ea constituie o prevedere legala si o obligatie pentru orice administratie. Site-ul primariei, Monitorul  si televiziunea locala  ( platite din banii contribuabililor ) trebuie puse in slujba cetatenilor.  In Dumbravita credeti ca grupul din jurul primarului doreste acest lucru ? Va asigur ca nu.  In 2012 cand s-a instalat actuala administratie s-a introdus in Regulamentul de functionare a CL  ca locuitorii pot participa la sedintele CL dar nu pot lua cuvantul decat cu aprobarea  majoritatii consilierilor prezenti( ceea ce constituie o incalcare grava a legii 215/2001. Dunos a atacat in contencios  Regulamentul dar nu a reusit sa schimbe nimic. Eu am propus de nenumarate ori ca sedintele CL sa fie transmise in direct , pe internet , sau inregistrate si postate ulterior pe site-ul primariei. Nici nu vor sa auda.

   Ultima stire : Geza nu mai este consilier local din luna  iulie 2015 , urmare unei hotarari judecatoresti care da castig de cauza d-nei Boszo Margareta.

    

   • mersi

   • Bun, daca reprezinta o prevedere legala ca Primaria Dumbravita sa aiba site, si sa putem face sesizari in mod civilizat online, si sa primim si raspunsuri in timp util, de ce acest site nu exista?! Daca este o prevedere legala de ce nu se respecta, si de ce Consiliul local care are putere decizionala (nu executionala), nu impune realizarea acestui Site?

    Daca este o prevedere legala, de ce nu luam masuri sa facem o sesizare? Unde facem aceasta sesizare? Cine se poate ocupa sa se rezolve? Consiliul Local Dumbravita nu se poate autosesiza?

    Prea multe intrebari…prea putine raspunsuri. Oricum nu site-ul Primariei e problema noastra a tuturor, nici zilele Dumbravitei, ci faptul ca traim intr-o tara ce se vrea civilizata si circulam in noroi si navigam prin nepasare si ambrozie :). Iar mentalitatea noastra ne duce la coada Europei si a civilizatiei. Pe cand in America oamenii au peluze ingrijite si lipsa unui gard la case, noi ridicam cazemate protejate de caini fiorosi cu drumuri inguste si trotuate si mai inguste, fara utilitati si cu mult praf.

 25. Iulian Toma

  Pentru Marius,

  Problema  unui transport public local pentru copii din Zona Cora  a aparut in 2012 cand am propus ca cele 4 microbuze  care aduc copii  din alte localitati la scoala din Dumbravita  , pe banii dumbravitenilor ,  sa fie utilizate pentru a aduce la scoala copii din Dumbravita  ( Zona  Cora )  Si eu sant convins ca  nu calitatea drumurilor era problema  ci faptul ca era propunerea mea  si ca ei nu aveau acest interes.

  Spuneti ca Geza nu a facut nimic. Gresit . Gheza  a furat jumatate din bugetul localitatii prin cele 3 asociatii ale sale  si si-a tras  drumuri, retele de apa si gaz  pe cele o suta de ha  din zonele  lac si Km 6.

   

  • Nu doar copii au nevoie de transport in comun, iar copii nu toti merg la scoala din Dumbravita.. poate unii au treaba la Colegiu Banatean care e mult mai titrat si au nevoie la intoarcere de un mijloc de a ajunge acasa de la Selgross sau de pe Lipovei-Sandor.

   Solutia pe care am propus-o pt transport aduce bani primariei (prin acele autorizatii) nu ii cheltuie.

   Modul de gandire e prea ingust in primarie, se cauta solutii mici la probleme mari.

   Din punctul de vedere al furaciunilor in interes de grup politic organizat problema e sistemul , din pacate nu traim in meritocratie ci in democratie ( masele manipulabile conducatoare din comunism acum au drept de vot) condusa de politicieni o clasa sociala de fomisti in care sunt promovate "valori" ca favoritismul, avaritia, megalomania, smecheria, vanitatea etc , valori asociate cu prostia.

    

   • Da fomistii astia au fost alesi de 80%dintre noi. Asta-i procentul idiotilor oare?anticipez intrebarea——da—-si eu i-am votat,dar ptr.Antonescu!

 26. Iulian Toma

  Pentru Stefan Alexandru,

  Conform legii, consilierii locali  , primarul si viceprimarul  depun anual  pana la sfarsitul lunii ianuarie , rapoarte de activitate  pe anul anterior. Administratia este obligata sa le posteze pe site-ul oficial .Nu am verificat, probabil le veti gasi acolo. Daca nu sant ,le voi solicita si le vom posta pe site-ul Dunos.

   

 27. am sa caut, dar pentru linistea mea daca se poate va rog postati pe site-ul Dunos. Multumesc.

   

 28. Iulian Toma

  Pentru Marius,

  Propunerea mea privind utilizarea microbuzelor scolare pentru  copiii din Dumbravita  a aparut in 2012 cand  am solicitat sa nu mai cheltuim banii localitatii pentru a transporta copiii altor  comunitati. Propunerea d-voastra  se refera la un sistem de transport public local care se adreseaza tuturor categoriilor de locuitori. Orice proiect sau initiativa pot fi optimizate numai cu consultarea  larga a cetatenilor ( beneficirii serviciilor  publice ).Propunerea este buna si piate fi reluata ,dar nu va trece fara un sprijin consistent din partea comunitatii. Va asumati mobilizarea a unui numar de 15-20 de locuitori care sa participe la sedinta CL  in care se va dezbate propunerea ? Daca, Da , eu voi propune Proiectul si  va voi informa asupra fazelor de aprobare. 

  In ceea ce priveste sistemul de vot va dau o veste buna: in Dumbravita ,masele conducatoare manipulabile din comunism nu mai reprezinta decat 25-30% dintre locuitorii cu drept de vot. Problema este : daca voteaza  si cum voteaza  ceilalti 70-75% dintre locuitorii care  au optat recent ( 2- 10  ani ) sa locuiasca in Dumbravita, care au alt statut social, ,alt nivel de pregatire , care inteleg  corect problemele comunitatii si care au alte asteptari si pretentii de la comunitatea in care traiesc. Si atunci revenim la vechea problema : daca acestia nu se implica  , cum pot sa astepte  ca   masele manipulabile  sa le rezolve problemele lor?

  • Nu inteleg de ce trebuie sa vin cu 5, 20, 100 de oameni, nu este evidenta problema transportului in comun ? Trebuie sa fac manifestatie populara pentru a solicita ca 1+1=2 ? Cand am proiectat, bordurat si asfaltat o strada in colaborare cu Primaria, am fost singur, si am rezolvat-o fara sa fiu in sistemul politic al primariei. Socant a fost cand ati afirmat ca s-au decontat din bani publici lucrari la drumuri prestate de locatari, bani impartiti intre capuse. Chiar am crezut ca se poate si fara spaga doar din buna credinta pentru comunitate, am fost pentru o clipa sau mai multe parte a "masei manipulabile" :((

   Poate pentru a se implementa transportul in comun in regim public privat , fiind vorba de bani publici, trebuie consultata populatia printr-un chestionar telefonic statistic riguros, desi e evident ca 1+1=2 chiar si pt manipulabili

 29. Buna ziua, cu exceptia str.Superba, se mai asfalteaza pe undeva in comuna?

  Se stie ceva de proiectul asta pana la urma, se misca ceva, tot accesez pagina dar nici o noutate, stie cineva ceva?

 30. in 2016-an electoral se va mai misca ceva.trec si fondurile europene si se mai doresc voturi……..ideal ar fi daca s-ar putea importa un consiliu local

 31. Buna ziua, dl.Toma, ce vesti aveti, a fost sedinta de consiliu, a venit dl. primar cu rapoartele promise, se mai asfalteaza ceva anul acesta sau asteptam anul 2016 cum zice dl Emilian?

   

   

  • Iulian Toma

   Pentru Daniela,

   Deoarece  miercuri seara  am fost obligat sa plec urgent din localitate pentru  o problema personala  f.f. importanta, nu am participat la sedinta de joi. Pot insa sa va spun ca primarul nu a prezentat niciun raport scris  despre stadiul lucrarilor de investitii ( ati putut observa din continutul convocatorului ) si nu cred ca o va face vreodata. Voi posta in momentul in care voi intra in posesie audiograma sedintei.

    

 32. Dintre toti  comentatorii  neavizati, stie  cineva cum sunt repartizate fondurile din partea MDRAP in fiecare an  pe aceste lucrari ? Va orientati  dupa  un  consilier  local  care  nici  macar  nu  participa  la  toate  sedintele si care va  minte din  necunoastere pentru a da bine la cetatenii comunei.

