Iul 102016
 

52209778 300x172 CONVOCARE SEDINTA DE CONSILIU

In data de 11.07.2016, cu incepere de la ora 17.30, in sala de sedinte a Primariei Dumbravita, va avea loc sedinta consiliului local DumbravitaIn cu urmatoare ordine de zi:

1. Aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului local Dumbravita

2. Diverse

CONVOCATOR SEDINTA DE CONSILIU

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL CONSILIULUI LOCAL 

Iata componenta Comisiilor de lucru ale Consiliului local :

Comisia I – pentru  economie, buget, finanţe, impozite şi taxe, juridică, dezvoltare urbanistică, amenajarea teritoriului şi patrimoniu, administrarea domeniului public şi privat şi ordine publică;

1.    PREŞEDINTE   – CIONCA DANIEL

2.    SECRETAR     – SOCOL ALIN-DANIEL

3.    MEMBRU        – KADAR GHEORGHE

4.    MEMBRU       – MĂRGĂU SORIN NICOLAE

5.    MEMBRU        – CSIZMADIA ALIN SEBASTIAN

Comisia II – pentru  muncă şi protecţie socială, protecţia copilului, tineret, sport, familie şi sănătate;

1.    PREŞEDINTE    – NAGY BALAZS

2.   SECRETAR        – HAŢEGAN IOAN

3.   MEMBRU           -  MIKLOS ARPAD

4.  MEMBRU            – ZINCĂ OVIDIU CĂLIN

5.  MEMBRU           – ABĂLARU IULIAN ALEXANDRU

Comisia III – pentru administraţie locală, cultura, ştiinţă, învatamânt, turism ,  culte,  protecţia mediului şi relaţii internaţionale.

1.    PREŞEDINTE – DENES ILDIKO

2.    SECRETAR – PEŢ IOAN

3.    MEMBRU -  TOMA IULIAN

4.    MEMBRU – SAMFIRA IONEL

5     MEMBRU – NICOLA ALIN-CIPRIAN 

 

  4 Responses to “CONVOCARE SEDINTA DE CONSILIU”

 1. Iulian Toma

  Stimati prieteni Dunos,

   

  Observ pe Grupul de prieteni facebook multe comentarii si nemultumiri fata de comunicarea si transparenta din administratia locala. Luni ,11 iulie 2016 a avut loc prima sedinta ordinara a noului consiliu local cu un singur punct pe ordinea de zi - aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al CL, un document foarte important pentru calitatea si eficienta administratiei locale in urmatorii 4 ani. Documentul propus de grupul PSD UDMR, pe care il puteti studia pe aceasta pagina nu difera cu nimic fata de cel care a functionat in perioada 2012-2016( are chiar un minus prin faptul ca au fost eliminate din continutul acestuia responsabilitatile , competentele si atributiile Comisiei nr.3 care au fost propuse de subsemnatul si aprobate printr-o hotarare de CL in mandatul anterior). Fata de aceasta situatie mi-am permis sa fac cateva propuneri pentru a imbunatati comunicarea, pentru a creste transparenta si eficienta in administratie.

  In primul rand am propus sa se stabileasca pentru fiecare Comisie de lucru a CL responsabilitati ,competente si atributii clare tinind cont ca in aceste comisii se analizeaza si se propun solutii pentru toate problemele comunitatii care urmeaza sa fie adoptate de CL.

  In al doilea rand am propus inregistrarea video a tuturor sedintelor de lucru ale CL de catre Dumbravita TV, formatie platita integral ( aproximativ 100 mii euro anual ) din bugetul local si postarea inregistrarilor pe site-ul primariei. Am precizat faptul ca acest demers nu presupune niciun cost suplimentar iar din discutiile mele cu salariatii, acestia s-au aratat dispusi sa faca aceste inregistrari.

  Am propus desemnarea de urgenta a unui responsabil cu Societatea civila , post prevazut in prezentul regulament.

  Tinand cont de experienta mea anterioara ,am propus desemnarea de catre CL a unui reprezentant din cadrul executivului care sa urmaresca modul de realizare al Hotararilor de CL si sa informeze trimestrial executivul prin raportari scrise si motivate.

  Pentru o mai buna eficienta a administratiei , am propus intocmirea unui program de dezvoltare pe 4 ani ( durata mandatului actualului CL )prin compilarea programelor propuse de fiecare dintre cei ce formeaza structura actualului CL si insusirea acestuia de catre CL dupa o dezbatere publica .

  Ultima propunere a constat in completarea regulamentului cu cateva articole care sa vizeze responsabilitatile CL fata de societatile comerciale din subordinea acestuia, articole care sa precizeze competentele CL fata de aprobarea organigramelor, bugetelor, programelor de dezvoltare , numirea si destituirea administratorilor acestora , etc.

  Fata de aceste propuneri ,reprezentantii PSD, UDMR au spus ca nu sunt pregatiti sa le aprobe , ca vor fi analizate si vor fi supuse aprobarii intr-o sedinta ulterioara

  In aceste conditii eu cred ca societatea civila careia in campanie i s-a promis cresterea comunicarii, transparentei si eficientei in administratia localitatii ar trebui sa intervina si sa le aminteasca despre aceste promisiuni.

  Dunos va ramane alaturi de d-voastra , va va informa in timp util si va susustine orice problema de interes general.

   

 2. Buna ziua, sunt nou in Dumbravita, dar am inceput sa cunosc oameni din acest loc formidabil, chiar daca am auzit vorbe, mai mult de rau decat de bine despre administratia acestei comune, o sa revin cu amanunte….. O zi buna va doresc.

  • …….pai nu trebuie amanunte…..spiritul acestui site este sa veniti cu idei,propuneri si ceva nou….desigur dupa ce va acomodati cu comunitatea in care ati pasit……ma refer la com. Dunos……

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>