pug tm Lucruri care ne privesc si pe noi locuitorii Comunei Dumbravita

           Urmare demersurilor intreprinse de  Asociatia DUNOS Dumbravita Noastra, impreuna cu  APZR- Asociatia Proprietarilor  din Zone  Rezidentiale si  GIPRO-  Grupul de Initiativa  in promovarea  Opiniei  Publice, catre   Primaria Timisoara dupa revenirea  la conducerea  Directiei  de  Urbanism a domnului architect Sorin  Ciurariu, reprezentantii celor trei asociatii au fost  invitati de catre acesta  la o intalnire  de lucru la sediul primariei Timisoara.

            La aceasta intalnire care a avut loc in data de 22.08.2023  incepand cu orele 15, domnul director  S. Ciurariu a facut o trecere in revista a  problemelor de urbanism ale municipiului Timisoara si a prezentat stadiul, continutul si  graficul de aprobare a  noului  Plan de Urbanism   General al municipiului.

Din cele afirmate de domnul architect S. Ciurariu, in prezent  noul PUG  se afla in faza de dezbatere publica, etapa care va dura 45 de zile si in care trebuie sa fie receptate si procesate toate propunerile, observatiile si criticile aduse proiectului de  catre grupurile reprezentative de cetateni ai municipiului ( organizatii de cartier, asociatii de proprietari, asociatii  neguvernamentale ) . Tot in aceasta perioada  urmeaza sa  aiba loc doua sedinte de dezbatere : una cu  reprezentantii asociatiilor civice  si   o sedinta de dezbatere publica  deschisa.

  In cadrul acestei intalniri, presedintele DUNOS, ing. Iulian Toma a solicitat domnului  director Ciurariu    ca in  realizarea  noului PUG  al  Timisoarei ,care dupa aprobare  va avea  o valabilitate  de minim 10 ani, sa fie tratate si toate problemele de interferenta  cu localitatile  periurbane  (  in cazul de fata cu Dumbravita ). In acest sens  domnul Toma a prezentat cateva probleme prioritare  care trebuie neaparat  solutionate prin noul PUG:

- Reteaua  rutiera intre cele doua localitati (  infiintarea a inca doua  artere rutiere prin care sa se descarce traficul  intre  Dumbravita si Timisoara );

- Serviciile  si reteaua de transport in comun ( integrare si diversificare );

- Punerea in valoare  a Padurii verzi printr-un program regional;

   Avand in vedere ca si valabilitatea  PUG –ului  localitatii Dumbravita  expira  in  septembrie anul curent,  domnul Toma a propus o intalnire intre  compartimentele de urbanism ale celor doua localitati ,in aceasta perioada de 45 de zile,  pentru a se pune de acord  asupra unor  solutii  privind  rezolvarea unitara  a unor propleme  de interes comun. In urma acestor consultari, conducerea administrativa a Comunei Dumbravitei ar trebui sa stabileasca tematica si sa demareze actiunea pentru achizitia  noului PUG  al localitatii.

Related posts:

 1. Miklos Arpad, noul viceprimar al comunei Dumbravita
 2. 04 octombrie 2012, ultima etapa de evaluare a proiectului ,,extindere retea troliebuz 14 Dumbravita ”

  15 Responses to “Lucruri care ne privesc si pe noi locuitorii Comunei Dumbravita”

 1. Ne poate spune cineva daca s-a luat in calcul si zona Cora, e o aberatie sa ai voie sa iesi din cartier spre oras inspre Selgros, dar de intors trebuie sa ocolesti pe Aradului, in conditiile in care s-a facut si un drum nou, paralel cu Hornbach, foarte util pentru a ajunge in cartier.Despre transportul in comun in zona Cora s-a pus vreo problema?

  Stima,
  Astept raspuns!!!

