Dec 132024
 

    Pentru oricine trece prin localitatea noastra ( pe strada principala ) impresiile  cu care ramane sant la superlativ.  Intr-adevar, daca ne aflam in zona parcului si privim spre sediul primariei, totul arata foarte bine; cladirile sant zugravite, spatiile verzi sant amenajate  cu gust  si intretinute deci, totul place ochiului.      

fata 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...PC100873 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...

   Nu trebuie sa mergem insa prea departe pentru a vedea insa si cealalta  fata  ( adica spate ). La nici 50 de metri, incepand din curtea din spate a primariei si continuind pe spatial public de pe strada Kos Karoly pana la stadion, se desfasoara  intraga baza tehnica a antreprizei de lucrari publice Geza & Geza Junior oferind o imagine dezolanta  de CAP-eu din epoca de mare glorie a societatii romanesti multilateral dezvoltate. Aici puteti vedea,  aliniate de-a valma, utilajele   primariei cumparate din banii  nostrii, utilaje care sint date in folosinta gratuita   asociatiilor  nonprofit cu scop lucrativ, cu capital privat, al caror  presedinte  este domnul Primar  Szilagyi  Geza. Cum toate aceste  asociatii isi au sediul si punctele de lucru (tot cu titlu gratuit ) in spatiile si in curtea primariei, pare normal  ca utilajele , materialele  si  produsele acestor  asociatii sa polueze toate spatiile  publice  din zona centrala a localitatii.

PC100871 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...

spate 31 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...

   Cred ca foarte multi dintre noi am ales Dumbravita cu speranta ca vom trai intr-o localitate curata ,cocheta, civilizata. Intr-o astfel de localitate, administratia trebuie sa dea  tonul,  trebuie sa fie un exemplu pozitiv pentru  locuitorii ei . Numai asa ar putea pretinde  de la toti membrii cetatii un comportament  civilizat.

     Cum poti tu, autoritate locala sa-mi  pretinzi mie ,simplu cetatean ( ca sa nu zic contribuabil ) sa respect spatiul public si celelalte reguli de conduita sociala, daca tu la sediul administrativ al localitatii, agresezi intr-un mod inadmisibil spatiul public ( proprietatea noastra a tuturor contribuabililor)   parcand si depozitand pe strada, pe trotuare , pe spatiul verde  utilajele, materialele ,molozurile,etc unor firme private? 

    Si toate acestea sub ochii paralizati ai Politiei locale, politie care nici ea nu prea mai stie cu ce se ocupa.

PC100874 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...

 PC100870 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...

   Daca nu ar exista solutie la aceasta situatie, as manifesta o oarecare intelegere. Dar. atata timp cat stiu  ca in anul 2009 Consiliul local din care fac si eu parte , a adoptat o hotarare prin care se alocau  2 ha de teren din domeniul public al localitatii ( din cele 64 de ha  cat reprezinta pasunea comunala de la marginea localitatii ) pentru amenajarea  unui sediu logistic al primariei, cat stiu ca in 2010 s-a aprobat  finantatrea PUZ-lui necesar efectuarii acestei investitii, in aceste conditii nu mai pot fi intelegator.

   

PC100872 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...PC100875 300x224 In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!...

Veti spune poate ca nu au existat  fondurile necesare .Tot in cunostinta de cauza va spun ca  in acest an s-au cheltuit din bugetul local,  pentru realizarea unui post  de televiziune ( Behela  Tv ) 500.000 lei, bani care vor fi ulterior recuperati partial din fonduri europene , dar acest post va  cheltui din bugetul local  3-400.000 lei anual pentru functionare. In rest e doar o problema de prioritati.

    Sa speram ca pe viitor in stabilirea acestor prioritati sa fie consultati si cetatenii

         Ing. Iulian Toma

  3 Responses to “In fata, boiereste, in spate,….Doamne pazeste!…”

 1. Afara vopsit gardul..si in spate Leopardul !

 2. Asa este. Si asta nu e nimic. Faceti niste poze pe Varsovia, Florilor, Primaverii, Diminetii, etc si acolo sa vedeti civilizatie.
  Au strans oamenii banii (pentru ca primaria nu are ;), i-au dat vice-primarului sa repare drumul, iar acesta nu a facut absolut nimic. A aruncat cateva masini de piatra doar, suma de 20.000 RON fiind ulterior decontata pe primarie. Cu alte cuvinte jaf la drumul mare, fara nici cea mai mica retinere.
  Acesta fapta insa trebuie reclamata la Directia Anticoruptie - asa ceva nu se mai poate tolera.
  La fel si cu iluminatul stradal. S-a montat o lampa doar in coltul strazii Phoenix, unde nu este nici o casa deoarece dupa tunul de 20.000 RON lumea a refuzat sa mai dea spaga.
  Lucrurile astea trebuie intradevar schimbate !

  • Buna ziua Domnule X-ulescu,

   Ne bucura intersul D-voastra pentru site-ul nostru si pentru schimbarea (in bine) a Dumbravitei.

   Trebuie sa va atrag atentia ca postarile pe site se fac prin asumarea responsabilitatii pentru cele scrise. Spun acest lucru deoarece d-nul viceprimar (si d-nul primar de asemenea) mi-au atras atentia ca atunci cand afirmam ceva trebuie sa avem si dovezile pentru cele scrise, mai ales ca este vorba de persoane publice. Mai mult d-nul viceprimar spune ca nu a luat personal nici un ban si este gata sa explice cum functioneaza acest parteneriat public-privat. Disponibilitatea sper ca nu este doar pentru mine ci pentru orice cetatean care doreste sa stie ce se intampla cu banii lui.

   Partea cu adevarat buna este ca lucrurile incep sa se miste si de aceea sustin acest forum civic. Daca obtinem un plus de trasparenta si autoritatile incep sa ne bage in seama este un mare pas inainte si sunt multumit. Exista si posibilitatea de actiona in comun la institutiile abilitate si stiu ca putem apela si la aceasta strategie la nevoie. Pana atunci informarea corecta a cetatenilor mi se pare prioritara.

   Deoarece sunt convins ca doriti binele localitatii noastre (si de fapt al tuturor) va invit pe aceasta cale sa participati la intalnirile noastre de lucru si astfel sa deveniti unul din persoanele care se implica cu adevarat in ceea ce inseamna o localitate civilizata. Personal as dori sa va cunosc si in masura in care va pot ajuta cu ceva o fac cu placere, constient de implicatiile respective. Aceasta este singura cale de a lua legatura cu D-voastra si sunt convins ca intelegeti demersul meu. Precizez ca am mai avut o persoana care initial scria comentarii anonime si apoi a devenit membru DUNOS. Este modelul pe care eu il prefer si va multumesc pentru tot.

   Daca doriti va stau la dispozitie pe mail ([email protected]) sau la telefon (0723603528).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>