Mar 152016
 

Inregistrare sedinta C.L. Dumbravita - 04 Martie 2016

Ordinea  de zi:

1. Proiect de Hotarare privind aprobarea delegarii gestiunii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare a comunei Dumbravita.

2. Proiect de Hotarare privind aprobarea organigramei si a statutului de functii pentru SC Dumbravita Investitii Srl.

3. Proiect de Hotarare privind aprobarea unui ajutor financiar pentru Biserica ortodoxa, Biserica romano-catolica si Biserica penticostala Elim din  Dumbravita

4. Proiect de Hotarare privind aprobarea angajarii unui avocat in Dosarul nr. 9527/30/2015 avand ca reclamant Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

5. Proiect de Hotarare privind aprobarea Regulamentului de Vanzare a bunurilor imobile aflate in domeniul privat al comunei Dumbravita si vanzarea unei suprafete de 250 mp inscris in CF 412127 nr. CAD 412127

6. Proiect de Hotarare privind Revocarea HCL 68 din 30.06.2023

7. Proiect de Hotarare privind modificarea HCL 37/2005 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe raza comunei Dumbravita

8. Proiect de Hotarare privind aprobarea Regulamentului refritor la conditiile de desfasurare a activitatilor comerciale si de prestari servicii pe raza comunei Dumbravita

9. Informare cu privire la adresa Institutiei Prefectului Judetului Timis cu nr. 4338/S3/24.02.2016, referitoare lasalarizarea personalului platit din fonduri publice

10. Discutarea cererilor

11. Diverse

Mai multe amanunte aici  http://dunos.ro/convocarea-consiliului-local-in-sedinta-ordinara-martie-2016/

 

inregistrare audio sedinta dumbravita 169x300 Inregistrare audio, sedinta CL Dumbravita 04.03.2024

  18 Responses to “Inregistrare audio, sedinta CL Dumbravita 04.03.2016”

 1. In ultimul timp mi-am facut un obicei zilnic sa monitorizez informatiile publicate pe site-ul prmariei Dumbravita. Astazi, 15.03 la o zi dupa dezbaterea “publica” pentru Planul de Urbanism General, este publicata invitatia de participare la eveniment pentru data de 14.03. Oricum si decizia primariei pentru dezbaterea publica a fost luata in data de 14.03. Este inca o dovada ca actuala administratie isi desconsidera cetatenii. E o lipsa de respect, si solicit Dunos contestarea aceastei dezbateri la institutia prefectului.

  http://www.e-primarii.ro/primaria-dumbravita-tm/stiri.php?id=3805

  • Iulian Toma

   Pentru Mihai B,

   Daca ati ascultat ultima audiograma ( cea din Martie) , l-am interpelat pe primar despre stadiul PUGului care are termenul deja depasit .Probabil, urmare a acestei interpelari a considerat ca trebuie sa mai faca o dezbatere publica inainte de aprobare. Cred ca in anunt este gresita  data dezbaterii publice. Ar fi  un abuz cras sa fie corect anuntul. Ma voi informa maine si voi reveni cu clarificari.

  • La ce ora s-a pus anuntul in data de 14.03.2024 pentru sedinta de dezbatere publica pentru Planul de Urbanism General? Nu vreau sa atac persoana care administreaza site-ul Primariei dar constat ca este pentru a doua oara in acest an cand publica o data eronata, prima data chiar a antedatat anuntul.

   Consultand site-ul primariei constat ca nici in luna august nici in luna septembrie nu a fost anuntat ca s-a depus la sediul Primariei (poate ca nu la Dumbravita) documentatia pentru PUG Dumbravita. Apare totusi un anunt in data de 29.10.2015, un anunt ca s-a depus o documentatie pentru PUG Dumbravita in care scrie ca suntem invitati la o dezbatere publica in termen de 30 zile lucru care cred ca s-a intamplat in 20.01.2024 ("exact in termen").

   Domnule administrator al site-ului primariei, credeti ca toti cetatenii din localitate sunt prosti, sau faceti aceste anunturi la comanda celui care nu cunoaste nici unitatile de masura (se poate verifica declaratia de avere ale alesilor nostri).

