Mar 252014
 
furt-locuinte_47905100

      Urmare mai multor sesizări primite de Dunos din partea unor locuitori ale căror locuințe au fost jefuite de hoți, ne-am adresat Inspectoratului de Poliție Județean Timiș cu rugămintea de a ne transmite o informare care să cuprindă statistica acestui tip de evenimente ( infracțiuni ) constatate pe raza localității Dumbrăvița în ultimii 4 ani.

      Vă prezentăm în anexa Răspunsul IPJ Timiș la solicitarea noastră. Comentând puțin situația prezentată constatăm că în localitate incidență acestui tip de infracțiuni este foarte mare: 71 în anul 2010, 141 în 2024, 195 în 2012, 153 în 3013 și 28 de evenimente în primele 2 luni ale anului în curs.

infractiuni1 Cum stăm cu siguranță bunurilor in Dumbravita ?

       Îngrijorător este faptul că peste 60 % dintre aceste infracțiuni rămân fără soluționare ( cu autori necunoscuți ). Știm deasemenea că toate aceste cazuri sânt cercetate și soluționate ( parțial ) de către poliția județeană și atunci, ne punem o întrebare firească? Unde este poliția locală în această ecuație ( prevenție a€“ soluționare ).

    În repetate rânduri în ședințele Consiliului local a fost analizată activitatea acestei structuri și de fiecare data s-a constatat ineficiența ei ( ineficiența pentru care s-au găsit întotdeauna zeci de motive : lipsă de personal, lipsă de dotare , situația specifică a localității, neglijență proprietarilor , etc. ).

    S-a pus chiar și problemă de a se renunța la taxa anuală de pază și ordine publică pe care o plătim cu toții pentru că, majoritatea locuitorilor este nemulțumită de serviciile acestei poliții locale .

    În calitate de consilier local am atenționat de fiecare dată că problemă poliției locale înființată prin legea 155/2010 constă în proastă ei organizare la nivel local și lipsa de coordonare din partea primarului în a cărui subordine directă se află . Această structură nu-și îndeplinește nici 20 % dintre atribuțiile și competențele prevăzute de nouă lege. Să sperăm că anul acesta , urmare unui buget atribuit poliției locale de trei ori mai mare decât în anul precedent , calitatea serviciilor acestei structuri va crește iar noi, beneficiarii acestora, vom dormi mai liniștiți.

                                                                                                                                        Iulian TOMA

Raspuns IPJ Timis

 

Comenteaza din contul Facebook

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>