Renovare Parc Central

 Posted by on 13 noiembrie 2024  Diverse  Add comments
Noi 132024
 

   drumuri noi Renovare Parc Central Stiati ca suma de 24 miliarde lei vechi pe care doreste sa o investeasca d-nul primar in renovarea (pentru a patra oara)  a Parcului Central (cel din fata Primariei) este suficienta pentru asfaltarea a minim 5 km de drum in localitatea noastra ?!

  20 Responses to “Renovare Parc Central”

 1. Poate ca 24 de miliarde de lei vechi suna pompos. In Romania moneda curenta este RON. Sunt case in Dumbravita mai scumpe decat atat. La mai bine de o mie de case avem un singur parc… Puteti preciza si sursa finantarii? Mi se pare ca o mare parte din banii pentru parc vin de pe fonduri europene. Va rog sa confirmati si sa informati corect.

  • Hai sa fim seriosi! Ce legatura are costul unei case, sau chiar a mai multor case din localitate cu o "investitie" aberanta? Cum sa investesti pentru a patra oara fonduri, n-are nicio importanta faptul ca sunt din surse europene (absolut irelevant!!! si comuna suporta o parte din investitie), cand la nivel de infrastructura a comunei mai sunt atatea lucruri mult mai importante de facut? Aceasta stire are darul de a ne mai lumina, e adevarat doar partial, asupra perspectivelor pe care le avem noi cei care, dintr-o naivitate enorma, ne-am construit case pe raza acestei comune, pentru ca starea de spirit care domneste printre noi, cei din zona "Cora" poate fi definita simplu: DEZAMAGIRE. Si aici ma refer in primul rand la drumurile care fac legatura intre zonele "rezidentiale" (in constructie) si localitatea Dumbravita sau alte artere principale. ASA NU!!!

 2. Faptul ca apar si comentarii rautacioase….arata transparenta acestui site,si nu e greu de ghicit de la cine provin.Dar asta este ……fiecare se implica cum stie si cum poate,ca Dumbravita sa fie un model de localitate europeana.

 3. Noi cetatenii din localitate nu stim de la cine provin comentariile “rautacioase” (poate ne spune samuraiul) dar totusi cine scrie articolul ar fi bine sa si argumenteze… Ca pentru noi nu este clar unde ce se intampla.

  • Oamenii care sunt de buna credinta,este normal sa-si doreasca,eventual sa se si implice pentru ca Administratia locala sa se achite in mod corect de obligatile pe care le are fata de toti cetatenii,iar problemele administrative sa fie rezolvate la nivelul standardelor,la care se pretinde aceasta localitate.Daca ar fi sa amintesc si de Zilele Dumbravitei………tarabele si ringhispilurile amenajate in jurul parcului,nu cred ca au fost la nivelul decentei si pretentiilor pe care le avem…………in ziua de azi.

 4. Totusi lamureste cineva de unde vin banii astia pe care presupunem ca primarul le-ar investi in amenajarea parcului - din fonduri europene sau din impozite? Ca asa e simplu doar sa scriem fel de fel. Altfel par doar vorbe in vant!

 5. Iulian Toma

  Voi incerca sa lamuresc problema  reamenajarii Parcului central. Pentru aceasta lucrare  executivul primariei a depus  un proiect la Ministerul mediului si a obtinut  o finantare de  un milion de roni.  La aceste proiecte  cu finantare departamentala  cofinantarea este de 60 %, din valoarea proiectului , in cazul de fata  1,4 milioane lei. Deci banii pentru renovarea parcului provin de la ministerul mediului  ( 1 000 000 lei ) si din bugetul local (   1 400.000 lei, din impozite  si taxe ).
  In  momentul dezbaterii in Consiliul local  a  finantarii acestui proiect, o parte din consilieri s-au opus  pe urmatoarele considerente :
  1. Localitatea are alte prioritati (drumuri, apa, canalizare, policlinica, casa de cultura  ).
  2. Este a patra renovare a aceluiasi parc in decurs de 8 ani.
  3. Suma prevazuta pentru aceasta renovare  ( 2,4 milioane lei) este uriasa  avand in vedere  in ce consta renovarea  ( doua fantani arteziene, cateva pergole  pentru trandafiri  si plantarea unor  pomi  ).
  4. Daca  bani nu puteau fi cheltuiti  decat pentru parcuri atunci era mult mai echitabil si eficient sa se construiasca  cu ei  alte parcuri  in cartierele noi ale localitatii  populate in proportie de 80-90% ( banat 1, banat 2, lacului ).
  In momentul aprobarii acestei finantari (luna august ), Dunos  a facut  un sondaj pe un esantion de 600 persoane din toate cartierele localitatii privind oportunitatea si necesitatea acestei lucrari precum si care sant prioritatile celor chestionati in prezent. Nici-o persoana din cele care au raspuns nu  a considerat oportuna si necesara aceasta lucrare acum, prioritatile lor fiind in proportie de 60% drumurile, 25% apa, 10% canalizarea  si 5% altele.

 6. Multumesc pentru clarificari dle. consilier. Comentariul dumneavoastra suna mult mai clar decat articolul de mai sus. Si atunci inteleg ca de fapt primaria nu ar fi avut 2,4 milioane RON pentru sa zicem drumuri ci doar 1,4 milioane RON din fonduri proprii (considerand milionul care este oferit de minister doar pentru amenajari in parc). Fiindca sus in articol apar 2,4 milioane. Deci zicem ca asta ar insemna cam 3 km (in loc de 5 km) de drum asfaltat ca sa fim rigurosi. Buni si astia.

  Felicitari pentru sondaj!

