Iun 282012
 

Comuna Dumbravita are un nou viceprimar.

             Astazi, 28.06.2023 , intre orele 17.30-19.00, la sediul primariei Dumbravita a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Local Dumbravita.

       Cele doua puncte existente  pe ordinea de zi ale Consiliului local au fost:

 1. Alegerea Viceprimarului
 2. Constituirea comisiilor de sepcialitate din cadrul consiliului local

Lucrarile sedintei au fost conduse de catre domnul consilier KADAR Gheorghe, decanul de varsta al consiliului local Dumbravita.

Propunerile pentru vostul de viceprimar al comunei Dumbravita:

 •  UDMR, prin domnul consilier KADAR Gheorghe  l-a desemnat pe domnul consilier  MIKLOS Arpad (UDMR)
 •   USL (PSD+PNL+PC) , prin domnul consilier NICOLAE Constantin,  l-a desemnat pe domnul consilier NICOLAE Constantin ( PNL)
 •   PDL prin domnul consilier TOMA Iulian, l-a desemnat pe domnul AGOSTON Odon (PNTCD)

Dupa numararea voturilor de catre comisia de validare alcatuita din domnii consilieri SPERNEAC Adrian, Nicola Adrian (ambii PSD), NICOLAE C-tin (PNL)  DENES Ildiko si SZILAGY Geza (ambii UDMR) rezultatul a fost urmartorul:

 1. MIKLOS Arpad        –  9  voturi
 2. NICOLAE C-tin       –   4  voturi
 3. AGOSTON Odon  –   3  voturi

 ( Din explicatiile date de catre un consilier local care a facut parte din comisia de validare numarul de voturi superior consilierilor  care si-au exercitat dreptul la vot  se datoreaza faptului ca, unul dintre votanti si-a manifestat in buletinul de vot doua optiuni in acelasi timp)

PROPUNERILE PENTRU COMPONENTA COMISIILOR :

 • Consilierul NICOLA Adrian a propus introducerea ordinei publice in comisia nr 1 - propunere insusita prin vot de catre consiliul local
 • Consilierul TOMA Iulian (PDL)  a propus  marirea numarului de membrii in comisiile de specialitate de la 5 la 7 pentru a creste gradul de eficienta al activitatii desfasurate de acestea raportat la volumul si complexitatea domeniilor pe care comisiile le gestioneaza. Pentru asigurarea numarului de membrii necesari functionarii acestor comisiii, domnul Toma a propus ca, fiecare consilier sa poata  face parte din mai multe comisii, intrucat legislatia permite acest lucru in opinia domniei sale. Cu aceeasi ocazie, domnul consilier Toma si-a manifestat dorinta de a face parte  din comisia numarul 2 . Propunerile  domnului TOMA Iulian nu au  fost insusite   de catre membrii  consiliului.
 • Consilierul DENES Ildiko (UDMR)  a propus sa faca parte din comisia numarul  1 – propunere neansusita de catre consiliul local
 • Consilierul ABALARU Iulian (PNL) a propus sa faca parte si din comisia numarul 3 – propunere nansusita de catre consiliul local

   Dupa consultarile si dezbaterile ce au avut loc, consilierii locali au votat urmatoarea  COMPONENTA NOMINALA A COMISIILOR DE SPECIALITATE 

 

 I.    COMISIA NR 1 – Economie, Buget, Finante,Impozite si taxe, Juridica, Dezvoltare Urbanistica, Administrarea domeniului public si privat, Amenajarea teritoriului si patrimoniu si Ordine publica

           1.       SPERNEAC Adrian           – presedinte       (PSD)

           2.       NICOLA Adrian                  – secretar             (PSD)

           3.       KADAR G-he                     -  membru            (UDMR)

          4.       SAMFIRA Ion                      - membru            (PDL)

          5.       ABALARU Iulian                 - membru            ( PNL)

 

II.  COMISIA NR. 2  - Munca si protectie sociala, Protectia copilului, sanatate, familie, sport

         1.       NICOLAE C-tin                  - presedinte        ( PNL)

         2.       GAFTON Sorin                  - secretar             (PNL)

         3.       NAGY Balazs                      - membru            (PC)

        4.       NEMES Ilie                        -  membru             (PSD)

         5.       MIKLOS Arpad                 -  membru             (UDMR)

 

III.  COMISIA NR 3. – Administratie locala, cultura, stiinta, invatamant, protectia mediului si relatii internationale

        1.       SZILAGY  Geza                - presedinte   (UDMR)

       2.       AGOSTON Odon             - secretar         ( PNTCD)

       3.       DENES Ildiko                  - membru          (UDMR)

       4.       HATEGAN Ioan               - membru         (PSD)

      5.       TOMA Iulian                       - membru          (PDL)

           La finalul sedintei, domnii TOMA Iulian si SAMFIRA Ion, au propus consiliului local adoptarea unei modalitati mai eficiente de realizare a comunicarii intre administratia primariei si consilieri locali prin trimiterea convocarilor si ordinii de zi a sedintelor  in comisii sau de consiliu prin intermediul postei electronice.

           Domnul primar MALAC Victor si-a insusit propunerile formulate, promitand ca va analiza posibilitatea implementarii acestor masuri in timpul cel mai scurt.

