Mar 012016
 

consiliu local dumbravita 115x150 CONVOCAREA CONSILIULUI LOCAL IN SEDINTA ORDINARA MARTIE 2016

In data de Vineri, 04.03.2016 incepand cu orele 15.00, in sediul Primariei Dumbravita, va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local Dumbravita cu urmatoare ordine de zi:

1. Proiect de Hotarare privind aprobarea delegarii gestiunii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare a comunei Dumbravita.

2. Proiect de Hotarare privind aprobarea organigramei si a statutului de functii pentru SC Dumbravita Investitii Srl.

3. Proiect de Hotarare privind aprobarea unui ajutor financiar pentru Biserica ortodoxa, Biserica romano-catolica si Biserica penticostala Elim din  Dumbravita

4. Proiect de Hotarare privind aprobarea angajarii unui avocat in Dosarul nr. 9527/30/2015 avand ca reclamant Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

5. Proiect de Hotarare privind aprobarea Regulamentului de Vanzare a bunurilor imobile aflate in domeniul privat al comunei Dumbravita si vanzarea unei suprafete de 250 mp inscris in CF 412127 nr. CAD 412127

6. Proiect de Hotarare privind Revocarea HCL 68 din 30.06.2023

7. Proiect de Hotarare privind modificarea HCL 37/2005 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe raza comunei Dumbravita

8. Proiect de Hotarare privind aprobarea Regulamentului refritor la conditiile de desfasurare a activitatilor comerciale si de prestari servicii pe raza comunei Dumbravita

9. Informare cu privire la adresa Institutiei Prefectului Judetului Timis cu nr. 4338/S3/24.02.2016, referitoare la salarizarea personalului platit din fonduri publice

10. Discutarea cererilor

11. Diverse

AICI veti gasi notele de fundamentare ale proiectelor de hcl mai sus mentionate

COVOCATOR

  16 Responses to “CONVOCAREA CONSILIULUI LOCAL IN SEDINTA ORDINARA MARTIE 2016”

 1. Extraordinar! Asta mai lipsea, ajutor financiar pentru biserici ! Saracele biserici o duc tare rau! Si popii la fel, Audi A8 model 2010 e deja vechi, a aparut modelul nou… 

 2. Domnule Toma,

  Care este destinația creditului de 5 milioane de lei de la BCR?  E total aiurea ca in ultimile 3 luni de mandat sa te împrumuți pentru următorii 3 ani? Încearcă sa îndoape porcul in ajun? 

  Multumesc!

   

   

   

   

   

  • Iulian Toma

   Pentru Mihai B,

   Este vorba despre  o linie de credit necesara pentru licitarea lucrarii de construire a Casei de cultura. Lucrarea respectiva este  o investitie  din fonduri proprii multianuala ( 2-3  ani ) si nu se  pot aloca toate fondurile  necesare intr-un singur an. In aceste conditii procedura de licitatie prevede   detinerea de catre solicitant a unei scrisori de garantie bancara ( sau a unei linii de credit ) la nivelul valorii totale a lucrarii. Aceasta nu inseamna ca se va si opera creditul respectiv si, mai mult ca sigur,  nu va fi nevoie sa se apeleze la acea linie de credit.

   De fapt aceasta linie de credit a fost aprobata anul trecut dar sub o forma gresita ( nu a existat avizul comisiei de  aprobare a creditelor ) In sedinta de maine se va  supune la vot forma corecta a proiectului de HCL. 

   • Multumesc de răspuns! Casa de cultura este o prioritate a localității dar nu cred ca mai poate fi o prioritate a actualei administrații. Consider ca linia de credit contractata acum cu 3 luni înainte de alegeri va fi destinată asfaltărilor in trombă si pomenilor electorale. Mai bine pentru localitate ar fi o finanțare europeană  așa cum a beneficiat sala polivalenta. Dar la proiecte europene cam trebuie sa faci licitații transparente si nu acordări directe de lucrări cum s-a obișnuit Malac.

     

 3. Hello,urmaresc cu interes tot ce se scrie si e interesant.Am si eu o intrebare-daca se poate doar raspunsuri cu trimiteri la Lege-cand mi-am construit casa am fost primul pe mai multe platuri de 600 si 800 mp si normal ca mi-am imprejmuit casa cu gard.Ulterior sa mai construit in stanga si in spatele meu ,vecini cu care am impartit costul gardului(destul de ridicat).Acuma isi ridica in dreapta mea cineva o casa si  aproape ca mi-a multumit ca are gard gata facut.Normal nici nu se gandeste sa-mi achite jumate de gard.Daca ma puteti ajuta cu un sfat pertinent v-as multumi.!

