Iul 132012
 

   Consiliul Local Dumbravita

   

szilaghi 300x225 Dumbravita  Consilierii locali au decis restrangerea dreptului la transparenta decizionala

    In cursul zilei de 12.07.2012, intre orele 17.30-19.30, la sediul primariei Dumbravita, a avut loc sedinta de consiliu local in cadrul careia s-a supus dezbaterii si adoptarii in plen proiectul de hotarare  ,, Regulamentul de organizare si functionare al consiliului local Dumbravita”

   Proiectul de hotarare mai sus mentionat nu a fost supus consultarii publice in nici una din modalitatile de consultare publica  prevazute in legea transparentei decizionale. ( postare pe site-ul oficial al primariei dumbravita , afisare la avizierul primariei)

   Pentru acest motiv , DUNOS a solictat in scris consiliului local Dumbravita organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de act normativ propus spre adoptare.

   In cadrul sedintei de consiliu, DUNOS a reiterat in mod public, solicitarea de retragere de pe ordinea de zi a proiectului de hotarare mai sus precizat in vederea organizarii unei dezbateri publice in cadrul careia cetatenii interesati sa ii poata cunoaste continutul si, in cunostinta de cauza,  sa poata  formula amendamente de modificare sau completare  a acestuia

   Propunerea noastra a fost respinsa pe motiv ca cetatenii nu au dreptul de a intervenii pe marginea acestui proiect de hotarare propus spre adoptare in consiliu intrucat , aceasta tine de ,,bucataria interna '' a consiliului 

   Pentru a putea intelege miza acestui proiect, adoptat cu incalcarea grava a dispozitiilor legale referitoare la transparenta decizionala, va supunem, pe scurt, atentiei,  propunerile domnului consilier Szilagyiadoptate cu majoritate de voturi de catre consilieri locali:

Obligativitatea, instituita prin lege in sarcina presedintelui de sedinta, de a asigura cetatenilor care participa la sedintele de consiliu exprimarea opiniei cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi a fost inlocuita cu dreptul discretionar al consilierilor locali de a aprecia prin vot  oportunitatea luarii cuvantului pentru cetatenii  care solicita acest lucru.

Mai mullt decat atat, acelasi domn Szilagyi a propus, iar consiliul local , cu majoritate de voturi, a aprobat, faptul ca,  numai proiectele de hotarari care privesc  aspecte apreciate de consilieri ca fiind de interes general sa fie supuse procesului de consultare publica , celelalte proiecte fiind apreciate a priori ca neinteresante pentru  cetatean  si,  pe cale de consecinta, sustrase de drept  consultarii publice

In final , la propunerea doamnei  Ildiko Denes , insusita de catre majoritatea consilierilor locali, nici o persoana nu mai are voie sa fotografieze, filmeze , inregistreze, in timpul sedintelor de consiliu fara acordul expres al consilierilor

 

      In zilele ce urmeaza, va vom prezenta concret , modul in care, o parte din consilierii locali, au inteteles sa se pozitioneze fata de propunerile de restrangere a drepturilor conferite cetatenilor prin LEGE propuse de catre consilierii UDMR

      Imediat ce vom intra in posesia hotararii adoptate,  vom  initia toate demersurile legale ce se impun pentru anularea actului normativ local adoptat cu incalcarea dispozitilor legale in vigoare referitoare la transparenta decizonala, urmand a sesiza de indata toate  forurile legale cu privire la restrangerea abuziva a unor drepturi  cetatenesti de catre autoritatea locala deliberativa a comunei Dumbravita.

dezbatere 225x300 Dumbravita  Consilierii locali au decis restrangerea dreptului la transparenta decizionala

 

Comenteaza din contul Facebook

  38 Responses to “Dumbravita - Consilierii locali au decis restrangerea dreptului la transparenta decizionala”

 1. Domnilor / doamnelor,
  Macar faceti un efort sa scrieti corect numele persoanelor mentionate in articol. Szilagi, Szilagy -> Szilagyi

