Mar 162015
 

 

Sedinta din  12.03.2024 a  fost reprogramata pentru data de 19.03.2023 la orele 17.30

Convocator  si ordine de zi - sedinta Consiliul Local Dumbravita

Materiale sedinta

……………………………………………………………………………………………………………………

In data de 12.03.2015  ora  17.30  va avea loc sedinta extraordinara a Consiliului local Dumbravita.

Ordinea de zi a sedintei este urmatoarea:  ORDINE DE ZI

Materiale necesare pentru desfasurarea sedintei:  AICI

masa de sedinte niqy 300x168 Consiliul local Dumbravita  sedinta reprogramata pentru 19.03.2023

Comenteaza din contul Facebook

  6 Responses to “Consiliul local Dumbravita - sedinta reprogramata pentru 19.03.2015”

 1. Domnule Toma,

  Eu nu reusesc sa inteleg cum puteti sa aprobati  impreuna cu ceilalti colegi consilieri acordarea de prime  angajatilor lui SC Dumbravita investitii SRL  in conditiile in care, curtea de conturi, prin raportul pe care l-ati dat publicitatii, evidentieaza foarte clar nereguli financiare  grave in administrarea societatii.

  De ce nu incepeti sa puneti in discutie prin articole bine documentate ce se ascunde de fapt  in spatele fiecarei nereguli ( nelegalitati) sesizate de curtea de conturi. 

  In loc sa le acordati prime mai bine solicitati efectuarea unei cercetari administrative care sa lamureasca problema sesizata de curte

  Oricum va felicit pentru efortul laudabil pe care il faceti pentru a schimba naravurile comunistoide si iresponsabile ale administratiei publice locale.

  Cred ca primaria Dumbravita merita un om ca d-voastra la conducere.

  • Iulian Toma

   Ma bucura faptul ca ati ridicat problema celor doua societati comerciale din subordinea  Consiliului local. Vreau sa precizez ca am fost unul dintre sustinatorii infiintarii celor doua societati  pe considerentul scoaterii din circuit a Asociatiilor nelegale ale fostului primar Szilagyi, asociatii care capusau 50 % din  bugetul localitatii.

   Voi face o analiza succinta  a aspectelor pozitive si negative din functionarea celor doua societati.

   Pozitive :

   Societatile au o forma legala de constituire  si functionare.

   Au o organigrama supla si eficienta ( propusa de mine si acceptata de administrator si de CL  ) care s-a dovedit ca functioneaza corect.

   Au buget propriu si Lista de investitii ( intocmite corect )  lucruri acceptate  dupa o lupta de 6 luni pe care am dus-o  cu  primarul, administratorul si cu CL .

   Presteaza servicii comunitare  pe baza de tarife aprobate de Consiliul local.

   Administratorul este bine intentionat  si a progresat destul de mult profesional in ultimul an.

   Societatile s-au inchis cu profit pe anul 2014.

   Negative :

   Influenta primarului ( si a grupului de consilieri din jurul sau  ) in activitatea societatilor este inca foarte mare.

   Societatile nu au inca licente de functionare pentru serviciile publice comunitare.

   Nu exista contract managerial cu administratorul prin care sa i se stabileasca un grup de indicatori economici  si sa fie cointeresat pentru realizarea acestora.

   Societatile nu respecta in totalitate obiectul de activitate pentru care au fost infiintate  ( foarte multe servicii comunitare sant atribuite de primar  altor firme la tarife  mult mai mari).

   Cele doua societati au pornit la drum cu un handicap (preluarea salariatilor din Asociatiile lui Szilagyi ) ceea ce a condus la functionarea cu salariati de slaba pregatire profesionala si cu deprinderi gresite.

   Societatilor li s-a impus  un  sistem de lucru nelegal si  neeficient ( lucrari in parteneriat cu primaria in care societatile asigurau forta de munca iar primaria utilajele )  sistem in care nimeni nu raspundea de nimic : devize, costuri, calitate , termene .

   Controlul curtii de conturi a venit sa constate tocmai aceste nereguli, nereguli  semnalate de mine in toata perioada de functionare a acestor societati, fara ca primarul si consilierii sa tina cont . Curtea a sesizat  bunele intentii ale administratorului si a stabilit masuri pentru a se corecta  aspectele gresite din functionarea societatilor, masuri care vor trebui adoptate de CL.