   Chiar daca nu ne vedeti si aveti impresia ca nu existam sa nu credeti ca suntem inculti si nu va taxam la greseli si erori facute cu rea credinta.

   Anuntul de dezbatere publica pentru data de 14.03.2024 este inregistrat la sediul primariei tot in dada de 14.03.2024 cu nr:4844

   • Iulian Toma

    Pentru Ramon T,

    Am discutat azi telefonic cu arhitecta Moldovan despre dezbaterea publica a PUGului si asa cum am banuit data dezbaterii va fi 14 aprilie 2016. Este o gresala de postare  si a promis ca va fi rezolvata.

 2. cine-i shmecherul care a condus sedinta din februarie?

  • Iulian Toma

   Pentru Busu,

   Sedinta ordinara a CL  din luna februarie a fost condusa de consilierul UDMR  Kadar Gheorghe.

   Site-ul activ al Primariei Dumbravita este cel in care apare o vedere generala de sus   cu centrul localitatii ( Primaria ,Scoala , Biserica ortodoxa ). Il identificati usor prin  accesarea paginii de stiri/anunturi unde veti gasi  informatii actuale. 

 3. …….solicit ajutor……..care este site-ul ACTIV al primariei ?Tks

 4. si tot eu….am ascultat sed. din Martie……ca de obicei solo voce Toma I-pertinent si la obiect -si in loje suflatorii din flaut, restul consilierilor……m-a frapat si indignat interventia politistului "' Claudiu''care se numea singur bou,stiind ca se inregistreaza sedinta,cat si fraternizarea cu consilierii si invitatii(Lucian e prietenul meu ,etc.).parerea mea e ca i s-a dat prea mult nas si il sufla cam des…….in Anglia un politist a amendat o membra a casei regale,…oare B    si-ar amenda pretenii?….si tot asa la intrebari puse punctual……s-ar putea ca…nu stim inca….apoi fratilor eu cel putin stiu…AFARA CU TOTII, SA VINA OAMENI CU DRAG DE LOCALITATE cu creier ca amu……oricum mai e putin,mult nu mai pot sa stranga ca si-au facut plinul pana acum……cred ca cel mai mult rade Geza ca ia fript pe multi…..stie el cum……

 5. Comunitatea din Dumbravita are cunostinta de ,,identitatea,, consilierilor locali? ce activitate desfasoara in comunitatea noastra si daca cei care i-au numit  au tinut cont de competenta acestor persoane.Fac referire la d-na Apostol Gabriela care a ajuns sa parvina  ajutata de cei care au numit-o in functie.Cei in masura si cetatenii din Dumbravita ar trebui sa stie cine ii reprezinta.Sa se verifice studiile, felul cum au obtinut diplomele, activitatea si experienta si atunci s-ar constata ca aceasta d-na absolventa a unui liceu din Jimbolia cu o diploma de psiholog , obtinuta numai dansa stie cum.Activitatea de administrator la gradinita din localitate angajata in conditii la fel de suspecte fara experienta in domeniu, nu este suficienta pentru a ocupa postul de consilier al comunei.Politia locala ar putea sa ii verifice portbagajul masinii cand pleaca acasa de la gradinita.Unii au obiceiurile ca pe vremuri cu Comtimul ..unde lucreaza..de acolo traiesc…..Sper ca mesajul meu sa aiba un impact si asupra altor astfel de persoane ,,impostoare,,.

   

   

   

 6. Stimati domni si domnisoare am vazut, trecand Carpatii, in frumoasa noastra urbe o strada care se numeste dr MIHAI RUSU.ma puteti lamurii cine e acest dr?Mersi

 7. e corect sa platesti la primarie 600 de euro ptr.gaz.mersi

 8. Buna seara,am o intrebare!vecinul meu care-si face casa a platit la primarie ,la o doamna de acolo 600 euro ca sa se intepe in coloana de gaz,ca cica e proprietate particulara.Pai cum,pe domeniul primariei incaseaza un particular bani si inca cu sediul in primarie?E legal sau teapa ?