 2. Extraordinar !!! Socant !!!!
  Nu pot sa cred asa ceva. Nu pot sa cred ca cineva pe care NOI i-am trimis in consiliu sa ne reprezinte pe NOI nu pe EI  au tupeul sa adopte o asemenea lege . Daca aveti imagini cu cei care si-au dat mana pentru restrangerea drepturilor cetatenesti, va rog sa le publicati pe site. Voi sprijini ajungerea lor pe fluxurile de stiri ale corespondentilor straini. Felicitari pentru curaj. Sa nu abandonati niciodata demersul laudabil pe care l-ati inceput. In occident asociatiile cetatenesti sunt foarte apreciate de catre reprezentantii locali care le invita din proprie initiativa sa ia parte la toate sedintele organizate de acestia, care le cer parerea in orice proiect cu impact asupra cetatenilor . Daca lucrurile stau asa cum le-ati descris probabil ca veti fi considerati de acesti consilieri niste paria. Sa nu va lasati indimidati de aceste persoane care au foarte multe masti . Din pacate cultura civica proprie statelor civilizate lipseste din bagajul nostru genetic.

  • Nu stiu citi distinsi Domni si Doamne de pe aceasta pagina, inclusiv elevatii de la Dunos au auzit de democratia antica (sec. V, inaintea lui Ch.). In orice caz accesul la adunari si hotariri nu era permis oricui  si cauza sfirsitului a fost ca hotaririrle au fost luate de demagogi si oligarchi si nu de cei care se se pricepeau la politica. Si asta acum 2500 de ani. In alta ordine de idei o initiativa civica (Dunos) de unde si pina unde da indicatii si mai ales cer de la cei alesi de popor (asa cum o fii ei) hotariri in numele unei comune intregi. Dunos  dupa parerea mea nu este altceva decit un forum care ar avea voie sa propuna sa critice sa discute pe diferite teme sau nereguli dar nu sa dea ordine Domnilor! Aricolul de mai sus, poarta o semnatura ciudata (intuiesc cine scrie acum pentru Dunos) si negindita. Raposatul Domn Sturz ar fi lasat macar ca acesti alesi sa-si inceapa treaba. Inchei cu un citat de Platon despre democratie: "Cine spune adevărul într-o democraţie, este ucis de către mulţime". 

   • Monica Sere

    Stimate concetatean Matyi!
    DUNOS are un slogan "IUBESC DUMBRAVITA SI MA IMPLIC!' ( autor Ovidiu STURZ)
    Ori dv ne percepeti eronat, ori nu va regasiti in acest slogan.
    Din toate comentariile dv, greu reiese ceva constructiv, proactiv, vreo idee, vreun sfat, macar un 
    elogiu adus fostei sau actualei conduceri a primariei. Macar daca sunteti multumit, spuneti-o sus si
    tare.
    Elevatia dv rezulta din atitudine, iar atitudinea dv va caracterizeaza.
    Oricum, in cazul in care va regasiti in slogan, va invit la o intalnire DUNOS sa va puteti face o parere
    personala despre noi.

   • Stimate Cetateana  Monica Sere,
    aveti cam limba ascutita in ceea ce priveste caracterizarea unor pesoane pe care nici macar nu-i cunoasteti. In orice caz critica mi-am insusit-o dar eu consider ca  a mea e si  constructiva si da, apreciez ce a facut conducerea din Ujszentes (ai carui cetatean am fost de mic copil si nu de citeva luni) in anii trecuti,  iar pe cei noi nu ii pot critica pentru ca inca sunt in organizare. In schimb nici macar nu sa uscat cerneala pe hirtia noii conduceri, Dunos a si inceput sa sape si sa critice. Probabil din frustrarea de dupa  alegeri ai unora. In legatura cu sloganul de mai sus mai ginditi-va adinc si poate intelegeti ce inseamna de fapt. Va recomand sa cititi ceva despre democratia lui Pericles si bineinteles si despre acei care au criticat aceea democratie. Mult succes!
     

 3. Sunteti tari de tot, va iubesc. 

 4. Cine v-a pus sa va mutati in satul dumbravita ? Pana va veni democratia la voi pe ulite va curge multa apa pe behala.
  Voi chiar credeti ca acesti oameni au nevoie de democratie ? Stiu ei ce este democratia ? Au gustat-o ei vreodata ?….
  Daca nu o cunosc ,nu au cum sa ii duca lipsa. Asa ca,  efortul vostru de a face din magar cal,  este inutil. 
   