  Un consilier  local  care face  parte din  guvernarea  ce a  taiat pensiile si care  acum isi ascunde  neputinta sub  asa  zisele nerealizari ale  actualei  conduceri .

  Analizati  actualele  realizari  cu  cele  accesate  in  comuna  in  timpul  guvernarii portocalii , guvernare  din  care  face parte si d-l consilier .

   

  • Policianism "de sistem". Aproape toti politicienii nu au alte competente decat asocierea in grupuri de interese in capusarea bugetelor.

   Modul de promovare in cadrul partidelor nu are nici o treaba cu meritocratia.

   Portocalii, rosii sau verzi e tot una. Noi cei "neavizati" nu suntem atat de prosti si de usor de manipulat cum cred/spera politicienii. In Dumbravita populatia e mai desteapta decat papagalii de la conducerea ei.Poate ar trebui sa organizam o cina "festiva" cu politicieni a la Vlad Tepes, asa poate reusim sa resetam conducerea societatii si sa scapam de comunisti-secuisti si urmasii acestora.

   • sper d-le Marius ca ati dorit sa scrieti -securisti si nu ce a rezultat……

   • Poate se prezinta d-l comentator avizat cine este si ce a realizazat pentru Dumbravita,cu dovezi reale, asa cum procedeaza si d-l Toma.In aceasta situatie am putea sa-l si credem cu tot respectul.Altfel ramane la ce a putut sa arate, cine sunt si ce pot cei avizati…………

  • Toata consideratia pentru acest site de informare, nu e locul pentru discutii politice aici.

   Si … cred ca o comunitate educata (peste medie) poate gasi instrumentele necesare pentru a se face auzita mai ales ca la mijloc sunt interesele tuturor.

 33. sigur ca da, scuze, nu am nimic impotriva secuilor :)

 34. Puterea Psd ista de acum ce a realizat impreuna cu ceilalti Udmr isti si mai proaspetii liberali? Sisteme de capusare prin realizarea de investitii mastodont si de inutilitate dar in zone apropiate de domiciliul consilierilor si a primarului gen sala polivalenta, centrul de zi, vezi si casa de cultura, singura investitie mai departe de ei este capela mortuara. O sa vina ploile si ninsoarea si ar fi fost util sa existe drumuri decente pentru locuitori, mijloace de transport, mai putini caini si mai multe case contruite si locuite. Dar se pare ca nu se stie a se lucra fara comisioanele primite in ultimii 15 ani pentru orice lucrare de investitii, practic le este frica sa capuseze deoarece nu mai au curaj sa comisioneze. Chiar ca exista rea vointa si dezinteres pentru a se realiza ceva pentru marea majoritate a locuitorilor si de ce nu a investitorilor
  - Dumbravita fara investitori ce era acum? S-a investit pentru grupulte de interese cu stiinta primariei si a consiliului local dar vor da socoteala, cu siguranta deoarece si alti mai mari si mai tari au dat si vor da…

 35. Marian… ce inversunare. Nu cred ca dl Toma a facut politica aici pe Dunos, nu prea imi amintesc sa fi scris critic despre PSD sau sa promoveze PDL/PNL. Am apreciat asta si eu unul vad Dunos ca un site de informare si de incurajare a spiritului civic, nu de propaganda. Cred ca criticile dansului la adresa administratiei actuale sunt in asentimentul multora. Eu unul sunt bucuros ca mai pot sa aflu informatii (transparente, cred) despre proiecte, planuri, etc, si sa nu mai vorbesc de inregistrarile sedintelor de consiliu local.
  Ar fi fost normal, zic eu, ca transparenta sa fi venit din partea primariei, ei sa posteze informatiile astea, ei sa raspunda la intrebari! Primaria are vreo 2 site-uri, de ce nu sunt folosite?
  Asa ca… guvern, pensii, portocaliu, rosu, marinari, blonde… nu cred ca aici in Dumbravita are rost sa discutam despre asta. Nu de aici s-au luat decizii despre pensii si nici guvernul nu iti face proiectele in comuna. Primaria trebuie sa aiba oameni gospodari si capabili, indiferent de partidul de provenienta. La nivelul asta, de comuna, chiar nu conteaza din ce partid e primarul/consilierii. Doar nu crezi ca mai exista doctrine?

 36. Asa este…aici e un site de informare, si nu de propaganda, sau culori politice.

  Din păcate mai mult vorbim între noi pentru ca nu suntem băgați in seama prea mult.

  Eu am convingerea ca cineva chiar ridica o parte din problemele ridicate aici in ședințele de consiliu, chiar daca fara prea mult succes din păcate. Am ascultat ședințele de consiliu si am putut sa-mi fac o părere…

  Un lucru este clar: daca la alegeri nu se schimba radical ceva, si peste 5 ani de acum incolo vom continua sa mergem pe drumuri la nivelul evului mediu si sa înotăm prin mocirla…

  • Pt.d-na Lucia.Si comunicarea pe aici,e mai mult decat nimic.Macar au ocazia sa afle cei din Administratia Locala parerea cetatenilor despre cat de "bine" se ocupa ei, de problemele noastre si ale localitatii.

 37. Buna ziua, dl. Toma pe acest proiect de 11.3 km se misca ceva, undeva se asfalteaza vreun km anul asta? 

  Va rog daca puteti mentiona la urmatoarea intalnire cu domni care dirijeaza lucrarile in comuna sa fac o reparatie la drum pe str.Mures, este un adevarat calvar de circulat, vai de noi si de masinile noastre.

  Iar daca se vor gandi sa faca macar atata lucru sa "repare" toata str. Mures pana in capat si nu doar 100 de m de la asfalt, intrucat toata strada este plina de gropi si denivelari. 

  Vreau sa imi spuneti daca exista posibilitatea si unde se poate a se posta imagini cu drumul si filmulete cu norii de praf de pe aceasta str. pentru dl primar si viceprimar.

  Va multumesc!

   

   

   

  • Iulian Toma

   Pentru Daniela, 

   La ultima sedinta  de CL l-am intrebat pe primar despre raportul privind stadiul proiectelor . Mi-a spus ca este pregatit sa-l prezinte in sedinta respectiva. Voi publica saptamana aceasta audiograma sedintei si  la Discutii ( spre finalul sedintei)  puteti asculta raspunsurile primarului . Pe scurt , la programul de 11,3 Km  a spus ca in acest an a primit  doar 23 000 lei  si nu a putut sa demareze nicio lucrare pana in prezent . Spera ca la rectificarea bugetara din luna aceasta  sa se repartizeze ceva bani si la acest program. In privinta repararii drumurilor de piatra  ,in acest an sant repartizate fonduri de 2 milioane lei. Cu acesti bani  ar trebui ca toate strazile pietruite sa fie la nivelul celor asfaltate. Saptamana trecuta  a fost la primar o delegatie de 10  locuitori din zona Lac  pentru a solicita acelasi lucru  ( intretinerea drumurilor de piatra la un nivel acceptabil . Primarul le-a promis ferm ca de luni ( adica de ieri ) toate fortele vor fi in zona pentru rezolvarea solicitarii . Azi este marti , eu am fost in zona si nu am constatat nicio miscare. In aceste conditii nu pot sa va recomand nicio solutie . Poate o participare la o sedinta de CL in care sa ridicati in plen problema  si  consilierii sa adopte o masura  imediata prin care sa-l oblige pe primar sa treaca la fapte. Poze si filmulete cu starea drumurilor  sau alte nereguli din localitate le puteti trimite spre contact.dunos   insotite de cateva precizari  iar noi le vom posta pe site.

 38. Cum se poate participa la o sedinta de Consiliul Local ? 

  Avem o problema majora in Dumbravita legata de blocarea de catre primarie a proiectului de largirea la 4 benzi a DJ care traverseaza comuna. Este nevoie de o dezbatere publica pe acest subiect .

  E neproductiva aceasta atitudine izolationista si care nu tine cont de nevoile de dezvoltare ale acestei comune . Practic cei care sufera cel mai mult de aceasta decizie sunttocmai  locuitorii acestei comune (poluarea de la masiniile care stau in coloana +  benzina si timpul pierdut zilnic) in conditiile in care dependenta fata de Timisoara este totala. Sunt convins ca  proiectul actual de introducere a firobusului cu stilpii montati la marginea celor 2 benzi nu a fost o prostie  ci o decizie locala iar cei care si-au asumat acest proiect trebuie sa spuna locuitorilor comunei de ce au facut-o.

  Si totul in conditiile in care  numarul de masini si locuinte in Dumbravita creste ……..

