Mai 312012
 

  

Invitatie Dumbravita Invitatie lansare Monografia Dumbravitei

   Localitatea Dumbravita existã din timpuri stravechi, fiind în momentul de fatã una din cele mai înfloritoare localitãti ale Banatului, cu un trecut istoric extrem de bogat.

   Cãlãtoria uimitoare, în cãutarea urmelor strãmosilor dumbrãvteni, a scos la ivealã povesti semnificative despre cultura, personalitãtile, traditiile si obiceiurile Dumbrãvitei.

    Datoria noastrã este de a readuce în memoria afectivã colectivã momente din istoria si trecutul poporului nostru, pentru cã au fost, cu sigurantã, momente marcante, care au trecut în uitare.

    Monografia Dumbrãvitei trezeste la viatã clipe de mult uitate si face cunoscute traditiile, obiceiurile, cultura, dar mai ales demnitatea poporului român care a traversat multe perioade de cumpãnã pe care le-a biriut atât datoritã structurii sale, cât mai ales datoritã dragostei netãrmuite de pãmânt românesc, si credintei într-un singur Dumnezeu.

Vã invit la o lecturã care sã vã aminteascã cine suntem si încotro ne îndreptãm.

 

Monica Sere

 

INVITAŢIE

Comenteaza din contul Facebook

  14 Responses to “Invitatie lansare Monografia Dumbravitei”

 1. Sunt de-a dreptul interesat de discutia despre istoria Dumbravitei in contextul aricolului de mai sus!!!!

 2. Felicitari si succes! Era nevoie de o asemenea initiativa.

  • Monica Sere

   Multumesc! Noi plecam la un moment dat, monografia ramane generatiilor ce vor urma. 
   S+auzim de bine!

 3. Doamna Monica, de ce nu candidati din partea UDMR ? Aveati sanse mult mai mari ! 

  • Idea ar fi fost excelenta dar cred ca ar fi fost  o problema cu drapelele, ma refer la culori dar mai stii ?

  • Monica Sere

   Las oportunistii sa o faca. Personal, eu cred ca oamenii voteaza oameni, desigur conteaza si partidul sau formatiunea reprezentata.Am ales Forumul German pentru ca este singura formatiune, care a ramas nealterata politic, timp de 22 ani. Nume sonore si oameni deosebiti precum Klaus JOHANNIS si Ovidiu GANT au aratat ca si in Romania se poate lucra nemteste, adica livrat la timp si la inalte standarde de calitate. In plus noi avem un COD, adica: Corectitudine, Ordine, Disciplina.
   In plus, lupta mea nu este ca sa castig. Ma lupt doar ca lumea sa iasa la vot si fiecare sa decida cum ii dicteaza constiinta.

   • Putin mai tirziu dar se pare ca teoria Dnei. Sere in legatura cu Forumul german si Johannis nu mai tine. Miticii au reusit sa altereze si pe putinii germani ramasi. Vorwärts!

     

 4. Bravo Doamna Sere!!! Bravooooo!!! Cuvintele Dvs. de lauda pentru lucrul nemtesc este de admirat si nu stiu de unde aceasta admiratie pentru ca dupa nume nu prea pareti sa fiti de origine germana. Sa iesim la vot? Pentru asa ceva cred ca  nu trebuie sa fie cineva candidat la primarie, ci sa activeze altcumva nu ONLINE, iar aplicarea codului Dvs. COD se va putea aplica atunci cind va incepe migratia inapoi!
  Mult succes!

  • Monica Sere

   Multumesc!
   Personal cred ca scoala si educatia germana mi-au imprimat  caracterul si personalitatea.
   Sigur admirati si dvs lucrul nemtesc, chiar fara nume german, probabil si conduceti o masina de fabricatie germana. Chiar evit sa cant imne de lauda muncii si mentalitatii germane, pentru ca cine rezoneaza cu mine, cu numele meu, cu Forumul, cu viziunea mea, cu initiativele mele, unele chiar cancretizate deja, va sti ce are de facut.
   Cat despre migratia inversa, eu ii astept din dec "89.
   S-auzim de bine!

 5. Nu prea inteleg teoria Dvs. Mai sus elogiati spiritul german iar acum spuneti altceva. Adica trebuie sa inteleg ca standardul german este este in rezonanta cu viziunea si mentailtatea pe care o emanati? Ca si candidata  la alegeri ar cam trebui sa va abtineti de elogieri personale nu?
  Sa auzim de bine!

  • Monica Sere

   Unde vi se pare ca spun altceva ?
   Da spiritul si standardul german sunt in rezonanta cu mine. Cat despre ce eman, asta depinde de emisie-receptie.
   Daca dvs ma cunoasteti, poate va puteti da cu parerea. iar daca dvs rezonati cu partea de laudarosenie din mine, este problema de receptie. Sincer, intentia mea a fost alta decat de a ma impauna, desi sunt o femeie constienta atat de punctele mele slabe, cat si de punctele mele tari. Poate dvs va par lipsita de modestie, dupa cum scrieti "elogieri personale", insa am folosit expresia "evit sa cant imne de lauda", tocmai in ideea ca nu sunt nici rasa superioara, nici supraom. 
   Desigur, ati remarcat ca am evitat a va convinge sa ma votati sau a face promisiuni electorale. Cum dealtfel, evit sa comentez contracandidatii mei sau partidele pe care le reprezinta.
   Asadar, chiar vreau sa ma ajutati sa vad unde spun altceva.
   Daca sunteti multumit, votati actuala conducere, daca nu, sunt convinsa ca veti alege ce vi se potriveste mai bine, un om smerit, evident si cu un profil cat mai aproape de mintea si sufletul dvs.
   Stiti, acum cand un coleg de al nostru se zbate intre viata si moarte, imi dau seama ca unitatea in suflet si in simtire trece dincolo de mici rautati, de dezbinare, de polemici, de orientare politica, de lupta pentru suprematie. 
   Va multumesc pentru sinceritate si pentru intelegere!
    

 6. Imi pare rau  sincer de colegul Dvs. si ii doresc sa invinga si sa revina intre noi.  Din intimplarea asta se vede ca viata este cruda si necalculabila. Domnul Strurza ste un om deosebit si trebuie sa revina intre noi. Ii doresc insanatosire grabnica. Dunos  si nu numai, are vnevoie de EL!!! . Dac imi permiteti va dau un sfat si asta in germana; "Je öfter sich ein Politiker widerspricht, desto größer ist er". Sa auzim de bine!

  • Monica Sere

   Multumesc, sunt la fel de confuza pt ca imi scapa contradictia.
   Oricum, proverbul german suna bine.
   Vi-l citez si eu pe Lessing: "Im Leben ist es nicht zu schwer den eigenen Standpunkt zu verteidigen, sondern ihn zu kennen. '
   S-auzim de bine!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>