 2. Iulian Toma

          Strazila din Zona Cora se vor descarca pe B-dul Petre Tutea, bulevard cu 4 benzi care va faca legatura intre autostrada  Arad- Timisoara ( din  punctul Centura Timisoarei )  si  sensul  giratoriu de la Selgros . Aceasta solutie este acceptata atat de Timisoara cat si de Dumbravita.
         Anul trecut, la propunerea domnului C. Ostaficiuc, s-a hotarat ca acest bulevard sa fie predat Consiliului Judetean pentru a fi realizat  , cu prioritate, din fonduri europene. Solutia a ramas valabila  fiind agreiata si de actuala conducere a CJ. In prezent se lucreaza la clarificarea statutului  juridic al terenurilor peste care va trece acest bulevard. Exista cateva probleme cu o parte din proprietari  care nu vor sa doneze    portiunile de teren aferente  bulevardului.
         Problema a fost discutata in  sedinta Consiliului local  de ieri, 30.08.2023 si s-a stabilit  sa fie  intocmit un raport de catre   juristul  CL   cu toate problemele  existente  , urmand ca in sedinta din luna septembrie  sa fie  stabilite  solutii legale pentru problemele existente.
         Problema transportuylui in comun in Zona Cora nu a fost discutata in noul Consiliu, nu am vazut-o in programul electoral  al actualei  conduceri a  administratiei locale, dar, o vom prelua si o vom trata in cadrul Consiliului local in perioada imediat urmatoare. Vom reveni cu un raspuns la aceasta problema.

  • Stimabile domn,
   va sfatuiesc sa revizuiti textele scrise inainte de publicare in mediul online.
   Este descalificant sa postezi chestii de genul: "membrii", "agreiata", "va faca", etc
   In plus, virgula se pune imediat dupa cuvant, nu mai trebuie si un spatiu inainte de ea.
   Pentru oameni ca dvs a fost scrisa piesa "Ma-ta are cratima"
    

   • Asta-i buna. Si cind te gindesti ca astfel de persoane ne reprezinta in Dumbravita!

   • Nu a fost cumva domnul in pricina si ziarist? Acum e si consilier, bravo!

   • Domnul in cauza are un profil bombastic:
    Publicitate Radio | ’92-’97 , Uniplus (Fost UniFun),
    98/2001: Publicitate, Publishing | MediaPro Group, Advertising Sales Director,  Publisher / Newspapers Division
    oct 2001/ dec 2004: AdMaker, Managing Director
    din Martie 2005: AdPlayers, Editorial | Managing Director,
    Suces in trupa de consilieri Dumbravita!!!!

   • Stimați domni,
    E ușor să arunci cu piatra, să pui o personă la zid, să faci din țânțar armăsar. Domnul Toma este inginer, (consultați secțiunea  "Membrii" - mulțumim Gramatica, bat-o vina, se va corecta). 
    Domnule Maty, primul rezultat furnizat de Google la o căutare după Iulian Toma face referire la un alt domn, Iulian Toma, jurnalist. Nu este una și aceiaș persoană cu domul Iulian Toma președinte Dunos și consilier local Dumbăvița.
    Consider că domnul Toma, merită apreciere din partea dumeavoastă, pentru demersurile constructive întreprinse.
    Cu stimă,
    Octavian Oncioiu
    Ps.: Gramatica bate-o vina, din Ma-ta are cratima,  înțeleg, Mă-ta are cratimă sau Mâ-ța are cratimă?
     

 3. Monica Sere

  Stimati domni!
  Eu, fie nu stiu la cine faceti referire, fie avem alte informatii despre aceeasi persoana. 
  Cum ar fi sa vedem dincolo de ambalaj, sa ne uitam putin si la continut,.
  Dincolo de culoare politica, origine folclorica, statura, culoarea ochilor, exprimare, ortografie etc. putem sa ne uitam putin si la continut? Cred ca ar fi un exercitiu de maturitate si de democratie.
  Si haideti sa incepem sa vedem partea plina a paharului, ce face omul, pt ca asa e foarte simplu sa stai in public si sa huidui actorul sau sa faci comentarii malitioase tocmai la adresa celor care se implica. 
  Si poate chiar sa punem umarul si sa corectam ceva in comuna noastra, asta daca ne asumam responsabilitatea.
  Altfel vom ramane niste carcotasi anonimi, asemanatori notiunii de soacra, pt care orice ai face, nu este suficient de mult sau de bun.
  Aratati-va valoarea, implicandu-va!

 4. Bine Dl-le Oncioiu,
   
  imi cer scuze pentru postarea eraonata dar activitatea profesionala a Domnului: Aici cea adevarata!