  Ma intreb cum ar fi daca Timisoara ar impune dumbravitenilor sa nu mai intre in Timisoara pe 4 benzi pe Calea Lipovei pentru ca au prea multe masini si copiii lor nu pot traversa strada . Pun aceasta intrebare pentru acesta este argumentul unor oameni din primarie ………

   

   

   

 39. D-le Robescu,buna ziua !

  daca ati fost la vreun spectacol de comedie in ultima vreme, si stiti cat de scumpe sunt biletele,puteti economisi banii ascultand  inregistrarile sedintelor CL ,sunt sigur ca va veti amuza copios ! Sa va reproduc cele zise in fundal de catre un consilier -suntem de rasul curcii !Ei daca un consilier are o astfel de parere despre el si colegii lui ce pretentii putem emite noi ,votantii.Se pun intrebari,se rade,se face bascalie nu-i asa daca avem 15 consilieri aprobati, mare lucru ca avem 16 .(fostul nu vrea sa se departeze de la cascaval,stie el ceva )samd.Din cate stiu se mizeaza in viitor pe un alt acces pe autostrada ceeace ar decongestiona mult Petofi ! Sigur in 2016 trebuie sa judecam la rece si sa extragem din urna adevarati lideri si nu ……Nu stiu daca va ajuta cu ceva interventia mea ,probabil va va rasp. d-l Toma ,dar mi-a facut placere sa coresp. cu Dvs.Buna seara (a inceput intre timp RM vs.PSG)

  • Iulian Toma

   D-lui Dan Robescu,

    

   Participarea la sedintele CL este libera pentru toti locuitorii comunei. Daca doriti acest lucru  urmariti Dunos care  posteaza  data , convocatorul si ordinea de zi a sedintelor. Pentru a  obtine informatii sau pentru a formula propuneri este nevoie sa depuneti cu 10 zile,  anterior datei sedintei CL, la sediul primariei,  o cerere sau o adresa cu propuneri  si sa participati la sedinta respectiva pentru a o sustine.

   In privinta largirii la 4 benzi a intrarii in Dumbravita , daca urmariti acest site puteti constata ca eu am propus si sustinut  ca aceasta lucrare sa fie cuprinsa in bugetul pe acest an motivind  propunerea cu argumentul ca Timisoara si-a propus acest lucru pentru tronsonul administrat de ea. Ca si primarul Robu , primarul Malac a promis atunci ca  va face demersurile necesare pentru rezolvarea problemei. Dupa cum puteti constata, Robu si-a respectat promisiunea , Malac  nu a facut absolut nimic. La ultima sedinta  extraordinara din luna octombrie , condusa tot de mine , i-am solicitat un rapuns pe aceasta problema.  Mi-a raspuns ca tronsonul respectiv de drum este administrat de Consiliul Judetean si el nu poate face nimic fara aprobarea acestora.   Ne-a informat  totusi ca  Administratia judeteana a Drumurilor  si-a propus sa rezolve aceasta problema in cel mai scurt timp.

   • D-le Toma, eu personal as vrea sa particip la urmatoarea sedinta de consiliu, insa probabil ca cererea mea se suprapune cu a d-lui Slavu Ovidiu, de pe str. Lalelelor, participant la sedinta CL din octombrie, si anume prezentarea din partea Primariei a unei liste de prioritati in asfaltare, criteriile dupa care se face aceasta lista si o plan concret, o planificare in timp, a asfaltarilor. Insa … as vrea sa ascult cat mai curand inregistrarea sedintei :) 

    Legat de discutia despre drumul principal, eu unul nu sunt de acord cu voi, ca acesta sa fie extins la 4 benzi. Motivul principal e pentru a nu incuraja traficul spre autostrada prin comuna noastra. Daca aici s-ar face 4 benzi, ar veni CJ si ar amenaja rapid Dumbravita-Giarmata-A1 si s-ar spala pe maini de o conexiune adevarata cu A1. In plus, cat de greu ar fi sa mai intri de pe o strada laterala pe drumul de 4 benzi, mai ales daca vrei sa faci stanga! Cred ca o data cu diminuarea "bottle-neck"-ului de la giratoriul din Lipovei se va imbunati si traficul prin Dumbravita (cu ceva rezerve in ce priveste semaforul de la Constructorilor, sa nu fie asta noul punct de gatuire).

    Din pacate se vede foarte bine lipsa de viziune la inceputul dezvoltarii comunei si acum se vine cu niste carpeli, gasirea unor rute alternative de intrare in Timisoara. Numai ca aceste rute se fac pe strazi extrem de inguste si, probabil, spre exasperarea locuitorilor acelor strazi, care din linistitea pe care si-o imagineau, a unei strazi micute si circulate doar de riverani, se trezesc cu un trafic consistent, insotit de praful si zgomotul de rigoare. Chiar nu cred ca e normal ca sa ajungi sa bagi banii intr-un teren si o casa, dar sa nu stii ce plan exista cu strada/zona respectiva! Ce bine era sa fi fost prevazute de la inceput cateva artere mult mai late, de genul celor din vatra veche, care sa duca spre Selgros, Aradului, Constructorilor…

 40. Iulian Toma

  D-lui Tudor,

  Avand in vedere faptul ca urmatoarea sedinta a CL a fost convocata marti 10 noiebrie ( vom posta in aceasta seara convocatorul si documentele supuse dezbaterilor ) nu mai este posibil sa depuneti o cerere sau solicitare scrisa pentru obtinerea informatiilor dorite dar , puteti participa la sedinta si dupa epuizarea ordinii de zi, la Diverse , veti putea lua cuvantul pentru a solicita acele informatii.

  Am promisiunea ca maine voi primi audiograma sedintei CL din octombrie  si o vom posta pana duminica cel tarziu. 

  In privinta trecerii la 4 benzi pe strada principala ( Conac + Petofi )  cred ca s-a inteles gresit . Nu  s-a pus problema  si nici nu mai este posibil sa se treaca la 4 benzi pe intrega strada  . Asa cum ati observat ,strangularea se produce doar la iesirea spre Timisoara  ( intre semaforul de la Ferventia  si Constructorilor ). Pe acel tronson se doreste trecerea  in trepte de la doua la 4  benzi , in urma unui studiu  de specialitate ).

  Dezvoltarea haotica a localitatii a  constituit principalul motiv care m-a determinat sa ma implic in administratie. De aceea insist  ca localitatea sa aiba un  PUG  realist , cu viziune pe termen lung  si o strategie , agreate de toti locuitorii, care sa asigure intr-un viitor nu prea indepartat ( 4-5 ani ) intrarea pe un fagas normal a dezvoltarii si functionalitatii  Dumbravitei.

  Aveti mare dreptate; sant unul dintre cei care a ales sa locuiasca pe o strada secundara a Dumbravitei pentru a se bucura de liniste si frumusetea naturii si, din pacate, in prezent  jumatate din traficul localitatii se descarca  pe strada mea ( Mesteacanului). Cu toate astea eu raman un optimist.  Sant convins ca impreuna , in viitor  vom gasi solutii la toate aceste probleme care ne fac viata amara in fiecare zi. Depinde numai de noi. 

 41. Buna ziua,

  Domnule Toma, imi scapa mie sau nici acum nu avem niste date legate de cand se vor asfalta aceste ulite pe care stam(pt ca din pacate astea nu sunt strazi)…? Domnul nostru primar si consiliul(din care faceti parte si dvs) au o problema f mare de care cred ca nici macar nu isi dau seama…pacat, sper ca cei care-l aleg pe viitorii sa nu aiba si ei aceeasi problema.

  • Iulian Toma

   Pentru Peti,

   Despre asfaltarea strazilor ( ulitelor ) pe care locuim  nu pot sa dau mai multe informatii decat cele pe care le-am postat deja. In calitate de consilier  nu pot decat sa propun si sa  particip la decizia de a se aproba programele si fondurile respective. Realizarea efectiva a acestora este un atribut al primarului. Da ,sant convins ca fata de programele  si fondurile aprobate , realizarile din acest an vor constitui o mare dezamagire pentru dumbraviteni.

   Trebuie sa mai fac doua precizari :

   Am spus-o de mai multe ori pe acest site, eu am decis sa ma implic in administratia locala tocmai pentru a  incerca sa schimb directia gresita in care se dezvolta localitatea . Am inteles ca acest lucru nu poate fi facut decat din interiorul sistemului, acolo unde ai toate informatiile  si unde poti sa participi la luarea deciziilor. Din exterior poti cel mult sa comentezi ,dar stiti proverbul : cainii latra ,ursul merge ….

   Din 2008  , de cand sant consilier , nu s-a mai aprobat niciun PUZ  cu strazi mai inguste de 12 m iar , in ultimii 3-4 ani , tot la insistentele mele ,nu se mai construiesc strazi  fara proiect  de specialitate.

