Mai 082012
 

           Mostenirea Szilagyi MalacUltima sedinta a Consiliului Local Dumbravita , 2008-2012

      Pentru  ultima sedinta a Consiliului local Dumbravita, s-a solicitat in scris  si verbal informarea consilierilor despre raportul Curtii de Conturi si despre deciziile privind masurile pentru indreptarea neregulilor si ilegalitatilor constatate in administrarea localitatii in perioada 2008 – 2024 si pentru recuperarea prejudiciilor ( banilor publici cheltuiti illegal  ) create intentionat  sau din incompetenta de conducerea executiva a primariei.

     Cu atitudinea abuziva care-l caracterizeaza in exercitarea  functiei publice de primar, d-l Szilagyi  Geza a anulat sedinta ordinara a Consiliului Local pe luna  aprilie si a refuzat introducerea acestui punct pe ordinea de zi a sedintei ordinare din luna mai. In plenul sedintei , consilierii UDMR si PSD au refuzat completarea ordinii de zi cu aceasta problema extraordinar de importanta  pentru situatia localitatii.

     Avand in vedere aceasta atitudine, ne facem  o datorie din a informa locuitorii Dumbravitei despre constatarile cuprinse in raportul Curtii de Conturi, masurile stabilite de aceasta  si situatia la zi (martie 2012 ) a indeplinirii acestor masuri.

      Curtea de conturi, urmare controlului efectuat in perioada ianuarie- aprilie 2024 la primaria Dumbravita, a intocmit un raport foarte consistent  in care sant consemnate abateri foarte grave de la legalitate si regularitate cu producerea de prejudicii.

     In mai 2024 ,Curtea a dispus prin Decizia nr.20 din 18.05.2024, 37 de masuri pentru a intra in legalitate. Printre aceste masuri sant cuprinse 14 puncte care vizeaza recuperarea prejudiciilor ( bani cheltuiti illegal  din bugetul localitatii ) de 5 milioane lei ( 50 miliarde  vechi ) produse de conducerea executiva a primariei ( primar, viceprimar ) cu intentie, sau din incompetenta, si a stabilit un termen de 6 luni pentru rezolvarea acestor masuri.

     Raportul Curtii de conturi si Decizia nr. 20  au fost trimise  catre  CL Dumbravita  pentru a fi analizate  si pentru a urmari  modul de aducere la indeplinire  a masurilor stabilite.

     Primarul Szilagyi  Geza , printr-o actiune abuziva a retinut  documentele transmise CL  speriat fiind de gravitatea faptelor cuprinse in acestea.

     Dupa 6 luni, in decembrie 2024, Curtea a revenit pentru a verifica modul de indeplinire a masurilor  dispuse. A constatat ca din cele37 de masuri stabilite au fost realizate doar 4 masuri  din cele care nu vizau recuperarea prejudiciilor. In aceste conditii  prin Decizia nr. 3 din 06.01.2012, Curtea prelungeste cu inca 6 luni termenul de recuperare a prejudiciilor de 5 milioane lei si transmite din nou aceasta decizie catre CL Dumbravita. Si aceasta  adresa catre CL a fost retinuta de primarul Szilagyi Geza , astfel incat , consilierii locali nu au luat  cunostinta despre situatia financiara a unitatii  administrative. Primarul a contestat deciziile si masurile stabilite de Curtea de conturi, contestatii care au fost respinse.

     In consecinta, acum la incheierea mandatului de 4 ani, conducerea executiva a primariei se prezinta in fata alegatorilor cu un prejudiciu in bugetul local de 5 milioane lei la care se mai adauga si facturi neplatite  de 3 milioane lei, deci in total cam cat bugetul localitatii pe jumatate de an.

    Toate aceste aspecte au fost semnalate de consilierii Iulian Toma si Ioan Marinescu care isi asuma si prezentul articol.

     Pentru sustinerea celor afirmate , puteti consulta mai jos  documentele in cauza dand click pe Decizia curtii de conturi:

Decizia curtii de conturi 
 

  63 Responses to “Mostenirea Szilagyi- Malac”

 1. Buna ziua tuturor! Acest articol imi lasa un gust amar. De aceea, cu scuzele de rigoare am sa ma adresez din acest moment domnului Ovidiu Sturz, persoana care m-a convins sa particip la ultima sedinta a "Dunos" si in urma careia am ramas cu o impresie frumoasa despre aceasta initiativa demna de toata lauda, dar mai ales datorita unor persoane deosebite pe care le-am cunoscut cu aceasta ocazie(probabil si datorita faptului ca a lipsit autorul acestui articol).
  Domnule Ovidiu Sturz stiti ca va respect foarte mult si de aceea va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele nelamuriri:
  1. Cum se poate ca un articol in care se face atac la persoana sa fie postat pe acest site si sa fie semnat "Dunos"?
  2.Desi de la inceput v-am avertizat ca sunteti manipulat si ca cineva se foloseste de acest site in scopuri politice(si, din cate am inteles mai erau si alte persoane de aceeasi parere), lucru negat vehement de dumneavoastra, de ce totusi permiteti sa se posteze aceste materiale pe site.
  3.Este acest site in slujba cetateanului dumbravitean sau este doar in slujba unei singure persoane.
  4.Este acest articol rezultatul unei sedinte secrete a "Dunos"? Este el insusit de toti membrii "Dunos"? Daca da, atunci nu mai este nimic de zis. Doar asteptam reactiile celorlalti membri "Dunos".
  Domnule Ovidiu, stiti ca am citit si eu acel raport al Curtii de conturi si nu este chiar atat de grav cat lasa sa se inteleaga "ne-semnatarul" articolului. Va doresc succes la alegerile din 2016 si atunci sa-mi aratati si mie cum se face administratie fara sa existe greseli. Pana atunci dati-mi voie sa-mi exprim regretul ca ati acceptat sa sustineti o persoana care, in calitatea sa de consilier pe probleme de sport si cultura (sef al comisiei) nu a facut nimic sau aproape nimic fiind preocupat permanent sa-i faca marcaj strans actualului primar. Care si-a vazut de treaba lui si s-a ocupat de problemele comunei. Si care probabil a mai si gresit, nu am datele necesare sa ma exprim cu siguranta.
  Si mai sustineti o persoana care il ataca pe domnul viceprimar Malac. Care acum 4 ani a renuntat la un post caldut si bine platit pentru a se pune in slujba comunei. Un om respectuos, planificat si dedicat muncii sale. Si care si-a gasit timp intotdeauna sa ajute si activitatile culturale si sportive. Desi altii trebuiau s-o faca. O comuna nu traieste doar prin ciment si borduri. Dumnealui a inteles foarte bine acest lucru. Si care a fost atacat pe acest site. Si nu a raspuns. Pentru ca are alte preocupari. Se ocupa de comuna noastra.
  Stiu ca vin alegerile. Si ca va trebui sa jucati un rol. Va cunosc bine si stiu ca sunteti un om corect. In curand veti fi primul in partidul pe care-l sustineti. Si atunci nu vor mai exista asemenea atacuri. Va rog frumos, faceti un salt peste timp si incepeti de acum. Cred ca datorati asta celor care cred in idealurile "Dunos".
  Cu respect si prietenie, Ilie Uta, cetatean al Dumbravitei
   
   

  • Buna seara/ziua tuturor,

   Am citit si eu raportul Curtii de conturi- care este organul abilitat de control al institutiilor statutului nostru.

   Mie situatia mi s-a parut grava deoarece constatarile se refera la lucrari facute din banii publici fara aprobarea Consiliului Local, o serie intreaga de nereguli contabile si juridice, decontari fara justificare a materialelor consumate (cu valori de milioane) si prejudicii inca nerecuperate. Practic tot ce a fost in "discutii" pe la colturi (satul este mic totusi) legat de investitiile in reteaua de apa-canal, strazi, scoala si sala de sport se dovedesc a fi facute fara acte conforme cu legislatia (adica asa cum am spus "dupa ureche"). Cel mai surprins am fost de faptul ca am platit in toti acesti ani taxele pentru apa-canal unei asociatii (condusa de d-nul primar) care nu avea dreptul sa factureze sumele respective deoarece nu avea licenta si autorizatiile necesare. Eu am inteles din raportul CC ca imi pot cere  banii inapoi si cred ca o voi face deoarece asa este corect!

   Cel mai grav mi se pare ascunderea scrisorii referitoare la constatarile Curtii de conturi adresata Consiliului Local, care este totusi forul de conducere in localitate. Cum v-ati simti D-voastra daca cineva (din cunoscuti ca sa nu spun din colegi) v-ar "ascunde" corespondenta? Este oare vorba de furt sau doar o reactie infantila?

   Interesant cum nu au fost interesati unii consilieri de acest raport (nu spun numele lor pentru a nu fi atac la persoana si nici denumirea partidelor dupa cum vedeti). oricum stim cu totii de cine e vorba.

   Rolul care ni l-am asumat este si acela de a informa locuitorii asupra situatiei din Dumbravita. Daca acest lucru este sau nu in folosul tuturor cetatenilor asta doar cei in cauza pot sa raspunda.

   Este adevarat ca nu imi asum comentariile aditionale si pentru asta voi face tot ce tine de mine pentru a fi semnat respectivul articol. Astfel sper sa raspundem dolentei de a nu fi confundata opinia personala cu intreg colectivul DUNOS.

