Memo sedinta CL Dumbravita 23.03.2023

 Articol scris de Dunos on 29 martie 2012
Mar 292012
 

    Sedinta extraordinara a Consiliului Local Dumbravita din  23.03.2023

   La sedinta au participat 10 consilieri, primarul, secretara  primariei, jurista CL si  inspectorul financiar Rosu Carolina.
    Au  lipsit    consilierii Drapos Iosif , Mihaes  Cristian  si Sperneac Adrian.
    In absenta  consilierului Drapos Iosif, sedinta a fost prezidata de consilierul Forray Attila.
    Pe ordinea de zi  a fost  un singur punct, respectiv Proiectul  de hotarare pentru aprobarea bugetului local. 

 •     Presedintele de sedinta a prezentat  ordinea de zi .
 •     Consilierul Toma Iulian arata ca nu a primit nici-un document referitor la  tema care se dezbate in sedinta si in consecinta considera ca nu sant intrunite conditiile pentru   desfasurarea acesteia.
 •     Inspectorul  financiar, Rosu  C.  arata ca proiectul de buget nu s-a modificat, este acelasi cu cel dezbatut  in sedinta trecuta, sedinta pentru care s-au distribuit documentele necesare.
 •    Se supune la vot ordinea de zi  si se aproba in unanimitate.
 •    Se da citire  procesului verbal  de la sedinta anterioara , dupa care se intra in ordinea de zi.
 •     Presedintele da cuvantul  inspectorului financiar Rosu Carolina pentru a prezenta proiectul de buget. Aceasta   spune ca  proiectul este in mare  acelasi  cu cel prezentat in sedinta anterioara  precizand ca,  in bugetul de cheltuieli au fost redistribuite fondurile fata de bugetul prezentat anterior  schimbandu-se  astfel raportul intre cheltuielile curente  si cele de capital ( dezvoltare )  de la 75:25 %  , la  51: 49 %, asa cum a solicitat  consilierul Toma in sedinta anterioara.
 •    Consilierul Toma iulian  arata ca  daca au fost  facute aceste modificari in buget, modificari  foarte importante  dealtfel, inseamna ca nu mai este acelasi proiect de buget si in aceste conditii  era necesar sa fie prezentat consilierilor in noua forma. Apreciaza faptul ca s-a tinut cont de propunerea sa  in ceea ce priveste raportul  intre cheltuielile  curente si cele de dezvoltare, dar nu poate sa se pronunte asupra acestui aspect deoarece nu stie cum s-a putut face acest lucru in cateva zile, neavand documentele  necesare pentru a  le consulta.   Arata din nou ca bugetul nu intruneste conditiile legale pentru a fi aprobat, deoarece nu este insotit de raportul primarului, nu are aprobarea tuturor comisiilor  CL, nu s-au luat in considerare amendamentele propuse de comisii si de consilieri si in buget nu se precizeaza  pe articole cum se vor cheltui banii publici la capitolul  Bunuri si servicii . Deasemenea nu s-a publicat , asa cum s-a promis in sedinta anterioara de viceprimarul Malac Victor, lista strazilor ce urmeaza  a fi asfaltate, a traseelor de iluminat public  si canalizare, cu sumele aferente fiecarui obiectiv in parte , asa cum prevede legea.
 •    Consilierul Marinescu prezinta faptul ca a propus  atat in comisie cit si in plenul sedintei trecute ca in buget sa fie cuprinsa suma necesara  ( aproximativ 60.000 euro )pentru  Achizitia unui PUG nou, avand in vedere ca  actualul este total depasit si expira  in luna septembrie  2012. A propus deasemenea  Realizarea PUZ-ului pentru  parcelele destinate locuintelor pentru tineri  si nici aceasta suma ( 10.000 euro )  nu a fost prevazuta.  Solicita presedintelui de sedinta sa supuna la vot aceste amendamente  asa cum prevede legea 273/2006.
 •    Consilierul  Kadar Gheorghe, presedintele Comisiei economice spune ca in  aceasta sedinta  nu se mai dezbat  articole  ci numai bugetul in ansamblu  si cere presedintelui de sedinta sa nu aprobe propunerea d- lui consilier Marinescu .
 •    Presedintele de sedinta refuza  supunerea la vot a amendamentelor propuse.
 •    Consilierul Paucec  Vasile precizeaza ca bugetul aferent comisiei  pe care o conduce nu a fost comunicat si nici discutat in comisie, in consecinta nu exista un raport al Comisiei nr.  3 asupra proiectului de buget.  Avand in vedere ca acest buget cuprinde si cheltuielile cu invatamantul , o intreaba pe  consiliera  Benko Hajnal, directoarea scoliii din localitate, daca  dansa cunoaste bugetul scolii pe 2012.
 •    Consiliera  Benko spune ca nu cunoaste  acest buget si nici nu trebuie sa-l cunoasca deoarece este cuprins in bugetul primariei de care raspunde  domnul primar.
 •    Consilierul Paucec  Vasile spune ca scoala din localitate trebuie sa se preocupe mai mult de cresterea  calitatii actului educationa pentru a atrage cat mai multi  elevi din localitate, elevi care in prezent  merg la scolile din Timisoara.
 •    Presedintele de sedinta intreaba daca mai sant intrebari sau observatii la proiectul de buget. Dezbaterile fiind incheiate  supune la vot aprobarea proiectului de buget in forma propusa de  executivul primariei.
 •    Se aproba proiectul de buget cu 7 voturi  pentru , 2 voturi inpotriva   ( Marinescu, Toma ) si o abtinere ( Paucec )

Sedinta se declara inchisa.

 

Related posts:

 1. Memo sedinta CL Dumbravita din 19.03.2023
 2. Memo sedinta C.L. din 27.01.2024
 3. Memo Şedinţa C.L. Dumbrăviţa 20.10.2023
 4. Memo şedinţa C.L. din 28.09.2023
 5. Memo şedinta C.L. Dumbraviţa 30.11.2023

  4 Responses to “Memo sedinta CL Dumbravita 23.03.2012”

 1. Am remarcat citind acest articol prezenta d-nei directoare a scolii din Dumbravita si mi-am adus aminte de SOC-ul pe care l-am avut  atunci cind mi-a fost prezentata
     Va rog sa ridicati si problema comportmentului si tinutei acestei doamne pe care il consider nepotrivit functiei si locului ocupat in invatamint.
  Oare ce parinte accepta ca model  pentru copii sai un profesor/director al unei scoli care-si permite
  - sa fumeze pe culoarele unei scoli,
  - sa vina imbracata la scoala in bocanci si blugi
  - sa utilizezi un limbaj pestrit si lipsit de minime elemente de politete in discutii purtate cu persoane necunoscute

 2. O parodie cu dedicatie consiliului local Dumbravita.
  http://www.youtube.com/watch?v=zMRZIX3iZSw

 Lasă un mesaj

Intreaga responsabilitate pentru continutul comentariilor postate pe site-ul DUNOS revine autorilor acestora. DUNOS recomanda tuturor celor care doresc sa posteze comentarii pe acest site sa isi exercite dreptul la libera exprimare cu buna credinta. Siteul stocheaza in mod automat adresa IP

   
Toate drepturile rezervate DUNOS © 2024