Ian 212015
 

cheltuieli de functionare 2014 comuna dumbravita DUMBRAVITA EXECUTIE BUGETARA 2014

buget 2014 dumbravita DUMBRAVITA EXECUTIE BUGETARA 2014

 

 

cheltuieli institutii publice dumbravita 2014 DUMBRAVITA EXECUTIE BUGETARA 2014

Comenteaza din contul Facebook

  4 Responses to “DUMBRAVITA EXECUTIE BUGETARA 2014”

 1.  Precizez ca datele sunt inexacte,cel putin in ceea ce priveste politia comunitara(locala),bugetul alocat politiei locale pentru anul 2014 intradevar este cel prezentat de dumneavoastra dar in urma realocarilor in anul 2014 acesta a fost de 22000 mii - personal si 21000 - cheltueli materiale, pe politia locala neexistand servicii ( datele exacte le gasiti pe portalul Primariei la executia bugetara din 2014). Sumele alocate in bugetul pe 2014 au fost realocate catre cultura si investitii.

  Va rugam sa fiti exacti, daca tot informati populatia.

  Cu stima!

 2. Iulian Toma

  Stimate domn,

  Dunos nu isi permite sa faca afirmatii fara acoperire. Datele oferite spre informare publicului sant cele oficiale furnizate de persoanele autorizate. In cazul de fata   datele folosite  le gasiti  in subsolul articolului  Ordinea de zi a sedintei ordinare din luna ianuarie 2015 ,iar tabelul respectiv este semnat de primar si contabila.  In  articolul Executia Bugetara pe anul 2014  colegul nostru a  incercat o exprimare grafica a acestor cifre  pentru o intelegere mai usoara. Singura diferenta consta in faptul ca cifrele din grafic  sant in euro  ,obtinute prin convertirea celor din tabelul publicat pe site-ul primariei.

  In comentariul dumneavoastra  cifrele sant   cu adevarat gresite fiind  majorate de 100 de ori ( 21000 mii inseamna 21 milioane lei ) adica tot bugetul localitatii l-ati atribuit politiei locale.

  Afirmatia dumneavoastra  cum ca la  politia locala nu sint cheltuieli cu materiale  si servicii este din nou gresita, banuiesc din lipsa de informare .Va dau cifrele prevazute in bugetul pe 2015 la acest capitol, cifre publicate  tot pe site-ul primariei  la care faceti referire :

  Cheltuieli de personal :    240.000 lei

  Cheltuieli materiale si servicii : 283.500 lei, din care :

  - Servicii supraveghere camere ( monitorizarea ) 130.000 lei

  - Tinute + norma de hrana  : 60.000 lei

  - Combustibil  36.500 lei 

  - Deplasare interna  35.000 lei, etc.

  Din modul in care puneti  problema  va suspectez ca faceti parte din personalul politiei locale  sau din familiile acestora, ceea ce nu va absolva de obligatia de a va informa corect inainte de a acuza pe cineva . Eu speram sa observati celelalte probleme grave din executia bugetara , executie care a fost respinsa de consiliul local .

                                                                                                                                                                                                                                                              

 3. Inteleg ca executia bugetara pe 2014 nu a fost aprobata si bugetul pe anul 2015 la fel este  neaprobata. Ma intreb ce se intapla daca nu se aproba executia bugetara?

  4-5 milioane de euro este un buget frumos.

  • Iulian Toma

     Pentru Bricostore:   Sant doua probleme diferite : Bugetul local pe 2015 nu a fost inca supus aprobarii  CL deoarece a fost afisat cu intarziere  pe site-ul primariei si nu s-a indeplinit termenul de 30 de zile pana la data sedintei din luna ianuarie. Va fi analizat in luna februarie. Executia bugetara  pe anul 2014  a fost respinsa de CL. Aprobarea acesteia de catre consilieri inseamna ca toate neregulile si ilegalitatile din aceasta executie  sant insusite de consilierii care o voteaza  iar primarul,  la orice control sau actiune in instanta, va transfera raspunderea   catre consilierii care  i-au aprobat actiunile respective. Nu cred ca se va intampla ca executia bugetara  pe 2014 sa nu fie aprobata . Grupul celor de la putere ( USL-  UDMR ) este suficient de numeros  ( 12 )  pentru a se mobiliza  exemplar  si a trece aceasta executie bugetara ( mai ales ca majoritatea sant manjiti pe botic  cu  laptic din acest buget ).   Daca, prin absurd, ar fi respinsa si a doua oara executia bugetara atunci primarul ar trebui suspendat din functie de  prefect la cererea CL  si deferit justitiei pentru cheltuieli ilegale si abuz in serviciu. Da , 5 milioane de euro este un buget foarte bun. Eu am spus intotdeauna ca  Dumbravita are resursele necesare pentru a se dezvolta armonios si  mult mai rapid decat ceea ce se intampla acum,  daca acest buget ar fi administrat legal, eficient si  numai in folosul comunitatii.  

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>