   In spiritul corectitudinii de care sper sa facem dovada cu totii pot spune dupa citirea raportului ca nu se face nici o referire la d-nul viceprimar Malac sau la d-nul Szilagyi Geza, ci doar la d-nul primar al Unitatii Administrative Dumbravita.

   As dori pe de alta parte sa fim realisti si sa nu ridicam osanale celor care conduc localitatea intr-o maniera in care nu ma regasesc. Daca ati citit raportul ati vazut ce sume se "scurg" si unde, in conditiile in care un ofertant de servicii in folosul comunitatii (cum sunteti D-voastra domnul Uta cu sahul) ajunge sa se milogeasca pentru a obtine fonduri pentru activitatile sportive. Pentru asta eu imi doresc trasparenta si mai stiu ca trebuie sa fim uniti pentru a reaseza puterea in mainile Consilului Local (si a unui primar mai corect). Astfel ne castigam ceea ce se numeste respectul de sine ca si oameni si ca si comunitate romaneasca/europeana!

   PS Provin din societatea civila (DUNOS) si tot acolo ma intorc. Imi asum un rol ca cetatean care respecta institutiile statului, dreptul meu de a vota si de a fi ales si mai ales dreptul de a-mi spune parerea. Ca OM!

   • Va inteleg retinerea domnule Ovidiu, doar incepe campania electorala. Acceptand in continuare aceasta maniera de a posta sub numele "Dunos" veti alimenta si mai departe presupunerile referitoare la scopul ascuns al cocietatii.
    Referitor la faptul ca cersesc fonduri pentru desfasurarea activitatii sahistice in Dumbravita, da, o fac cel putin din doua motive:
    1. am inceput aceasta munca in 2004 si Dumbravita a devenit un nume in sahul romanesc si imi pare rau sa las totul balta, cel putin pana va aparea cineva mai bun si mai dedicat.
    2.daca domnul care scrie articole semnate "Dunos" isi facea datoria de sef al comisiei de sport si cultura din Consiliul local nu mai eram nevoit sa "cersesc", asta e de fapt problema, stiu ca va deranjaza, dar incompetenta acestui om a dus aproape spre zero  speranta ca sahul sa mai reprezine ceva in Dumbravita.
    Eu, ca simplu cetatean al comunei si fost angajat al primariei nu pot sa nu observ ce a facut fiecare pentru comuna, unii care muncesc si altii care doar critica. Va asigur ca daca lucrurile se vor schimba se va schimba si discursul meu.
    Desigur e confortabil sa critici si greu suportabil cand esti criticat. De cand postez pe acest site si fac referire la faptul ca aceasta comisie de sport si cultura nu-si face treaba cum trebuie, nici macar odata nu am vazut vreo referire la acest aspect, chiar sub titulatura "Dunos". Acesta este omul pe care dumneavoastra domnule Ovidiu Sturz l-ati acceptat ca sef de partid si-l sustineti pentru postul de primar. Ma deranjaza cand asemenea persoane dau lectii.

 2. In sfirsit cineva care se pare ca spune lucrurilor pe nume despre asa numita misiune DUNOS. Bravo domnule Uta! Nu cu astfel de politica va rezolva problemele civice din comuna Dumbravita aceasta organizatie. Cetateanul Matyi
   

 3. Hai sa fim seriosi ….
  Ne dorim schimbarea, ne-am saturat de actualii administratori ai localitatii  dar suntem scarbiti cand  cineva sau altcineva ii ataca .
  Haideti sa aruncam cu flori in ei, sa facem o revolutie de catifea….
  Sau si mai bine, cu o dorinta de a vedea o administratie mai buna haideti sa-i mai lasam inca 2-3 mandate poate vor reusi sa faca ce fac altii intr-un singur mandat. Poate vor dobandii noi competente, poate isi vor schimba strategia peste noapte !
  Oameni buni, lucrurile nu se schimba de la sine. Lasati scarba la o parte si haideti sa spunem lucrurilor pe nume !!!!!!!!!!
   
   
   

 4. Domnule Toma,
  De ce nu asigurati postarea pe acest site a scrisorii la care faceti referire. ????
  Hai sa vedem toti daca sesizarea CC exista sau nu in forma prezentata de d-voatra. DKA exista atunci este un caz penal in sarcina primarului daca nu tot un caz penal in sarcina celui care a denigrat in mod calaomnios.
  Domnule Uta nu stiu cine sunteti dar, dupa aplombul populist manifestat sunt convins ca sunteti de partea ceor multi si prosti. altfel nu pot sa inteleg cum puteti fi atat de sigur de continutul unui document pe care nu aveati cum sa il primiti atata timp cat nu lucrati la primarie si nu figurati in lista celor care au cerut  comunicarea acestui document de la CC
  Astept cu foarte mult interes postarea raportului CC pe site. DKA raportul nu apare pe site atunci domnule Farfuridi va rugam sa va cereti scuze public pt acuzele aduse domnilor  silaghi/matac

  • Link

  • M-am recomandat ca fiind un simplu cetatean al Dumbravitei si, intrucat nu inteleg sintagma "multi si prosti" am sa marturisesc ca eu tin cu bunul simt, iubesc Dumbravita si am o parere foarte buna despre locuitorii acestei comune din care si eu fac parte. Personal mi s-a parut cel putin neeleganta postarea pe un site care s-a autoproclamat apolitic a acestui articol scris evident cu o tenta electorala. Nu am ridicat nimanui osanale, dar mi se pare corect sa echilibrez cat de cat discursul pe acest forum si va rog sa ma credeti la fel am sa fac si in viitor, indiferent cine va fi ales.
   Personal respect munca acestor oameni, iar daca se fac greseli, va asigur ca fiecare plateste pentru greselile comise.

   • Impresia mea este ca noi, locuitorii Dumbravitei, platim pentru greselile lor.
    Desi sunt un membru nou al acestei comunitati, nu am putut sa nu observ lipsa de interes/implicare a autoritatilor, discriminarile facute pe baza de etnie/zona, si cel mai grav, dispretul fata de locuitorii acestei comune.
     
    O curiozitate am totusi: de ce anumiti oameni reactioneaza atat de virulent impotriva celor care promoveaza transparenta si informarea cetatenilor ?

 5. Sunt convins ca fiecare cititor poate separa problema de persoana si sa (intre)vada o parte din aspectele neconforme din conducerea localitatii noastre. Citind raportul Curtii de conturi inteleg acum de ce d-nul primar nu poate sa ne prezinte executiile bugetare pe anii trecuti-deoarece nu sunt practic inchisi prin opozitia controlului institutiilor abilitate.

  Pentru a fi mai concret inteleg ca s-au cheltuit milioane de lei din banii publici (ai nostrii) fara a avea baza legala necesara. Sunt interesat sa ne fie mai bine gospodarit pe viitor bugetul localitatii. Si pentru asta o schimbare este absolut necesara, optiunea mea fiind spre un primar mai competent si care sa respecte legile statului roman.

  Apreciez abilitatea si curajul celor 2 consilieri (Toma si Marinescu) care au sesizat neregulile de la Primarie. Daca imi spuneti si de altii care au facut la fel ii laud neconditionat.

  Ma bucur ca am putut clarifica (asa cum am promis) si aspectul tehnic legat de autorii articolului in cauza. Astfel mi-am permis sa adaug in final o propozitie lamuritoare.

  Efervecenta reactiilor imi arata ca opinia publica functioneaza. Sper sa si corecteze lucrurile prin vot!

  Deoarece tine de noi toti sa schimbam sistemul. Necesita doar informare si implicare responsabila.

   

 6. INCREDIBIL sa ai dovada furtului, delapidarii, indolentei, iresponsabilitatii si dispretului pentru comunitate a unui primar si camarilei sale penale si sa acceptii cu atata usurinta acest lucru fara sa faci nimic.  Intr-o tara normala, un primar si cancelaria sa care nu poate justifica aproximativ 1 milion de euro din bugetul pe care il administreaza ,sunt deferiti justitiei imediat.
  Daca sunteti o organizatie care ii apara pe cetatenii acestei comune informati de urgenta toate autoritatile publice , toate posturile de radio, televiziune si presa scrisa, despre aceste ilegalitati. Alegatorul trebuie sa stie ce voteza. Mi se pare  a fii culmea tupeului ca o asemenea administratie sa fie investita de oameni cu un nou vot.

  • Linistiti-va domnule Varadi, vad ca folositi cuvinte mari precum "penal", "delapidare" etc. nu stiu daca ati citit raportul curtii de conturi, dumneavoastra va bazati doar pe ceea-ce cititi pe forum. Personal am incredere in institutiile statului si intrucat Curtea de conturi este pe fir in urma reclamatiei domnului Toma eu sunt sigur ca se va face lumina. Este bine ca lumea este informata, dar reactia domniei voastre este dovada clara a atacului la persoana de care pomeneam, intrucat dosarul nu s-a finalizat, nimeni nu a fost trimis in judecata si totusi vorbim de fapte penale, delapidari s.a.
   Fac un apel la toti oamenii de bun simt din aceasta comuna sa nu mai aplece urechea la tot ce se spune pentru ca domnilor, maine incepe campania electorala si sunt interese multe in joc.
   As vrea sa faceti cu totii un exercitiu de imaginatie: cum v-ati simti daca cei pentru care lucrati zi de zi v-ar improasca permanent cu noroi?
   Pentru numele lui Dumnezeu, domnilor acesti oameni muncesc pentru noi. Vreti sa-i schimbati? Aveti la dispozitie votul. Schimbati-i! Dar nu intrati in jocul murdar al unora care isi urmaresc doar propriul interes.
   Dumnezeu sa ne lumineze!