   • Buna,

    Este undeva disponibil proiectul tehnic pe baza caruia s-a asfaltat strada Ion Creanga?

    As fi tare curios ce prevede acest proiect.

    Multumesc

     

 42. Domnule Iulian Toma,

  V-am mai scris si in trecut, dar observ ca nu ati tinut cont si nu ati facut nici un progres la limba romana. Din punctul meu de vedere este dezamagitor ("strigator la cer") ca un consilier local sa faca atat de multe greseli semantice, ortografice, ortoepice si de punctuatie (daca nu cunoasteti toate cuvintele pe care le-am enumerat, am rugamintea sa le cautati in Dex sau pe "Google", pentru ca doar asa puteti incepe sa progresati, nu suparadu-va si negand realitatea).

  In ultima dumneavoastra postare de aici, cea de mai sus (din data de 3 decembrie, pentru Peti) aveti ZECI de greseli gramaticale, le mentionez pe cele care mi-au atras atentia la prima vedere (la o "a doua vedere", cred ca numarul s-ar dubla):

  - dupa deschiderea parantezei si inainte de inchiderea ei, NU SE PUNE SPATIU! -> v. ( ulitelor )

  - aveti o multime de locuri in care sunt prezente doua spatii in loc de unul (apasati doar o data pe tasta SPACE pentru a evita asta, este vizibil si deranjant la citire);

  - INAINTE DE VIRGULA NU SE PUNE NICIODATA SPATIU;

  - DUPA VIRGULA URMEAZA INTOTDEAUNA SPATIU;

  - ati scris "SANT" in loc de 'SUNT" - sunt aproape 20 de ani de cand s-a inlocuit "sant" cu "sunt", de cati ani credeti ca mai aveti nevoie pentru a va obisnui cu asta?

  Daca observati, cu ceea ce am semnalat pana acum am ajuns abia la cel de-al patrulea rand scris de dumneavoastra din cele 15. Chiar nu mai pot continua, sunt mult prea DEZGUSTAT! Luati domnule Toma lucrurile in ordinea lor fireasca - invatarea limbii romane (care se face in clasele I-VIII), aprofundarea ei (liceu), apoi a strategiilor de management (facultate), apoi punerea lor in practica (la locul de munca), apoi obtinerea unei pozitii de management pe baza rezultatelor si eforturilor anterioare si abia apoi obtinerea unei functii de consilier local si de detinator de website! 

  Pot spune ca am identificat o noua culme de cand va cunosc -> Culmea Internetului "Sa detii si sa promovezi un website care se adreseaza unei comunitatii atat de mari si de importanta ca Dumbravita si sa nu stii sa scrii romaneste, in conditiile in care esti roman si nu ungur!"

  Macar un test sa il treceti (ca cel la limba romana l-ati picat), cel de curaj, prin acceptarea acestei postari. 

  Spor la treaba va doresc si va tin pumnii la cursuri!

   

  • Iulian Toma

   \Lui Ionut Bendeac,

   In mod normal ar fi trebuit sa va multumesc pentru observatii si sa-mi insusesc greselile in totalitate. Din pacate, din postarea d-voastra rezulta ca sunteti o persoana atat de plina de sine de dati pe dinafara. In aceste conditii, vazand ca nu va deranjaza niciuna dintre problemele grave cu care se confrunta comunitatea (recunosc ca nu v-am retinut pentru ca nu am vazut niciun comentariu al d-voastra  la astfel de probleme) ci numai spatiile din exprimarea mea, va recomand sa va orientati spre alte site-uri care sant mai corecte din punct de vedere semantic, ortografic, ortoepic si de punctuatie.Traim in democratie, alegerea este libera. 

   • Mi-a placut raspunsul dv.domnule Toma.Mai sunt si cetateni care se comporta ca "orbu".Nu e suparat pe cine i-a scos ochii  dar e nervos pe cine vrea sa-l ia de mana pentru a trece strada.

  • Stimate domn,
   Nu cred ca sunteti ruda cu comediantul Bendeac… Sincer observatiile dvs nu isi gasesc locul aici. Trebuie apreciat efortul si dedicarea de care da dovada dl Toma pentru informarea doar a persoanelor interesate de actiunile din Dumbravita si bunul mers al comunitatii. Cred ca uneori dl Toma scrie de pe PC sau laptop uneori de pe mobil si mie si la alte persoane se intampla sa nu scriem orto… cum doriti dvs. Primaria cum efectueaza informarea cetatenilor? Acesta nu este un site pt doctoranti in literatura romana

 43. Da bravo! s-a gasit un "destept" care e deranjat de sant in loc de sunt sau vede doua spatii in loc de unul. Poftim cultura!

  Situl acesta nu cred ca are ca scop dezbaterea greselilor gramaticale, ci mai degraba unul de informare. Important este sa fie inteleasa ideea, si nu cate spatii sau daca e deschisa paranteza unde trebuie sau nu. Vazand postarea dinainte nu pot decat sa spun: mare e gradina lui Ghetiman, si cu toate astea multi au mai sarit gardul.

  Sunt sigura ca nu doar dl Toma, ci marea majoritate facem astfel de "greseli", dar nu din lipsa de cunoastere a limbii romane ci pur si simplu din graba. Asadar numai un om cu rele intentii poate fi deranjat de astfel de greseli, mai ales ca vorbim de un site de informare.

 44. Dl. Bendeac vi se potriveste de minune expresia "Tara arde si baba se piaptana".

  Chiar nu va pasa ce se intampla in comuna asta in care probabil locuit si dvs.? virgule sunt mai importante si modul de scriere sau exprimare?!

  Va rog sa mergeti la primarie si poate il urecheati pe primar intrucat sigur are muuuuuuulte gresesi de ortografie asa ne-ati face un bine, poate s-ar trezi din somnul de frumusete si ar face ceva pentru comuna asta, de exemplu niste drumuri …..

  ps. chiar nu imi pasa daca am scris corect! :)

  Toate bune! 

   

 45. Dl.Toma, din nou revin si intreb ce se intampla cu proiectul asta? Str.Mures e catastrofa, au fost au adus piatra pe cateva strazi perpendiculare pe Mures, unde intradevar era o mare problema doar cu barca mai puteau oameni sa ajunga pana in fata casei, insa nici o miscare pe str.Mures, mai aveti noutati? O repara, o asfalteaza ce d-zeu mai fac daca mai fac ceva? O alta promisiune dus pe apa sambetei din parte dl. primar.

   

   

  • Iulian Toma

   Pentru Daniela,

   Primarul m-a asigurat ca ultimele informatii pe care vi le-am transmis trebuie luate de bune. Din pacate eu nu ma pot substitui primarului . Totul depinde de el  in aceasta problema. Eu cred totusi ca se va tine de cuvant avand in vedere ca anul viitor sant alegeri.

   • buna ziua din nou, intrucat nici urma de muncitori sau utilaje pe str. Mures si suntem deja la jumatatea luni Decembrie, se mai pot efectua lucrari anul viitor cu bani alocati anul acesta? sau vom astepta iara pana la finele anului urmator o noua alocare de bani de la buget pt. a se efectua lucrari? 

 46. Buna dimineața! Dl Toma, nici o veste despre acest proiect?

  • Iulian Toma

    

   Pentru Daniela,

   Am vorbit ieri seara cu primarul si l-am intrebat despre aceste proiecte. Mi-a spus ca a reusit sa asfalteze aproximativ 2 km  pe programele cu finantare  guvernamentala  si ca va continua imediat dupa 1 ianuarie, daca timpul  va permite. Din pacate  din strazile cu finantare din bugetul local nu a asfaltat niciun metru.

 47. Sunt un creditor privat și i oferim toate tipurile de servicii de împrumut. garantate și negarantate credite pentru persoane fizice și companii, la o rată a dobânzii foarte scăzută cât mai puțin de 3%. Acceptam orice durată și tu te poți califica Indiferent de mesajul tău de stare. Contactati-ne azi pentru solutia potrivita nevoilor dumneavoastra financiare. Contactati-ne acum la zillowfirm @ gmail. com

 48. Buna seaa,

  Din pacate nu aflam nici de aici raspuns la vreo intrebare…Ce/cum putem face sa aflam detalii despre ce se intampla cu aceste asfaltari si despre alte planuri si bani cheltuiti in aceasta comuna?

  Aveti vreo propunere Dvs, domnule Toma sau altii de pe forum? Mie mi se pare totusi jignitor ce se intampla in comuna noastra. Am dat destui bani pe casele noastre ca sa plecam plini de namol de acasa? Taxele percepute de consiliul local sunt la fel ca in Timisoara, ca sa ce…?

