Prioritatile primariei noastre

 Posted by on 14 februarie 2012  Râsu' plânsu'  Add comments
Feb 142012
 

P2130549 300x225 Prioritatile primariei noastre   Cand era zapada mai mare Primaria Dumbravita considera prioritar sa dezapezeasca mini terenul de fotbal cu mijloacele aflate la dispozitie.

    Ne intrebam daca nu sunt alte locuri care necesita de urgenta ajutorul autoritatilor locale?!

    Mie mi se pare din capitolul rasu'-plansu'

Comenteaza din contul Facebook

  3 Responses to “Prioritatile primariei noastre”

 1.  

  Las si aici acest mesaj pe care l-am mai lasat si pe alt forum din Dumbravita in speranta ca vede cineva si se tine cont de una alta din ce scrie mai jos, astfel incat sa ne facem viata mai usoara.
  Azi avem iar avertizare de ninsoare cu viscol si inca nu se poate circula calumea pe multe strazi, mie mi se pare ca in afara de strada principala care e curatata de judet pe celelalte este o singura de banda de mers cu santuri de roti formate. Problema este atunci cand se intalnesc doua masini din sens opus mai ales ca santurile uneori sunt greu de parasit si nici nu se potrivesc pe toate masinile. Chiar si cand se merge in acelasi sens e o problema. Am fost de multe ori in spatele unor masini care mergeau cu viteza 1 si in continuu opreau si de-abia demarau. Cel putin la masinile pe benzina 1,4 si 1,6 puteti pleca cu viteza a 2-a de pe loc in caz de patinare sau sa schimbati in 2 imediat ce s-a turat suficient chiar daca roata patineaza si sunteti pe loc. Viteza 2 are turatie mai mica decat 1 si puteti controla mai usor masina, cu 1 trebuie sa apesi foarte putin pe acceleratie si rotile patineaza. La fel si cand mergi prin zapada, sa mergi cu viteza mica e mai dificil decat cu putin elan si aici ma refer la sub 20 km/h la mers prin zapada mai mare de 5 cm.

  Oricum nu inteleg de ce utilajele care au dezapezit(excavatoare si tractor cu ceva tras dupa el) au mers tot timpul pe acelasi sens chiar si pe drumuri cu doua benzi.

  Trebuie sa notam de altfel ca:
  -in Dumbravita sunt multe drumuri cu un singur sens din pamant cu piatra cu profil foarte ascutit pe mijloc, la dezapezire se merge cu cupa ridicata la nivelul de mijloc si marginile raman cu zapada in care se afunda rotile masinilor mai ales dupa ce trec masini grele gen cele de gunoi.
  -drumurile cu 2 benzi din pamant si piatra nu sunt intretinute cu un profile lin, ridicat la mijloc intre benzi si inclinat catre lateral iar topirea zapezii va face ca apa sa se infiltreze pe unde poate si sa creeze cunoscutele cratere de primavara. In mod normal apa ar trebui sa se scurga catre marginea drumului.
  -daca e necesara sosirea unei ambulante pe unele strazi din Dumbravita in timpul iernii trebuie sunat de urgenta si la Politia Comunitara, viceprimar sau primar sa trimita un excavator inainte, adica exact ca in satele din Buzau unde au fost caderi mult mai mari de zapada sau viscol mult mai mare decat la noi.
  -cine isi amenajeaza drum pe banii lui, in conditiile in care nu avem canalizare ar trebui sa ia in considerare si un sant. 99% din cei care au amenajat au pus piatra pe drum din gard in gard si cu asta basta. Apa se scurge de pe drum tot pe drum in zonele mai joase si astfel fiecare strada are cate o balta faimoasa prin care multi trec si se intreaba de ce nu face nimeni nimic, negandindu-se ca si ei pot fi cauza. Solutia este o colaborare intre primarie si locatari la crearea de santuri si traversarea zonelor ridicate prin tevi de drenaj, asta ca sa nu facem in zonele ridicate santuri de 2 m adancime in fata caselor ca sa mentinem santul la aceeasi adancime sau putin in cadere cum ar fi ideal insa fiind la campie nu avem cum.

  PS: Iubesc zapada cat de multa si iarna la fel pentru ca au rolul si frumusetea lor, situatiile grele vin si ele nu avem ce face, insa nepasarea si bataie de joc nu le accept, oricand ar veni.

 2. Aseara la initiativa unor vecini a fost chemat un utilaj (buldozer) pentru a ne face dezapezierea pe strada. A fost o solicitare privata, platita de fiecare proprietar deoarece am vazut limita Primariei si prin fagasele din stratul de zapada abia mai puteam  circula. Asta in conditiile in care fiecare am dat la lopata pentru curatirea drumului in fiecare zi. La actiunea de aseara au lucrat si 5 municitori platiti tot de noi. Excesul de zapada a fost colectat si va fi trasportat in locurile permise. Va spun toate aceste lucruri deoarece imi este clar ca in aceste zile autoritatile locale sunt depasite (desi in Timisoara vad drumurile curatate frumos si muncitorii care lucreaza intens pentru degajarea marginii carosabilului) si putem face si noi ceva pentru a solutiona cazul. L-am intrebat pe d-nul viceprimar ce se intampla cand se va topi zapada (daca duce canalizarea) si m-a asigurat ca este in regula. Specialistii pe care i-am intrebat mi-au spus ca daca temperatura se ridica brusc vom avea o problema cu inundarea curtilor si a drumurilor… PS Ma asteptam ca acest lucru sa fie discutat in Consiliul local si nu denumirea scolii. Vom cere prin DUNOS d-nului primar si proiectele pe baza carora se fac lucrarile de canalizare in Dumbravita. Astfel poate trecem de la lucrari "dupa ureche" la o treaba mai profesionista, mai planificata si adusa la cunostinta tuturor.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>