   • Da o sa incercam sa facem "exercitii de imaginatie"!Sa ne imaginam ca avem o Administratie Locala care cheltuie banii din buget in mod corect si transparent.Eu voi incerca aceste exercitii ………..dar sunt sigur ca oricat voi incerca,realitatea nu va dispare!

 7. Ma atasez din nou parerii sincere cu care Domnul Uta discuta pe acest forum. Este limpede ca domnii care scriu in numele DUNOS reprezinta in ghilimele zona noua  numita bombastic ("p")rezidentiala. Sunt curios cum o sa inteleaga un primar nou problemele lui Juliska neni din Ujszentes in afara de postari naive  pe Youtube?

  • Multumesc domnule Matyi pentru apreciere. as vrea sa va spun ca am participat la ultima sedinta "Dunos" si am ramas cu o impresie deosebita despre participantii de la intrunire, toti membri "Dunos". Nu stiu cum ar fi decurs sedinta daca ar fi participat si domnul Toma caruia ii pregatisem vreo cateva intrebari referitoare la sarcina pe care si-a asumat-o in consiliu. Va rog sa ma credeti ca oamenii sunt bine intentionati si dedicati, chiar si-a asumat fiecare cate o sarcina, sunt persoane de toata isprava. Dar uitati-va la postarile de pe forum si o sa vedeti ca este cineva care se deosebeste net de spiritul "Dunosului". Pe mine asta ma nemultumeste, faptul ca o singura persoana a reusit sa acapareze tot capitalul "Dunos" si faptul ca o persoana deosebita cum este domnul Ovidiu Sturz s-a lasat manipulat si, fara sa vrea ii face jocurile acestui personaj care probabil are destule calitati profesionale, dar niciuna nu-l recomanda pentru postul de primar.

   • Monica Sere

    Buna seara, domnule Uta!
    Ma bucur sa va regasesc aici si multumim pt aprecieri.
    Eu ma abtin de la a comenta persoane, insa pot comenta atitudini. Sunt oameni reactivi, pt care totul este negativ, rau, fals, murdar etc. si sunt oameni proactivi pt care totul are cel putin o cale de rezolvare.
    Invingatorii cauta solutii, ceilalti cauta scuze, unii nici macar atat…
    Cat despre Ovidiu, propun sa-l lasam sa-si faca singur "temele". E inca stagiar in relatia cu persoana, eu zic sa-l lasam sa se convinga singur. Desigur exista ceva unde cei doi rezoneaza, insa si diferentele sunt evidente. Deocamdata este singurul de a carui parere mai tine cont. Stiti ca romanii sunt un popor de experti…
     

 8. Iulian Toma

  Stimati domni,
  Intentionat am lasat sa se termine toate umorile,firesti dealtfel fata de un astfel de articol, pentru a putea face clarificari mai cuprinzatoare. In iunie2008 cand am fost ales in consiliul local, eu  si alti 4 consilieri am solicitat             ( conform legii 215 ) informatiile necesare   pentru a  ne exercita mandatul ( bugetul, bilantul contabil, contractele pentru serviciile publice comunitare, lucrarile de dezvoltare in derulare , etc. ) Dupa 3 luni de insistente ( scrise si verbale ) , neprimind nici-o informatie , am mers acolo unde ne-a indrumat  domnul  primar  -  la Curtea de conturi. Acolo am primit raspunsul ca Primaria Dumbravita  a fost verificata in mai 2008  si urmatoarea verificare se va face  peste 3 ani, adica in 2024 si am primit recomandarea sa venim atunci.  In toti acesti ani s-au aprobat bugete si s-au executat bugete  cu aprobarea unei majoritati a consilierilor, bugete care nu contineau nici-o informatie clara asupra modului in care se cheltuiau banii localitatii.
  Am revenit in martie 2024  la Curtea de conturi pentru a solicita rezultatele controlului. Intr-o adresa  pe care am distribuit-o in intreaga localitate, am primit raspunsul ca  urmare controlului s-au constatat foarte multe nereguli si nelegalitati in modul de cheltuire a banilor publici  si in administrarea localitatii, nereguli care urmau sa fie valorificate  si stabilite masuri ce se vor comunica  CL. Am asteptat aceasta informare din partea Curtii de conturi, dar nu am primit nimic. Am solicitat din nou CC un raspuns in aprilie anul curent si aceasta ne-a informat ca au fost transmise catre CL  raportul de control,si decizia cu masurile stabilite  pentru recuperarea prejudiciilor in mai 2024   cu un termen de 6 luni pentru recuperarea acestora. S-a transmis deasemenea  o alta decizie in ianuarie 2012.
  Am constatat cu stupoare ca ambele  documente adresate CL au fost retinute in mod abuziv la nivelul executivului. Am solicitat CC copii  dupa aceste documente  dar nu am primit decat adresa de inaitare catre CL , adresa pe care am distribuit-o in intreaga localitate. In discutia purtata cu  directorul CC  mi s-a spus ca    Dosarul de control asupra primariei Dumbravita  contine aproximativ un metru cub de documente, raportul de control  peste o mie de pagini iar decizia cu masurile stabilite  52 de pagini. Pentru consultarea documentelor ni s-a recomandat sa ne adresam  executivului primariei unde au fost transmise documentele  pentru CL. Am solicitat in scris domnului primar, doamnei secretare   si Consiliului local sa fie introdusa pe ordinea de zi , asa cum prevede legea si regulamentul CC , prezentarea raportului si masurilor stabilite de curte. Asa cum  s-a prezentat si in raportul de sedinta , am fost refuzati de fiecare data.
  Se pune o intrebare fireasca : Daca totul a fost facut in mod corect si cinstit, daca nu exista probleme in administrarea localitatii, daca CC a gresit in toata activitatea sa de control, de ce nu au fost lasati consilierii sa  aprecieze aceasta situatie , asa cum prevede legea ( mai ales ca tandemul primar -viceprimar are in CL un grup majoritar care il sustin )?
  Stimati  domni, va asigur ca   toate afirmatiile care au fost facute in acest articol de mine si de donmul consilier Marinescu au in spatele lor documente foarte clare  din care rezulta ca majoritatea  activitatilor executivului s-au desfasurat in afara cadrului legal, fara a tine cont de interesele si prioritatile majoritatii locuitorilor.Va asigur deasemenea ca aceste documente au ajuns si  la celelalte institutii ale statului care au competenta necesara pentru a lua masurile ca se impun.
  Daca in acesti 4 ani Executivul stiind ca  exista consilieri capabili sa inteleaga si sa controleze activitatile administratiei locale si-au peremis atatea abuzuri si ilegalitati, ne intrebam:  cum a fost administrata localitatea in cei 16 ani anteriori?
  Voi mai da doua raspunsuri scurte :
  Domnule UTA , va cunosc si va apreciez activitatea de  promovare si indrumare a activitatii sahiste  din localitate, dar in ceea ce priveste calitatile mele administrative pot sa va spun ca nu santeti in masura sa faceti aprecieri din doua motive  : unu - nu aveti pregatirea necesara  si, doi -   nu puteti sa fiti obiectiv atata timp cat santeti angajatul domnului primar  ( la primarie sau  in asociatii ) si prietenul domnului viceprimar . Puteti insa sa va exprimati asupra corectitudinii acestora  urmarind cum de 2 ani de zile  functioneaza  in curtea primariei ( sub ochii dumneavoastra )   Fabrica de cumparat voturi ( cu pavele si borduri  care se distribuie numai celor ce promit ca-i voteaza din nou) finantata din bani publici asa cum se vede in raportul CC.
  Domnule Matyi pentru dumneavoastra fac cateva precizari. Locuiesc in Dumbravita de 12 ani, am foarte multi prieteni de etnie maghiara in localitate si in afara ei,chiar si in Ungaria. I-am ajutat pe multi dintre ei in diverse probleme si pot sa va spun cu certitudine  ca pentru mine, oamenii nu se deosebesc dupa zona in care locuiesc, dupa nationalitate  sau religie  ci dupa educatie si caracter .
   