  Director regional – Dir. Radiocomunicatii Timis (2009-2010)
  Director general – Directia radio Tv Timisoara (1987- 2003)
  Sef serviciu – Dir Radio Tv (1982-1987; 2003- 2007)

  Educaţie şi formare

  Specializare

  Management – Institutul Manager Bucuresti- 2001
  Management – USTTI SUA – 1993
  Management – Institutul cultural francez- 1991

  nu scuza greselile de elev de clasa generala!!! In rest pe frontul de Est nimic nou!
   

 5. Domnule/doamna  Matyi, sunteti  o pata de culoare pe acest site. Fara dumneavoastra site-ul risca sa para mult prea serios si fara adversari. In primul rand imi place ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume si sa va faceti cunoscuta identitatea. Cine e ala TOMA ?   cine e aia SERE ?  Chiar asa !  :) Vorbind insa la modul serios, DUNOS este o certitudine si are deja continuitate, actiuni si rezultate. Astea nu le poate contesta nimeni indiferent de unde vine si cum se numeste. Apoi simate doamna/domn aceste realizari au fost facute cu aportul persoanelor pe care le contestati. S-au spus multe despre Dunos, ca e un grup politic, ca se lanseaza pt alegeri, ca urmareste scopuri personale, ca a fost  infiintata  sa atace fostul primar etc. Au trecut si alegerile si DUNOS nu a murit,  continua cu acelasi stil si aceleasi probleme. E drept ca fara OVIDIU lucrurile sunt putin mai greu de urnit dar  scopul  ramane acelasi. In comparatie cu cei care stau pe margine, mananca seminte si  doar contesta, toti membrii DUNOS sunt de admirat.  Contestatarii ANONIMI ca dumneavoastra nu fac decat sa le confirme ca sunt pe drumul cel bun. Bineinteles ca activitatea lor deranjeaza pe alocuri dar haideti sa vedem cel putin o parte pozitiva: Este pentru prima data cand vedem exact ce se intampla si ce decizii se iau in Consiliul Local. Asta ca sa vedem cum ne reprezinta cei pe care i-am votat si ca sa-i determinam ca pe viitor sa fie atenti la votul lor deoarece dumbravitenii vor afla cum si pentru ce voteaza ei.        

  • Carcotasi se gasesc pe la toate colturile. Felicitari DUNOS si multumim pentru informarea pe care o faceti in folosul comunitatii dumbravitene.

  • Stimate Domn Florin,
   ca sa punem punct la comentariile mele care se pare ca dauneaza seriozitatii acestei pagini, afirm aici si foarte serios ca ma retrag si ma voi abtine de acum incolo sa mai comentez sau sa critic orice activitate al societatii DUNOS! Ramin insa la parerea initiala ca intentia si directia acestei societati nu e lipsita de interese personale si nu reprezinta interselele tuturor nivelelor din Ujszentes. Conducerea actuala e departe sa se ridice la nivelul unei persoane ca raposatul Ovidiu Sturz. Inchei cu un citat de Oscar Wilde: "Nobody is rich enough to buy back the past"! Eu propun o reforma a societatii, daca se poate.
   Cu aceasta va doresc mult succes!
   Ps. Apropo sunt ge genul masculin, Matyi insemnind Matei in limba romana!
    

   • Nu trebuie sa va retrageti, nu trebuie sa va abtineti, nu asta e scopul, trebuie sa va implicati !
    E posibil ca acesta organizatie sa nu corespunda exigentelor dumneavoastra, implicarea in viata comunitatii nu inseamna doar DUNOS, exista si alte persoane si  organizatii, exista voluntariat exista lege !
    Noi pe alocuri putem avea opinii contrare, DUNOS  critica  executivul, primaria  in scopul de a pune lucrurile in miscare.
    Critica la adresa membrilor DUNOS ii poate determina sa lucreze si ei mai eficient !
    M-a uimit doar faptul ca ati criticat o persoana despre care nici nu stiati cu ce se ocupa, ati cautat pe google activitatea lui si l-ati judecat dupa ce a facut in trecut.  Ati confundat si persoanele, v-ati legat de gramatica  etc.
    Comunitatea e mare deja in Dumbravita. Oamenii  au fiecare problemele lor si in general asteapta ca primaria, consilierii sau altcineva sa le rezolve problemele.  Desi isi dau seama ca lucrurile nu merg bine NU DORESC SA SE IMPLICE.
    Daca DUNOS nu e suficient de  eficient si membrii sai nu prezinta incredere se pot face alte organizatii.  Important e ca oamenii sa fie implicati activ in decizile care ii privesc  si sa nu astepte 4 ani  pentru ca, consilierii pe care i-au ales sa le rezolve problemele, apoi prin 2016 sa-si dea seama ca au fost dezamagiti din nou.
    O seara placuta tuturor.
     