           DUNOS doreste sa il transmita pe aceast cale domnului MIKLOS Arpad mult succes in functia care i-a fost incredintata.

IMAGINI VIDEO DE LA FESTIVITATEA DE DEPUNERE A JURAMANTULUI DE CATRE DOMNUL Miklos Arpad

 

Miklos Arpad, noul viceprimar al comunei Dumbravita » Sedinta depunere juramant viceprimar
viceprimar.jpg
viceprimar.jpg
7.JPG
7.JPG
8.JPG
8.JPG
9.JPG
9.JPG
10.JPG
10.JPG
11.JPG
11.JPG
12.JPG
12.JPG
1.JPG
1.JPG
2.JPG
2.JPG
3.JPG
3.JPG
4.JPG
4.JPG
5.JPG
5.JPG

  8 Responses to “Miklos Arpad, noul viceprimar al comunei Dumbravita”

 1. Se pare ca UDMR a dat mana cu PSD si PNTCD iar  opozitia in consiliu este formata din PNL, PC si PDL = 6 consilieri.
  Daca consilierii din opozitie s-ar putea intelege intre ei ar putea constitui o contrapondere clara la troica PSD-UDMR cel putin pe legile care vizeaza bugetul care ar trebui sustinute cu 2/3 din numarul total de consilieri 
  Dupa cum arata acest tablou, Toma a fost exilat pe o insula din care nu va mai putea evada. Pozitia lui nu va mai conta nici 0,00001 % din economia decizionala a consiliului.
  Daca adaugam faptul ca, din randul consilierilor  aflati in opozitie (de interese) nici unul din ei nu are abilitatea de a-si constentiza atu-urilor pe care le detine si a coagula fortele  pentru contrabalansarea raportului de putere atunci putem spune linistit ca domnul Gheza Silaghi si-a pastrat autoritatea de lider  in mod deghizat.

  • rezultat invalid din punctul meu de vedere,deoarece legea este conceputa sa produca efect!
   in privinta aliantelor incheiate -ciudat .pntcd-ul nu este agreat de niciuna din formatiunile aflate la putere!
   vom urmari desfasurarea evenimentelor!

 2. Cel mai mare perdant  in chestiunea prezentata de voi nu este Toma care, oricum , nu avea vocatia dialogului si a compromisului pentru a construi un grup coerent de lucru, ci PNL-ul care a fost  pus in  off-side de catre partenerii de coalitie.
  Din fericire , Abalaru Iulian de la PNL este persoana care are atat calitatile cat si carisma  necesara pentru a putea constitui un grup de  opozitie ( evident fara atotstiitorul Toma care este unicul detinator al adevarului)
  Cand  Abalaru  va isi va constientiza potentialul cu sigurnata vom  asista la lucruri interesante in consiliu local

  • De acord cu dumneavoastra, daca aveti informatia conform careia ar fi existat un protocol in interiorul USL-ului privind alegerea viceprimarului. Nu trebuie exclusa nici varianta votului responsabil al fiecarui consilier in parte.
   In alta ordine de idei observ o "relaxare" pe forumul "Dunos" si nu prea inteleg ce se intampla, tocmai cand mi-am aratat intentia de a deveni si eu membru. Am participat si eu la sedinta de investire a noului consiliu si am remarcat cu mare placere prezenta catorva membri Dunos, consilieri sau simpli participanti. L-am remarcat pe domnul Adrian Stoica, o prezenta discreta, dar plina de substanta si distinsa doamna Monica Sere care a distribuit cate o iconita fiecarui consilier si nu numai. Gesturi care confera greutate si credibilitate. Din pacate a fost si un gest urat, al unui consilier care a evitat sa dea mana cu majoritatea colegilor din consiliu. nu ii voi da numele respectand promisiunea facuta unui prieten drag care nu mai este printre noi, dar ii transmit domnului pe aceasta cale ca nu este suficient sa fii un bun profesionist intr-un domeniu sau in mai multe domenii pentru a fi apreciat si ALES (nu numit de la centru). Trebuie sa ai si CARACTER. Alaturi de aptitudini si temperament caracterul este cea mai importanta trasatura a personalitatii umane. In concluzie nu cred ca mai am vreo sansa sa fiu membru Dunos, dar sper ca visele lui Ovidiu sa fie continuate. Intr-un fel sau altul am sa contribui si eu la asta…

   • Monica Sere

    Si noi ne dorim sa ne ducem misiunea la bun sfarsit.
    Multumim pentru disp0onibilitatea dvs, vom tine cont de ea.

   • Domnule Uta aveti dreptate. Personal si eu cred ca disparitia creierului Dunos nu se poate digera asa de repede si in nici un caz prin lipsa de caracter sau impartiri de icoane. in alta ordine de idei pestele de la cap se strica (ma refer la politica de la noi).
     

 3. de bine de rau toma este un om corect si de caracter. peste vreo 20 de ani poate va merita si satul dumbravita un om ca el. pacat

  • Ai dreptate Dobby, peste 20 de ani poate Dl. Toma sa-si demonstreze talentele de oltean destept. Pina atunci sa stea in banca lui !

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>