  Nu exista nicio gandire cand se face ceva, se fac in bataie de joc, ce fac cei din consiliu si Primar/Viceprimar, angajatii din Primarie, nu au timp sa verifice ce se intampla in comuna asta, sunt ocupati cu…? Se fac "asfaltari" pe pamant, nu avem vreo cota de inaltime la care se construiesc casele in satul asta, nu exista iluminat pe strazi…Oare doar pe mine ma deranjeaza atat de tare ca-i doare pe astia fix in *&# de noi?

  • Iulian Toma

   La multi ani, multa sanatate, realizari deosebite in plan personal si cat mai putine probleme comunitare, le doresc  tuturor celor care viziteaza acest site!

   Pentru Peti,

   Am asteptat putin cu raspunsul la intrebarea d-voastra pentru a posta mai intai audiograma sedintei din 16 decembrie , considerand ca ascultand audiograma veti afla raspunsuri la multe dintre nelamuririle d-voastra. Cum vreti sa mearga lucrurile bine daca strategia pe urmatorii 6 ani a fost realizata formal, cu scopul de a permite accesarea de fonduri europene, de catre o firma care nu are habar de problemele specifice Dumbravitei (audiograma din 16 decembrie)?

   Pe site-ul primariei este postat un anunt din 31 octombrie  prin care se comunica faptul ca in 17 ianuarie 2016, orele 14, va fi dezbatere publica pe proiectul de PUG. Un anunt sec, ascuns, fara niciun fisier atasat. L-am sunat azi pe primar, i-am sesizat problema si mi-a spus ca este o eroare, dezbaterea publica va fi in data de 20 ianuarie  si s-a angajat ca maine sa publice noul anunt si proiectul de PUG integral. In aceste conditii  va asteptam la dezbatere in numar cat mai mare si cu multe observatii si propuneri. In momentul aparitiei  anuntul  si proiectul vor fi postate si pe pagina noastra .

 49. data dezbaterii a fost modificata in 20.01.2024 ora 14, dar PUG integral nu a fost atasat

 50. E publicat undeva anuntul cu PUG atasat? Azi e 15! Nu ca m-as astepta ca d-l Malac sa se tina de cuvant…

 51. Am vazut ca pe Mures acum cateva zile au batut tarusi din fier pe care i-au vopsit in verde, intre timp multi dintre ei nu mai sunt pentru ca au fost calcati, scosi sau cine mai stie de ce sau nu se mai vad pentru ca sunt deja plini de noroi. Se apuca de treaba pe Mures sau dau numai impresia ca s-ar face ceva. Strada Mures a devenit un dezastru , zici ca esti pe luna atatea gropi sunt, mai mergi un pic si zici ca esti in Venetia , cu masina mai treci peste balta, mai greu e pentru cei care merg pe jos.

 52. Din păcate nu am văzut nici o mișcare pe stradă Mureș. Surse realiste din primărie mi-au spus ca s-ar putea să se asfalteze în acest an strada Mures, dar nici vorbă despre străzile secundare George Coșbuc sau Crisurilor deși ele apar pe listă străzilor propuse a fi asfaltate în acest an si ca poate aceste strazi vor fi asfaltate peste un an sau doi. De la primar și din informatiile de pe acest forum am dedus ca totuși vor fi asfaltate în acest an. În aceste condiții eu nu mai înțeleg nimic și dorim să fim corect informați. 

  Am înțeles ca acum sunt bani și contractele sunt semnate și aș dori să fim informati. 

  De ce nu se începe ?

  Unde e un plan realist ?

 53. Văzând cum merg lucrurile un plan optimist ar fi închiderea inelului Mureș-simfoniei-ferventia2. In realitate lista de asfaltări se va tot amâna de pe un an pe altul cu mici creșteri de ritm la alegeri si înainte de Crăciun.

  Anul acesta trebuia sa vedem minuni, dar imediat e gata primul semestru si nu s-a mișcat un deget. 

 54. Sunt minuni!! Casa de cultura + Sala Polivalenta + Capela Mortuara, urmeaza maternitate de copii nou nascuti, casa de casatorii tineri adulti, si la urma cand nu mai este nimic de facut se vor face si asfaltari… Sunt destule minuni in Dumbravita si o sa mai fie. La cat de inculti si slab pregatiti sunt consilierii. Cred ca intelectul primarului este peste media intelectului consilierilor. Degeaba da dl Toma vina ba pe Geza ba pe Malac ba pe Psd, primaria trebuie sa puna in aplicare hotararile CL Dumbravita. Iar toti sau majoritatea sunt de acord cu aceste constructii fara utilitate generala, ele au fost gandite pentru a creste valoarea proprietatilor (case si terenuri) din vecinatatea acestora. Casa de cultura pentru care Consiliul local a aprobat 5.000.000 si credite si dobanzi unde se construieste… RUSINE Consilierilor!

  • Iulian Toma

   Pentru toti,

   Faptul ca nu am avut timp cateva zile sa raspund la intrebarile d-voatra constat ca a dus la inflamarea site-ului.

   Am mai facut aceste precizari dar simt nevoia sa le reiau. Intr-o comunitate  tonul si responsabilitatea  privind dezvoltarea  il dau si revin  primarului ( indiferent de persoana) si grupului politic din care face parte ( consilierii ) deoarece au obtinut cele mai multe voturi din partea membrilor comunitatii  si formeaza majoritatea in luarea deciziilor.Ceilalti membrii ai consiliului pot sa faca propuneri sau sa sustina anumite proiecte in privinta aprobarii lor dar nu pot influenta modul in care sunt realizate sau utilizate eficient in folosul comunitatii.

   Constat ca se face permanent mare caz de  investitiile in obiectivele sociale, culturale sau sportive  din localitate. Va reamintesc faptul ca suntem peste 10 000 de locuitori si ca foarte curand vom fi 20 000, 30 000 sau mai multi . Sunt peste 2000 de copii in localitate  care trebuie sa se dezvolte, acum, in mod echilibrat  ( educatie, sport,  cultura ) si pentru asta au nevoie de infrastructura respectiva. Sunt peste 1000 de pensionari in localitate dintre care unii mai si mor iar, normele europene nu mai permit ca persoanele decedate sa fie pastrate in bloc sau in casa pana in momentul inhumarii. Va spun toate astea pentru ca eu asa am gandit  atunci cand am propus si am sustinut realizarea acestor obiective. Poate m-am inselat, ramane ca viitorul sa demonstreze daca am avut sau nu dreptate. Asa cum am mai spus, in momentul initierii acestor proiecte am propus si atragerea de fonduri europene pentru realizarea lor, fonduri care de dau cu destinatie precisa  si nu pot fi folosite in alte scopuri. Pentru unele s-a reusit, pentru altele nu. Dar de problema aceasta se ocupa executivul din administratia locala.         

   In ceea ce priveste infrastructura stradala si modernizarea strazilor, consiliul local a aprobat si acordat  cele mai multe fonduri in  fiecare an. In anul acesta, de exemplu, sunt aprobate fonduri de aproximativ 20 milioane lei pentru asfaltarea strazilor ( 3 milioane din bugetul local, 12 milioane din programul de 15 Km si 7 milioane din programul de 11,3 Km ) . Consiliul nu poate sa faca mai mult  si nici nu exista capacitate fizica din  partea firmelor sa realizeze mai mult. Este responsabilitatea primarului ( acesta sau cel ce va veni ) sa organizeze si sa gestioneze realizarea acestor programe. Noi consilierii nu primim nici macar informatii despre acestea .

   In privinta retelelor de apa si canalizare  va reamintesc faptul ca sau receptionat anul trecut peste 35 Km de retea pentru canalizare  si 5 Km de retea de apa. Din pacate pe cei 35 de Km   prevazuti pentru 2500 de racorduri sau realizat  mai putin de 200 de racorduri. Deci in momentul de fata  nu exista prea multe cereri pentru racordurile de apa sau canalizare nerezolvate . 

   Va inteleg foarte bine in ceea ce priveste  problema modernizarii strazilor  care ne afecteaza zilnic viata si va dau dreptate ca aici se putea face mult mai mult pentru ca au existat conditiile necesare . Asta am spus mereu si din aceasta cauza am adus acuze executivului permanent pentru risipirea fondurilor alocate si pentru proasta organizare . Practic , numai din bugetul local se puteau asfalta anual 5 Km de strazi. Dar acest lucru nu cred ca indreptateste pe nimeni sa acuze sau sa minimalizeze importanta obiectivelor  educative, culturale ,sportive si sociale care se realizeaza in comunitate. Dumbravita  trebuie sa devina o comunitate functionala, independenta de Timisoara capabila sa ofere tuturor membrilor comunitati serviciile educationale, culturale, sportive, sociale de care acestia au nevoie  Aceste obiective trebuie realizate acum , in paralel cu modernizarea strazilor si dezvoltarea infrastructurii din doua considerente:

   1.                          Mai tarziu nu se vor mai gasi terenuri unde sa fie realizate obiective de interes public datorita presiunii investitorilor imobiliari;

   2.                          Finantari europene pentru astfel de obiective se dau acum , in aceasta perioada 2016- 2020, mai tarziu nu se vor mai aloca astfel de fonduri.    