   
   
   
   
   
   
   

  • Buna ziua, domnule Toma, felicitari pentru faptul ca va semnati articolul si nu va mai ascundeti sub umbrela "Dunos".
   As vrea sa precizez urmatoarele:
   1.Nu sunt angajatul domnului primar, de fapt nu sunt angajatul nimanui, daca faptul ca fac parte dintr-un club sportiv si ma ocup de sectia de sah -fara salariu- pentru dumneavoastra inseamna ca sunt angajat nu ma mai mir de nimic, nici de faptul ca in calitatea dumneavoastra de consilier nu ati facut NIMIC pentru a ajuta sahul dumbravitean.
   2.Da, sunt prieten cu domnul viceprimar, in masura in care sunt prieten cu toti angajatii primariei care isi fac datoria si pentru care eu le sunt recunoscator.
   3.Cand m-am referit la competentele domniei voastre am facut-o din prisma modului in care v-ati facut datoria ca sef al unei comisii in cadrul Consiliului local. Adica NU v-ati facut-o.
   Cred ca cine ma cunoaste stie ca sunt o persoana cu bun simt si de aceea nu as fi vrut sa intru in polemica cu dumneavoastra pe alte teme in afara de cele sportive. Dar cum nu suport nedreptatea as vrea sa va spun ca sunt dezamagit de remarcile dumneavoastra cu pavelele. Si pe strada mea care este pregatita de asfaltare s-au pus pavele cu respectarea regulii generale cunoscuta si n-am auzit pe nimeni ca s-ar fi pus vreo conditie, cum puteti sa calomniati, daca cineva stie ceva ca s-ar fi pus vreo conditie s-o spuna. Aveti vreo dovada, ceva?
   Eu cred ca e un lucru bun ca primaria isi fabrica singura pavelele, este o modalitate de a mai aduce ceva bani la buget, plus ca s-au mai creat niste locuri de munca.
   Poate stiti mai multe si atunci, de exemplu pe mine, ca simplu cetatean, m-ar interesa sa-mi spuneti si mie cum ati reusit domnule consilier sa aveti asfalt pe strada Mesteacanului unde locuiti doar vreo 100 de metri, de la colt si pana la proprietatea dumneavoastra, poate ne spuneti si noua secretul, cei care asteptam cam de multa vreme sa avem asfalt.
    

   • Apreciez faptul ca promovati sahul in Dumbravita si doresc sa stiu daca pentru bugetul din acest an,ati facut din timp o solicitare scrisa cu privirela aprobare de fonfuri pentru Sectia de sah cu numar de inregistrare,catre Consiliul Local ?Daca da,numarul si data cand a fost inregistrata.Va multumesc.

   • Ce faceti dumneavoastra nu e un atac la persoana ?
    O sa va spun eu concret : am depus cerere pentru pavele acum 2 ani si nu am primit raspuns.
    Alti vecini au cerut si au promis ca il voteaza pe viceprimar si surpriza : au primit!
    Am depus si o sesizare la primarie legata de haitele de maidanezi care ne pun copiii in pericol. Nu s-au obosit nici macar sa-mi raspunda, ce sa mai vorbim de luat masuri.
     
    Am vrut sa fac si eu voluntariat pentru scoala din Dumbravita si desi mi-au lasat de inteles ca sunt incantati, n-au facut altceva decat sa ma ignore.
    Cu ce e atat de ocupata administratia de nu are timp pentru problemele noastre ?
     
    P.S. Sper ca nu trebuie sa urmaresc behela tv ca sa aflu maretele realizari, sau trebuie sa particip la circurile organizare pe langa parc.

  • Sarutmana, doamna Monica Sere!
   Ma bucur mult ca v-am cunoscut si inca odata as vrea sa declar ca am fost incantat de sedinta la care am participat, de persoanele deosebite si bineintentionate lucru care ma face sa fiu optimist in privinta viitorului comunei noastre. Sunt convins ca prezenta domniei voastre si a altor persoane distinse in viitorul consiliu va schimba mult in bine perceptia generala care este alterata in acest moment de nenumaratele dispute in detrimentul calitatii muncii consilierilor.
   Dumnezeu sa ne ajute!
    

 9. A inceput campania electorala in gradinita 
  E socant sa observi ca la intrare pe usa de la gradinita apare un afis elecoral al udmr-ului !!!! 
  Probabil ca d-na directoare nu il vede si cred ca e posibil acest lucru  in conditiile in care ieri in curtea scolii se plimbau nestingheriti cainii maidanezi  !!!!!
   
   
   
   

  • Ar trebui sa faceti o poza si sa o trimiteti la BEC fiindca din cate stiu campania incepe abia maine.

  • Am facut cerere ca in fiecare an si tot ca in fiecare an nu s-a aprobat nimic. De fapt nici nu cred ca s-a pus problema, as fi aflat, nu stiu cu ce s-a ocupat comisia de sport si cultura. Nu m-am gandit sa pastrez numarul de inregistrare, dar am sa fac rost de el si o sa-l postez.
   In legatura cu faptul ca as face atac la persoana, tineti cont de faptul ca eu sunt un simplu cetatean al comunei care face voluntariat intr-un domeniu la care ma pricep si cred ca am dreptul sa-mi exprim nemultumirea dat fiind faptul ca nu sunt sprijinit asa cum ar trebui de catre cei care ar trebui s-o faca. Urmeaza alegerile si oamenii trebuie sa stie pe cine voteaza. Dupa cum ati vazut nici macar nu a incercat sa explice care ar fi fost cauza acestei slabe activitati, dar in schimb m-a acuzat ca as fi angajatul domnului primar. Spuneti,  cum as putea sa ma simt eu confortabil cu un asemenea primar? Dumnealui acuza pe toata lumea, dar uite, in cazul meu sunt minciuni, doar se poate verifica, atunci cred ca am dreptul sa am indoieli si in ceea-ce priveste celelalte acuzatii.
   Oricum cred ca am vorbit destule pe acest forum, imi cer scuze daca am suparat pe cineva, imi cer scuze si domnului Toma daca uneori n-am folosit cel mai adecvat limbaj, probabil ca va trebui s-o las mai moale cu sahul,  nu mai sunt nici atat de tanar, primii mei elevi deja sunt la varsta majoratului, se va gasi cineva care sa-mi continue munca cu mai mult talent.
    

 10. Monica Sere

   
  Este momentul in care, in ciuda tuturor aparentelor, sa incepem sa simtim ca ne asteapta ceva mai bun, daca avem curajul sa luptam.
  Este momentul in care trebuie sa intelegem ca vocile oamenilor sunt mai presus de bani, influenta si interese.
  Acesta este momentul in care trebuie ca speranta in schimbare sa ia locul indiferentei.
  Doamne ajuta!

 11. Iulian Toma

         Domnule Uta,
        Pentru ca lucrez intr-un domeniu care imi solicita multa atentie si timp, nu imi pot permite sa stau toata ziua pe site pentru a urmari ce se mai comenteaza despre mine. Sant de peste 25 de ani in functii de conducere si  pot sa afirm ca nu rezistam atata timp in aceste functii daca m-ar caracteriza fuga de raspundere pe care o insinuati dumneavoastra la adresa mea.
        In ceea ce priveste activitatea mea de consilier, va dau cateva cifre : in CL dumbravita se adopta cam 40-50 de proiecte de hotarari pe an din care 65% sant  PUZ uri si  probleme de buget iar 35% sant proiecte privind dezvoltarea si administrarea localitatii. Dintre aceste proiecte de dezvoltare si administrare, peste 80% au fost initiate  de subsemnatul si va enumar cateva :
  -Complexul de servicii si agrement din POLIGON  ( 8 ha ) care cuprinde : casa de cultura, policlinica, gradinita,  sala polivalenta, arena sportiva si baza de tenis, strandul  si baza de agrement;
      - Complexul sportiv de pe  pasune ( 18  ha )  care cuprinde : stadion de 10000 de locuri, circuitul pentru ciclism si role, bazele  de natatie, fotbal  si tenis;
     - Complexul pentru tineret  (  3ha ) compus din :50 loturi pentru tineri, gradinita , parc;
     - Centrul civic  vest ( 17 ha  in amplasamentul Depozitului de munitii ) compus din : complex de tratamente pe baza de apa termala, parc, scoala, gradinita, biserica, baza sportiva, baza de agrement ;
     - Regulamentul de ordine publica , care daca s-ar fi aplicat , localitatea ar fi aratat altfel;
     - Infiintarea formatiilor de intretinere drumuri si spatii verzu, si multe altele.
       Acestea sant proiecte care au fost aprobate de CL si le gasiti publicate pe acest site, dar , ele nu au fost puse in aplicare de executivul primariei tocmai pentru ca au fost  initiate si promovate de subsemnatul. E bine totusi ca aceste hotarari exista si locatiile pentru toate aceste obiective absolut necesare localitatii au fost stabilite , lucru ce va permite unei administratii mai intelepte sa le si realizeze.
       In ceea ce priveste activitatea mea in cadrul Comisiei pentru ordine publica, protectie sociala, munca , familie, tineret, sport si agrement, prima grija a fost de ordin strategic  si anume aceea de a gandi si initia proiecte pentru realizarea infrastructurii absolut necesare  pentru desfasurarea in conditii civilizate a acestor activitati, iar proiectele amintite mai sus demonstreaza acest lucru.
       In ceea ce priveste activitatea sportiva ,trebuie sa clarificam un lucru  si anume, ca exista doua tipuri de activitati sportive : de performanta si de masa . Activitatea sportiva de performanta in localitate ,se desfasoara  prin Asociatia Club Sportiv Dumbravita, patronata de domnul Primar si care cuprinde 3 sectii : fotbal, sah si tenis de masa . Toata functionarea si coordonarea acestor  activitati este monopolul domnului primar  care a alocat in 2024 doua miliarde vechi din bugetul local iar pentru acest an trei  miliarde, sume care sant impartite dupa cum vrea domnia sa.
      Activitatea sportiva de masa  la nivelul localitatii se loveste de lipsa totala de infrastructura. Cu toate acestea  ,in perioada celor 4 ani de mandat am initiat , organizat si sponsorizat partial concursurile de ciclism si patinaj cu role pe asfalt, concursuri care au fost primite cu mare entuziasm de catre  locuitorii de toate varstele. Impreuna cu ceilalti membrii ai comisiei am organizat si coordonat in fiecare an   turneele de fotbal, sah si tenis de masa.
      Ma acuzati ca nu v-am sprijinit in activitatea sahista. Va spun un lucru : sant manager de peste 20 de ani si unul dintre principiile managementului este acela  ca liderul sa nu se  implice acolo unde treaba merge  ci numai in zonele  in care lucrurile nu merg cum trebuie. Asa ca puteti fi mandru ca in aprecierea mea, sahul in Dumbravita   merge. Cat priveste afirmatia dumneavoastra  cu cererile de finantare, va precizez un lucru pe cere-l stiti la fel de bine ca mine : toate cererile catre CL  Dumbravita  sant acaparate de domnul primar , iar in CL  ajunge numai ce vrea dumnealui.
   