 5. Din curiozitate, s-a opus cineva la initiativa acestui silagi ?   Chestia cu moartea celui care spune adevarul o fi vreo premonitie sau poate o amenintare. Oricum doresc sa imi exprim aprecierea pentru uriasul efort pe care Dunos il face in comuna. Daca domnul silagi a avut dreptul sa propuna interzicerea unor drepturi iar ceillti consilieri i-au tinut isonul atunci de ce nu ar avea si cetatenii dreptul sa propuna un referendum pentru dizolvarea consiliului local. Daca aveti juristi in asociatie, va rog sa verificati cum pot cetatenii sa ii trimita acasa pe consilieri si sa se organizeze noi alegeri in Dumbravita. 

 6. informare sau dezinformare?
  extragem din regulament art.31 alin1 lit a:  persoana desemnata de catre primar pentru relatia cu societatea civila are urmatoarele atributii:
             1. SA PUBLICE UN ANUNT REFERITOR LA PROIECTELE DE HOTARARI DE INTERES GENERAL CARE URMEAZA A SE DISCUTA IN SEDINTA CL,IN SITE-UL CL,SA-L AFISEZE LA SEDIUL ACESTUIA INTR-UN SPATIU ACCESIBIL PUBLICULUISA SA IL TRANSMITA MASS MEDIA LOCALA CU 15 ZILE INAINTE DE SUPUNERERA SPRE ANALIZA SI AVIZARE DE CATRE COMISIILE DE SPECIALITATE ALE CL A PROIECTELOR DE HOTARARI DE INTERES GFENERAL.
            2.SA TRANSMITA PE CALE ELECTRONICA A PROIECTELOR DE HOTARARI TUTUROR PERSOANELOR CARE AU DEPUS O CERERE IN ACEST SENS.
   
   la art.45 s-a propus si aprobat introducerea unui nou alin.:
           PRESEDINTELE DE SEDINTA POATE DA CUVANTUL PERSOANELOR CARE PARTICIPA DIN PROPRIE INITIATIVA CU PRIVIRE LA PROBLEMELE AFLATE PE ORDINEA DE ZI……..SI TOT PRESEDINTELE POATE LIMITA LUARILE DE CUVANT.
   
         am simtit ca am obligatia de a face aceste precizari in sensul informarii corecte a a comunitatii din care facem parte.
       daca permiteti o sugestie:publicati tot regulamentul care s-a aprobat in CL
        o alta observatie : CARE  DINTRE NOI AR ACCEPTA DEZBATERE PUBLICA LA REGULAMENTELE INTERNE ALE FAMILIEI, A SOCIETATILOR PE CARE LE CONDUCEM,A INSTITUTIILOR DIN CARE FACEM PARTE ……samd
   
  multumesc,voi reveni de ficare data cand voi considera necesar pentru o informare CORECTE SI REALA! 

  • Fumigena asta cu ,,obsesia fata de szilagyi'' urmareste un singur scop … pervertirea  perceptiei unei realitati incomode pentru papusari prin inducerea  victimizarii  nelegitime. 
   Sunteti profesionisti stimabililor dar poate ca nu sunteti singurii ?!
   Sa revenim la oile noastre.
   Duduita  Esca , poate datorita varstei inaintat pe care o am sau , poate datorita lipsei de pregatire juridica nu  pot intelege semnificatia unuor termeni care, la o prima lectura par a veni in contradictie cu cele afirmate de d-voastra, Cum puteti spune ca intre  OBLIGATIA presedintelui de a asigura exercitiul dreptului la libera exprimare al cetateanului in cadrul sedintelor de consiliu si POSIBILITATEA acestuia de a acorda cuvantul cetateanului nu este nici o diferenta. Cu alte cuvinte, pentru dumneavoastra, este tot una daca acel presedinte nu il poate opri pe cetatean sa isi spuna opinia sau daca presedintele poate sa ii refize exercitiul acestui drept.
   Bine ar fi ca domnii sau doamnele de la dumos sa publice , asa cum bine ati spus dumneavoastra, intregul regulament aprobat de consiliu pe sait.
   Daca in acel regulament este scris exact ce ati zis dumneavoastra atunci este foarte grav pentru ca dumneavoastra dezinformati si nu cei care publica pe acest sait. Daca, in schimb, in regulament este stabilita obligatia presedintelui de a da cuvantul celor interesti de subiectele care se discuta in consiliu, atunci stimabilii de la dunos trebuie sa isi ceara scuze pentru dezinformare. este simplu. astept cu foarte mare interes sa vad acest regulament negru pe alb. Sincer, NU CRED ca este posibil ca cineva responsabil  sa isi permita sa opreasca pe oameni sa isi spuna cuvantul in casa lor, pe banii lor. Daca cineva poate avea TUPEUL sa faca asa ceva in secolul XXI in EUROPA , nu in congo, nu in bangladesh, nu in coreea de nord , in EUROPA atunci inseamna ca acel om trebuie indepartat imediat din functie si tras l raspundere pentru ca nimic in lumea asta egoista si meschina nu este mai de pret decat libertatea si democratia

