tastatura 21 STENOGRAMA SEDINTEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI LOCAL DIN  30.04.2023

La sedinta extraordinara de marti 30.04.2013  au participat 14 consilieri , primarul,   jurista CL , arhitecta  Nistoran Luminita, contabila Rosu Carolina, , administratorul SC Aqua Dumbravita .  A lipsit nemotivat consilierul Gafton Sorin.

Sedinta a fost condusa de  consilierul  Sperneac  Adrian.

Pe ordinea de zi au fost  initial 5 puncte  asa cum am prezentat in convocator.

Primarul Malac v propune scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 5  deoarece nu a fost pregatit pentru a fi dezbatut in sedinta actuala. Se aproba in unanimitate.

Consiliera Denes Ildiko arata ca punctual 1  respectiv  infiintarea Societatii Dumbravita Investitii   trebuia sa fie prezentat  pentru avizare  si Comisiei nr. 3 care raspunde de administrarea locala.

Se supune la vot ordinea de zi  si se voteaza  cu 13 voturi pentru si o abtinere.

Deoarece secretara primariei lipseste motivat  (medical ) nu s-a putut intocmi si prezenta procesul verbal al sedintei ordinare din data de 25.04.2013  urmand ca acesta sa fie prezentat in sedinta ordinara din luna mai.

 

Incepe dezbaterea problemelor in ordinea prezentata in convocator.

 

1.       Proiect de Hotarare privind infiintarea Societatii Dumbravita Investitii Srl avand ca obiectiv principal de activitate ,, INTRETINERE PEISAGISTICA”

Primarul Malac v arata ca este necesara infiintarea acestei societati  pentru a putea continua  anumite lucrari care sant in curs de realizare  : amenajare parc, realizare pavaze pentru trotuare, amenajare strazi ,etc. Deasemenea prin aceasta societate va putea fi finantata si Televiziunea Behela precum si alte activitati ale primariei care nu pot fi realizate cu personalul actual.

Consilierul Toma apreciaza initiativa de a infiinta o societate ale carei activitati se vor desfasura legal si transparent preluind de fapt activitatile desfasurate in prezent ilegal prin asociatiile nonprofit ale domnului Szilagyi. Arata ca s-au comis  doua greseli de procedura  in aceasta initiativa si anume :

-Proiectul de hotarare  cu toata documentatia aferenta trebuia  supus dezbaterii tuturor comisiilor consiliului local  pentru a se ajunge la o forma optima de organizare si functionare a acestei societati.

-Proiectul trebuia cuprins in lista de dezvoltare aferenta bugetului pe anul 2013  deoarece pentru realizarea sa sant necesare fonduri pentru capitalul social  si pentru anumite dotari initiale. In absenta acestui lucru va fi necesara foarte curand o rectificare a bugetului local care doar ce l-am aprobat in urma cu 5 zile.

Pentru aceste greseli de procedura  se va abtine de la vot.

Primarul Malac v propune ca Administrator al acestei societati  tot pe inginerul

Bradistean Ionel care administreaza si SC Aqua Dumbravita SRL.

Nemaifiind alte comentarii  se supune la vot si se aproba cu 12 voturi pentru si 2 abtineri

 

2.       Proiect de hotarare privind aprobarea actului constitutiv  al Societatii Dumbravita Investitii Srl

Consilierul Sperneac  A arata ca  actul constitutiv al acestei societati este similar cu cel al Societatii Aqua Dumbravita  la care s-a schimbat  capitolul  Obiect de activitate.

Nefiind comentarii  se trece la vot si se aproba cu12 voturi pentru si 2 abtineri.

 

3.       Proiect de hotarare privind prelungirea punerii in functiune a autobuzului cursa speciala Timisoara-Dumbravita pentru elevi, persoane varstnice si persoane cu dizabilitati pentru lunile mai-iunie si alocarea sumei de 9000 lei / luna din bugetul local pentru asigurarea acestui serviciu.

Primarul  Malac  arata ca  urmare consultarii cu mai multi consilieri  a facut aceasta propunere de mentinere a  cursei speciale pana la sfarsitul anului scolar, urmand ca  intre timp sa se gaseasca o solutie pentru asigurarea transportului in comun   pana cand va fi data in functiune linia de troleibuz.

 Se supune la vot si se aproba in unanimitate.

 

4.       Proiect de hotarare privind avizul de oportunitate PUZ locuinte tineri in localitatea Dumbravita

Arhitecta Nistoran Luminita   prezinta Solutia propusa  pentru PUZ-ul  ce va cuprinde 62 de parcele   cu suprafete cuprinse intre 450 si 500 m2  fiecare. Arata ca este nevoie de o derogare de la hotararea de consiliu prin care s-a stabilit sa nu se aprobe constructii in zona noua  pe suprafete mai mici de 600 m2.

Primarul Malac arata ca  zona rezervata este pe actuala pasune  si ca  in buget au fost prevazuti banii necesari realizarii PUZ-ului.  

Consilierul Toma arata ca  hotararea privind realizarea Cartierului pentru Tineret a fost aprobata la initiativa sa  in anul 2009 si cuprindea pe o suprafata totala de  de 3 ha  un numar de 50 de  parcele  cu suprafata de 500 m2 fiecare,   o gradinita  pe o suprafata de 2000m2 si un parc de joaca pentru copii cu suprafata de 3000m2

Solicita ca la realizarea temei de proiectare a PUZ-ului sa fie cooptati mai multi consilieri  pentru ca acel cartier de tineret sa fie functional si sa reprezinte o zona a localitatii cu care sa ne  mandrim. Data fiind importanta acestui cartier  considera oportuna  aprobarea unei derogari de la hotararea ce limiteaza constructiile din zona noua  la suprafata minima de 600 m2.

Consilierul Samfira  Ionel atrage atentia ca  zona repartizata  acestui cartier  este prevazuta  ca fiind pasune  si conform legislatiei in vigoare  nu poate fi schimbata destinatia terenului. Propune primarului sa faca toate demersurile necesare, anterior declansarii realizarii PUZ-ului,  pentru a nu se face cheltuieli inutile.

Nemaifiind alte comentarii  se supune la vot proiectul de hotarare si se aproba  in unanimitate.

 

Sedinta se incheie dupa 2 ore de dezbateri.

Related posts:

  1. Stenograma a sedintei consiliului local din data de 31.01.2024
  2. Convocarea ședinței extraordinare a Consiliului local Dumbrăvița - joi, 31.01.2024
  3. Stenograma sedintei Consiliului Local Dumbravita din 27.09.2023
  4. STENOGRAMA SEDINTEI DE CONSILIU DIN DATA DE 25.04.2023
  5. STENOGRAMA SEDINTEI DE CONSILIU DIN DATA DE 21 MARTIE 2013

 Lasă un mesaj

Intreaga responsabilitate pentru continutul comentariilor postate pe site-ul DUNOS revine autorilor acestora. DUNOS recomanda tuturor celor care doresc sa posteze comentarii pe acest site sa isi exercite dreptul la libera exprimare cu buna credinta. Siteul stocheaza in mod automat adresa IP

   
Toate drepturile rezervate DUNOS © 2024