Mar 042015
 
sala2-600x366

Asa  cum  ne-am propus pentru anul 2015, membrii echipei DUNOS  vom monitoriza derularea unor proiecte  in Dumbravita si va vom  tine la curent cu privire la stadiul de executarea ale acestora.

 

Astazi va prezentam informatii noi cu privire la:

PUG Dumbravita, Proiect  executat de  S.C PROCAD SRL, in valoare de 132750;

Extindere linie de troleibuz in Dumbravita -   lucrarile  la acest obiectiv sunt executate in proportie de 30 % si termenul de finalizare este in luna Mai 2015;

Sala Polivalenta  Dumbravita -    va avea o suprafata de 2244 m2,  in jurul salii vor fi amenajate parcari pentru 100 de autoturisme si 3 autocare precum si un spatiu verde pentru recreere.

sala2 600x366 Stadiu monitorizare proiecte Dumbravita  04 Martie 2015

 

 

Comenteaza din contul Facebook

  20 Responses to “Stadiu monitorizare proiecte Dumbravita - 04 Martie 2015”

 1. Cred ca aceste monitorizari vor avea un oarecare efect. Atat primaria cat si firmele contractate vor fi muuult mai atente la bani si la termenele de finalizare. Good work !

  • Iulian Toma

   Pentru d-l Dumbrava Paul,

   Dunos si-a propus monitorizarea lucrarilor de investitii din doua considerente :

   In primul rand, pentru informarea  in timp util a locuitorilor privind dezvoltarea  localitatii si  oportunitatile oferite de aceste obiective (  Linia de troleibuz , PUG, Polivalenta, Casa de cultura , Gradinita, Liceul , strandul , piata agroalimentara , etc ).

   In al doilea rand, pentru a pune presiune  pe administratie si pe firmele constructoare in sensul respectarii legislatiei, a procedurilor de lucru si a calitatii lucrarilor efectuate. Coreland aceste actiuni  cu ceea ce se vede la televizor speram  intr-adevar , asa cum ati remarcat, sa-i responsabilizam pe toti cei implicati.

               In aceste actiuni Dunos are  nevoie de sprijinul si de incurajarea d-voastra. Va multumim !

 2. Nu cred ca se simte incomodata actuala administratie de acest “sistem” de monitorizare.
  Ce au ei acolo…e gros.
  Desigur, este de salutat initiativa si trebuie sustinua. Poate chiar SPRIJINITA!

 3. Veniti sa monitorizati si asfaltarea pe Aron Gabor. A fost asfaltata pe 16 dec. 2014 si pe 17 dec. Au aparut primele gropi. 

  • Iulian Toma

   Pentru Vasilis,

               Modernizarea strazilor in localitate va fi realizata prin 3 programe de finantare : doua programe guvernamentale si un program local. Toate  aceste programe vor fi monitorizate de Dunos.  Strada Aron Gabor este cuprinsa in programul de 15 Km modernizare strazi  cu finantare guvernamentala derulat in perioada 2014- 2016. In subsolul articolului  Convocator sedinta CL din 12 februarie 2015, la sesizarea d-lui Dan  Robescu , am dat raspuns  la   aceasta problema.  Vom publica pe site si proiectul de modernizare strazi pentru ca locatarii strazilor respective  sa  poata urmari ce fac constructorii si sa ne sesizeze  abaterile pentru a putea interveni  in timp util.

 4. se poate pe aron gabor sa avem si noi un minim de informatii in ceea ce priveste instalarea rigolelor? adica la ce distanta minim de gard ar trebui sa vine deooarece la mine in fata am doar 80 cm iar la vecinii de vis a vis sunt 2m!!!

  • Iulian Toma

   D-nei Ionut Cristina,

   Proiectele pentru drumuri se gasesc la Primarie, Compartimentul de dezvoltare. Puteti suna si solicita datele respective  d-lui Constantin Nicolae, seful compartimentului. Sant obligati sa va informeze.

   Ce pot sa va spun esta ca de regula strazile de 10 m largime au un profil transversal  de forma 1,5m-6m-2,5 m,asta insemnand trotuar de 1,5 m pe o parte, carosabil de 6m  si trotuar si spatiu verde (2,5 )  pe partea unde sant amplasate retelele de curent electric, apa si canalizare. Rigolele sant prevazute in zonele de trotuar sau spatiu verde  ( nu in carosabil ). Pentru strazile de 12 m  profilul este de  2m- 7m- 3m.   