  • Daca gardul e pe proprietatea dvs. vecinul nu are motiv sa va achite niciun cost si nici dvs nu aveti dreptul la pretentii de acest fel. E problema dvs. ca ati dorit sa va faceti gard. De obicei cand vecinii impart costurile unui gard se pozitioneaza gardul exact pe linia dintre proprietati. Daca dvs v-ati fact gard fara a implica si vecinii ar fi trebuit sa-l faceti la dvs. pe teren. Deci daca boltarul are 20 cm latime sa fie cu totul pe terenul dvs, astfel incat daca vecinului nu-i place gardul sa-si poata construi altul pe terenul propriu.

   Acum personal mie mi se pare normal sa se imparta costurile cu gardul comun, dar nu poti obliga omul. Poate nu are bani sau nu-i place ce tip de gard iti faci. Sau poate s-a mutat cu 5 ani dupa dvs. Nu-i problema lui ce gard v-ati facut dvs acum X ani…asta e..

   • o.k.gardul este pe terenul meu dar vecinul nu vrea sa-si faca altul pe terenul lui.Varianta 1=sa-si faca un gard la el, sau 2=sa impartim costurile.

    nu vrea nici una nici alta…….

 4. Pai e alegerea lui. Nu poti sa fortezi omul sa-si faca gard daca nu vrea. Nu e obligat de nicio lege nici sa-si faca gard nici sa va dea bani pe gardul dvs. 

 5. Eu nu inteleg varianta 1. Vreti cumva sa spuneti ca asteptati ca el sa isi faca inca un gard, pe lnga cel facut deja de dvs?

   

 6. In unele zone exista anumite cutume de exemplu gardul din stanga este al meu iar gardul din dreapta al vecinului. Aici se poate vorbi de cutuma doar daca exista in vatra veche a Dumbravitei. Poate bastinasii daca ne spun… Pe de alta parte nu este normal ca un vecin sa plateasca un gard facut de un alt vecin atat timp cat nu a fost intrebat daca doreste, cum il doreste, cat de inalt, din ce materiale, costul materialelor si al manoperei(dvs aveti autorizatie de construire si factura pe gard?). In alta ordine de idei cred ca in Dumbravita nu este obligativitate ca la autorizarea constructiei casa sa fie obligatorie in realizarea imprejmuirii, iar reglementarea aceasta nu cred ca ar fi binevenita si pe placul marii majoritati a locuitorilor care au deja case sau doresc sa construiasca.

 7. In opinia mea, daca ati constriut gardul inainte ca alti vecini sa inceapa constructia la casa si nu a-ti cerut parea lui cheltuiala ramane a dumneavoastra fara obligatii din partea lui. Oricum el este deja defavorizat ca la stanga are un model de gard la dreapta altul (arata ca naiba).

  Nu cred ca este obligat sa va plateasca cota parte, daca dumneavoastra ati fi platit 10.000 euro pe parte comuna a-ti dori sa va plateasa 5.000 euro (pentru aprox. 25 ml)?

  La urma urmei nu toata lumea are gusturile si potentialul financiar pe care il aveti.

   

 8. Ptr. gard=========studiati prevederile Cc actualizat art.606 

   

  iar raspunsul numitului Ramon T cuprinde in final un sentiment de frustrare greu de inteles========dar ma rog fiecare cu educatia lui===========Pa si pusi !

  • Daca va referiti la Codul Civil actualizat in 2015 el suna cam asa:

   Art. 606. – (1) Proprietarul care vrea să folosească pentru irigarea terenului

   său apele naturale şi artificiale de care poate dispune în mod efectiv, are

   dreptul ca, pe cheltuiala sa exclusivă, să facă pe terenul riveranului opus

   lucrările necesare pentru captarea apei.

   In Codul civil (cel vechi) sunteti pe aproape

   In legatura cu sentimentul de frustrare, eu m-am referit la gusturi nu la educatie. I-mi cer scuze daca am scris ceeace am gandit, am uitat ca nu toata lumea are voie sa gandeasca.

   Oricum multumesc pentru trimitere la Cc

   • Cap.II

    Sect.I .art.606

    Orice gard ce desparte doua proprietati se socoteste comun…………..

     

    ASTA E RASPUNSUL CORECT D-LE VASILE        

     

    Restul e vanare de vant……….

   • E o chestiune de bun simt ca vecinii sa se inteleaga intre ei. Legea nu poate acoperi toate aspectele, de ex. conteaza data cumpararii proprietatii, daca gardul exista la data cumpararii noul proprietar nu ar mai avea vreo obligatie, cel putin teoretic. Totusi, sunt vecini si cea mai buna solutie ar fi s-o dea cumva la pace.

 9. Cu 5.000.000 lei in loc de Camin Cultural cati KM de asfalt se realizau? Lasati prostiile si alte aberatii domnilor consilieri si investiti banii in infrastructura - sosele! Chiar asa de necesar este un camin cultural? Cu bani de la buget….

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>