     O ultima precizare: ma acuzati ca am profitat de statutul de consilier local pentru a mi se asfalta strada  pe care locuiesc.
     In primul rand, strada  Mesteacanului este o strada privata. In al doilea rand, tot ce s-a facut pe aceasta strada s-a facut din initiativa si prin contributia in munca si bani a locuitorilor de pe strada , asa cum  se intampla pe multe alte strazi din zona noua. Firma care a turmat covorul asfaltic a fost adusa de domnul primar ( in niciun caz la cererea mea )  iar punctul pana in care s-a turnat asfaltul a fost stabilit de domnul viceprimar cu scopul vadit de a ma compromite in ochii vecinilor mei de pe strada ( aici se potriveste foarte bine  zicala cu  darurile  grecilor ). Pentru ca nu v-am vazut niciodata pe strada mea , recunosc aici consilierul care v-a sugerat aceste acuzatii in persoana domnului viceprimar  care mi-a mai spus lucrul acesta de  cateva ori in public. Precizez pentru cei care mai citesc acest comentariu ca  dupa ce lucrarile  stradale au fost realizate pe banii nostrii, executivul primariei a venit, le-a masurat, le-a inregistrat in patrimoniul primariei si le-a mai decontat o data din banii publici.
   
  PS.
   Pentru ca a inceput campania electorala  , va anunt ca  m-am autosuspendat din  functia de presedinte  Dunos  si nu voi mai  publica  sau comenta pe acest site (  pana dupa alegeri ).
   
   
   

  • Va salut decizia de a nu mai posta pe acest site, domnule Toma si de aceea am sa fiu scurt si am sa fac si eu niste precizari:
   1.Nu v-am acuzat ca ati profitat de calitatea de consilier ca sa va puneti asfalt in fata casei, doar v-am intrebat cum ati facut acest lucru ca sa facem si noi ceilalti. Desigur raspunsul dumneavoastra ca viceprimarul v-a pus asfalt ca sa va compromita este cel putin hilar. Imi doresc din tot sufletul sa fiu si eu compromis in felul acesta.
   2.In parte ati recunoscut ca nu m-ati ajutat in activitatea sahista si pentru faptul ca aceasta ar merge bine. Imi aduc aminte ca v-am sugerat odata ce ar trebui sa faceti si anume sa ne convocati pe noi cei care facem voluntariat in domeniile cultural si sportiv si sa stabilim impreuna un program coerent de actiune in aceste domenii. Lucru pe care nu l-ati facut. Sper ca citeste aceste randuri si viitorul consilier care se va ocupa de aceste domenii in urmatoarea perioada.
   3. Ati intocmit personal cererea de fonduri pentru 2012 pe care am citit-o si ati alocat sume frumusele pentru sporturile dumneavoastra preferate role si ciclism(mii de lei) si nici macar un leu pentru sah. Stiati ca(intrebare retorica) avem echipa in campionatul satesc al judetului Timis in care activam cu juniorii nostri si suntem undeva sus prin clasament? La fiecare etapa ne deplasam cu masina mea personala in localitatile organizatoare si ne platim taxele din buzunarul nostru pentru ca ne iubim cetatea si luptam cu mandrie pentru ea.
   La concursul organizat pe scoli intre elevii din clasele I si a II-a elevul Juravle Mihnea s-a clasat pe locul I cu 7 puncte din 7 partide.Credeti ca e putin lucru? In conditiile in care la acest concurs au participat sportivi de la cluburi timisorene de traditie. Eu pe acest copil talentat as vrea sa-l angrenez in competitii sa-l duc cat mai sus. Si mi s-ar parea corect sa fiu ajutat. Nu se mai poate pentru ca dumneavoastra nu ati alocat niciun leu pentru sah. Acum o sa sara cineva sa spuna ca va atac. Nu, eu sunt foarte exact in ceea ce spun, pentru ca e momentul sa facem bilantul si eu reprezint acel cetatean simplu al catatii care doreste binele acesteia. De fapt nici nu ma mai adresez domniei voastre pentru ca din punctul meu de vedere domnia voastra reprezentati trecutul. Eu ma adresez viitorilor gospodari ai comunei.
   4.Nu am nimic cu dumneavoastra personal. Poate ati initiat proiecte, poate ati muncit mult(lucru de apreciat), va cred ca sunteti bine intentionat. Dar nu stiti cum se face. Asta este impresia mea. Nu ati putut sa acceptati faptul ca ati pierdut alegerile pentru postul de primar si actiunile dumneavoastra tradeaza acest lucru. Nu e rau ca faceti opozitie, este necesara, dar nu aveti diplomatia ca s-o faceti cum trebuie.

   • Domnule Uta, cum puteti sa afirmati despre o persoana care are 25 de ani de experienta de conducere si alti 20 de ani de manageriat ( curs facut in SUA si Franta nu oriunde) ca nu stie cum se face? Este cel putin curios nu-i asa? Eu as propune sa-l invitati la o partida de Sah penru a vedea care e mai bun strateg. Numai bine!

   • Va salut domnule Matyi, valoarea unui om nu este data de diplome, ci de fapte. Daca ati citit cu atentie am explicat punct cu punct si in final am tras o concluzie. Inteleg ca nu sunteti de acord cu concluzia mea. Va respect parerea si nu am sa incerc sa v-o schimb. In ceea-ce priveste chestia cu sahul nu e cazul sa aflam cine este mai bun strateg pentru ca eu nu candidez pentru nicio functie. Imi cunosc limitele si ii las pe altii mai buni s-o faca.

   • Domule Uta, am sperat ca ati citit printre rinduri in legatura cu diplomele si sahul. Imi cer scuze ! Eu am o parere personala despre aceste cursuri bombastice  facute mai ales in SUA si mai ales despre aceia care incearca sa le aplice acolo unde inca nu e cazul. Departe de mine sa dau apa la moara la cineva. Toata stima! Matyi
     

 12. Noi nu avem scopuri NU AVEM VOINTA , pe noi ne mana interese marunte, suntem deja in campanie electorala, suntem scarbiti de fosta administratie dar ne suparam cand aceasta este atacata cu propriile nerealizari si neputiinte.
  Nu ne plac fostii nu-i vrem nici pe viitorii, vedem peste tot doar intrigi si jocuri de culise, suntem nesiguri, neincrezatori si pesimisti.
  Nu asta trebuie sa ne caracterizeze !!!!  Speranta si increderEa sunt atitudini pozitive. Asta ne mana pe noi in lupta !
  Cred ca noi ca popor intotdeauna am pierdut MOMENTUL,  am fost mereu cu un pas in urma, ne-am trezit tarziu, probabil de aici si vorba da-i doamne romanului mintea cea de pe urma…..
  Nu ma indoiesc ca vom ezita si acum cand  avem din nou posibilitatea sa alegem, sa votam pentru noi,  pentru copiIi si prietenii nostrii. Asa   suntem NOI, vom cauta dupa aia scuze, explicatii ne vom lamenta si vom indura in continuare.
  NOAPTE BUNA  DUMBRAVITENI  !
   
   
   

 13. Imi pare rau ca nu apuc mai des sa privesc acest site, si accelerand peste greselile de limba romana postate in articol, cu credinta ca dl. Toma este printre cei care ar putea gestiona Dumbravita nu pot sa trec (sper retoric) peste remarca dansului relativ la dl. Ilie Uta:

  “in ceea ce priveste calitatile mele administrative pot sa va spun ca nu santeti in masura sa faceti aprecieri din doua motive : unu – nu aveti pregatirea necesara [...]”

  Eu, cetatean al Dumbravitei, simplu platitor de taxe si altele, cum as putea avea discernamantul in a aprecia calitatile administrative ale d-lui Toma, atata timp cat unul dintre concetatenii nostri, cu merite reale in comuna noastra nu are o asemenea competenta? Trebuie sa particip la niste cursuri? Sunt gratuite? Se fac in Timisoara? Cand sunt examele?

  Mai sunt si altele de comentat, doar ca, generalizand, aceasta remarca prin care nu ma pot ridica la nivelul de a intelege capacitatile (si poate viitoarele actiuni ale) potentialului viitor primar imi lasa sa simt gustul amar al politicianului roman. Este o remarca sfidatoare (ca sa nu spun insulta) la adresa electoratului “inferior” intelectual!