   • Am vazut ca trotuarele existente pe o parte a strazii Gabor Aron au cam fost facute harcea-parcea cu ocazia montarii rigolelor. Se vor aduce la starea lor initiala pana la finalizarea lucrarilor sau operatiunea asta nu intra in atributiile constructorului?

 5. as vrea sa stiu doar ce prevede proiectantul in acest sens deoarece diriginta de santier refuza sa imi spuna ce prevede proiectul!!!de asemenea sustine ca nu stie nici cum se numeste proiectantul ca sa pot solicita direct informatia de la proiectant!!!

 6. eu unul nu mai am nervi nici sa urmăresc vreo discuție legată de asfaltări. Probabil mai încerc la anul dupa alegeri….vacanța plăcuta tuturor, si sper sa nu rămânem cu 0 km pe anul asta.

 7. Buna ziua tuturor, 

  Propun sa ne descretim putin fruntile si sa schimbam subiectul de la asfaltarea pe care o asteptam cu toti, de la presiunea scazuta a apei, praf si alte probleme care mai sunt……….., asadar "ce facem cu vecini care in zona rezidentiala cresc pasari in numar mare in curte?" :)

  - vecini mei au gaini, curci si iepuri, nu vreti sa stiti cum pe calduri de peste 40 de grade cu ce mirosuri ne delectam, sau ca este imposibil ca dupa o ploaie sa iti deschizi o fereastra cateodata.

  A nu se intelege ca am ceva impotriva pasarilor si animalelor insa nu cred ca zona rezidentiala se preteaza la asa ceva.

  Exista vreo solutie in acest sens, alta decat cea in care eu ar trebui sa merg sa ii bat la poarta si sa ii explic ca ma deranjeaza mirosul de la pasarile lor?

  Rog sa fiu scuzata daca am postat intrebarea unde nu trebuie si daca acest aspect nu este in vizorul actiunilor DUNOS. Va multumesc, o sapatama usoara tuturor! 

   

   

   

   

   

   

 8. Sa ne descretim fruntile cu un miros intepator de gainatz? Pai asta inseamna descretirea fruntilor? :)

   

 9. d-na/dl. Luci,  dvs.puteti sa ramaneti incruntat/a daca speta mea nu va adus macar un zambet….:)

  - as aprecia un raspuns vis-a-vis de aceasta "problema" se poate face ceva in legatura acesti vecini care isi fac crescatorie de pasari sub nasul vecinilor, se mai confrunta cineva cu aceasta problema? 

   

   

   

  • Ei, faceam si eu haz de necaz, problema ridicata de dumneavoastra este comica si trista in acelasi timp :)

   Exista avantaje si dezavantaje…cei care locuiesc in zonele neasfaltate in general au vecini fara crescatorii de pasari, dar isi strica masinile.

   Legat de problema dumneavoastra ma gandesc ca in prima faza se poate face o sesizare vecinilor, si daca asta nu merge(cel mai probabil) trebuie sa existe un organ abilitat sa se ocupe de astfel de probleme cum ar fi agentia de mediu, poate la primarie veti putea obtine mai multe onformatii legate de cum anume se procedeaza in astfel de cazuri.

   Personal eu m-as bucura mai mult sa miros gainatz decat cauciucul de la Conti :)

 10. Buna ziua, va multumesc de sugestie, o sa incerc sa intreb la primarie desi presimnt ca se vor uita ciudat la mine, ca si cand alta problema nu mai am decat curcile vecinilor.

  Asta e, am vrut sa scap de oras si sa am o oaza de liniste si aer curat, si m-am ales cu praf (asfaltul e pe aproape), curci, gaini si ce o sa mai urmeze cu buna vointa vecinilor! :)

  p.s. sunt o norocoasa totusi, nu au inca cocos sa imi dea trezirea la 5 dimineata! doamne ajuta :)

   

   

  • Iulian Toma

   D-nei Daniela,

   Azi am avut sedinta de CL si la Diverse am ridicat problema sesizata de d-voastra. Primarul mi-a promis ca daca faceti o sesizare scrisa ( va recomand numai dupa o discutie prealabila cu vecinii in cauza ) va rezolva problema .

 11. Dl. Toma va multumesc! Voi analiza si discuta si cu restul de vecini ce parere au despre crescatoria de pasari si vom decide cum sa abordam problema.

   

   

 12. Aceasta problema, daca suntem atenti, trebuie reglementata inca din faza de PUG. Nu trebie permis in zonele rezidentiale la functiuni care genereaza mirosuri sau zgomote.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>