Feb 062014
 
1_big

Seziare primita Luni, 3 Feb. 2014,  prin intermediul sectiunii de comentarii, semnata cu pseudonimul "NU CONTEAZA"

 

Stimate domn,

Regulamentul de urbanism este f. strict, si cred ca nu este in beneficiul economic al comunei. De ce pe o parcela un PROPRIETAR care a dat bani buni pe un teren (NU A DOBANDIT-O PRIN CONSTITUIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE SITUATIE IN CARE NU AVEA DREPTUL SA O VANDA 10 ANI!!! - DAR ACEASTA ESTE O ALTA POVESTE); revin, PROPRIETARUL  de ce nu are voie sa construiasca un triplex sau cvadruplex pe o suprafata de 700 mp sau chiar 3 sau 4 case, daca se respecta POT-ul, CUT-ul, regimul de inaltime, aliniament stradal, etc… cu toate ca acestea sunt exagerat de limitative in comparatie cu actele normative in materie (aici impresia ca DUMBRAVITA este stat in stat). PROPRIETARUL plateste impozite acest lucru este in beneficiul economic al comunei, impozit care este in functie de suprafata construita. Din ce ati mentionat dvs, permiteti-mi sa va citez: exista un PUZ Director aprobat in 2002, valabil pentru 10 ani , a carui valabilitate a fost prelungita  cu 2 ani printr-o hotarare a actualului Consiliului Local  din octombrie 2012, PUZ prin care sant delimitate zonele rezidentiale si zonele de servicii" IN ACEST AN 2014 va expira PUZ DIRECTOR, de ce s-a prelungit PUZ -ul DIRECTOR EXISTENT, probabil a fost si este foarte bun, DE CE NU SE PUBLICA IN VEDEREA DEZBATERII PUBLICE PROIECTUL PENTRU NOUL PUZ DIRECTOR; sau se va mai prelungii cu inca 2 ani PUZ-ul DIRECTOR EXISTENT?!

Va rog sa-mi iertati ironia cred ca dvs nu aveti vina si sunteti bine intentionat dar este suparator eu am un teren de 790 mp si doresc sa construiesc un triplex pentru familia mea, parintii mei si copilul meu SI NU SE POATE DEOARECE SUNT LIMITARI ABERANTE IN AFARA LEGII sau MAI PRESUS CA LEGEA

Cu stima,

NU CONTEAZA

 

 

Raspunsul domnului consilier Iulian Toma

Trebuie sa pornim de la premiza ca orice comunitate pentru a se dezvolta armonios, echilibrat si pentru a fi indeplinite  anumite standarde de viata trebuie sa adopte si sa respecte anumite  reguli. Este foarte adevarat ca nu exista reguli care sa multumeasca  pe toata lumea . In cazul dumneavoastra regula care va nemultumeste a fost introdusa  de CL  dupa ce a inceput in localitate  construirea de blocuri printe casele rezidentiale ceea ce a condus la violarea intimitatii celor din vecinatatea blocurilor si a generat zeci de procese in instanta.

Dumbravita este o localitate care se doreste  zona rezidentiala ( cea mai bogata localitate din tara ) si in aceste conditii este necesara mentinerea unor restrictii privind aglomerarea urbana.

In cazul dumneavoastra , daca se respecta  CUT ul si POT ul , respectiv  inaltimea constructiei  ( din motive de aspect urbanistic )  nu vad ce va impiedica sa realizati constructia cu doua apartamente ( dumneavoastra impreuna cu parintii sau dumneavoastra impreuna cu copii )  cu asigurarea aceluiasi confort  ( suprafata utila construita ) ca si in cazul a trei apartamente distincte .

In ceea ce priveste noul PUG vreau sa va informez urmatoarele :

PUZ ul director vechi, aprobat in 2002   cu valabilitate prelungita pina in 2014 , este total  depasit  de ritmul si nevoile de dezvoltare a localitatii. Acest lucru a condus la blocarea functionalitatii localitatii : circulatie rutiera blocata, retele de servicii comunitare necorespunzatoare, infrastructura sociala lipsa sau insuficienta (  scoli, gradinite, policlinici, baza sportive, baza de agrement, etc ) si a generat zeci de procese in instanta.

                Prelungirea lui a fost aprobata de consilieri urmare neglijentei executivului, in mod fortat, numai pentru a nu se bloca timp de doi ani eliberarea de noi autorizatii de constructie. Pentru a se evita un nou val de procese s-a adoptat un nou regulament de urbanism,  mai restrictiv, valabil pana la adoptarea noului PUG.

                Cu toate ca achizitia noului PUG a fost aprobata de CL in iunie 2013, aprobarea temei de proiectare s-a realizat deabia in luna octombrie 2013, dupa multe insistente ale subsemnatului.

Imediat dupa aprobarea temei de proiectere si a caietului de sarcini, primarul a venit in CL cu propunerea  de a diviza achizitia in doua : sectiunea de urbanism si sectiunea de topometrie, din motive politice lesne de inteles :

 • valoarea reala a unei astfel de lucrari este de aproximativ 100.000 euro, si poate fi atribuita de primar  prin cereri de oferta fara licitatie;
 • prin divizarea ei primarul putea sa atribuie lucrarea  la doua firme din clientela politica si putea sa mareasca valoarea totala a lucrarii  pina la 200.000 euro, respectiv  cate 100.000 euro pentru fiecare firma,   fara licitatie.

Am reusit in CL  sa-mi conving  colegii sa nu aprobe  aceasta propunere  pe considerentul ca prin divizarea  lucrarii  niciuna dintre firme nu-si asuma responsabilitatea  pentru termenul de executie  si calitatea lucrarii ceea cear fi insemnat o mare pierdere pentru localitate.

Lucrarea a fost contractata in luna noiembrie 2013  si este in curs de executare.

Asociatia Dunos  si-a propus sa va tina la current cu evolutia acestei  lucrari si sa initieze pe parcursul realizarii ei mai multe dezbateri publice, asa cum prevede legea.

Va asteptam cu propuneri si solutii pe aceasta tema .

 

                                                                                Consilier  IULIAN  TOMA

Comenteaza din contul Facebook

  One Response to “Sesizare PUG Dumbravita”

 1. Dumneavoastra spuneti ca nu vi se da aprobare ptr a construi un triolex dar daca var fi chemat Cionca ori alt samsar care pe parcela asemanatoare cu a domniei voastre a construit triplex  iar fiecare cu intrare separata in curte chiar fiind delimitata prin gard si portita .Aprobari au fost date de noi consilieri ,iar acuma construieste linga grajduri ma intreb cinei da lui aceste aprobari ptr ca primarul stie de situatie si nui singurul?????

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>