Ovi14 150x112 Primarul Szilaghyi va trebui sa tina cont de consilieri si de doleantele cetatenilor Dumbravitei Cine sunteti domnule Ovidiu Sturz  si ce va determina sa participati la sedintele consiliului local Dumbravita ?

    Sunt un simplu cetatean, contribuabil la bugetul comunei noastre si care am participat (si voi ma participa de cate ori pot) la sedintele Consiliului local pentru a sesiza o parte din problemele cu care ne confruntam cu totii in localitate (presiunea apei, canalizarea, limitarea vitezei pe strazile laterale cu multi copii, asfaltarea drumurilor, etc.).

  Inainte de toate va rog sa specificati  daca sunteti membru al vreunei formatiuni politice si daca ati participat la vreuna din sedintele consiliului local in aceasta calitate?

Nu am fost si nu sunt membru al niciunui partid. Confuzia domnului primar cred ca provine din faptul ca m-am prezentat ca membru DUNOS, care este o asociatie apolitica, recent infiintata prin care dorim implicarea mai activa a cetatenilor Dumbravitei in provocarile comunei noastre.

  Sunteti acuzat de catre primarul Szilaghyi ca, in calitate de membru PDL  puneti presiune pe consiliul local impiedicand acest for deliberativ sa isi desfasoare activitatea in conditii normale. Este adevarat?

 Repet: nu sunt membru PDL, desi cred in democratie si liberalism. Acuzatia care mi-o aduce d-nul primar Szilagyi este ca incerc sa modific modul de desfasurare a activitatii Consiliului Local Dumbravita.  Asta este adevarat, deoarece imi doresc un for deliberativ (mai) transparent , in care sa fie ascultate parerile cetatenilor comunei inainte de a lua decizii care ne afecteaza direct viata.

Modul in care am facut-o este public, civilizat, consilierii avand posibilitatea de a-si exercita dreptul de vot conform propriilor opinii si credinte.

  Cum caracterizati atacul domnului primar la adresa d-voastra si care credeti ca sunt motivele care l-au determinat pe acesta sa va nominalizeze in mod expres ca persoana care pune presiune asupra modului in care isi desfasoara activitatea consiliul local ?

   Parerea mea este ca d-nul primar este ingrijorat ca se simte deja o schimbare in modul in care se desfasoara sedintele consiliului local de cand participa cetatenii la ele. Nu poti sa ramai imun  atunci cand un grup mare de oameni solicita si argumenteaza solicitarile lor pentru binele comunitatii in sedintele publice.  Cred ca m-a nominalizat pe mine (din mai multi) deoarece ma cunoaste, stie ca nu imi poate influenta pozitia si poate sunt un bun orator. Am fost impreuna in Consiliul de administratie a scolii din Dumbravita si stie cum lucrez (participativ) cu oamenii. Principala ingrijorare este legata de faptul ca nu mai poate conduce localitatea Dumbravita doar de capul lui ci va trebui sa tina cont de consilieri si de doleantele cetatenilor. La ultima sedinta (la care nici nu a participat de fapt) modificarea abernata de buget ceruta de el (inclusiv acel transfer al banilor de la investitia solicitata pentru drumuri in largirea salii de sport) a fost votata doar de consilierii care ii sunt obedienti, in timp ce ceilalti (PDL, inclusiv 1 din USD si reprezentantul Aliantei pentru Timis) au inteles prioritatile cetatenilor si au votat in consecinta.

Related posts:

 1. Primarul Szilagyi Geza cere interzicerea accesului cetăţenilor la sedinţele consiliului local

  One Response to “Primarul Szilaghyi va trebui sa tina cont de consilieri si de doleantele cetatenilor Dumbravitei”

 1. La multi ani 2012

  Fara vlaga a tinut discursul D-nul primar si sa incurcat in decizii ”nu avea bilantul la indemina dar sigur la anul va fi mult ma-i bine , ma indoiesc?

  Surpriza

  Vicele la rindul lui trimite simpatizantilor sms de la multi ani in numele lui si familiei ,culmea de pe telefonul de serviciu isi face popularitate ”’dar isi scoate la inaintare si molia ;;cum spune proverbul.prostul nu e prost destul daca nu are si perecha!!! ,privit atenti in jurul dvs ce comori aveti?
  sunt un cetatean simplu vreau sa-mi pastrez anonimatul.
  Dar voi reveni
  Toate cele bune.

 Lasă un mesaj

Intreaga responsabilitate pentru continutul comentariilor postate pe site-ul DUNOS revine autorilor acestora. DUNOS recomanda tuturor celor care doresc sa posteze comentarii pe acest site sa isi exercite dreptul la libera exprimare cu buna credinta. Siteul stocheaza in mod automat adresa IP

 
Toate drepturile rezervate DUNOS © 2024