 7. Dl. Geza actioneaza fara viziune, nu stie sa prioritizeze problemele comunei, nu are aptitudini manageriale. E total depasit de vremurile in care traim si nu are cum sa se mai alinieze acestor timpuri. Vremea lui a trecut … Ultimul indemn lansat de el, catre locuitorii noilor zone rezidentiale, intr-o emisiune radio, a fost ca acestia sa nu mai doarma atat dupa ce ajung de la servici si sa puna mana pe lopata sa-si faca drumurile in fata casei. Asta spune tot despre dl. Geza si despre interesul pe care acesta il are fata de locuitorii comunei.
  Pe site putem discuta mult despre problemele comunei insa prioritatea maxima este: SCHIMBAREA! (NU Geza, NU Victor Malac). Odata realizata se vor produce si celelalte schimbari pe care le asteptam cu totii: drumuri asfaltate, apa, canal, iluminat stradal, etc. Bani se pare ca sunt, dar daca managementul e prost atunci tot degeaba.

  • Eu nu cred ca prin schimarea catorva oameni (Geza,Victor, etc…) va atrage dupa sine automat construirea de drumuri asfaltate, canal, iluminat etc. Afirmatia asta denota naivitate, sau este influentata major de factorul politic prezent pe acest forum.
   Sa fim totusi realisti
   Stima

   • Cu ocazia acestei zile a solidaritatii din 1848 urez maghiarior de pretutindeni LA MULTI ANI! Este un semn de respect pentru cei care au infiintat Ujszentes si pentru comunitatea care-si reprezinta atat de bine interesele.

   • Naivi sunt cei care cred ca daca raman aceeasi oameni in Administratia Locala,se va inbunatati vreo situatie din cele la care foarte multi cetateni asteapta rezolvarea.

 8. Profit de ocazie sa reamintesc definitia nebuniei care imi place cel mai mult: Este nebun cel care crede ca facand acelasi lucru se schimba ceva!

 9. Maghiarii vor vota cu Geza si unii romani la fel. Daca nu exista un singur contracandidat de orice etnie care sa fie preferat de majoritatea alegatorilor nu se produce nici o schimbare. Daca sunt mai multi contracandidati, ei vor impartii firimiturile. Nu exista nici un nume prin PDL_USL gen Zoltan sau Atilla sau Heinman sau Friedman sau Frank :), cred ca ar avea sanse mari dar sa fie si competent?

  • Da,asa ar fi frumos sa se prezinte cat mai multi cetateni la vot.Oameni competenti se gasesc in toate etniile si Dumbravita merita competenta in Administratia Locala.

 10. As dori sa ne concentram pe ce putem face noi pentru Dumbravita si mai putin pe aspecte politice legate de persoane. Cred ca este iluzoriu sa credem ca poate aparea un candidat din neant (indiferent cum il cheama, ce face sau ce meserie are) si care ar putea schimba acum jucatorii cunoscuti. Sustinerea unui candidat unic este o idee foarte buna, din pacate experienta de pana acum ne-a aratat ca orgoliile (sau interesele) sunt mai mari decat dorinta sincera de colaborare intre candidati. Mi-as dori ca lunile urmatoare sa imi demonstreze contariul. Ce putem face este sa realizam un profil al candidatului care ar cel mai dezirabil pentru locuitorii Dumbravitei si eventual sa facilitam la maxim cunoasterea candidatilor din toate perspectivele. Aceste lucruri cred ca sunt conforme cu misiunea noastra. Pastrez speranta ca reusim sa adunam oamenii (inclusiv politicienii) in jurul unor proiecte viabile pentru localitatea noastra. Luna aceasta vom lansa o prima initiativa publica venita de la cetateni si ea va fi un test al implicarii noastre in ceea ce se numeste democratie participativa. Vom reveni (echipa DUNOS) cu un articol explicit legat de cele de mai sus.

 11. Eu am vrut doar sa subliniez un singur lucru. Schimbarea unui singur om nu atrage dupa sine automat schimbarea in bine a tuturor lucrurilor din Dumbravita.
  Iar discutiile despre alegeri, candidati si contracandidati nu cred ca isi au rostul aici si sunt totul contraproduductive.
  Eu personal prefer discutiile in care nu se simte un substrat politic.

  • Aveti dreptate si pentru schimbarea in bine,trebuie sa ne bucuram de acest site ca ne da posibilitatea sa avem o opinie deschisa in problemele administrative si sa ne implicam si practic.

   • Internetul in general este un mod de opinie deschisa (cu exceptii Egipt, China, Iran …). Poti sa scri si pe forumul softepedia si pe yahoo groups samd. Daca cineva are impresia ca a scrie comentarii pe net se implica si practic …

    Lumea vrea o schimbare si e normal. Haideti sa nu ne plangem noi Dumbravitenii ca ne merge rau. Ca pretentiile sunt mari - clar. Eu cred ca si in Elvetia daca vrei sa asfaltezi si sa faci canalizare la o suprafata de genul Dumbravitei - ar fi cam greu, dar asta este. Suntem deja aici.

    Atitudinea noastra conteanza in primul rand. Nu politicienii pe care i-am vazut ani la rand. Schimbarea poate fi in egala masura buna sau rea. La fel cum toti credem ca va fi mai bine - se poate si mai rau. Sper ca ceea ce vedem pe acest site sa nu fie doar un foc de paie pana in vara. Fiindca daca ipotetic are sa fie ales un anume candidat - presimt ca aceasta actiune “civica” va lua sfarsit. Si poate va incepe peste 4 ani alta :-)

 12.  Cetatenilor de etnie maghiara le urez LA MULTI ANI!SANATATE SI LINISTE SUFLETEASCA!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>