   Mai precizez faptul ca  destinatia acestor fonduri ( europene, guvernamentale sau credite cu garantie guvernamentala ) nu poate fi schimbata iar utilizarea lor este strict supravegheata si sunt sanse mici de a fi delapidate. 

   • Trebuie sa recunoastem ca aveti o abordare total diferita fata de acum 4 ani cand spuneati se poate vedea pe acest site ca spuneati ca bani pentru concursuri de dansuri sunt dar pentru asfaltari nu. Sa intelegem ca va complaceti si dvs in mocirla din consiliu. Mocirla, in schimb, nu este in zonele unde locuiesc consilierii si primarul, rog sa vedeti pe convocator adresele unde locuiesc consilierii!!! Strazi asfaltate, ingrijite, etc. Poate cineva care are timp sa faca o harta a consilierilor din Dumbravita. Pentru a schimba lucrurile exista 2 variante ca sa avem utilitati in aceasta viata. 1. Referendum de alipire la Timisoara si 2. Sa promovam si sa propunem consilieri si primar din zonele de mana a doua si a treia din Dumbravita. Aceasta varianta nu are sorti de izbanda dar macar 1-3 consilieri din zona Cora/Mures/Lac etc sa fie. Eu cred ca un referendum va stopa bataia de joc din prezent

   • Dlui Toma,

    Zona Cora/Mures/Lac e mai intinsa decat asa numita vatra a satului. Este sursa principala de crestere a numarului de Dumbraviteni si de dezvoltare economica. E poate timpul ca cei din primarie/consiliu sa nu mai gandeasca - ca niste tarani crescatori de gaini din vatra satului si sa inteleaga ca daca au parcelat zona agricola si au decis sa creeze un megacartier de case oamenii care vin in Dumbravita nu sunt niste papagali idioti si ca ar trebui sa ii respecte atata timp cat au investit o gramada de timp si bani in actuala cocina din jurul "vatrei".

    Cu aleasa consideratie din zona Cora.

     

 55. Sunt perfect de acord ca tonul il da primarul dar meritele precum si ineficienta revin intregii echipe din primarie. Sunt perfect de acord ca trebuie investit si in alte domenii ( educatie, sport,  cultura ) dar parerea mea este ca toate trebuie prioritizate, prioritatea sa o stabileasca cetatenii comunei….dar pe noi nu ne-a intrebat nimeni. 

  As avea eu o intrebare: Cum s-ar putea bucura copii mei de sala de sport ? in conditiile in care drumurile sunt impracticabile, trotuare sunt din loc in loc si acolo unde sunt masinile stationeaza pe ele iar mersul pe carosabil devine un real pericol. E foarte dificil sa socializeze cu copii vecinilor pentru ca in marea majoritate a timpului stau in curte. Sotia mea a trebuit ca sa renunte la job si sa se transforme in sofer pentru copii pentru ca nu se poate circula pe jos prin comuna. 

  As invita intrega echipa de consilieri sa meaga pe jos in fiecare zi pe diverse strazi din comuna (asfaltate sau neasfaltate) pentru ca pe toate sunt probleme si pe urma sa stabileasca prioritatile.

  …si in conditiile in care anul acesta avem si bani pentru asfaltari dar si proiect aprobat si licitatiile facute  …si tot nu se face nimic ….inseamna ca e lipsa de eficienta sau dezinteres total.

  Multumesc.

   

   

 56. Atât am de spus: pentru cine se fac investițiile dacă din 10 mii locuitori numai 2 mii pot ajunge la ele civilizat? Haideti sa nu ne mințim: in comuna asta primează doar interesele celor 2 mii locuitori, noi ceilalți fiind cetățeni de rang 2. De ce nu se platesc atunci si impozitele in funcție de utilitățile oferite de către primărie, si aici m-a refer la posibilitatea noastră de a ajunge la ele?

  Eu spre exemplu trebuie sa o iau prin Timișoara pentru a ajunge la utilitățile primăriei gen școala/grădinița deoarece altfel îmi stric mașina cu totul. De ce nu se începe întâi cu asigurarea accesului? 

 57. Si eu consider ca Dumbravita nu trebuie sa concureze socio cultural Timisoara. Hai sa nu ne mintim pentru ca majoritatea noilor locuitori sunt timisoreni si se vor simtii in continuare timisoreni. Cineva vorbea aici de posibilitatea alipirii la Timisoara si sincer mi se pare o solutie  . E inaceptabil sa vezi ca acolo unde se termina Timisoara se termina si  4 benzi, se termina si asfaltul si incepe noroiul si ambrozia

  Actualul consiliul local nu reprezinta noua Dumbravita iar Dunos-ul ar trebui sa o faca pentru ca aceasta e noua majoritate si ca urmare prioritatile trebuie stabilite functie de cerintele acestor oameni. Iar acesti oameni  nu cer camine culturale, licee , incubatoare de afaceri, echipe de fotbal, rugi si artificii ci doar canalizare, asfalt, acces rapid catre Timisoara si posibilitati de a petrece timpul in aer liber .

   

 58.  

  Domnule Toma,

  O alta investiție care ar fi trebuit sa fie buna pt copiii din localitate a devenit tot o afacere a căpușei Nemes.  O cantina care avea un cost inițial de 100000 RON  s-a transformat intr-o sala de mese de 300000. RON. Bineînțeles mâncarea pentru copiii de la școala este adusă tot de la restaurantul lui Nemes.

  Ca si consilier in cadrul comisiei de învățat va preocupa si calitatea mâncării servite copiilor la școala? Pot sa va spun ca singura leguma din meniu este cartoful. Nu este ziua fără cartof: Tocana de cartofi, ciorba de cartofi, pireu, etc. Dacă nu sunt cartofi sunt macaroane cu zahăr. Nu este un meniu care sa aducă deprinderi alimentare corecte copiilor. 

   

   

  • Iulian Toma

   Pentru Mihai B,

   Problema sesizata de d-voastra este foarte importanta si in parte adevarata. In ceea ce priveste realizarea cantinei  aceasta a fost construita de firma  sotiei consilierului Abalaru ( partenerul lui Nemes  si candidatul PNL in 2016 pentru primaria Dumbravita ) la valoarea initiala de 100 000 euro in urma unui contract oferit fara licitatie  si incheiata la valoarea de 200 000 euro ( deci in afara cadrului legal ) . In ceea ce priveste asigurarea mancarii pentru aceasta cantina , problema este de competenta  Consiliului de administratie al Scolii din care fac parte 5 consilieri locali ( Nicola, Denes, Samfira, Hategan, Apostol )si reprezentantii parintilor elevilor. Din auzite afirm ca mancarea este livrata de firma consilierilor Nemes si Abalaru binenteles cu acceptul primarului si a grupului sau de interese. In aceasta problema consider ca parintii elevilor  prin reprezentantii pe care i-au  ales sunt cel mai intdreptatiti sa ia atitudine. Calitatea mancarii nu constituie o abatere , este doar o lipsa de exigenta din partea celor ce accepta acest lucru.

   Comisia din care fac parte trebuie sa primeasca rapoarte  despre situatia din invatamant trimestrial. Am solicitat acest lucru si raspunsul a fost ca nu este nevoie deoarece d-na Denes  este presedinta acestei comisii si ne poate informa  verbal . Iar  d-na Denes spune ca dumneaei nu este consultata in niciuna dintre aceste probleme.

   Sa va mai dau o veste incurajatoare ? La un sondaj recent , peste 80% dintre cei chestionati se declara multumiti de modul in care este administrata localitatea . In aceste conditii credeti ca  cele 2-3 comentarii negative   ii vor determina sa schimbe ceva ? 

