Apr 102015
 

    Urmare nepasarii primarului fata de multiplele sesizari privind poluarea cu praf ,pamant si  gunoaie a localitatii, Tavi  Oncioiu , membru Dunos  a sesizat Garda judeteana de mediu. Va redam  aici  raspunsul acestei institutii.

Se observa de la o posta ca raspunsul este  formal si partinic :

 1. Traficul greu nu a fost scos din localitate desi exista HCL din 2014 si primarul a promis ca o va pune in aplicare incepand din 01.01.2015.

 2. Contractul  cu Dumbravita Investitii  pentru curatenia in localitate nu a fost inca incheiat, deci nu functioneaza  desi primarul  a afirmat  cu o luna  in urma  ca s-a rezolvat.

3. Amenajarile de spatii verzi se fac  numai pe strada Tudor Vladimirescu, strada  primarului, pornind chiar de la casa acestuia.

4.  Strada Petofi, cea mai poluata strada cu praf, pamant si noroi nu a fost luata in considerare pentru amenajare :  construire parcari , bordurare, instalare sisteme de preluare a apelor pluviale, instalare  semnalizari rutiere pentru parcare si oprire interzisa. Domnul primar  a pregatit in schimb toti stalpii de troleibuz cu suporti pentru ghivece cu muscate ( nu-mi amintesc  sa fi aprobat  in consiliu ca  prioritara o astfel de cheltuiala din bani publici ) sperand probabil ca acestea sa absoarba tot praful produs de traficul infernal din localitate .

5. Garda de mediu a aplicat sanctiuni la toti ceilalti numai principalului vinovat – primaria Dumbravita , nu.

In aceste conditii , de unde sa vina rezolvarea ?  Poate dintr-o implicare mai mare a locuitorilor in luarea deciziilor la nivel local….

poluare dumbravita 300x224 Poluarea Dumbravitei – problema nimanui    

 

 

 

 

 

 

Raspuns Garda de mediu

poluare dumbravita 1 300x224 Poluarea Dumbravitei – problema nimanui

Comenteaza din contul Facebook

  One Response to “Poluarea Dumbravitei – problema nimanui”

  1. "S-au dispus masuri cu caracter permanent"  - chiar asa ?  Si care ar fi alea  ? Ce amenzi s-or fi dat ?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>