  • Iulian Toma

   Pentru Tudor,

   In primul rand, doamna in cauza nu a platit cei 600 de euro catre primarie  ci catre Asociatia de gaz Dumbravita , asociatie nelucrativa, cu capital privat, condusa de fostul primar Szilaghyi Geza. Acesta, in perioada cand era si primar in functie, a construit in mod abuziv reteaua de gaz  pe domeniul public si incasa sub forma de donatii de la locuitorii Dumbravitei  cate 600 de euro pentru a fi racordati la reteaua de gaz pe care a construit-o din banii primariei. Mai nou incaseaza sub forma de taxa de racordare  aceeasi suma , sub ochii ingaduitori ai primarului Malac si ai consilierilor care-l sustin.

   Am depus inca din  luna noiembrie 2015 un proiect de hotarare pentru preluarea retelei de gaz  in patrimoniul primariei si administrarea in mod legal a acesteia in folosul comunitatii. Primarul Malac refuza sa introduca acest proiect de hotarare pe ordinea de zi pe considerentul ca nu are baza legala. L-am intrebat de nenumarate ori  ce baza legala are pentru tolerarea abuzurilor facute de Geza  asupra locuitorilor comunitatii dar nu a fost capabil sa raspunda inca la aceasta intrebare .Poate le va raspunde acestora in campania care urmeaza.  

 9. Eu mă număr printre locuitorii care au plătit acei bani acum 8 ani dar din câte îmi amintesc a fost un contract si nici vorbă de donație. 

 10. Multumesc de raspunsuri dar nu m-am lamurit-e sau nu e legala incasarea?

 11. Eu nu stiu daca e legala sau nu dar stiu ca acum câțiva ani se discuta in consiliu de la primărie ca să nu se mai elibereze certificate (pentru a vinde terenuri) pentru terenurile celor care nu s-au plătit. Dacă acuma doar se constată acest lucru înseamnă că noi am plătit ca niște fraieri, cei din consiliu comunei nu si-au facut jobul si ar trebuii sa reacționăm. Dacă plata e legala, atunci toată lumea ar trebuii sa plătească si sa nu existe excepții.

 12. Iulian Toma

  Pentru Bogdan, Tudor, Dan,

  Reteaua de Gaz de pe teritoriul localitatii Dumbravita  a fost realizata in mod ilegal si are un statut ilegal. Punct.

  Este realizata pe domeniul public si este  in proprietatea  Asociatiei de gaz Dumbravita , condusa de fostul primar Szilagyi Geza care nu plateste nicio redeventa sau chirie catre primarie. Reteaua a fost realizata cu sprijinul primariei , cu utilajele si oamenii primariei si a  functionat si functiioneaza inca prin toleranta celor de la Eon Gaz  care sunt in cardasie cu fostul primar. In completare, actualul primar sustine ca a ajutat la realizarea retelei in perioada cand era viceprimar. Solutia este preluarea de urgenta a retelei de catre UAT Dumbravita  si predarea in administrare catre Eon Gaz  in baza unei redevente anuale, cu atat mai mult cu cat Asociatia de gaz Dumbravita se afla in insolventa si nu mai are capacitatea de a administra aceasta retea.

  Este normal ca toti locuitorii care se racordeaza la Gaz sa plateasca taxa de racordare  taxa necesara pentru mentenanta si dezvoltarea retelei, dar taxa trebuie sa se plateasca catre UAT Dumbravita , adevaratul proprietar al retelei.

  Situatia prezentata este in mod cert o abatere de la Legea serviciilor publice comunitare  si poate constitui un dosar de cercetare pentru DNA. Nu stiu daca mai au timp si pentru astfel de probleme. In 2012 ,Szilagyi Geza  a fost declarat incompatibil pentru functia de consilier local tocmai pentru ca era presedintele Asociatiei de gaz. 

  In mod sigur , in perioada de inceput a Asociatiei, taxa de racordare se incasa sub forma de donatie. Probabil ca urmare unor controale ale Curtii de conturi  si ANAF , s-a trecut la  contracte de racordare.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>