   • Domnul Prof. a pus punctul pe i! Nici eu nu pricep l….lea asta  in legatura cu Silagyi. Problema este Dl. Prof. ca pe la noi fiecare face politica si i-si da cu parere ca si la discutiile la birt. Un citat de Goethe este relevant: "Cauta doar să confuzi oamenii, pentru a-i  satisface este dific"il! Stima.

   • UNDE AM SCRIS EU DE OBLIGATIE SAU POSIBILITATE?

   • OBLIGATIA OFERA POSIBILITATEA DE A FI ONESTI!

  • Pentru domana Esca,
   Distinsa doamna , pentru consiliul local familia o reprezinta cetatenii localitatii dumbravita nu el inususi, asa ca nu vad care ar fi problema pentru care acest atat de controversat regulament nu ar putea fi dezbatut in cadrul intregii familii.  

  • Monica Sere

   Frumos ca doriti sa informati, insa pana si controversatul articol 45 este incomplet.
   Cat despre atributiile extrase din art.31, stiti foarte bine ca nu s-au respectat.
   Si DA, vom publica de indata ce vom intra in posesia lui sub o forma sau alta.
   In luarea mea de pozitie, am citat din promisiunile d-lui primar facute publice si repetate in ultimul nr al
   MONITORULUI de Dumbravita, prin care promite transparenta totala in administratie. Eu una, continui sa cred ca o 
   va face.

   • NU S-AU RESPECTAT CAND?
    DACA NU AVETI REGULAMENTUL, DE UNDE STITI CA ESTE INCOMPLET?

 7. Din cate vad, desi nu mai este primar si nici macar majoritate in consiliu nu mai are, tot dl. Szilagyi este atacat pe acest forum. Oare domnul sau doamna "Dunos" are o obsesie fata de dl. Szilagyi, sau mi se pare numai mie?

  • UDMR+PSD este majoritatea daca nu s-a stiut pana acum,desi USL a iesit majoritar,ulteror PSD a TRADAT!
   VEDETI VOTURILE DE LA ALEGEREA VICEPRIMARULUI.
   PS. inainte de sedinta de plen din data de 12.07.2023 a avut loc o sedinta UDMR+PSD !
   TOT PENTRU CORECTIDUDINE SI TRANSPARENTA!

   • Monica Sere

    Vin ai nostri, pleaca ai nostri…
    Asa a fost si in 2008 + 2012.
    Atata doar ca fara sprijinul USL, am fi avut probabil acelasi primar la al 6-lea mandat.
     
     
     
     
     
     
    l
     

 8. 'Retragerea dreptului la transparenta decizionala' seamana cu modul in care USL intelege democratia. De ce ne mira ca un primar PSD-ist ar aproba o astfel de hotarare anti-democratica?    

 9. Merita mers pana la capat. Daca ii lasati sa isi faca de cap va vor pune botnite. Asta este educatia lor. Le este teama de cei pe care ar trebui sa ii slujeasca .  Seamana mult cu dinu paturica.

 10. Zimbesc citind aceste rinduri si nu imi vine in gind decit cuplu Putin - Medvedev. Sper ca cei din PNL sa faca o opozitie activa care sa nu permita sa avem parte de inca 4 ani de televiziuni si parcuri europene condimentate cu noroi, ambrozie si caini vagabonzi
  Astept ca d-l Malac sa infirme aceste ginduri negre si sa vad lucrurile miscindu-se. Nu trebuie sa uite ca a candidat din partea USL iar voturile au ajuns la el si pt ca lumea era satula de Geza si UDMR .
   

 11. Abalaru nu este la PNL ? !

 12. Nu incercati sa scoateti democratia afara cu forcepusul. De la conceptie pana la nastere dureaza, in general, 9 luni de zile . La voi democratia nici macar nu a fost conceputa. Ca sa o concepi trebuie sa simti o anumita nevoie. Simti aceasta nevoie cand ajungi la pubertate. Ajungi la pubertate incepand cu varsta de 14-15 ani. Democratia inseamna libertate, libertatea inseamna raspundere, agitatie, bataie de cap,munca, actiune, bucurie si suferinta, tensiune  crescuta, asa ca, nu va legati la cap decat daca va doare si nu o sa va doara niciodata daca nu va mai ganditi la prostii.

