Geza Szilagyi - “Grof de Dumbravita”

 Posted by on 13 noiembrie 2024  Diverse  Add comments  Tagged with:
Noi 132024
 

presa1 Geza Szilagyi    Grof de Dumbravita

 

 

Autor: TIBERIU KISS

   Localitatile din jurul Timisoarei au devenit adevarate mine de aur pentru latifundiarii din Banat. Batalii crunte si surde se dau pentru fiecare palma de pamânt în comunele limitrofe orasului de pe Bega: Giroc, Sânandrei, Mosnita, Urseni, Remetea, Ghiroda, Giarmata, dar mai ales în Dumbravita. Practic, la ora actuala, niciun metru patrat de teren nu se vinde sub 100 euro. De aici si toata isteria!
  Primarul comunei Dumbravita, udemeristul Geza Szilagyi, este cel mai contestat edil din judetul Timis: sute de procese la legea fondului funciar si plângeri penale pentru fals, uz de fals, abuz în serviciu si câte si mai câte. Daca e sa ne luam dupa registre si documente oficiale, nu a existat punere în posesie pe raza comunei Dumbravita, care sa nu fie atacata, macar în parte, daca nu în totalitate. Contestatarii primarului Szilagyi sunt oameni simpli care acum se lupta sa intre în posesia terenurilor, blindati cu hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile. Evident, fiul si nepotul edilului de Dumbravita nu au atacat deciziile comisiei locale de fond funciar. Chiar nu au avut de ce sa o faca! Mai mult, nici primarul, ca împuternicit al unor persoane, nu s-a autocontestat. Ba din contra, si-a promovat interesele funciare, chiar în fata prefectului de Timis, Ovidiu Draganescu. Ca sa nu mai vorbim de concubine, amante, frati vitregi si rude de-a saptea spita care peste noapte s-au trezit mostenitori de drept asupra unor terenuri în comuna Dumbravita, gratie primarului Szilagyi.

   TATA MARE.  Dupa aproape opt ani de zile de procese si rugaminti fierbinti, Elena Seracin, Ecaterina Gulacsi, Alexandru Muller si Gabriela Gyorgy sunt în acelasi punct. Adica, nicaieri! În ciuda sentintelor definitive si executorii, Comisia locala de fond funciar Dumbravita, condusa de primarul Geza Szilagyi, a refuzat cu obstinenta sa-i puna în posesie pe cei patru, motivând ca nu exista teren disponibil. În tot acest timp, Primaria Dumbravita si Prefectura Timis nu au încetat sa scoata din palarie terenuri si titluri de proprietate. Astfel, prin Hotarârea 33/30 noiembrie 2006 si Hotarârea 33/22 martie 2007, autoritatile statului au gasit pamânt la Dumbravita,dar nu pentru cei patru petitionari, ci pentru alti zece localnici, care aveau promisiuni de vânzare, o parte din ele si catre familia primarului Szilagyi. Oamenii au reclamat abuzul chiar si la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor - ANRP, care l-a amendat pe primarul de Dumbravita cu 30.000 RON ”pentru întârzierea nejustificata a reconstituirii dreptului de proprietate”. Mai mult, au obtinut si de la instantele de judecata câte 50 RON pentru fiecare zi întârziere. Si tot degeaba! Primarul a ramas impasibil, ca doar nu plateste amenzile din banii lui, ci din cei ai comunitatii.

    POVESTI NEMURITOARE. Primarul comunei Dumbravita a încercat sa dreaga busuiocul în fata corpului de control al ANRP, motivând ca toate împroprietarile de pe raza comunei s-au facut cu respectarea legii, în sensul ca „reconstituirea dreptului de proprietate ale acestora s-a facut pe vechile amplasamente…”. Nimic mai fals, atâta timp cât o exepertiza topografica extrajudiciara arata, negru pe alb, ca „din totalul persoanelor propuse de comisia locala de fond funciar Dumbravita, pentru atribuire de teren în parcela cadastrala nr 133, nici una din acestea nu au avut vechiul amplasament în acea locatie”. Si atunci, de ce atâta praf în ochi? Pentru simplu fapt ca primarul Geza Szilagyi avea un interes major în acea parcela, extrem de valoaroasa. Si anume sa o împroprietareasca pe Valeria Feher, cu 11,5 ha, ale carei interese le reprezenta, in mod legal, printr-o procura si o promisiune de vanzare-cumparare. Asa ca, nu e de mirare ca întâiul comunei a refuzat sa puna în aplicare o alta hotarâre judecatoreasca, definitive, irevocabila si executorie, în favoarea Anei Papp, decizie care ar fi aruncat-o pe Valeria Feher în eter. Adica, în afara calculelor de 100 euro pe metrul patrat. Pe scurt si matematic, o gaura neagra de peste 11 milioane de euro.

     ROATA MORII. Si asta nu e nimic, în comparatie cu alte ”vraji” facute de primarul de Dumbravita. Într-o nota scrisa, data în fata procurorilor DNA Timisoara, Ana Papp face referire la o serie de ”adeverinte mostenite” de fiul primarului Geza Szilagyi, în special cele de pe numele de Iuliana Toth, femeie care a fost declarata succesoare a socrului sau. E cert ca, în calitate de nora, aceasta nu putea sa devina mosteniotoarea acestuia. E la mintea cocosului! Totodata, aceeasi Ana Papp, dupa trei ani de studiu prin arhivele Cartii Funciare si în cele ale Primariei Dumbvravita, a mai cerut procurorilor DNA Timisloara sa verifice cum a fost posibil ca Saveta Dudas sa-l mosteneasca pe tatal concubinului sau, Vasile Petcut, cu 10 ha de teren!?! Ca sa nu mai vorbim de calitatea de mostenitor a consilierului local de Dumbravita, Iosif Drapos dupa Imre Papp sau a lui Alexandru Racz si Iuliana Haidu, dupa Iuliana Fazekas, care sunt alte povesti halucinante. La fel ca si PUZ-ul din zona lacului Dumbravita si câte si mai câte!

http://www.jurnalul.ro/special/grof-de-dumbravita-terenuri-de-milioane-de-euro-invartite-in-familie-124397.htm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>