  • Sunt "mici rautati" care pe mine nu ma afecteaza. De aceea nici nu am reactionat la momentul potrivit pentru ca nu mi se pare ca ar fi relevanta pregatirea unui simplu cetatean atunci cand isi exprima parerea pe un forum vis-a-vis de un ales local. Ce mi se pare mie important si demn de mentionat este faptul ca datorita initiativei domnului doctor Sturz, iata ca si noi, "cetatenii de rand" avem ocazia sa ne spunem parerea despre alesii nostri si se pare ca acest lucru doare rau, mai ales in aceasta perioada de bilant.
   Asa cum am mai spus-o la inceput am intervenit pe forum dintr-un sentiment de solidaritate fata de conducerea primariei care era pusa la zid fara menajamente. Si am considerat ca este cazul ca cineva sa echilibreze discursul pe acest forum. Si pentru faptul ca eu consider ca, atata timp cat s-au facut reclamatiile catre CC si alte institutii ar trebui ca aceste institutii sa fie lasate sa-si faca treaba si sa nu ne antepronuntam.
   Distinsa doamna Monica Sere a atins un punct foarte sensibil al profilului candidatului din punct de vedere al comunicarii. Domnia sa zicea ca oamenii sunt reactivi si proactivi. Persoanele reactive(conflictuale, din punctul meu de vedere) vad intotdeauna jumatatea goala a paharului, nu sunt amabile si isi trateaza interlocutorii in functie de rang. Fac orice pentru a ajunge in varf, iar cand ajung acolo sunt autocratii "perfecti".
   Persoanele proactive sunt in primul rand competitive, tolerante, gasesc alternative de cooperare si isi trateaza interlocutorii cu respect. Asemenea persoane sunt potrivite, dupa opinia mea, sa lucreze in administratia locala.
   Dar exista asemenea persoane? Eu cred ca da, avand in vedere ca in localitatea noastra s-a mutat "crema orasului" cum zicea cineva.
   Eu sunt mandru de ceea-ce s-a realizat in comuna noastra si am incredere ca se poate si mai mult. Si primul lucru important pe care putem sa-l facem este sa mergem la vot. Si pentru ca cineva zicea ceva despre strategie am sa va dezvalui care este strategia mea pentru 10 iunie:
   AM SA VOTEZ INTELIGENT!
   P.S. Orice referire la o persoana sau alta din cele scrisa de mine este pur intamplatoare.

   • D-le Ilie Uta,pana unde va poate merge lipsa de bun simt?Cat mai umblati pe acest site cu baliverne de adormit copii,calomii si minciuni?Credeti ca toti care intra pe acest site au inteligenta de la nivelul d-voastra in jos?Cine nu lasa Curtea de Conturi sa lucreze?Mai bine spuneti care este interesul d-voastra si de ce aratati atata disperare pe acest site.Atitudinea pe care o aveti va face ridicol."Mai cantati si pe la alte mese."

   • Normal d-le Sandu,datorita faptului ca pe Dunos au aparut niste realitati dureroase cu privire la Bugetul local si la alte aspecte care au fost ascunse pana acum reactia unora care se simt CU MUSCA PE CACIULA,este evidenta.

   • De ce s-a suparat domnul Uta?
    Citind mai multe postari pe acest site  am gasit la un moment dat   statutul Asociatiei  Grup Sportiv  Dumbravita, asociatie  unde domnul Uta este Vicepresedinte, iar actionarul acestei asociatii este Primarul localitatii. Cat timp asociatiile sant considerate capuse ale  bugetului local, lucru dovedit de altfel  in raportul Curtii de conturi, e normal ca dumnealui  in calitate de component al Comitetului de conducere al uneia din asociatii  sa se simta lezat de afirmatiile , probate dealtfel , din articolele prezentate pe acest site. Eu stiu  ca din bugetul localitatii au fost repartizate in 2024  catre asociatie doua miliarde lei vechi. Unde s-au cheltuit acesti bani si cine a stabilit  cum sa se cheltuie , daca domnul Uta in calitate de vicepresedinte nu a fost sustinut financiar pentru activitatile sahiste? Pentru anul in curs  s-a afirmat ca au fost repartizate  3 miliarde lei. Oare domnul Uta va afla cum se vor cheltui acesti bani? Daca nu,cred ca e cazul sa mai cante si pe la alte mese.  Sa se ocupe in mod corect de sah, poate asa va avea mai multa sustinere. Fiti corect si aveti respect fata de cetatenii Dumbravitei,d-le Uta.

 14. Felicitari d-le Attila.Dati dovada de franchete in acest comentariu.De fapt nu e greu de ghicit cine sunt cei care intra pe aceste site cu scopul de a minti,barfi si a produce dezbinari intre cetateni.Dumbravita chiar nu are nevoie de asa ceva.Cat tupeu pot avea dupa ce se arata concret cine sunt si ce fac,mai se iau de altii care, s-ar putea intradevar sa fie bine intentionati sa realizeze ce nu au reusit ei pana acum.

 15. Imi este foarte greu sa raspund la aceste comentarii deoarece domnul Toma nu mai posteaza si ar fi singurul care ar putea sa lamureasca problema. Intrucat domnia-sa a raspuns la intrebarile mele mi s-ar parea neelegant sa mai continui polemica pe aceeasi tema. Voi face cateva precizari pentru domnii care sunt nelamuriti:
  1. Acest club s-a infiintat la initiativa mea deoarece aveam copii cu rezultate foarte bune in sah si nu puteau sa participe la competitii oficiale nefiind legitimati. Toate documentele de infiintare au fost redactate de mine si, desi am lasat portita deschisa pentru alte sporturi, totusi initial a fost doar club de sah. Bineinteles ca trebuia sa se numeasca o echipa de conducere si intrucat 99% din activitate era a mea am fost numit vicepresedinte. De atunci au trecut multi ani si, incet, incet au aparut alte sporturi, fotbal, tenis de masa etc. Eu am ramas sa ma ocup doar de sah. Intre timp un emanat al regimului Basescu a dat o ordonanta prin care mi s-a luat dreptul la munca. Si a trebuit sa-mi inaintez demisia din functia de administrator de baza sportiva unde aveam astronomicul salar de 715 lei. Si mi-am pierdut incet, dar sigur toate functiile de care faceti referire.
  2. Spuneti despre clubul sportiv ca este o societate capusa. Fals domnilor. Pentru sport si pentru cultura sunt necesare fonduri. Atat. Avem echipa de tenis de masa in superliga,  astazi chiar am fost prezent la un baraj in care echipa noastra a invins cu 5-2 echipa CSU Arad. Deasemenea avem fotbal, liga a IV-a. Toate acestea presupun cheltuieli banesti. Va inteleg pe cei nemultumiti, se simte imediat mireasma grupului din care faceti parte. Grup care daca mai ramanea la carma tarii ne-ar fi invatat ca putem trai cu lumina ca yoginul indian.
  3.Nemultumirea mea a fost foarte la obiect si am explicat in ce consta. Dar nu vreau sa mai revin pentru ca trebuie sa recunosc ca domnul Toma a avut barbatia sa raspunda la problema si eu consider incheiat subiectul.
  4.Cineva de pe acest site incearca sa acrediteze ideea ca as avea nu stiu ce interes. Si are dreptate, da,  am chiar mai multe, dar primul meu interes este legat de copiii Dumbravitei, unii dintre ei foarte talentati si foarte saraci. Pentru ei ma lupt eu, cam fara succes. Pentru ca am nevoie de ajutor. Recunosc ca nu ma descurc singur.
  5. Domnilor cu jumatate de nume sau "no name", daca mai aveti nelamuriri haideti sa ne intalnim la un suc si sa lamurim problema, e pacat sa ocupam timpul oamenilor de valoare din Dumbravita, eu mi-as dori sa discutam chestiuni serioase, cum ar fi aderarea la "Zona metropolitana", sau ce proiecte ar fi prioritare pentru localitatea noastra. Eu sunt iremediabil indragostit de aceasta comuna si, cu sau fara voia dumneavoastra, am sa ma implic in tot ce are legatura cu aceasta.
   

  • D-le Uta,d-voastra defapt ati intrat pe acest site asa cum v-am demonstrat,sa mintiti,calomiati si sa jigniti cetatenii din ai caror bani sunteti platit.Si va dati marele iubitor al Dumbravitei.Eu nu ma voi mai cobora sa  bag in seama persoane cu asemenea comportari.Vor veni alegerile…….Ne-ati convins pe cine sa votam.

   • Numai dupa limbajul pe care-l folositi ne putem da seama ca nu mai e necesar sa coboriti mai jos. In orice caz vai de capul dumbravitei cu astfel de sprijinitori!

   • Toata stima d-le Attila.Da asteptam alegerile,cu cat se vor prezenta mai multi cetateni la vot,indiferent de optiunea pe care o vor avea in cabina de vot,cu atat mai mult vor avea o reprezentare mai buna in cea ce priveste Primarul si Consiliul Local.Speram sa avem alegeri civilizate si corecte care sa aduca rezolvare la ce nu s-a rezolvat pana acum.Sa putem fi multumiti cat mai multi cu privire la transportul in comun,apa si canalizare.Bugetul sa fie cheltuit in mod transparent.Mijloacele de informare din Dumbravita sa prezinte atat realizarile cat si nerealizarile pt.ca cetateanul sa fie corect informat.Sa existe dezbateri publice cu privire la proiecte si strategii de dezvoltare pe termen lung,etc.Toate acestea si multe altele pentru  copii nostrii care sa gaseasca in planurile lor de viitor,cat mai multe oportunitati aici in Dumbravita.