   • Cred ca voi fi prezent luni. Eu am auzit ca consilierii mentionati de dvs uneori pleaca cu sacose pline. Un alt aspect penal mai exact o intrebare: este adevarat ca in Dumbravita s-au asfaltat strazi care nu au fost cuprinse in anumite programe deasfaltare?!?!? In caz afirmativ de ce nu ati facut sesizare la organele in drept pt deturnare de fonduri, neespectarea utilizarii creditelor conform destinatiei, etc. Va rog sa raspundeti.
    Referitor la punctele de vedere ale mele, anterioare, ati preferat sa ne invitati la sedinta - vreau sa aud punctul dvs de vedere…. Doriti sa repet ceea ce am precizat? Va rog daca se poate sa va debarasati de haina politica si sa ne raspundeti sau sa ne comunicati punctul dvs de vedere. Multumesc

 59. O corecție la comentariul de mai sus. Moneda este Euro nu RON.

 60. Va salut si "La Multi Ani" doamnelor de pe acest site.

  Poate careva din dvs. are un raspuns la dilema mea, de mai bine de o luna se pregateste inceperea asflatari str.Mures, insa utilajele aduse la fata locului zac in capatul strazi, au pus tarusi pentru delimitare in doua randuri, la doua zile odata ridica semnul cu drum in lucru, dar nu se lucreaza nimic, si surpriza ieri vin alti oameni si aduna tarusi batuti cu atata sarg de alte doua echipe… asta ce inseamna oare ? 

  Zau ca nu inteleg, grade in minus nu sunt, ploua e f adevarat si asta o fi un impediment sa se apuce de sapat, dar in zilele cand nu ploua tot nu fac nimic, pun tarusi, scot tarusi si au grija de semnul cu drum in lucru….

  dl.Toma stiti cand se da startul la lucrare? de flori de mar au adus utilajele pe str? 

   

 61. Au anuntat cu surle si trambite aum ani de zile ca asfalteaza o gramada de strazi, lumea a cumparat si construit pe terenuri in zonele respective, si acum traiesc in mocirla pentru ca primaria nu se tine de cuvant. Practic primaria poate fi acuzata de reclama mincinoasa si inselaciune uterior devalizand si discriminand zona Cora/Mures/Lac.

  Au facut din fonduri UE canalizare prin pompare subdimensionata, si cer sume exorbitante pt racordare, o alta pacaleala. Puturile de apa de adancime ale primariei ne livreaza pietris si calcar la greu, odata la 2 luni tre curatate filtrele pline.

  Daca ar fi dati in judecata de un numar de pagubiti ce s-ar intampla?

 62. Iulian Toma

  Cateva clarificari  si propuneri ,

  Nu cred ca am timpul necesar pentru a raspunde punctual la toate intrebarile care mi se adreseaza pe acest site.

   In primul rand , pentru a raspunde celor ce ma suspecteaza de rea credinta sau de complicitate cu cei care decid soarta localitatii fara a tine cont de interesele  locuitorilor , va recomand sa recititi articolul publicat de mine pe acest site  in august 2024 cand am infiintat Dunosul - Miscarea DUNOS, un mod de actiune ( se gaseste la Arhiva - dand clic pe august 2024 ). Va asigur ca asa am crezut atunci, asa am actionat de atunci pana azi si asa cred si in continuare ca trebuie administrata localitatea.

  Comentariile d-voastra nu fac decat sa-mi confirme faptul ca exista foarte multe nemultumiri fata de modul in care este administrata localitatea . Pentru asta a fost infiintat Dunosul. Dar va reamintesc faptul ca exprimarea pe site a nemultumirilor nu este suficienta. Noi recomandam implicare si ne-am oferit tot timpul sprijin pentru a actiona in mod organizat si eficient pentru corectarea greselilor din administrarea localitatii.

  Am citit aici ca se doreste  ca locuitorii din cartierele nou construite sa aiba reprezentanti in CL . Eu spun acest lucru de 7 ani si am intreprins multe actiuni in acest sens. Am incercat infiintarea Consiliilor de cartier  care sa  reprezinte in mod echitabil toata localitatea in raport cu administratia . Au fost cativa entuziasti care au venit o data , de doua ori la sedintale Dunos dupa care vazand ca trebuie muncit cu locuitorii pentru acest lucru , au renuntat. De 3 luni, Dunos se straduieste sa gaseasca candidati  din cartierele nou construite  pentru a-i sprijini sa intre in Consiliul local. Nu doreste nimeni sa se implice . Fac aici o precizare:nu prin referendum se realizeaza acest lucru ci prin asumarea raspunderii de a candida si de a munci cu locuitorii pentru a-i convinge sa voteze acei candidati.

  Luni, 14 martie 2016, la orele 19, avem sedinta Dunos la Caminul cultural din localitate.  In acel cadru putem discuta ,pe larg, problemele care va afecteaza confortul zilnic sau problemele de viitor ale localitatii. Va invit pe toti la sedinta respectiva  si poate acolo vom gasi  modalitatea de a promova in CL  persoane  noi, capabile, care sa poata oferi solutii viabile pentru Dumbravita.   

   

  • Cu alte cuvinte ar trebui sa ne organizam intr-o structura de voluntari "entuziasti" care sa supervizeze activitatea pro sau anti comunitate a celor platiti (alesi sau numiti de cei alesi) sa faca asta. Nu e mai simplu si ieftin sa-i facem sa plateasca pentru daune? Persoanele "alese" din CL, prin natura lor, asculta mai degraba de bani si averi decat de vorbe si argumente. Democratia e o utopie din pacate.

 63. Subsriu celor spuse de D-l Marius si voi veni la sedinta de luni

  • Iulian Toma

   Pentru Marius si Ramon T,

   Diferenta intre cele doua variante este  ca cea dintre preventie si tratament. Noi propunem ca prin acele Consilii de cartier, locuitorii sa poata participa la proiectarea unui buget corect  care sa tina cont de nevoile si asteptarile lor. In lipsa acestor propuneri,primarul si consilierii care-l sustin vor face un buget asa cum le convine, vor risipi banii  comunitatii si va fi foarte greu si de durata sa se corecteze prin instanta aceste greseli.  Multumesc domnului Ramon ca a raspuns invitatiei noastre. Il asigur ca va pleca mult mai informat de la intalnirea noastra.

 64. Ca sa fiu corect ambele afirmatii ale mele sun presupuneru ( sacosa si asfaltarea) dar cel putin asfaltarea strazilor fara aprobarea prin Hot. Cons. Local poate fi dovedita in cazul in care a existat.

 65. Buna ziua!

  Constat de mai bine de o saptamana ca lucrarile de pe str. Ferventia (zona Cora) au fost stopate. Cel putin asa se vede pe teren.

  Intrigat fiind de acest lucru am incercat sa vorbesc cu niste muncitori care lucrau pe str. Muzicii (pe care dealtfel, in cursul diminetii aproape o terminau de decopertat, mult mai frumos lucrat decat Ferventia). Acestia mi-au raspuns ca sunt de la cealalta firma, dar ca ar fi auzit ca ceva nu e in regula cu firma ce se ocupa de Ferventia si, ca urmare, lucrarile au fost stopate. Nu pot sa iau 100% de bun un lucru spus de un sofer de basculanta, dar:

  - daca exista ceva nereguli, acestea nu se pot fi constatate INAINTE de inceperea sapaturilor? Domnilor, nu sapam tunele si dam de apa si apoi ne intrebam ce facem cu apa! :-)

  - nu exista o COORDONARE in teren? Nu exista cineva care sa aibe un plan in asa fel incat disconfortul oamenilor care locuiesc in zona sa fie minim? Sau sunt naiv? Probabil ca asa veti spune…

  - de ce s-au apucat sa sparga toata Ferventia de au adus-o la nivel de transee pentru ca acum sa o lase asa? Totusi aceasta strada e o cale de acces pentru multi, care ani de-a randul si-au fazut zob masinile circuland pe acolo. Ei bine, acum efectiv nu se mai poate circula pe ea in anumite portiuni.

  Totusi, ce se intampla? 
  Am fost la Primarie in acesta dimineata, la etaj, in ultima camera. Desi eu m-am prezentat, nu stiu exact cu cine am vorbit pentru ca nimeni nu a avut "normalul" bun simt sa se prezinte.

  Au vorbit pe un ton calm (am apreciat insa lucrul acesta) si mi-au spus cu nonsalanta ca atata timp cat constructorul este in grafic, ei nu pot sa ii oblige sa lucreze pe teren…!!!?? No comment… Iar la intrebarea daca un an de zile vom ramane cu Ferventia in forma actuala, pentru ca stimabilul constructor e in grafic, raspunsul nu a venit, dar a fost evident: asta este… Ce putem face?

  Nu ii inteleg pe acesti oameni care parca intentionat fac ceva in acest fel, parca dorind sa faca rau… Apucati-va fratilor de un lucru, dar terminati-l intr-un termen decent, cu coordonare si bun simt. In acest fel consider ca multi vor avea intelegere.

  Eu unul, sincer, nu mai am!!!

  Multumesc!

 66. Am sesizat si eu ca firma Tehnocer , care a facut sapaturile si pe Gabriel Liiceanu, a sapat mult mai frumos / egal / drept / uniform decat e sapat pe Ferventia.  Pe Ferventia firma aia zici ca a sapat in bataie de joc..

