Mai 152016
 
anaf1

Dragi locuitori ai Dumbravitei,

Codul Fiscal permite tuturor angajatilor care inregistreaza venituri din salarii sau persoanelor fizice care inregistreaza venituri din alte surse sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit datorat bugetului de stat catre o organizatie nonprofit. In conditiile in care resursele la care au acces ONG-urile din tara noastra au scazut semnificativ in ultimii ani, acest sistem a devenit din ce in ce mai important. Totodata el a fost gandit si ca un instrument civic, oferindu-le cetatenilor un mecansim prin care se pot implica, fara costuri, in rezolvarea unor probleme sociale, comunitare, umanitare, etc.

De ce va recomandam sa folositi aceasta prevedere?
Nu costa nimic! 2% din impozitul care oricum se plateste la bugetul de stat, se indreapta astfel spre o cauza concreta pe care dumneavoastra ati ales sa o sustineti.
Daca ne apreciati activitatea si avand in vedere ca finantarea organizatiei DUNOS se face prin contributia membrilor ogranizatiei, va solicitam sa redirectionati 2% din impozitul pe venit catre asociatia noastra. Sumele colectate vor fi folosite pentru a dezvolta activitati in folosul locuitorilor din Dumbravita.

Ce trebuie sa faceti?

Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit

  • a) daca aveti venituri din salarii: completati Declaratia 230 (punctul I). Nu va faceti probleme daca la momentul completarii nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
  • b) daca aveti venituri din alte surse(activitati comerciale, profesii liberale, cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):completati Declaratia 200

Putem sa depunem noi declaratia daca ne contactati pe adresa de email [email protected] sau [email protected].

Se poate trimite si prin posta catre administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs.

Termenul limita este luna mai  2016!

Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

Agentia Nationala de Administrare Fiscala

Directia Generala Regionala a

Finantelor Publice Timisoara
Str. Gh. Lazar, nr. 9B Timisoara 300081

Va multumim anticipat!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>