 16. Inainte sa criticati pe altii Dl. cetatean Attila deja prin afirmatia cu "cintatul la alta masa" ati dat dovada de nivelul de inteligenta de birt pe care il posedati. In loc sa faceti ceva pentru Dumbravita, va legati de oamenii care si fac ceva.

  • Pana acum ati demonstrat atat d-voastra cat si d-l Uta cat de disperati sunteti sa nu va dezlipeasca cineva de "ciolanul" numit Bugetul local.Mai ales d-l Uta in loc sa dea explicatii despre fondurile alocate din Bugetul local, Asociatiei Grup  Sportiv Dumbravita,baga in fata niste copii nevinovati.Apoi imi propune sa ne intalnim la un suc sa discutam problemele Dumbravitei…………Ce nu s-a rezolvat pana acum nu se va rezolva nici de acum incolo!!!.Mergeti la munca domnilor.Inevitabilul va veni.E nevoie sa promovam tineri cu pregatire,dornici sa se afirme.

   • Partea buna domnule "Atilla" este ca oameni ca dumneavoastra, care va ascundeti dupa un pseudonim desi e lesne de inteles cam cine ati putea fi, sunteti din ce in ce mai rari in peisajul romanesc. Comportamentul dumneavoastra are o denumire specifica in psihologie:se numeste efect de turma.
    Partea proasta este ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca efectul de turma are efecte negative asupra inteligentei subiectilor. Asa ca…aveti grija!
    Degeaba ma tot atacati pentru ca nu sunteti credibili.

 17. ceea ce nu inteleg este ca daca s-au constatat aceste ILEGALITATI de ce nu a fost sesizata procuratura sau alte institutii alte statului de a cerceta in domeniu. sesizata de Curte sau autosesizata. am inteles din articol ca acele decizii ale Curtii au fost atacate respectiv contestate de primar. totodata am inteles si ca acele contestatii au fost respinse. mie mi se pare ciudat de ce nu se fac cercetari penale. asa ceva nu ar trebui sa treaca cu vederea ci evident cu puscarie !

 18. Eu nu voi vota in Dumbravita deoarece nu am domiciliul stabil aici (inca), dar locuiesc de 2 ani in comuna si ma deranjeaza foarte tare problema apei potabile. Nu stiu de ce se ascunde populatiei adevarul despre potabilitatea apei, sau mai bine zis NEPOTABILITATEA ei. Personal am dus apa de la robinet in recipienti speciali la analiza si e plina de bacterii, dar ce-i mai rau, de nitrati. Bacteriile mor la fierbere, dar celelalte substante se concentreaza. De 2 ani ne chinuim sa aducem apa din oras in bidoane de la fantani, sau cumparam din magazine. Nu este corect fata de locuitorii comunei care consuma apa de la robinet. Nu uitati de copiii care n-au nici o vina ca unii sau altii vor sa se imbogateasca.  

  • Sunt curioasa, atat eu cat si multi alti vecini de-ai mei analiza de apa pe care a-ti primit-o. Daca o este posibil un scan. Sper ca DUNOS sa actioneze si sa verifice la Asociatia de Apa si Canal daca analizele corespund.  La solicitarea mea vizavi de consultarea analizei de apa la sediul asociatiei nu am putut vedea nimic. Apa ne este vanduta la un pret de parca ar fi apa de izvor. Canalizarea este alta poveste.
   Daca mai sunt si alte persoane care au facut astfel de analize va solicit info.

   • Monica Sere

    Din cate stiu eu dr. Ovidiu STURZ a fost manager de caz in problema apei. Luati legatura cu dumnealui si confruntati analizele. Sunt si eu foarte curioasa, mai ales ca sunt chimista si mai stiu cate ceva despre apa noastra: are duritatea de 5 ori peste limita maxim admisa, se vad depunerile de calcar pe robineti, masinile de spalat o simt din plin, este si feruginoasa, acea coloratie maronie, ce se vede in timp pe cada.
    S-auzim de bine!
     

   • Analizele realizate in cursul lunii ianuarie a.c. la DSP arata ca apa este potabila. Este adevarat caare duritatea de 5 ori mai mare si acest lucru duce la blocarea caloriferelor, centralelor termice,a robinetilor si eu cred ca in timp si a rinichilor. Culturile bacteriene (sesizate organoleptic de noi toti vara la revenirea din concediu cand simtim ca apa are un miros neplacut) se dezvolta la caldura si de aceea vom solicita din nou in iulie-august analizele apei. Din punct de vedere al standardului calitativ apa furnizata de Asociatia apa-canal Dumbravita nu corespunde cerintei (legale) de a fi dezinfectata. Stiu ca afirmativ d-nul primar spune din proprie experienta ca apa este buna, medical recomand (in special pentrucopii) sa evitati consumul de apa direct de la robinet. Evident ca imi doresc ca orice om dintr-o localitate civilizata in primul rand sa am apa:)  

   • analiza a fost facuta in 17-05-2009, cind ne-am mutat in dumbravita, pe considerentul ca apa de la robinet mirosea a mlastina si daca o lasai peste noapte sa stea, de exemplu in vana, dimineata era verde depunerea din vana.
    astfel am recoltat apa de la robinet in conditiile impuse pentru astfel de situatii in recipienti speciali primiti de la laborator si rezultatul analizei m-a cutremurat. APA NU ESTE POTABILA ! suplimentar amoniul este depasit cu 50% fata de limitele legale.
    buletinul de analiza vi-l pot da cu mare placere insa asa cum am patit si eu la rindul meu, primaria dumbravita va contesta rezultatul. am comparat valorile de la primarie de unde rezulta apa ultra pura de izvor de munte cu absolut toti parametrii in limitele legale.
    am mai facut un test si am constatat o anumita cirdasie intre primarie si reprezentantii sai impreuna cu cei de la DSP, si anume orice proba dusa la DSP trebuie sa i se specifice sursa. cind indici dumbravita foarte repede primesti buletinul de analiza. apoi aceeasi apa la alt laborator independent infirma integral tot ce vine de la DSP.
    in concluzie noi folosim apa doar la WC si in rest cumparam de la supermarket, ceea ce ii pot sfatui pe cei interesati sa faca la fel. este numai in interesul propriu.
    nu avem cum sa ne impotrivim primarul si gastii lui, ei continua sa se imbogateasca pe seama noastra, a fraierilor din dumbravita !
    macar sa ne ferim cit putem !
     

 19. Am citit mesajul d-lui UTA si sunt consternat sa aflu ca se dau bani la o echipa obscura de fotbal
  Decit un suc va invit  sa facem o vizita prin localitate pt a privi maretele realizari ale administratiei 
  - caini vagabonzi din fata primariei 
  - apa nepotabila si ineficienta canalizarii
  - drumurile din zona noua (anul acesta nu s-a aruncat o piatra !!!)
  - praful de pe carosabil din zona veche 
  - gunoaiele depozitate pe terenurile de la marginea satului (cunoasteti vreo comuna cu atit de multe gunoaie ?) 
  - locul de joaca destinat copiilor din parcul unde ne permitem  in schimb sa dam 20 mil pe un bradut argintiu
  - lipsa iluminatului stradal din zona noua vs densitatea din parculetul central
  - lipsa pistelor pentru biciclete si a unui trotuar rezonabil catre Timisoara
  - sigla behela tv care arde zi si noapte marind costurile unui post tv de proasta calitate care preaslaveste actuala administratie
  Probabil ca va considerati indreptatiti sa cheltuiti acesti bani din bugetul local cum indreptatit e sa dam si 20 mil pe un bradut din parc  insa mie care dau 20 mil pt a face un drum printr-un contract de sponsorizare cu primaria mi se pare BATAIE DE JOC pt ca nu ma astept ca primaria sa aiba bani sa rezolve toate aceste probleme insa macar sa dea dovada de decenta in cheltuirea banului public
  Sper ca actualul primar sa piarda . Ar fi un dezastru pt acesta comuna sa continue cu acesta persoana lipsita de energie si  viziune 
   

  • Va inteleg nemultumirea domnule Mionescu, nu este nevoie pentru ca si eu traiesc in aceasta localitate si lucrurile stau asa cum le-ati prezentat. Cu toate acestea trebuie sa recunoastem ca s-au facut si lucruri bune si, ca orice om de buna credinta trebuie sa tin cont de toate aspectele. Si in final am sa trag linie, iar rezultatul se va regasi in votul meu, asa cum cred ca ar trebui sa faca toti cetatenii cu drept de vot.
   Cat priveste echipa de fotbal inteleg ca dumneavoastra sunteti impotriva sportului. Va respect parerea, dar va asigur ca sunteti in minoritate in ceea-ce priveste acest aspect. Greu de gasit suficiente cuvinte care sa exprime binefacerile practicarii unui sport de miscare, mai ales de la varste cat mai fragede. Si acest lucru se intampla la noi in comuna datorita acestor sectii ale clubului sportiv.
   Echipa de fotbal a Dumbravitei a luat nastere prin desfiintarea fostei echipe "Top Alumino" . Sufletul acestei echipe a fost si va ramane Miklos Arpad(Arpi) care s-a zbatut si a reusit sa pastreze fotbalisti gata pregatiti si sa duca mai departe traditia. Si care a infiintat si pregatit si echipa de juniori. Eu, ca cetatean al acestei comune ii sunt recunoscator pentru asta. Si lui si celor care au facut posibil acest lucru.
   Si prin votul meu imi doresc ca in viitorul consiliu sa existe persoane entuziaste care sa sustina miscarea sportiva.
    