 67. Este cineva din primarie care sa supervizeze lucrarea sau lucrarile? Sau diriginte de santier? Daca se excaveaza cu 15 cm mai putin dacat in proiect la 15 sau 11 km inseamna o economie pt firma aceea, poate cineva care are stiinta de costuri sa efectueze calcule….

 68. Asa cum ma asteptam si NU asa cum mi-au promis stimabilii din Primarie, azi dimineata (luni) nu era NIMENI pe Ferventia…

  Isi bat joc de toti si de toate. Si Primaria si firma implicata in aceasta lucrare.

  Se apuca de o suta de mii de lucruri desi ei au capacitate doar de unul singur. Deh, sa iasa banii… Mi-e sila!!

 69. Primaria vrea sa ne incurajeze sa ne cumparam Jeepuri sau masini cu garda la sol cat mai inalta :). In urma sapaturilor eu una chiar nu mai pot circula, am incercat de 2 ori si de fiecare data am raschetat pamantul cu scutul. Cu totii intelegem ca e drum in lucru, dar deja nu mai e drum, e un teren inpracticabil pentru autoturisme lasat asa de 2 saptamani :(

   

  • OK. Si ce se poate face? Eu unul am sa merg din nou la Primarie maine. 

   As vrea sa vad cu cata impertinenta ma vor intampina cei de acolo care mi-au jurat ca luni voi vedea masinile pe teren. Inclin sa cred ca au facut-o de-asa, de lasa-ma nene… 

   Totusi care e problema cu care ne confruntam? Avem voie sa stim sau nu? Caci daca nu avem voie as vrea sa o stiu.

   • Nu cred ca se poate face ceva in mod special si inafara de nervi consumati nu veti obtine nimic, e trist dar asa se intampla. In primaria Dumbravita a disparut de multa vreme bunul simt ori normalitatea. Eu de cate ori trec pe-acolo efectiv o fac cu lehamite si cu dezgust.

    In cazul de fata solutia a fost sa-mi schimb traseul, adica ingros randurile celor care merg pe Ion-Creanga-Lipovei catre oras. Daca merg la Primarie inafara de promisiuni sau priviri de-ti dau impresia ca am mers acolo sa deranjez nu primesc nimic. Chiar si la plata impozitului personalul este atat de acru incat mi-e groaza sa ma prezint pentru a-mi achita datoriile fata de minunata Primarie care nu ofera chiar nimic locuitorului de rang 2.

 70. Am fost din nou la Primarie… Ma asteptau! ;-)

  Promisiuni … pe maine (miercuri). Am inteles ca a fost o sedinta maraton in cursul zilei de ieri, sedinta in care s-a discutat si problema cu Ferventia.

  Am mai inteles si ca ar fi fost ceva probleme cu adancimea la care au sapat. Desi, sincer sa fiu, str. Muzicii pe care cealalta echipa a terminat-o deja la nivelul de excavare, pare sa aibe o adancime ceva mai mare decat Ferventia. Se vede clar la racordul celor doua strazi… In fine, e problema topografilor. 
  Eu vreau doar sa vad ca ceva se misca si, in naivitatea mea, ca odata si odata va fi si Ferventia circulabila.

  Daca maine nu apar, joi ma infiintez din nou la Primarie. Uite asa, mi-e drag de ei! 

  Lasand gluma la o parte, e cineva competent care poate sa ne prezinte o situatie reala asupra ce se intampla?

 71. Mihai, entuziasmul si implicarea ta sunt laudabile. Dar daca numai tu ii calaresti pe cei din Primarie….

 72. Astazi (miercuri) a fost o vecina. 

  Maine ma duc eu. As vrea sa dau cu ochii cu doamna respectiva (pe care promit ca am sa si intreb cum o cheama). Domnul este distinsul domn Albu (la care acum 1 an de zile, dupa ce au pus pavelele) am fost de 4 (PATRU) ori pentru a-l ruga sa vina sa ridice gramada de moloz lasata de constructor… Gramada e tot acolo. A! Ca a fost folosita de copii pe post de derdelus in iarna, mda, probabil ca si domnul Albu a gandit la fel si a zis ca face un bine.

  Repet, de 4 ori am fost acolo si am auzit doar promisiuni.

  Cam acelasi lucru se intampla si acum.

  Ceea ce ma deranjeaza enorm este lipsa de bun simt (in final asa o cataloghez): spune pe nume care e problema si o accept. Spune ca nu stiu, spune ca nu se poate, dar nu ma du cu zaharelul cu au facut nenumarati predecesori ai tai din primaria dumbravita (intentionat scris asa)…

  No comment!

 73. From next week i’m gonna lose weight. Summer is comming guys!

  Who starts with me? I found a good way on the web and want to
  give it a try, simply search in g0ogle; fitMarikka advices - burn fat

 74. Seara buna tuturor, de asfaltarea asta se mai aude ceva? Cand începe, are cineva vreo informație? 

 75. Buna ziua, pot sa spun ca stratul de baza de asfalt s-a pus ieri si astazi pe George Cosbuc. Asteptam rigole, apoi stratul de uzura.

  Din ce am vazut, de exemplu pe Aaron Gabor, experienta cu rigolele e una trista - dureaza extrem de mult montarea lor, iar la capatul strazii de obicei se strica treaba. Toate intersectiile asfaltate unde se regasesc si rigole au probleme cu solutia insasi si calitatea lucrarilor.

 76. Intre timp strada blv Ion Creanga  asfaltat probabil de  tehnocer in decembrie  acum 2 ani (sunt curios cine a aprobat subtirimea asfaltului)  este pulverizata de masinile aceleasi firme. 

 77. Salutare!

  Înțeleg ca s-a demarat si etapa a treia de asfaltare. Poate spune cineva la ce nivel se afla (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, licitație execuție - puțin probabil) si care ar fi lista, daca exista, cu străzile care ar face parte din acest program?

   

 78. Tipic romanesc!!!!! Se incep multe dar nu se termina nimic!!! Cineva la inceputul anului spunea ca in Dumbravita in aceasta primavara va mirosii a asfalt ( si nu a flori- spun eu). Viata bate filmul si nu a fost asa. Suntem in romania si nu se face nimic daca nu se poate fura!!! Acum le este frica sa fure si ca urmare nu se face nimic fiindca nu se poate fura numic…

 79. Primaria arunca azi cu artificii in aer sarbatorind probabil pleiada de strazi incepute si neterminate. Conform traditiei probabil asfaltul se va asterne in decembrie .

  Iar pt a face inca o data dovada ca are alergie la asfalt aceasi functionari se  opun si extinderii la 4 benzi a soselei care deserveste in primul rind Dumbravita si locuitorii acestei localitati 

   

   

 80. Buna ziua

  "Marea asfaltare " a inceput inainte de alegeri si s-a terminat dupa….

  Bravo domnule primar, ati castigat inca o data alegerile….ma intreb noi cand vom avea ceva de castigat…..nu vrem mare lucru, sa stiti, doar lucruri normale…un drum asfaltat in fata casei, un trotuar ……NU MAI ZIC DE CELE 4 BENZI PROMISE IN 2012 PE STRADA PRINCIPALA…..CA LE-ATI "REZOLVAT"…….

  Ati inceput sapaturile pentru drumuri in martie, inainte de alegeri, ne-ati facut santuri pline cu apa….uite ca a venit toamna….ne mai chinuim un an?

  Nu trebuie sa dati vina pe constructori….stim cine sunt si ce probleme cu legea au…PENTRU CA SUNT TOT DE-AI VOSTRI !!! voi i-ati ales….DECI NU DATI VINA PE EI!!!!!

  Ma intreb, cum a facut proiectul, acest proiectant, cu sediul in Arad, proiect pentru care a primit 128.000 lei…fara ca macar sa mearga pe fiecare strada sa vada situatia…VA INTREB , a fost macar in Dumbravita sau i-ati trimis VOI pozele atasate proiectului  ?????  

  Acum la inceput de toamna cautati solutii pentru anumite strazi, proiect pentru care a fost licitatie in 2014 !!??!?!?!, de ex.Lalelelor, pe care de 3 saptamani nu se mai face nimic !!!!! APROPOS….IN MONITORUL PRIMARIEI ACEASTA STRADA APARE FINALIZATA…..SUPER TARE….BRAVO…CUM REUSITI SA FACETI TOATE ASTEA ????

  IN CONCLUZIE, SUNTEM MINTITI SI BATJOCORITI IN FIECARE ZI….CE BLESTEM PE CEA MAI BOGATA COMUNA DIN TARA! 

   

 81. Salut.
  Mai aveți ceva date noi referitoare la acest proiect?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>