     
     
     

 6. Monica Sere

  Domnule Matyi!
  ma alatur celor spuse de Florin, care in putine cuvinte, a sintetizat atitudinea dvs. care a ajuns la noi, Dunos si o parte dintre cititorii si simpatizantii nostri. Am si eu cateva completari.

  De obicei, in cine dam? In calul care trage.
  Daca v-as fi urmarit analizand cv-ul sau/ si activitatea fiecarui consilier - cu bune, cu rele - m-as fi inchinat in fata obiectivitatii si a discernamantului dvs.
  Sa va spun sincer, pe de o parte apreciez faptul ca aveti o opinie si v-o spuneti deschis pt ca noi v-am creat acest cadru.
  Pe de alta parte, de la o persoana cu inteligenta si cultura dvs., ma astept la neutralitate, echidistanta si discernamant.
  In plus,  va respect parerea, chiar daca este contrara, atata vreme cat aveti argumente.
  Dezbaterile sunt pentru persoane inteligente, celelalte, cand epuizeaza argumentele jignesc, altii se scuza politicos, altii dispar fara cuvinte iar altii , pur si simplu, se victimizeaza si toti dispar
  Dupa parerea mea, fie sunteti multumit de tot in comuna noastra, fie cineva v-a imprumutat o parere gata facuta despre Dunos.

   
  Imi doresc sa va vedem exploatate calitatile dvs. incontestabile si sa citim odata si o apreciere la vreo actiune de a noastra, sau chiar sa intrebati "eu ce as putea face pt Dumbravita noastra? Pentru ca si eu iubesc Dumbravita si vrea sa ma implic!"
   
   
   

 7. Nici nu stiu ce sa mai spun cand citesc asemenea comentarii. Sa rad sau sa ma-ntristez?
  Tratam toate lucrurile la modul artificial, chiar si atunci cand ele ne influenteaza si modul nostru de viata. Pai despre ce era vorba aici, despre faptul ca cineva stie sau nu stie sa scrie sau face greseli gramaticale, ori despre rezolvarea unor probleme de-a dreptul esentiale pt. viata oamenilor care traiesc deja sau au ales sa-si construiasca o casa in zona "Cora"?
  Pe acei oameni care-si rup zilnic masinile pe drumurile acelea groaznice ii intereseaza o infrastructura cat mai buna, respectiv concretizarea cat mai urgenta a unor proiecte care le vor imbunatati substantial existenta.
  Mai mult decat atat, ar trebui atacati alti oameni, care in loc sa "investeasca" in renovarea unor parcuri o groaza de bani, puteau sa asfalteze macar 1 km de drum pt. acesti oameni. Acesta este un lucru de-a dreptul revoltator si chiar ar merita atacat.
  Personal ma bucur ca exista DUNOS si sper ca demersurile acestor oameni sa fie incunante de succes, succes care pana la urma ne priveste pe toti.
  Totusi, ar fi bine daca s-ar face publice mai multe informatii privind realizarea infrastructurii in zona "Cora". Cel mai mult ma intereseaza cand se va realiza aceasta sosea care leaga centura Timisoarei cu sensul giratoriu de la Selgros.
   

 Lasă un mesaj

Intreaga responsabilitate pentru continutul comentariilor postate pe site-ul DUNOS revine autorilor acestora. DUNOS recomanda tuturor celor care doresc sa posteze comentarii pe acest site sa isi exercite dreptul la libera exprimare cu buna credinta. Siteul stocheaza in mod automat adresa IP

   
Toate drepturile rezervate DUNOS © 2024