 13. Revenit din concediu citesc si nu-mi cred ochilor. O frumoasa initiativa este pe cale sa devina amintire. S-a pus un subiect in discutie, fiecare isi da cu parerea si un singur membru Dunos, d-na Monica Sere incearca sa modereze discutiile de pe forum. Ma insel eu sau s-a incheiat campania electorala si nu mai exista niciun interes? Unde sunt persoanele atat de preocupate de soarta Dumbravitei? Eu m-am cam lamurit.
  Eu as fi vrut sa ma abtin de a mai posta pe acest forum, dar cred ca este cazul sa-mi spun si eu punctul de vedere. Eu cred ca Dunos-ul este inca privit ca o platforma a PDL-ului, atata timp cat presedinte este d-ul Toma, presedintele formatiunii, iar sediul Dunos-ului este locuinta personala a domniei sale. Este, cred eu unul din motivele pentru care unii dintre consilieri, mai ales cei de la UDMR incearca sa restranga accesul membrilor Dunos la actul administrativ. Nu spun ca este normal sa fie asa, dar cred eu ca acesta este motivul. De aceea as dori sa fac urmatoarele sugestii:
  1.Membrii Dunos ar trebui sa organizeze alegeri, iar domnul Toma ar trebui sa faca gestul de onoare. Daca deja l-a facut si eu nu stiu imi cer scuze si il asigur de toata aprecierea mea pentru asta. De altfel domnia-sa este consilier si se afla permanent in centrul evenimentelor.
  2.Consiliul Director nou ales ar trebui sa stabileasca un plan de actiuni in care sa atraga membrii comunitatii pentru a-si legitima urmatorul pas:
  3.Obtinerea unei audiente la primarul comunei si negocierea relatiei Primarie-Dunos. Stiu ca unii vor spune ca drepturile pentru care lupta Dunos sunt prevazute in legi, dar va asigur ca nimic pe lumea asta nu este usor de obtinut. Daca actiunile Dunos se vor bucura de sprijinul cetatenilor atunci in mod sigur Dunos-ul va fi privit ca un partener si nu se va mai pune problema restrangerii dreptului la transparenta decizitionala.
  4.Noua conducere a Dunos va trebui sa reglementeze situatia administrarii site-ului. Eu cred ca cine doreste sa posteze pe forum ar trebui sa-si faca un cont cu datele minime de contact. Fiecare poarta responsabilitatea afirmatiilor sale si nu este corect ca afirmatii deseori jignitoare la adresa unor persoane sa fie facute sub protectia anonimatului.  Ma refer, mai ales la atacurile repetate asupra unei persoane respectabile care a facut multe pentru comunitatea noastra, domnul Szilagyi Geza.
  Au fost cateva sugestii, dar sunt convins ca noul Consiliu Director al Dunos, va initia un plan mai amplu de masuri care vor duce cu siguranta la implinirea idealurilor pentru care a luat fiinta aceasta asociatie.

  • Monica Sere

   Bine ati revenit in Dumbravita, d-le UTA!
   Multumim pentru interes si aprecieri.
   Noi am avut deja 2 intalniri luna aceasta si chiar am dezbatut intern o strategie Dunos.
   1.Am hotarat sa schimbam sediul si sa organizam alegeri la inceputul lui septembrie.
   2. Fiecare candidat la presedentia DUNOS pt cel mult 1 an va trebui sa prezinte un plan de management organizational,
   3. Deasemenea am decis sa-l invitam si pe d-nul primar la sedintele noastre.
   4. Si problema site-ului a fost dezbatuta, incercam sa gasim o solutie prin care sa nu aducem atingere democratiei si libertatii de exprimare sau a dreptului la opinie.
   Astfel ca sfaturile dvs vin acum sa ne intareasca ideea sau convingerea ca suntem pe drumul cel bun cu strategia noastra.
   Cu cat vin mai multe idei, sfaturi, propuneri constructive, cu atat mai bine pentru Dumbravita  noastra.
   Va multumim inca o data si va asteptam alaturi de noi!