   Daca CL nu va lua in consideratie Decizia Curtii de conturi isi va asuma raspunderea pentru toate nelegalitatile.

   In ceea ce priveste premierea salariatilor celor doua societati , am sustinut-o  din urmatoarele considerente :

   Administratorul societatii va trebui sa aiba contract de management pe 2 sau 4 ani pe baza de indicatori economici ( cifra de afaceri, profit , lista de investitii, calitatea serviciilor )  si cu un  coeficient de cointeresare materiala . Pentru a-si  indeplini mandatul, administratorul are nevoie de cateva parghii pentru a stimula angajatii ( care de altfel au salarii foarte mici ) . Una dintre aceste parghii o constituie premierea. De altfel sumele propuse sant foarte mici si pot fi recuperate  usor  printr-o mai buna organizare a activitatii.

   Va asigur ca cele doua societati raman in atentia mea si  ma voi lupta ca acestea sa devina un partener al locuitorilor Dumbravitei  in rezolvarea problemelor comunitare de interes general .

   • Buna ziua,

    Este f. bine ca sunt premiati cei care muncesc si au rezultate. In ultimul timp se misca mai bine lucrurile in Dumbravita.

    Pentru neregulile financiare nu sunt vinovati cei care muncesc. Numai in comunism indiferent daca munceai sau nu, se primea salariul la fel.

    Eu cred ca trebuie promovat ceea ce face SC Dumbravita investitii SRL, sa aiba o organigrama moderna si eficienta (nu stufoasa) sa se promoveze activitatile desfasurate, sa se cunoasca tarifele (chiar pe acest site) sa existe dispecerat 8 ore/zi, inginer-devizier cu atributiuni de vanzare, sa se plaseze pliante cu lucrari care se efectueaza contracost (la preturi accesibile) pentru locuitori - pentru infrumusetarea comunei.

    Felicitari!

     

 2. Iulian Toma

  Pentru Ane,

  Cele doua societati infiintate de Consiliul local au fost gandite si constituite cu scopul de a grabi ritmul de asigurare a utilitatilor  pentru toti locuitorii Dumbravitei  si pentru a gospodari mai operativ si mai eficient  domeniul public al localitatii.

  Propunerile D-voastra vis a vis de Dumbravita Investitii sant exact aspectele  pe care eu  le-am solicitat   administratorului  societatii sa fie  corectate si completate in activitatea viitoare.

  Din pacate, influentele negative ale  executivului  risca sa  faca din aceasta societate o Cenusereasa  a  Primariei  in loc de  o Zana buna  pentru toti locuitorii Dumbravitei .

 3. Gata m-am prins de ce s-a amanat sedinta din 12.03.2024 ! Daca va  uitati bine la convocatorul de atunci apare convocat  Szilagyi Geza  ulterior la sedinta din  19.03  nu mai apare !

  Mi-am amintit ce am citi pe pagina primariei Dumbravita, un interviu cu primarul actual care spunea ca   "La preluarea mandatului primăria avea datorii de 3,6 milioane de lei, reprezentând facturi restante, credite etc.  Principalul obiectiv a fost acela  de a achita restanţele, dar şi de a realiza noi investiţii, cu prioritate în infrastructură."

  Deci cum este domnule Iulian Toma ? Este sau nu este Szilagyi Geza  consilier.

  • Iulian Toma

   D-lui Dumbrava,

   Eu am mai spus pe acest site care este situatia in Consiliul Local.

   Conform hotararii judecatoresti, Szilagyi Geza  si-a recapatat statutul de consilier local. Apar insa doua probleme :

   1. Szilagyi Geza nu a solicitat prin nicio adresa catre UAT Dumbravita  sa revina in CL.

   2. Persoana care a fost desemnata de UDMR  pentru a lua locul  d-lui  Szilagyi  Geza a trecut intre timp , in baza ordonantei lui Ponta, la PNT-CD si nu exista o procedura clara asupra modului in care poate sau nu sa fie revocata din consiliul local.

   Deci pana nu se vacanteaza postul, domnul Szilagyi va fi  CONSILIER….in afara consiliului.

   Probabil va fi necesara o alta hotarare judecatoreasca care sa clarifice situatia. Pe mine  personal  ma depaseste problema .

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>