   • Drept graieste d-l MIonescu asa ca D_L Uta nu mai proslaviti noua conducere ptr ca asta se chiama ca-i periati si ne da inpresia ca va protejati capuseala

  • Monica Sere

   Domnule Mionescu,
   Ati surprins foarte bine problemele cu care se confrunta localitatea si actuala conducere le stie foarte bine.Problema este doar de stabilire a prioritatilor. Sunt, din pacate, consilieri care voteaza fara discernamant; asa am asistat la o sedinta a Consiliului Local, unde s-au luat bani pt extinderea salii de sport de unde credeti? de la DRUMURI!!!! sub privirile consernate a 13 spectatori si ranjetul satisfacut a unor consilieri pe care constiinta ii lasa sa doarma linistiti.
   Abia astept sa se aplice legea 52 privind transparenta decizionala cu toate modificarile ei.
   Dumnezeu sa ne lumineze pe noi si pe conducatorii nostri!
   Monica SERE

   • Daca am ajuns sa cerem ajutorul Divinitatii pentru a ne rezolva problemele in Dumbravita, atunci chiar ca avem o problema in comuna. "Forta sa fie cu noi"!!!!!

  • Dupa Domnul Mionescu, administratia Dumbravita de, hai sa spunem 10 ani, este un dezastru. Fara drumuri, apa nepotabila, iluminat etc. etc. Hai sa votam pentru postul de primar pe cineva care se pricepe la chimie si compozitia apelor si o persoana  cu mai stiu eu ce calitati ca sa rezolvam odata si pentru todeauna problema cel putin a apei potabile care se discuta acum. Credeti ca falsa organizare si proiectare in zona rezidentiala  se va rezolva? Ma indoiesc. Totul sa facut deja fals si fara gindire de la inceput si a corecta greselile e si mai greu!
    

   • E nevoie de o persoana care sa vina in primaria si sa puna in valoarea oamenii capabili si sa aduca alaturi de ei alte persoane capabile. 
    Totul poate avea un nou inceput pentru ca omul sfinteste locul . Citeva idei
    - trebuie stabilite prioritatile comunei (o dezbatere publica ar fi e dorit + crearea unui canal de comunicare cu cetatenii - online e cel mai simplu )
    -  fondurile trebuie  alocate cu prioritate in aceste directi , In plus cu oameni competenti poti face proiecte adevarate si posibil sa obtii finantari comunitare. 
    - eliminate gaurile fara fund prin care se pierd banii comunei bani (asociatia de apa, gaz ,postul de televiziune, echipa de fotbal, etc) Ex Apa ar putea fi cedata la Aquatim si cu siguranta altul ar fi standardul de calitate chiar in conditiile unui alt tarif al apei
    - trebuie dezvoltata sau facilitata dezvoltarea unei o zone industriale/comerciala pentru a creste veniturile locale dar si pt ca  ar fi un beneficiu pt locuitorii comunei acesta nemaifacind naveta catre Timisoara . La acest punct nu stiu daca primaria are terenuri insa apropierea de autostrada e un factor care pot determina investitorii sa -si plaseze spatii de productie/depozite in zona noastra
    - trebuia incurajat  cultivat si reunit  spiritul civic. El exista deja si pt ca trec zilnic in zona noua vad exemple de oameni cu case neterminate care isi tund iarba, planteaza copaci, acopera gropile din drum cu pietris, si fac  curat nu numai la ei in curte ci si in zona publica. Eu va garantez ca daca ai pune acel om in primarie ar face pt comunitate mai mult decit actualul primar
    Nu e f greu sa faci ceva bun si ca acest lucru sa se vada. E vorba respect fata de oameni, munca si o echipa de oameni competenti. Iar acesti oameni competenti si cinstiti sunt printre noi
    PS : Nu stiu cine va iesi primar si nici nu cunosc persoanele care candideaza (am CI de TM) insa mai sus am enumerat ceva lucruri pe care  mi le-as dori de la el

 20. Ma vad nevoit sa-i raspund d-lui Uta
   
  Imi place sportul si fotbalul in particular  mai mult decit credeti De altfel acest sport m-a dus nu mai departe decit acum 8 luni pe masa de operatie pt o interventie la ligamentele incrucisate
   M-as fi bucurat nespus daca acesti bani erau alocati cluburilor de copii (asa cum e la tenis de masa) pt ca e deosebit de important sa se incurajeze accesul copiilor la sport. insa in acest caz dam bani pt ca o trupa de baieti care se simt bine in fiecare weekend . 
  Sunt de acord cu d-voastra ca noul consiliul trebuie sa sustina miscarea sportiva insa acest lucru trebuie indreptat spre sportul de masa.
  Hai sa permitem accesul tuturor dumbravitenilor la terenurile de sport, sa le extindem cu terenuri de baschet, tenis, handbal, sa amenajam piste pentru biciclete si de atletism si sa incurajam in continuare cluburile sportive  scolare 
  Nu am auzit nimic in acest sens din partea niciunui candidat iar in conditiile in care cei care conduc comuna nu au facut nimic in acest sens pina acum ce garantii avem ca o vor face. 
  Pina atunci timpul trece si bani se duc pe apa simbetei   sigla de la behela TV arde zi si noapte reflectind exact modul in care sunt cheltuiti banii publici. 

  • D-le MIONESCU sunteti foarte realist si aveti dreptate.Eu pot sa mai adaug la aspectele pe care le-ati prezentat ca alt mod de gandire poate veni numai de la alti oameni.

  • Incepem sa gandim la fel. Si e foarte bine. Precizez doar ca juniorii care practica fotbalul trag cu ochii spre echipa mare. Chiar nu putem sa avem sport numai la juniori. Cu celelalte aspecte sunt total de acord. Am vazut ca se misca ceva in acest sens, langa baza sportiva a aparut un teren sintetic de toata frumusetea. Mi-as dori ca cineva din comuna sa aiba initiativa organizarii unor partide de fotbal si pentru cetatenii trecuti de varsta tineretii. Poate chiar cineva care a avut legatura cu acest sport. Nu-i asa domnule Mionescu?

 21. o simpla intrebare, sa ne precizeze Dl Toma( care parca, candideaza din partea PDL-ului) care este numarul hotararii judecatoresti prin care s-au respins respectivele contestatii? 

 22. Ar trebui un singur lucru elementar a ne interesa: Apa pe care o bem zilnic,canalizarea cind se va reface ca sa scapam de mirosul urit[pute a cacat toata strada] pe care-l emana in anumite zile ex vezi pe str Neptun colt cu Fregventia unde pute groaznic vezi ziua de azi cit ca era ziua Dumbravitei.In alta ordine de idei ce se intimpla cu mirosul de mortaciune din dreptul restaurantului Turcesc de pe linga Kaufland.Astea ar trebui sa va intereseze D_L Uta si restu care scrieti,apa rea si mirosul urit insuportabil ne va afecta sanatatea noastra si a copiilor din Dumbravita ori chiar va complaceti in asta si va intereseaza doar bani ptr sport [interes personal],eu zic ca sa se rezolve aspectele astea prima data ca sa aveti copi perfect sanatosi si dupa aia poate sa vina si sportul.Eu unul vreau sa am conditi decente nu sa fiu intro hazna

 23. Nu pot sa nu ma opresc asupra comentariului genial de mai sus, pozitia cu nr. 22. “Ar trebui un singur lucru elementar a ne interesa”: apa (corect), canalizarea (aici ma pierd - nu era vorba de unul?), mirosul (de c___t a tinut sursa sa precizeze, totusi ciudat dintr-un canal) si nu in ultimul rand alte mirosuri (…). Aceste cateva probleme, cele mai importante in cadrul unei comunitati (inteligent subliniate in acest scurt comentariu - apa imbuteliata va fi descoperita sute de ani mai tarziu) ar trebui sa-l intereseze in mod categoric pe dl. Uta - cunoscut fiind interesul dansului in aceste domenii, activitatea in domeniului sahului fiind doar un hobby, asa cum mai merg unii la pescuit la copca! Tot din acest comentariu luminator aflam ca oamenii se pot imbolnavi de la miros. Sunt convins ca deja exista o noua latura a medicinii care cu asta se ocupa. Nu a fost demonstrat stiintific, dar asta nu inseamna ca nu este cat se poate de real. Norocosi cei care sunt raciti, cu nasul infundat - absolut imuni la acest pericol. Spre sfarsit se concluzioneaza ca daca doriti sa aveti “copi” sanatosi - sa nu ii cresteti intr-o hazna, spre deosebire de parerea altor cetateni plictisiti ca si mine. Genial!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>