Zona 11

 Posted by on 20 noiembrie 2024  Add comments
 

Zona 11

1. Solutionare acces Zona Cora

Comenteaza din contul Facebook

  3 Responses to “Zona 11”

 1. Buna seara!

  Apreciez foarte mult activitatea Dvs si pot spune ca va urmaresc din mediul virtual de suficient timp pentru a vedea ca v-ati implicat cu adevarat in mersul spre mai bine al comunei Dumbravita. Si pentru acest lucru va multumesc.
  Acesta este si motivul pentru care m-am hotarat sa va scriu. Am sa o fac si printr-o solicitare adresata Primariei, in cursul zilei de maine.
  Cunoastem cu totii problema accesului din / spre Zona Cora, problema intrarii (iesirii) dinspre / spre Calea Aradului. Si nu doresc sa ma refer aici la incalcarea regulilor de circulatie taind linia continua la iesire, ci doar la modul in care, venind dinspre Timisoara, poti intra in zona Cora:
  - ambele intrari se afla pe o sosea europeana unde se circula cu viteza.
  - aceste intrari sunt din ce in ce mai mult folosite, dat fiind faptul ca numarul de locuitori e in crestere.
  - nici una din intrari nu are o banda de preincadrare (stiu ca e complicat de facut)
  - nici una din intrari nu are o presemnalizare corespunzatoare. Apreciez montarea indicatoarelor "Dumbravita", dar consider ca nu este suficient. 
  - apreciez  "asfaltarea" podului de la intrarea a doua, dar din pacate, acesta este mult prea ingust pentru a permite accesul simultan a doua masini venind din sensuri contrare. Cred ca stiti si Dvs legea nescrisa ce se practica, aceea in care, cel care iese acorda prioritate celui aflat pe Calea Aradului si doreste sa intre in zona Cora.
  - acest pod nu este semnalizat corespunzator, nu are nici un fel de parapet (!), iar santul peste care este construit, pe langa faptul ca este deosebit de abrut si adanc, este si foarte aproape de drum, neexistand nici o "cale de racordare intre drum si pod". Astfel ca, in conditiile in care, din gresala / neatentie / necunostinta, tai putin curba, risti sa aluneci in sant.
  Acest lucru s-a intamplat in cursul zilei de sambata seara, in jurul orelor 18:30 - 19, a treia oara dupa cunostintele mele. Si de aceasta data, din nefericire, unor colegi de-ai mei. 
  Acestia, necunoscand zona si legea nescrisa de care v-am amintit mai sus, neavand nici un fel de semnalizare sau parapet, au tras putin mai mult dreapta pentru a face un ipotetic loc unei masini care iesea din zona Cora (care de fapt se si oprise inainte de pod pentru a le ceda prioritate) si au alunecat cu roata dreapta fata in sant. Dat fiind fapul ca panta este foarte abrupta masina a alunecat cu totul si s-a rasturnat.
  Din fericire nu au soft victime, iar daunele masinii nu au fost extrem de mari, chiar daca domnii de la o firma specializata s-au chinuit sa o scoata, chirurgical pot spune, timp de mai bine de doua ore si jumatate.
  Echipajul Politiei rutiere sosit la fata locului au spus ca vor face o sesizare catre Primaria Dumbravita (sau, ma rog, comisiei competente din cadrul Primariei) privind lipsa semnalizarii si securizarii corespunzatoare, dar ca, in final, cererea pentru a intreprinde ceva vine tot din partea Primariei, iar ei sunt doar cei care o aproba in conformitatea cu normativul rutier.
  Daca Dumbravita doreste sa devina ceea ce ne dorim cu totii, nu este admisibil ca o cale de acces care devine din ce in ce mai mult utilizata sa se prezinte asa cum este cea de pe Calea Aradului. Cred ca sunteti de acord ca o bucsa sau un pivot se mai poate schimba (si acest lucru din cauza drumurilor pe care le stim cu totii), dar sanatatea sau viata unui om nu se poate "repara".
  Fiind in asentimentul tuturor vecinilor care au trecut pe acolo si s-au oferit sa ajute cu ceva (si pot spune ca nu au fost deloc putini sambata seara intre orele 19-23), in speranta ca se va intreprinde ceva pentru semnalizare, securizare si chiar largire acelei cai de acces, va multumesc anticipat si va doresc mult succes in ceea ce faceti!

  Cu stima,
  Mihai Pacuraru

 2. Iulian Toma

   
  Domnule Pacuraru,
  Accesul  in si din Zona Cora spre Timisoara a fost rezolvat intr-o forma provizorie  in octombrie 2024, problema de care m-am ocupat personal.
  Exista  doua motive  care  impiedica o  solutionare urgenta si definitiva  a accesului in acest cartier :
  1.     Pe terenul  limitrof ( dreapta ) drumului ce asigura iesirea din zona Cora, peste podet, spre sensul  de la Selgros, nu s-a intocmit inca un PUZ, in consecinta,  portiunea  de teren aferenta largirii drumului nu a fost delimitata  si donata   administratiei.
  2.     Regimul de trafic actual  al drumului DN 69 ( calea Aradului )  nu permite o iesire prin sens giratoriu sau prin semaforizare in punctul respectiv.
  Ambele aspecte  isi vor gasi rezolvarea in timp.
  Solutia pe care se merge in prezent si care este agreata atat de Consiliul Local Dumbravita cat si de Consiliul Judetean Timis , este realizarea cu prioritate a Bulevardului Petre Tutea  ca si colector de trafic pentru toata zona Cora , cu descarcare  in sensul  giratoriu de la Selgros.
  Acest lucru nu impiedica cu nimic Primaria Dumbravita  de a amenaja corespunzator  punctul  la care faceti referire  deoarece acesta va ramane o cale de acces secundara  pentru  intrare dinspre Timisoara si iesire spre Arad.
  Dunos se va implica in rezolvarea acestei probleme  si a altora sesizate de dumneavoastra dar, pentru a avea succes, are nevoie de sprijinul locuitorilor din cartierele respective.
  In viitorul apropiat ne-am propus sa  initiem un proiect de hotarare  prin care sa se aprobe  infiintarea unor Consilii consultative de cartier ( similar cu cele din Timisoara ) pe linga Consiliul Local care vor lucra cu Comisiile de specialitate  si vor asigura astfel o reprezentare mai directa si mai eficienta a cetatenilor in administrarea  localitatii.
  Pentru a organiza impreuna  modul de solutionare a problemei  semnalate, va invitam luni 04.02.2013, orele 19, la sedinta  bilunara a  conducerii  DUNOS care va avea loc  in incinta Caminului cultural din localitate.

  • Buna dimineata!

   Va multumesc pentru raspuns!
   Am inteles problemele care exista. Cu toate acestea, o semnalizare si o securizare a zonei cred ca se poate face cu un efort relativ mic.
   Am depus in aceasta dimineata o sesizare la Primaria Dumbravita. Daca e nevoie, pot preciza si numarul de inregistrare.
   Am sa fiu prezent si luni la orele 19.

   Multumesc inca o data!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>