Iul 262015
 

In data de  30.07.2015, cu incepere de la ora 17.30, va avea loc sedinta ordinara a consiliului local Dumbravita cu urmatoarea ordine de zi:

Convocator  sedinta Consiliul Local Dumbravita iulie 2015

Materiale sedinta Consliul Local  Dumbravita iulie 2015

 

masa de sedinte niqy Consiliul Local Dumbravita  sedinta iulie 2015

Comenteaza din contul Facebook

  5 Responses to “Consiliul Local Dumbravita - sedinta iulie 2015”

 1. Bani pentru asfalt nu sunt dar pentru sali polivalete si alte minunatii se gasesc se fac si rectificari bugetare de 800000 lei si 600000 lei. Cati km de asfalt se efectuau? Totusi de ce sunt necesare rectificarile bugetare si alocari de sume. Inteleg ca sa castigat prin licitatie un proiect iar ulterior castigatorul solicita bani suplimentari? Organele abilitate ale statului nu se autosesizeaza?

 2. "castigatorul solicita bani suplimentari?"

  E o metoda des folosita in "sistem" (sistem pus la punct de FSN-PSD si preluat mai stangaci si de partidele de dreapta) prin care se castiga licitatia cu oferta cea mai mica la pret (uneori chiar sub costuri- dumping) , apoi se cer bani suplimentari prin acte aditionale, bani ce vor fi distribuiti politicienilor implicati in licitatie sau din jurul ei. Din pacate asa functioneaza economia administrata de politicieni in interes personal sau de grup organizat. :(

 3. Fiecare oferta din licitatie are o valoare ferma pe o perioada de 1-6 luni. In aceasata perioada in care preturile sunt ferme si nu pot schimba numic (antreprenorii) fata de preturile ofertate, licitatia se contesta sau nu este startat proiectul de catre beneficiar. Dupa perioda de gratie preturile se actualizeaza la "nivelul inflatiei" sau la noul "curs de schimb valutar". Apoi mai apar lucrari ascunse la care nu se asteptau din faza de proiect si iata asa banul este scapat printre degete. Nu mai punem in balanta ca nici cei care sunt pusi sa verifice nu au pregatirea necesara in domeniu, sau se impune "lasa ca merge si asa".

  • Iulian Toma

   Pentru Iulixa32, Marius, Zorba,

   Datorita superficialitatii, formalitatii si lipsei de profesionalism in intocmirea documentelor ce sant supuse dezbaterii si aprobarii in CL , nu se intelege mare lucru din documentele respective si  se lasa loc de interpretari. De aceasta data inclusiv eu care am habar de bugete si investitii am fost nevoit sa solicit contabilei  Rosu clarificari. Va asigur ca niciuna dintre presupunerile d-voastra, desi pertinente, nu se adevereste in cazul de fata.

   Voi incerca cateva clarificari.

   D-nei Iulixa 32 doresc sa-i precizez , desi am mai spus-o de multe ori pa acest site,  ca banii pentru Polivalenta si Centrul de zi sant atrasi pe proiecte regionale ( polivalenta ) si polul de crestere Timisoara ( centrul de zi ),  in consecinta nu se pot folosi pentru asfaltari. Ori sant folositi pentru aceste obiective, ori nu se pot folosi . In aceste conditii ,  avand in vedere ca localitatea noastra are nevoie de astfel de obiective cred ca este mai bine sa-i folosim .

   In ceea ce priveste rectificarea bugetara explicatia este foarte simpla: Ambele investitii au avut anexe la contract pentru prelungirea termenului de executie pana la sfarsitul lunii  august, dar fara majorarea valorii lucrarilor. Avand in vedere ca fondurile sant asigurate de UE si guvern, iar platile in aceste cazuri se fac cu intarziere, constructorii conditioneaza terminarea lucrarilor la termen  de plata unor lucrari deja efectuate. In aceste conditii rectificarea s-a facut pentru a plati din bugetul local  lucrarile  efectuate de constructori  urmand ca in maxim doua luni banii sa fie recuperati de la  guvern sau UE. Sper ca dupa postarea audiogramei sedintei  CL sa se inteleaga mai usor.

    

    

   • Iulian Toma

    Pentru toti cei care posteaza pe acest site,

    Cu totii dorim responsabilitate si transparenta din partea  administratiei locale. Haide-ti sa dam noi in primul rand dovada ca detinem aceste calitati si poate astfel ii vom obliga si pe cei din administratie sa raspunda cu aceeasi moneda. Cu frica si din spatele portilor inchise  nu cred ca vom reusi sa schimbam sistemul. Majoritatea postarilor sant de bun simt, obiective  si de interes general. Nu vad de ce nu pot fi facute pe fata, cu fruntea sus, cu asumare si cu incredere ca sint in interesul tuturor. Sper ca nu am suparat pe nimeni dar acesta este spiritul DUNOS pe care doresc sa-l promovam impreuna.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>