Noi 082015
 

Inregistrare audio CL Dumbravita - octombrie 2015

AICI

 Inregistrare audio CL Dumbravita  octombrie 2015

Comenteaza din contul Facebook

  7 Responses to “Inregistrare audio CL Dumbravita - octombrie 2015”

 1. D-le Toma,

  La intersectia strazilor Ion Creanga cu Simfoniei a aparut 1-2 zile tam-nesam o CRUCE de lemn prinsa cu bolturi pe o bucata de piatra. Crucea se afla pe domeniul public, nu la cineva in curte.

  - Cine a pus-o ?
  - Exista autorizatie de constructie / montare ? Daca da, pe ce baza s-a acordat ? Si-a exprimat cineva dorinta arzatoare de a avea o cruce in zona ? Sau cineva din primarie crede ca alunga duhurile rele si necurate montand aceast simbol ?
  - Cu ce bani s-a realizat ? Din ce buget?
   

  Cu aceasta ocazie poate ma puteti lamuri si cine pune cruci inalte de marmura la fiecare sens giratoriu. Spre exemplu intersectia Petofi Sandor - drumul de centura avem o cruce de marmura inalta de 3-4 metri. De cea de 10-15 m inaltime de pe drumul catre Arad nici nu mai amintesc banuiesc ca o stie toata lumea.. Pe astea cine le-a platit ?

  Credinta isi are loc in biserica si doar acolo. Nu pe drumuri, in intersectii sau pe spatiul public.
  Pe mine unul sincer va zic ca ma deranjeaza acesta "bagare pe gat" a credintei unora. Presupunand ca as fi evreu eu nu mi-as permite sa pun "Steaua lui David" pe domeniul public. Si daca as face-o sunt convins ca politia ar sari cu amenda in cel mai scurt timp.

  In final, eu va garantez ca acea cruce nu va sta mult timp acolo…Va sugerez sa sesizati politia locala si sa o demonteze. Altfel e posibil sa bata soarele prea tare pe ea si sa ia foc…

  O zi buna!
  Un anonim

  • Iulian Toma

   De doua lucruri sant absolut sigur :

   - Consiliul local , din care fac si eu parte , nu a fost informat si in consecinta nu a aprobat  montarea 

   - Primarul localitatii  stie sigur cine a montat-o si din ce fonduri.

   Va mai asigur de un lucru : nu exista autorizatie de construire pentru lucrarea respectiva pentru ca, pentru tot ce se face pe domeniul public  din dispozitia sau cu aprobarea primarului, nu se emite autorizatie de construire  ( asa considera dumnealui ) .

   Va impartasesc opiniile vis a vis de spatiul public.

   In ceea ce priveste crucile de marmora din sensurile giratorii  ale drumurilor judetene, vina este a Directiei de drumuri judetene din cadrul Consiliului judetean Timis. Nu stiu din ce fonduri  au fost realizate .

 2. Ne-am obisnuit din 90 incoace ca minoritatile sa aiba mai multe drepturi ca si majoritatile. Domnilor sa nu uitam ca in Romania sunt 90% din populatie de religie ortodoxa iar o cruce montata pe un drum nu inseamna ca incearca sa bage cineva pe gat ceva la altcineva. Deci cca 90% din persoanele care trec prin acel loc o considera binevenita probabil persoanele de alta religie (doar cei de extreme) nu o vad cu ochi buni. Sa nu uitam ca in alte locuri din lume daca minoritatile sunt de alta religie fata de majoritati se poate intamlla orice cu acele pwrsoane … ceea ce nu este de dorit. Eu personal nu am nimic impotriva sa vad simbori crestine/ religioase apartinand si altor religii in Dumbravita, la cate mausolee si moschei neutilizabile s-au construit in Dumbravita…

 3. Prosternarea la obiecte simbolice indiferent de religie ar trebui sa fie o chestiune intim-privata intr-un stat laic, nu pe domenii publice.

 4. conducatorul sedintei ar trebui sa elimine din sala acele doamne care gaita incontinuu pe langa difuzor…….

 5. O cruce nu poate reprezenta o jignire nici pentru un ateu/agnostic (cel mult pentru el poate insemna un obiect de muzeu pentru ca biserica a fost parte a istoriei poporului roman … deci nu vad problema) iar pentru un protestant semnificatia e identica cu a celorlalti crestini, manifestarea fiind poate insa diferita insa vorbim de acelasi simbol si semnificatie - deci nici aici nu vad problema.

  Prefer prezenta unui simbol religios decat obligatia de a nu afisa nimic pentru a fi 'politically correct'. Cine a stat mai mult prin uk, franta, belgia, olanda stie ce spun.

 6. Problema e ca fiecare "prefera" un simbol sau altul religios sau niciunul, de aceea e sanatos sa nu sa se faca abuz de ele, indiferent de care sunt sau majoritari pentru ca pot deranja. Nimeni nu trebuie obligat sa "asculte muzica" altuia.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>