   • Multumesc pentru urari. Eu sunt alaturi de orice initiativa care vizeaza dezvoltarea localitatii noastre. Daca s-au luat asemenea hotarari eu ma bucur, nu stiu de ce n-au fost facute publice. Nu exclud posibilitatea ca in viitor sa ma alatur si eu, as prefera sa incep prin a participa la realizarea unui proiect pentru ca eu asta inteleg ca ar trebui sa faca Dunos, sa coalizeze cati mai multi cetateni in realizarea de proiecte de interes local si cu sprijinul primariei. Eu cred ca in urma acestui "parteneriat" s-ar rezolva si problemele legate de transparenta decizitionala.
    In alta ordine de idei sectia de sah a clubului sportiv organizeaza maine 21 iulie concursul de sah activ "Ziua secerisului", concurs inspirat dintr-o frumoasa traditie populara. Pe aceasta cale doresc sa multumesc domnului primar pentru sprijinul acordat in realizarea acestei frumoase manifestari. M-as bucura daca si conducerea Dunos (actuala sau viitoare) ar dori sa se implice in organizarea de asemenea evenimente care fac reclama comunitatii noastre si ofera cetatenilor de toate varstele posibilitatea petrecerii timpului liber intr-un mod placut si instructiv.
    Cu ocazia zilei de Sf. Ilie doresc sa transmit urarile mele de bine tuturor persoanelor care poarta acest nume si tuturor cetatenilor comunitatii noastre.

  • Monica Sere

   Si… LA MULTI si FERICITI ANI de Sf. ILIE!

 14. Din toata inima doresc sa-i urez si eu d-lui Iulian Toma tot binele din lume. Imi pare rau ca nu am un spirit de observatie mai dezvoltat si mi-a luat-o inainte d-na Sere. Sper ca d-l Toma sa inteleaga disputele noastre de pe site mai mult ca pe o lupta politica si nu ca pe ceva personal. Am convingerea ca in viitor vom gasi impreuna o cale de comunicare si impreuna sa ne aducem contributia la realizarea de proiecte necesare dezvoltarii comunitatii noastre.

  • Stimate domnule Uta, fiti pe baricade si nu va lasati amagiti de Show -ul Dunos!!!!!  

   • Monica Sere

    D-na sau d-nule MATYI! (din pseudonim nu rezulta…)
    Da, aveti dreptate cu ceea ce spuneati mai devreme, mi s-a mai spus ca am limba cam ascutita.
    Apreciez si faptul ca v-ati insusit critica, banuiesc ca vreti sa fiti mai deschis, mai proactiv.
    Ma intreb insa, daca dv aveti ceva cu DUNOS ca idee, viziune, misiune etc.sau doar cu anumite persoane din asociatie?
    Din comentariile dv. inteleg ca sunteti o persoana inteligenta, cu o cultura bine peste medie, faceti va rog un efort sa-mi explicati,mie personal, ce sau cine anume va deranjeaza atat de mult. Ar fi un exercitiu de democratie. Ce spuneti, acceptati?
     
     
     

   • D-na Sere (sunt sigur ca sunteti femeie si va asigur ca eu sunt de gen masculin!),
    o sa va raspund scurt;  nu am nimic cu Dunos si direct nici cu anumite persoane din asociatie. Dati-mi voie insa sa am retineri in ceea ce priveste integritatea unor persoane de la Dunos. Sistemul de politica de clauni la nivel national  acum se oglindeste  si la nivele locale. O sa fie insa grav daca se va dovedi ca lista de alegatori cu care a cistigat USL (avelasi cu ceea de la referendum!!!!!) se va dovedi falsa.
    Ca sa pun punctul pe i, cu tot respectul  ,  ca reprezentanta a etniei germane nu sunt sigur ca ve-ti face minuni in Ujszentes (nu au reusit sasii in 800 de ani si nici schwabii in 250!), acuma intr-o lume in schimbare si chaos. In alta ordine de idei nu cred ca sunteti in masura sa apreciati inteligenta unei persoane dupa citeva postari de citate „inteligente“ fie acelea aici sau ma rog si pe facebook!!! Cam atit am avut de spus si totusi  „the show must go on“! Mult succes!

 15. Degeaba te dai 'invatat',nu esti decat un semidoct.
  Oricum esti in plus pe acest forum,nu ai facut decat sa te dai mare si sa obstructionezi orice discutie.
  Incearca(daca poti) sa iei exemplu de la dl. Uta Ilie care este critc,dar de bun-simt,si constructiv.
  P.S.  Te rog eu,sa nu-mi scrii!
   

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>