Feb 112016
 

Inregistrare sedinta C.L. Dumbravita - 28 Ianuarie 2016

 

 Inregistrare audio sedinta Ianuarie 2016  CL Dumbravita

  9 Responses to “Inregistrare audio sedinta Ianuarie 2016 - CL Dumbravita”

 1. Doamne fereste…

  Am avut rabdare sa ascult toata sedinta. Este INCREDIBIL ce adunatura de incompetenti sunt la Primarie … mi se pare strigator la cer! pur si simplu sunt revoltata.

  Nu e nici un consilier pregatit sa vorbeasca pe cifre, toti participa asa…ca la teatru. Domnule Toma sincer nu imi dau seama cum mai rezistati, la fel cum nu imi dau seama cu toata cloaca de consilieri a ajuns sa conduca aceasta comuna. Singura noastra sansa pentru a iesi din mizeria asta e schimbarea, parca nu mai vine odata momentul in care pot sa-mi aduc macar aportul la o schimbare.

 2. Ascultand si eu inregistrarea imi dau seama ca dl. Toma nu este prea bine vazut de colegii din CL. Sunt convins ca este foarte antipatizat. 

 3. Ola !Are exact pozitia,atitudinea si cunostiintele ptr.un viitor primar.Zic asta fara sa stiu ce partid reprezinta in CL.

  • Din aceasta inregistrare ne putem da seama in mod clar ca bugetul nu se aloca pe proiecte bine gandite si documentate din timp. Majoritatea banilor se duc pe…….."am vorbit", "mi s-a spus", "poate", "daca"…….etc,conform zicalei " lupul isi schimba blana,dar naravul nu"

 4. Domnule Toma,

  Doresc sa va adresez o intrebare extrem de importanta in vederea alegerilor care bat la usa: situatia celor care locuiesc in Dumbravita dar, din diverse motive, au domiciliul in alta localitate.

  Din cate m-am documentat, conform art. 18 din legea 115/2015, ar exista posibilitatea inscrierii pe listele electorale in baza unei cereri adresate primariei cu cel putin 45 de zile inainte de alegeri. In legea privind alegerile parlamentare (208/2015), procedura este chiar putin mai detaliata :

  "ART. 42 (1) Până cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei alegerilor, alegătorul înscris în Registrul electoral cu adresa de domiciliu poate să adreseze primarului unităţii administrativ-teritoriale de reşedinţă, prin poştă sau personal, o cerere scrisă, datată şi semnată, cuprinzând numele, prenumele şi adresa de domiciliu, pentru înscrierea sa cu adresa de reşedinţă în Registrul electoral pentru scrutinul respectiv, însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a dovezii de reşedinţă"

   

  Eu sunt convins ca sunt destul de multi oameni in aceasta situatie, in special in zona nou construita (si deseori uitata ca fiind parte a comunei de 7 stele), care nu cunosc aceasta lege.

  Ati putea, va rog, sa clarificati daca exista aceasta posibilitate si eventual sa o si promovati astfel incat oamenii sa voteze acolo unde locuiesc? Consider ca promovarea ar trebui sustinuta de Dunos (atat online, cat si prin voluntari - nu mai gasesc lista cu acestia).

   

  PS: imi cer scuze daca am postat intr-un loc nepotrivit.

  • Iulian Toma

   Pentru Cititorul,

   Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului dar, nu am vrut sa dau un  raspuns incorect constient fiind de importanta problemei sesizate. Pe scurt raspunsul poate fi formulat astfel: la alegerile locale, un cetatean poate vota o singura data, intr-un singur loc ( sectie de votare). La modul general cetatenii Romaniei sant inscrisi in mod automat in listele de votare  in localitatea unde au domiciliul stabil (cel trecut in cartea de identitate), aceste liste fiind transmise cu 6 luni inainte de vot de la serviciul de evidenta populatiei catre administratiile locale. Articolul la care faceti referire se refera la persoanele care in acea perioada de 6 luni si-au schimbat domiciliul ( Cartea de identitate ) sau resedinta ( flotant ) in localitatea unde doresc sa-si exprime dreptul de vot. Ele pot fi cuprinse pe liste printr-o cerere adresata primariei cu 45 de zile inainte de  ziua votului sau pot sa se prezinte la vot si vor fi cuprinse pe listele suplimentare, in ziua votului . Conditia este sa nu fi votat in alta parte si sa aiba domiciliul stabil sau flotant  in Dumbravita. Deci ,persoanele care doresc sa voteze in Dumbravita  fara a-si schimba domiciliul, pot pana in 15 aprilie sa-si faca flotant pe resedinta din Dumbravita. Este singura modalitate legala  pentru a candida sau pentru a alege candidatul preferat.  

   • Buna ziua,

    Sunt in situatia in care tocmai mi-am schimbat buletinul si urmand sfaturile de mai sus am fost astazi la primaria Dumbravita pentru a intreba de cererea de inscriere pe listele de vot. Mi s-a spus ca asa ceva nu au mai auzit sau facut si ca nu au abilitatea de a opera astfel de schimbari sau ca astfel de actiuni nu intra in competenta primariei Dumbravita. Ei primesc tot timpul listele de alegatori si le folosesc ca atare.

    Am fost indrumat sa adresez cererea catre SPCLEP Timisoara. Ar putea cineva sa ma lamureasca care este pana la urma institutia in masura sa primeasca si sa rezolve astfel de cereri? As vrea sa evit situatia clasica in care esti plimbat de la o institutie la alta fara rost.

    In cele din urma nu ma deranjeaza nici votul pe liste suplimentare dar nu imi este clar procedeul. Eu credeam ca listele suplimentare se utilizeaza doar in cazul alegerilor parlamentare sau prezidentiale.

     

    Multumesc anticipat.

 5. Iulian Toma

  Pentru Stefan,

  Imi pare rau de situatia in care ati fost pus dar, ca de obicei,  functionarii primariei nu cunosc noile prevederi legale ( legea 115/2015. Voi avea  foarte curand o discutie cu ei pentru a clarifica situatia . Precizez din nou faptul ca cei care si-au schimbat domiciliul  in Dumbravita,  dupa comunicarea catre primarii a listelor electorale, chiar pana in preziua votului, pot vota  la alegerile locale  pe liste suplimentare. 

  • Va multumesc pentru raspuns si pentru interesul acordat problemei. Avand confirmarea dumneavoastra ca se poate vota pe liste suplimentare la alegerile locale voi apela momentan la aceasta varianta.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>